Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво стана с цифровата ефирна ТВ.?

Featured Replies

толкова милиони дадоха за реклама и нищо - не познаха датата на изключване на аналога - не познаха броя на телевизиите от 1 септември пример как всеки лъже в тази държава, отгоре и натова Европа ще ни глоби затова че има монопол в цифровизацията

Първи септември 2013година. Толкова много се тръби, как не знаеш. Телевизиите са BNT, BNT2, BTV, NTV, TV7, News7, Bulgaria on AIR, BNT HD. Повече безплатни програми едва ли ще видим.
  • Отговори 503
  • Прегледи 135,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ама виж как раздвижи темата на бързо иначе сигнала с парче тел при мен е фул ама снимката е от преди март когато ръчкаха още и имаше всякакви изпълнения :)

Трябва да снимам антената за Белгиеца - да избие рибата на белгийците :D

post-1048-0-91603200-1377969002_thumb.jp

На бас по на 2 хилки,че цифрофизацията нема да настъпи от 1-ви септември ;)  :offtopic_s:

Аре па ти бе---то форума си е цяло забавление :D  :friends1:

Изключая раздел "HJT Team"  и още няколко подфорума, Калдата е просто форум за дечурлига, нямащи какво да правят по цял ден! А какво е написано на основната страница горе вляво, никой не го е еня!

"...иначе сигнала с парче тел при мен е фул..."

Представяй си какъв убиец ще си ако боднеш кабел от доставчик на телевизия!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Изключая раздел "HJT Team"  и още няколко подфорума, Калдата е просто форум за дечурлига, нямащи какво да правят по цял ден! А какво е написано на основната страница горе вляво, никой не го е еня!

Има и други сериозни теми и раздели приятел,недей така :nono:Наистина малко се попрекалява с офтопика,включая и аз :wub: ,ма то като няма какво сериозно да се дискутира,какво друго да прави човек!Иначе сериозно---обичам го тоя форум и съм благодарен,че попаднах на него!А по темата....дано идва тая цифровизация,че иначе само дето дадох 2 хилки за Тв ,па си гледам SD канали и си блъскам главата :brick wall: .....Българска работа маа му стара......Или както казва бай Тошко макар и малко перефразирано----Тая година цифровзация,догодина 3D-зация :D ..... :offtopic_s:

Един ден обръщам на ефирна и ми излиза надпис " има нови канали " сканирам и хоп - още 4 броя обаче пак същите , явно тестваха друга честота и сега ми стоят запаметени но :no-no: няма нищо , ще чакаме ..........

Има и други сериозни теми и раздели приятел,недей така :nono:Наистина малко се попрекалява с офтопика,включая и аз :wub: ,ма то като няма какво сериозно да се дискутира,какво друго да прави човек!Иначе сериозно---обичам го тоя форум и съм благодарен,че попаднах на него!А по темата....дано идва тая цифровизация,че иначе само дето дадох 2 хилки за Тв ,па си гледам SD канали и си блъскам главата :brick wall: .....Българска работа маа му стара......Или както казва бай Тошко макар и малко перефразирано----Тая година цифровзация,догодина 3D-зация :D ..... :offtopic_s:

Еми аз ако не го харесвах, нямаше да съм в него 9 години и половина! Беше наистина на нужната висота, но до около 2007 година.Все пак си е частен и не ние решаваме този проблем. А бай Тошо и други интересни работи е казвал за "забавления". При него съм служил, нали знаеш?

Един ден обръщам на ефирна и ми излиза надпис " има нови канали " сканирам и хоп - още 4 броя обаче пак същите , явно тестваха друга честота и сега ми стоят запаметени но :no-no: няма нищо , ще чакаме ..........

Aз и днес направих обновление на нови канали ма ...ниц....пак си е българска раута ;) Стари кур.и в нов бардак :ph34r:

Jonov

Това е за да се застраховат. Като изключат тока на единият предавател , имаш си същият , но на друга честота. Сещаш ли се, колко сме "умни" Важното е да има сигнал и да няма оплаквания, докато свърши кражбата!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Какво общо има SD канали с цифровизацията? Тоест да не си мислеш, че като почне и хоп... токувиж всичко ще е HD?

...Като изключат тока на единият предавател , имаш си същият , но на друга честота. Сещаш ли се, колко сме "умни" Важното е да има сигнал и да няма оплаквания, докато свърши кражбата!..

Така е за съжаление :( А хората вече и 8К измислиха а ние сме в гъбите баси :( Ко беше бай Тошо щеше да на упрай :D Той завалията чушки и домати даваше за мотокари и прочее и пак бехме по-добре!Ма нал сега сме ,,Американизирани,,,и ,,Европиезирани,,........С ,,Братушките,, си бехме добре :( Няма да спамя повече ,че ядох и не ми се яде банан сега :D Ма...тъпо ми е баси---що ората да искат да живеят и да си купуват и парцели на луната,а ние да се връщамме в каменнната епоха :( А дано поне се цифровизираме скоро :)

Какво общо има SD канали с цифровизацията? Тоест да не си мислеш, че като почне и хоп... токувиж всичко ще е HD?

Знам ,че няма общо приятел-не ям доматите с корените---аде да не се заяждаме,че не съм мноу на кефффф ;) Аде наздраве :beer: -тъй не си ли съгласен? :)

Ние още не можем да направим програмите 16/9 а ти пък HD ;) Не може дори да се мери  качеството ни на SD програмите с тези примерно РТЛ , евроспорт и др . Разликата във качеството е очевадна дори и на стария 21 инчов кинескоп .

Нямаме техника и нямаме програми :no-no: К3 правят репортажи с GSM Публикувано изображениекакво да очакваш .

Няма проблем

;-)

Така е за съжаление :( А хората вече и 8К измислиха а ние сме в гъбите баси :( Ко беше бай Тошо щеше да на упрай :D Той завалията чушки и домати даваше за мотокари и прочее и пак бехме по-добре!Ма нал сега сме ,,Американизирани,,,и ,,Европиезирани,,........С ,,Братушките,, си бехме добре :( Няма да спамя повече ,че ядох и не ми се яде банан сега :D Ма...тъпо ми е баси---що ората да искат да живеят и да си купуват и парцели на луната,а ние да се връщамме в каменнната епоха :( А дано поне се цифровизираме скоро :)

Знам ,че няма общо приятел-не ям доматите с корените---аде да не се заяждаме,че не съм мноу на кефффф ;) Аде наздраве :beer: -тъй не си ли съгласен? :)

Ние още не можем да направим програмите 16/9 а ти пък HD ;) Не може дори да се мери  качеството ни на SD програмите с тези примерно РТЛ , евроспорт и др . Разликата във качеството е очевадна дори и на стария 21 инчов кинескоп .

Нямаме техника и нямаме програми :no-no: К3 правят репортажи с GSM Публикувано изображениекакво да очакваш .

Ами така е за съжаление---Дори каналите с 720p(на ,,чуждите,,телевизии ) са с по-добро качество от тези на ,,нашите,,HD (1080i)---дето освен излъчванията от студийни онлайн ефирни предавания на живо друго май няма какво да покажат като за HD сигнал!

Няма проблем

;-)

За това и си ми приятел ;)  :beer:

Май ти се иска да си във  БИСЕРИТЕ на форума! То точно този раздел е за истинско забавление за хората, посещаващи форума "ей така" !

Аз само попитах, тъй като смятах, че проблема се дължи на цифровизацията. Не разбирам нищо от тези неща. Веднага в раздел "бисери" , ми сложи ми коментара, като толкова имаш мерак.! На теб тези неща са ти ясно, и почваш/те да се бзк с другите които, не разбират от тези неща. Знам, че има разлика м/у ефирна и кабелна , просто мислих че проблема не е от нас. Абе както какво се обяснявам, айде служиме в раздел "бисери" , посмей се после малко да ти олекне.

Много спам из темата ?!

Днес пристигна приемника на майка ми.

THUNDER DVB-T2HD-01 цената е 39,90лв

Поръчах го от технобакалията има някаква промоция и доставката е безплатна.

Настройките са елементарни отнемат точно 1-2 мин.

С обикновена вътрешна антена от 2лв. картината е перфектна, малко мудно сменя каналите но това  май е нормално.

Има USB на предния панел и може да чете доста от популярните формати, може и да записва.

Като ми остане време ще го разуча по подробно.

Колко канала е нормално да ловя близо до Бургас? Хванах 8 като БНТ1 я има два пъти.

Колко канала е нормално да ловя близо до Бургас? Хванах 8 като БНТ1 я има два пъти.

Ами толкова са навсякъде като бнт - едното забележи че е HD :wink12:

Очаквах че ще има и някакви регионални.

Забелязах че е HD, разлика в качеството не забелязвам но и телевизора е малък 14" и старичък макар и някога скъп и марков.

Обаче се отървах от турското замърсяване на ефира.

До сега имаше 5-6 ефирни програми които едва се гледаха и на моменти турския сигнал ги заглушаваше почти напълно.

Ами ще има по нататък доколкото съм чел , а разликата в БНТ HD  на 32 инча е логото  :)  - няма разсейки / хало ефект / не знам дали така се наричаше .

Не знам този който цитирам да не си ти :) но си е инфо .

Бегли впечатления (10 минути) от Thunder DVB-T2HD-01
53 лева при представителя във Варна

Клонинг на STRONG STR8113 но без модулатор и с различно дистанционно. Има си характерните само за него функции "мозайка", функция ZOOM, не особено ергономичен EPG и нон-стоп записващ по флашката таймшифт. Но пък си има [i<<] и [>>I] и настройка на яркост, контраст и т.н. Флашката с която го пробвах беше UDF - чете и записва без проблем. По-долу ще описвам само разликите по между им.

+ по-бързо сменя каналите от X-TREMER DTV-X2, даже ми се струва и от STRONG STR8113. Въобще не усещах някакъв дискомфорт, докато на STRONG STR8113 макар и да е малко забавянето, все пак се усеща.
- половинчат превод на OSD-то. примерно вместо "сега" и "следва" пише "NOW" и "NEXT"
- не показва в инфо барчето часовете на сегашното и следващото, подобно на PACO STAR PST-4080, имам леко подозрение, че от там идва по-бързата смяна на каналите.
+++ добро упътване на български, най-доброто което съм виждал. Писано от човек който разбира за какво става дума и е на чист български език, за разлика от това на Стронг. Илюстрирано със снимки на съответните менюта и подчертани най-важните моменти при работа. А упътването на X-TREMER DTV-X2, не знам дали писах, е просто изредени разгърнато опциите на менюто, без грам обяснения какво означават.
+ мултимедийните бутони са разумно и интуитивно разположени
- дистанционното има всички нужни бутони, но е претъпкано и от няколко излишни. Има дублиране на бутоните за звука и каналите. Бутоните за вкл/изкл и mute за супер дребни, а се предполага че ще се ползват често. На картника дребните и не особено удобни дистанционни, като това, се различават със дребни бутони СРАВНЕНИ с пространството между тях. При свестните дистанционни като ги гледаш на картинка пространството между бутоните е по-малко или поне равно на големината на бутоните.
- USB куплунга за флашка е наопаки
- не чете cp1251 субтитри, UTF-8 забравих да пробвам, но сигурно ги чете (cp1251 йероглифите ми се видяха като на Numeriqs). Цитат от ТТ данните му: "СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ във формат .srt кодировка:Unicode".
- едва ли някога ще има фикснат фирмуер подобно на Стронг. Интересно, че настройките за субтитри при гледане на филм, си излизат от SUB бутона, синия никаква функция няма при гледане на филм.
+ размерите на субтитрите, както и шрифта са ОК. има си 4-те опции за настройка, в т.ч. позиция по вертикала. Менюто сякаш се задържа прекалено и натисках EXIT за да се махне, не помня точно.
- ако във видеоконтейнера има вградени субтитри, то подобно на Numeriqs не е възможно да се изберат външни (това не съм го пробвал на 8113, може и там да е така)
- или тунера му е много слаб, или антената с която го пробвах беше кофти. В центъра на Варна, на ниво партер с пасивна стайна антена до прозореца, ловеше само мукса на bTV и то от време на време накъсваше.

за 10 минутки - толкова видях Публикувано изображение

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Ами ще има по нататък доколкото съм чел , а разликата в БНТ HD  на 32 инча е логото  - няма разсейки / хало ефект / не знам дали така се наричаше .

Това е вид дефект при интерполацията на изображението. А защо се чува като 32kbps mp3 звука от BNT1 HD?

Това е вид дефект при интерполацията на изображението. А защо се чува като 32kbps mp3 звука от BNT1 HD?

:) мен ли питаш - пестят битрейт за да може да се насладиш на фул ейдж ди Публикувано изображениеснимано с камерите които БАТЕТО е купувал още .

"ЦИФРОВИЗАЦИЯ“ – НЕПОЗНАТА ДУМА В "СТОЛИПИНОВО"  Публикувано изображение

Публикувано изображение

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IbvoTkLkKXs

Тази вечер Нова ТВ експериметално мина на 16:9.....да видим дали ще продължи.

От 12 септември Нова телевизия ще бъде с нова графична опаковка. Освен опаковката на канала ще бъде променено и логото.
Може би ще станем свидетели на унифициране на каналите под един общ бранд и визия? Носят се слухове за преминаването на Diema, Diema 2 и Diema Family в Nova Cinema, Nova 2 и Nova Kids.

А,де де - ама на дали :)

Цифровизацията тръгва на 1 ноември

Публикувано изображение забележете дистанционното :wink12:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.