Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво стана с цифровата ефирна ТВ.?

Featured Replies

Е как насилствено бе хора. До кога ще си светим с газеника и ще орем с магарето ?

Ей така. Някой решил, че така трябва и тръгнал да налага волята си над всички хора, без да ги пита. Хората не светят с газеника, защото има по-добра алтернатива. Не орат с магарето, защото с трактора става по-лесно и бързо. Алтернативите в този случай по естествен път са изместили предшестващите ги неща, никой не е тропнал с крак и не е казал - от утре всички магарета на луканки, задължавам ви да си купите трактор категория ЕКО 5.

simtech

Цифровото предаване е в пъти по удобно и възможностите за  предаване на данни без загуби на качеството предполагам са ти ясни.

Проблем - цифровата или я има, или я няма. Аналоговата дори с лошо качество, пак би могло да се гледа на места, където цифровият сигнал ще ти оставя квадратчета по екрана. Отделно - като напъхаш повечето канали на по-малко мултиплекси с по-голяма компресия - иди чакай качество. Нищо подобно - маркетингов трик.

Между другото - и мобифоните бяха архаична технология, но действителният им обхват беше по-голям, отколкото на GSM-ите и на места, където с мобифон се говореше, на GSM-ма години след спирането на мобифоните обхват нямаше.

Надявам се, че имаш нещо друго да кажеш, освен повтарянето на чужди думи и маркетингови трикове, защото в момента ми звучиш като онзи от досадната реклама за "цифрова ефирна телевизия".

Върху аналоговото предаване по-лесно се налагат смущения и по-трудно се отстраняват от полезният сигнал, обаче смущения или не - по-добре да имаш картина и звук, отколкото да нямаш. Големият проблем за мен е реализацията през пръсти.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 503
  • Прегледи 135,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

При нас най-добре се виждат румънските програми.Някой от тях са в HD формат.

@simtech - На Запад хората вече забравиха що е това SD сигнал, ние тука тръбим за цифровизацията...

@simtech - На Запад хората вече забравиха що е това SD сигнал, ние тука тръбим за цифровизацията...

На запад, например Англия обаче не са забравили за Fair Usage Policy, според която имаш 10GB(или нещо от сорта) месечен лимит за интернет трафик, с който да не си "ощетявал" останалите клиенти - жалко оправдание за калпава инфраструктура или нелеп опит за ограничение на пиратството. Искаш да подражаваш на тях и да имаш лимити, каквито тук само мобилните оператори все още смеят да прилагат?

Да видиш какво гледат във Англия  :) Списъка е към 2012 година. Има - няма  300 канала :)

http://www.stevelarkins.freeuk.com/Freeview_tv_channels.htm

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Да видиш какво гледат във Англия  Списъка е към 2012 година. Има - няма  300 канала

http://www.stevelarkins.freeuk.com/Freeview_tv_channels.htm

Първо не са 300 канала, а по-малко от 100, второ - не очаквай въобще тук да стигнат и повече от 10. Трето по-малко от 80% от хората в Англия могат да приемат цифрова ефирна телевизия. Останалите нас 20% с пръст в устата остават. Хмм, очарователно!

Звучиш много песимистично и като човек, отричащ всичко ново, в случая тук за цифровизацията изобщо не е новост, ами както винаги изоставаме с минимум 20години, та затова чак сега откриваме топлата вода...то даже "водещият" на смахнатата реклама за цифровата ефирна нарочно като на бъзик спомена, че в Европа от преди 15 години са преминали към цифровия сигнал...

Не те разбирам, на какво се "мръщиш"? Това, че в Англия даден оператор предлага ограничен интернет, ами нормално това са операторите, които предлагат бюджетно решение! Само не ми казвай, че в цяла Англия го има това...

Весели празници!

Първо не са 300 канала, а по-малко от 100, второ - не очаквай въобще тук да стигнат и повече от 10. Трето по-малко от 80% от хората в Англия могат да приемат цифрова ефирна телевизия. Останалите нас 20% с пръст в устата остават. Хмм, очарователно!

Звучиш много песимистично и като човек, отричащ всичко ново, в случая тук за цифровизацията изобщо не е новост...

Новото не отричам, ползите и реализацията са съвсем друго нещо. Въпреки недостатъците, аналоговият сигнал има някои преимущества. А за Fair Usage - това е масово за Канада, Англия и други "западни" страни. Там и интернетът е скъп, бавен и често само по телефонна ADSL линия, 3G или DSL. A що иде реч до новото - крайно време е всички телевизии, включително кабелни да могат да бъдат достъпвани и гледани от интернет, ако ще със заплащане - в момента подобна опция просто няма. Това би било новост.

Simtech  я ми кажи на един нормален потребител каква скорост  на интернет му трябва  за да може свободно да комуникира със света ? Било скъпо  :)  Я да те питам колко е надницата на ден във Англия,Франция,Италия  и да ми кажеш със 1 ден работа ще можеш ли да си платиш кабелната,интернета и телефона ?  Стандарта на живота в тия държави е висок и  цените са нормални като за техния пазар. Ти може да искаш и за 5 евро да ти пуснат гигаабитов интернет  да може да теглиш от тракерите със скоростта на светлината ама хората са преценили,че  не ти е необходимо и са взели мерки да не го правиш .  Може и 100 да са каналите но за сметка на това са  с истинско Full HD  качество а като съдържание даже няма и да ги коментирам. Като пуснах темата за Евро доставчиците на интернет и се оказа,че не са толкова слаби  скоростите май !!!! Недей да превръщаш тамошните цени в български левчета и да разправяш колко било скъпо защото  като им погледнеш цените и по магазините се оказва ,че е по евтино и качествено от колкото в нашата мила родина. Дай да се мерим с имената в  тв индустрията като Скай,BBC,Euro News  и тн. Нито музикалните ни канали са на ниво нито новинарските а а филмовите и спортните да не говорим.  Въртим едни и същи дискове  от 10 години насам и купуваме 12 качество сериали от страни от 3-тия свят за по 10 000 долара 200 епизода  да си пълнят програмната схема с  простотии.

Simtech  я ми кажи на един нормален потребител каква скорост  на интернет му трябва  за да може свободно да комуникира със света?...

Високо скоростна интернет връзка му трябва на потребителя, за да може да се възползва от новите услуги като видео стриймове в реално време, теглене на файлове или видео конферентни разговори с много участници едновременно. Хората не ме интересува какво са преценили, факт е че там интернет връзката си е жива гавра и на някои места в провинцията картинката е почти плачевна. Може да искам да изтегля даден файл като Linux дистрибуция или някоя безплатна програма от рода на Open Office. Освен това имат наглостта да набутват и лимит от няколко десетки GB. А каналите не са 100, а под 100. Това е много по-малко от 300 и как ги видя 300 - честно, не знам. А съдържанието на всяка ефирна телевизия е боза с много реклами, дори при кабелните положението е същото. Единици са каналите, които действително дават нещо качествено и тези канали никога няма да станат ефирни, а и дори при тях в последно време нивото пада.

Ма ти сега се опитваш да ме убедиш мен и останалите,че по цял ден  гледаш Full HD  на компютъра ли и пускаш по 5-6 програми  на един път  ? Какви видео комференции  прави един средно статистически потребител  че  ми не е ясно ? За 50-60 евро хората ти предлагат  целия пакет от услуги на даден оператор !!!! В българския са 50-60 лева отново тия услуги  само дето леко се разминаваме с качеството. Я ми покажи една телевизия дето да  излъчва с 2,00 Mbps на българския пазар и ще ти кажа евала ?  Ти правил ли си опит да видиш колко ти е трафика за 1 месец  като не теглиш торенти денонощно . И най голямото линукс дистро се събира на  1 DVD  и не теглиш  всеки ден .  Не знам дали са  тръгнали надолу като продукция  чуждите телевизии но е факт ,че всичко дето го гледаш  като шоу програми и изобщо шоу бизнес в България е измислено там или зад океана.  запитай се защо  хората искат да гледат Дискавъри пакета повече от Хоби ТВ  и подобни на нея телевизии . Никой не очаква  от  утре да имаме всичко това дето го имат хората в белите държави с качеството дето е там защото няма как да стане. Само пакета на Скай е от 100 канала дето в България ще ги гледаме "ама друг път" ,както се казваше в едно предаване "Улицата" . И моля ти се прави разлика от домашен потребител и фирма за теле комуникационни услуги . Нито  на човек му трябва да си хоства сайтовете на домашната машина и да стриймва  на половината квартал бокса си нито пък има физическата възможност да гледа повече от 1 канал . Като видях с какво качество излъчват немците  и ми увисна мандибулата :)

Ма ти сега се опитваш да ме убедиш мен и останалите,че по цял ден  гледаш Full HD  на компютъра ли и пускаш по 5-6 програми  на един път  ?

Да, ще тегля. Интернет връзката е за теглене и качване. Всъщност всяко зареждане на страница или каквото и да е било съдържание е теглене и качване. 1 клип с качество 720p с дължина 20минути във flv формат отива към 100MB. Въобще не ти трябват торенти, а само невинно да си гледаш клипове в тубата, за да надвишиш лимита от 10GB. И да, искам да мога да тегля. И всъщност не тегля пиратски софтуер, а тегля предимно записи на сериали и филми, които отдавна не се излъчват или се излъчват, но не съм могъл да ги гледам. Трафика ми на месец определено е над Fair Usage Policy и ако бях в Англия или някоя друга забатачена откъм "защита от пиратството" страна, то трябваше да се ограничавам - нито можеш да играеш онлайн игри, нито да гледаш филмчета в тубата, нито нищо. То дори страниците станаха по 1MB и нагоре, ако зареждаш и рекламите. Нелепо е в 21 век да има подобни ограничения и тези ограничения са поради нежелание да се инвестира в инфраструктура и поради факта, че разни компанийки с лобитски интереси си прокарват техните лудости относно защитата на авторските права. Подобни ограничения нямат оправдание. И недей ми обяснява, че не ми трябва нелимитиран интернет, защото в 21 век е нелепо да плащаш за лимитиран трафик. Всъщност телевизия гледам относително рядко, защото се дава предимно и само боза. Ако ще и в HD да ми я стриймват тази боза, пак си е боза, само дето бозавото й се вижда в по-подробни детайли. Турски сапунки, повторения по 10 пъти на един и същ сериал и реклами. В САЩ може да са прости, но понеже много продукции излизат от там, то поне телевизията не е чак такава гротеска.

То при нас ако не заради тракерите , за чии ми е нужна скорост от 20/50 че дори и Близу фибър ;) 150 мегабита :no-no: ще са нормални 2 мегабита да си киризиш у фейса :) да си прегледаш пощата че дори и безплатни програми да си дръпнеш , пък когато се свали , дали пък не съм се кефил на АДСЛ когато от 1 го вдигнаха на 2 мегабита или мъката ми с телефонния модем с който на времето зареждах страница за около минута , а пък днешните страници пълни със реклами и флаш - едва дали и ще зареди , преди да се е разпаднала връзката  :) МПЗ спокойно си теглех за 30/40 минути :D

Да им пратим Близу фибър да ги отрепе със скорост тия изостаналите Публикувано изображениемного са ми интересни горките особено сега с тая промоция - оптичен интернет - оптичен ДА , но докъде - до офиса , по същия начин можем да кажем и за БТК АДСЛ и те имат оптика да сградата на пощатаПубликувано изображение

ПП. Еее, ама и ние къде залитнахме :) нищо общо с темата - модератора ще я разчисти :D

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Реших да си купувам оборудване за цифровизацията,но имам един въпрос,гледах разяснения по него,но ме объркаха още повече.
Със антената,с която до сега съм гледал ефирна телевизия мога ли да закача към нея декодер или,да купувам антена за цифрова телевизия?
Това върши ли някаква работа?

http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=10113

Реших да си купувам оборудване за цифровизацията,но имам един въпрос,гледах разяснения по него,но ме объркаха още повече.

Със антената,с която до сега съм гледал ефирна телевизия мога ли да закача към нея декодер или,да купувам антена за цифрова телевизия?

Първо купувате приемника. някой модели имат активна вътрешна антена в комплекта.

След, което тествате с антената, с която разполагате. И чак тогава ако не стане се ориентирате към антена с усилвател(вътрешна или външна).

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Божкеее хората направиха вече и 8К телевизори,ние още не можем да се цифровизираме :(

Голяма работа :tongue2: Аз пък още гледам черно-белият Юность. Те хубаво са ги направили 8К, но чак след години ще излязат като техника, понеже още няма такъв сигнал, нито пък цена, която да е приемлива. А вместо да правим телевизори, по-добре да ходим да копаме камъни на Марс, че скоро ще останем без природни ресурси тук и ще го закъсаме яко. Няма да ни останат ресурси да ги правим тия 8К телевизори.

За да се отговори на въпроса Ви, най правилното беше да си напишете населеното място. След това, антената, която до сега сте ползвали как приема телевизионните програми на дециметровият обхват.Кой може да ви отговори така слепешката, когато няма никаква информация от ваша страна? "leenso" е дал добър отговор, но съм уверен, че е искал да знае тези данни, които съм ви написал. И накрая! Питате за антена, а показвате на линк усилвател!Усилвателят освем че усилва телевизионния сигнал, усилва и всички други смущения и паразити към сигнала. Още повече! Усилвател за 12 лева не е никакъв усилвател.Добрите усилватели струват трицифрено число пари и не се произвеждат от всяка фирма. Отговорете на тези въпроси за да сме Ви полезни.България е със силно пречупен терен и е важно кое ви е населеното място за неговото покритие с телевизионен сигнал.

...Те хубаво са ги направили 8К, но чак след години ще излязат като техника, понеже още няма такъв сигнал, ..

To ние ,че сме индианци,не означава,че вече ги няма ,а и филмче даже са направили хората в 8К ---http://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8/48437-4%D0%BA-oled-tv-faq-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-3.html#post626503  ;) иначе за ресурсите може и да си прав :)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

За да се отговори на въпроса Ви, най правилното беше да си напишете населеното място. След това, антената, която до сега сте ползвали как приема телевизионните програми на дециметровият обхват.Кой може да ви отговори така слепешката, когато няма никаква информация от ваша страна? "leenso" е дал добър отговор, но съм уверен, че е искал да знае тези данни, които съм ви написал. И накрая! Питате за антена, а показвате на линк усилвател!Усилвателят освем че усилва телевизионния сигнал, усилва и всички други смущения и паразити към сигнала. Още повече! Усилвател за 12 лева не е никакъв усилвател.Добрите усилватели струват трицифрено число пари и не се произвеждат от всяка фирма. Отговорете на тези въпроси за да сме Ви полезни.България е със силно пречупен терен и е важно кое ви е населеното място за неговото покритие с телевизионен сигнал.

Мястото е в Родопите,предавателя е на другия хълм около 10-15км,но се вижда от терасата. Хваща отлично BTV,с малко снежинки Nova и много лошо БНТ. 

Антената е същата

http://forum.predavatel.bg/viewtopic.php?f=7&t=5271

Давай да си хейтим на всичко ново, ами вие, ако искате и на лампов телевизор си гледайте - Ваша работа...

Голяма работа :tongue2: Аз пък още гледам черно-белият Юность. Те хубаво са ги направили 8К, но чак след години ще излязат като техника, понеже още няма такъв сигнал, нито пък цена, която да е приемлива. А вместо да правим телевизори, по-добре да ходим да копаме камъни на Марс, че скоро ще останем без природни ресурси тук и ще го закъсаме яко. Няма да ни останат ресурси да ги правим тия 8К телевизори.

Мястото е в Родопите,предавателя е на другия хълм около 10-15км,но се вижда от терасата. Хваща отлично BTV,с малко снежинки Nova и много лошо БНТ. 

Антената е същата

http://forum.predavatel.bg/viewtopic.php?f=7&t=5271

Отличен отговор, нямам коментар. А вие сам сте си отговорил на въпроса , стига от ретланслатора да излъчват споменатите вече цифрови канали. Антената ще ви върши работа. Сега я погледнах от линка.

• 2 седмици по-късно...

Божкеее хората направиха вече и 8К телевизори,ние още не можем да се цифровизираме :(

Това е България братче!

Бабичките и старците по  селата няма да могат да се оправят с тая цифровизация!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.