Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво стана с цифровата ефирна ТВ.?

Featured Replies

Абе още не сме се цифровозирали,ма гледам по ,,наща ,,кабеларка пуснали 3D канал-защо и докога не знам,ма вече си имаме и 3D :) .Ша зема да ги похваля в еземесечната анкета,че иначе много ги хапя :D ПП понеже на лични един ,,потребител,, ме попита коя е тази кабеларка,та да кажа и тук (надявам се модераторите да не го третират като реклама-не е така разбира се :) ) Та....От Русе съм и съм на Networx -предполагам тая ,,кабеларка,, я има и в други градове.Направете си актуализация на програмите и ще ви излезе-програмата е HighTV - в програмите излиза като HighTv 3D.Приятно гледане :)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

• Отговори 503
  • Прегледи 135,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Абе има я и в Монтана  ;) ама нещо май бавно напредват - не им се влагат средства :no-no: и там властва близу  :)

Какви кабеларки ви гонят? Я погледнете заглавието - темата е за ефирна телевизия - т.е.  с антена (НЕ сателитна).

Иначе без оглед на възрастта хората са масово зомбирани от тъпата реклама и питат какво да правят. То за почти всички кабелна и сателит е едно и също.

По доста села няма цифрово покритие, даже и такива, в които има съществуващи аналогови ретранслатори. Купили си хората кутийки и ме питат защо на село нищо не хващат. А предавателите не са и поръчани, камо ли да са монтирани.

И да не се чудите - собственик на НУРТС като част от БТК и в частност на 2 муктиплекса е "оная банка" (КТБ). Но те са по-заети да пробутат Свинокио и други като него и да крадат от държавата.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

На MUX 2 („НУРТС Диджитъл”) от около седмица са „пуснали” четири нови канала - при сканиране се изписват като Program 1, Program 2, Program 3 и Program 4, но пак „вървят” bTV, NOVA, TV7 и NEWS7. Някой знае ли / чувал ли е какво ще се излъчва по-нататък за София и района, защото ефирните цифрови канали вече са общо 16 (12 + 4)?

Брюксел одобри бедните в България да получат безплатни декодери за цифрова телевизия

...както е тръгнало, в скоро време и за ходене до нужника, ще искаме одобрение от Брюксел!!!!  

Брюксел одобри бедните в България да получат безплатни декодери за цифрова телевизия

...както е тръгнало, в скоро време и за ходене до нужника, ще искаме одобрение от Брюксел!!!!  

Ами като дават парите ;) Аз пък чакам мангалите да почнат търговията с тях - бих взел един за 10 кинта :)

Ами като дават парите ;) Аз пък чакам циганите да почнат търговията с тях - бих взел един за 10 кинта :)

Бе дядо ми взел за 20, ама MPEG-2 и директно го хвърлих на боклука. :D  :(

Здравейте! Ще се представя за ония досадния в рекламата за Цифровизацията :Д Аз мисля, че повечето нови телевизори имат вграден тунер по-старите трябва да им се вземе такъв напр. телевизори преди 2000 год. като Юнос, Респром (Велико Търново нямат) и др.. LCD и LED имат всички нови имат. Декодерът се продава на магазините от 50 до 100лв.

http://www.youtube.com/watch?v=qsGATWx5YsU

Редактирано от ST305 (преглед на промените)

По старите ЛЦД и Плазми също нямат :no-no: те имат но не поддържат MPEG-4 и няма да хванат нищо . До 2009 година масово не поддържаха стандарта , не че не се опитваха и след това да си пробутат старите тунери :)

Не зная вече дали все още има в магазинната мрежа още останали такива бройки , но няма и да се учудя покрай тия промоции :D

БНТ, БосфорТВ и тея на Пеевски няма разлика дали  ще са аналогово или цифрово - все същия боклук ще си остават.

Да идва по-скоро тоя 1 септември, че да престанат най-после с тая гадна рекламна кампания.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Ами като дават парите ;) Аз пък чакам циганите да почнат търговията с тях - бих взел един за 10 кинта :)

То би трябвало телевизиите(БНТ,бТВ,НоваТВ...), и разните там рекламодатели да раздават безплатни декодери.Нали някой трябва да им гледа през петнадесет минути скапаната реклама.

Редактирано от krali (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Оня ден Данчо Ментата обясни че уж поради забавянето на европарите за спонсорираните джаджавки цифровизацията ще се проточи поне година.

На практика го бях написал още преди половин година че поне до 2015 няма да спрат аналоговата. Истинската причина е че поне половината необходими предаватели за селските райони не само не са монтирани, но и дори не са поръчани. А освен  по-голямата мощност трябва и да са доста по-нагъсто за да се осигури покритие. Точно както GSM клетките са доста по-нагъсто спрямо аналоговата NMT450 (мобифоните).

Но нали Цв. В. и КТБ, които прибраха за без пари БТК трябва да дадат едни пари, при това не малко .

за отсрочката сега кой ще плаща тока за подръжка на аналоговото излъчване, защото според плана за цифровизация операторите спират аналога и почват да плащат за цифрово от 1.09.2013г.

Кои оператори ? и какво аналогово ? продължава си както до сега , ще си продължат и двата вида излъчване , да не мислиш че до сега като е бил аналогов сигнала , примерно бтв е давала към операторите или релейките аналогов сигнал - сигнала си е цифров свалян от сателит , преобразуван в аналогов и излъчван чрез предавателя/ретранслатора  като такъв .

Работата е там че са дадени едни много пари от ЕС и са поставени срокове които ние все още не можем да изпълним понеже се чудим кой аджеба да похарчи тези пари  :) 

Кои са най-евтините и къде ги продават из центъра на София ?

Някъде да е от паметника Левски до Халите или наоколо по ул. Пиротска или бул. Мария Луза.

Че ние чужденците ще се изгубим ако трябва да скитаме по Младост или Люлин.

предполагам че аналоговите предаватели ще останат в упротреба още няколко години... причината е че ако се мине само на цифрова телевизия тия по селата дето са далеч ое предавателите може хич да нямат сигнал - просто цифровия сигнал не може конкурира аналоговия по разстояния... и по стабилност на сигнала. това за въртенето на антената е най голямата глупост, която бях чел - въртенето няма как да ти декодира цифровия сигнал...

това го писах преди година и половина...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

"социално слаб" с телевизор ? 

нещо не схващам 

Всеки социално слаб мангал има по хубав телевизор от нас :) Още първия ден при раздаването на ваучарите за декодери почнаха търговията - аз лично ще изчакам да стане по 10/15 лева и тогава ще скачам :D

Редактирано от jonov (преглед на промените)

"социално слаб" с телевизор ? 

нещо не схващам 

Сякаш не си виждал рушащи се цигански коптори с една или две сателитни антени на покрива.

Сякаш не си виждал рушащи се цигански коптори с една или две сателитни антени на покрива.

Може и в блок :) брой паниците - кой гледа ефирна вече Публикувано изображение

Публикувано изображение

хубава работа ама българска

има ли нещо което върви нормално все забавяне, защо всичко се бави в тази държава

Такива въпроси се задават на управляващите , а не в този форум.Давай в техният сайт, но пиши и...правилно, защото няма да ти отговорят на въпроса по простата причина, че няма да те разберат. Погледни си изречението само!

• 2 седмици по-късно...

Кои са най-евтините и къде ги продават из центъра на София ?

Някъде да е от паметника Левски до Халите или наоколо по ул. Пиротска или бул. Мария Луза.

Че ние чужденците ще се изгубим ако трябва да скитаме по Младост или Люлин.

Ейййй ама никой не ми помогна значи, нищо, аз си намерих и сам едно Нео за 44 лв.

Лови 10 програми, новини, времето и хайде стига толкова.

Предварителен подробен график на спиранията на предаватели и ретранслатори

Във връзка със зачестилите запитвания на зрители публикуваме предварителен подробен график на спиранията на предаватели и ретранслатори, свързани с извършване на дейности по промяна на поляризацията на антенните системи. Дейностите се налагат във връзка с изпълнение на План за въвеждане на цифрово наземно разпространение на телевизионни и радиопрограми на територията на Република България. Бихме искали да напомним на нашите зрители, че съгласно цитираният план, аналоговото излъчване ще бъде преустановено и е необходимо своевременно да се снабдят с необходимото оборудване и да преминат на цифров прием на програмите на Българска национална телевизия. Прекъсването на аналоговото излъчване не влияе на цифровото разпространение на програмите на БНТ.

TVtransmit.pdf

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Ейййй ама никой не ми помогна значи, нищо, аз си намерих и сам едно Нео за 44 лв.

Лови 10 програми, новини, времето и хайде стига толкова.

Здравейте! :)

Да се посъветвам с вас- взех едно Нео DVB-T за баба ми, свързах го, намери си програмите итн, но при изключване стои 4-5 секунди и се включва отново само, без подадена команда от дистанционното или бутона на панела! 

Възможно ли е да е от захранване или просто декодерът плаче за рекламация?... :mad:

Вкъщи го пробвах, когато го закупих, нямаше проблеми, у баба ми иска да работи нон стоп! :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.