Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво стана с цифровата ефирна ТВ.?

Featured Replies

Здравейте! :)

Да се посъветвам с вас- взех едно Нео DVB-T за баба ми, свързах го, намери си програмите итн, но при изключване стои 4-5 секунди и се включва отново само, без подадена команда от дистанционното или бутона на панела! 

Възможно ли е да е от захранване или просто декодерът плаче за рекламация?... :mad:

Вкъщи го пробвах, когато го закупих, нямаше проблеми, у баба ми иска да работи нон стоп! :D

Eми не знам, аз докато си бях в София го вадех от тока направо, та не го знам дали не прави същите мизерии.

Избрах го заради бутончетата на кутията му, които позволяват да се сменят каналите и без да има човек дистанционно. Например ако не го знам в кое чекмедже съм го оставил, или пък се развали нещо, да мога  да го палзвам и без дистанционно.

А те иначе че са големи боклучета си е ясно, ама кво да правиш.

• Отговори 503
  • Прегледи 135,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте!

В нашия район, за доставик на декодери е избран Магазини Зора. Утре ще ходя да взема някакъв за майка ми и баща ми. Първо незнам какви имат в наличност, но според вас, от тези които са публикували на сайта си, кои стават, и може да вършат работа? Благодаря! http://zora.bg/tv/tuners

Здравейте!

В нашия район, за доставик на декодери е избран Магазини Зора. Утре ще ходя да взема някакъв за майка ми и баща ми. Първо незнам какви имат в наличност, но според вас, от тези които са публикували на сайта си, кои стават, и може да вършат работа? Благодаря! http://zora.bg/tv/tuners

В нашия край - доставчика е "Техномаркет" Предлагат 1-н единствен модел ( най калпавия). Образно казано, дано нямаш среща с товарния влак. 

Цифровизацията - поредна шмекерия изпълнена по български и за сметка на нас данъкоплатците. Това с декодерите и ваучерите е пълна подигравка пък с нуждаещите се. Не си правете труда да питате "където трябва" защото няма да получите отговор.

Бе, българска му работа!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

В нашия край - доставчика е "Техномаркет" Предлагат 1-н единствен модел ( най калпавия). Образно казано, дано нямаш среща с товарния влак. 

Цифровизацията - поредна шмекерия изпълнена по български и за сметка на нас данъкоплатците. Това с декодерите и ваучерите е пълна подигравка пък с нуждаещите се. Не си правете труда да питате "където трябва" защото няма да получите отговор.

Бе, българска му работа!!!!

Благодаря! А тази антена http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.do?productguid=17114&scenario=&productarea=P11090901&detailScenario=DVB-T-ANTENA-STRONG-SRT-ANT-30  дали ще върши работа? Родителите ми живеят на 23 км от Добрич. Дали ще работи на това разстояние?

Здравейте!

Колега , избора е голям когато се плаща кеш :) за ваучари дават най големия боклук , без право на избор .

Ето тук има малко по темата .

А тук Христослав е цитирал условията .

http://www.mtitc.government.bg/page.php?category=503&id=5996 Малко от конкурсната документация за избор на верига доставчик на приемници: Условия на които трябва да отговарят декодерите за цифрова ефирна телевизия според конкурсите: 5.3. Модулатор за високочестотен сигнал. Устройствата задължително трябва да имат високочестотен модулатор за диапазона 21 – 69 телевизионен канал/дециметровия обхват/. *** Моделът който се предлага от Техномаркет не отговаря на това условие - няма вграден RF модулатор. *** Предлаганият от Зора - Extreemer DTVХ2 е с фиксиран 10-11 канал на модулатора, който е неподходящ за Варна (на 10к е аналоговия силен турски TRT1, на 11-ти News7. Правило е честотата на модулатора да се избере на неработещ/неприеман ТВ канал. Препоръчително изискване към декодиращите устройства е да дават техническа възможност за оперативна съвместимост между радио-и телевизионни оператори, за да се осигури достъп до всички свободни канали *** Не дава достъп за гледане на програми с висока резолюция - Да са окомплектовани с прилежащи антени с усилвател - за устройства предназначени за приемане на наземно цифрово радиоразпръскване DVB-T; *** Антената която е с тях няма усилвател В случай че продажната цена на дребно на избраното от клиента с ваучер декодиращо устройство е по-ниска от номиналната стойност на ваучера, продавач-консултантът отбелязва цената на дребно върху ваучера. Остатъкът до номиналната стойност на ваучера не се връща на клиента. В случай, че продажната цена на дребно на избраното от клиента с ваучер декодиращо устройство е равна или по-висока от номиналната стойност на ваучера, продавач-консултантът отбелязва това върху ваучера и приема/изисква доплащане на стойността на декодиращото устройство от клиента с ваучер. *** На всякъде в условията е отбелязано че клиента трябва да има избор, а в Техномаркет подобен не се допуска. Продавач-консултантът няма право да предопределя избора на декодиращо устройство от клиента, чрез насочващи разяснения. *** Какви насочващи разяснения, като в Зора предлагат само един модел ? А на страницата им http://zora.bg/?go=corporate&p=news&newsId=37  

Тук може да се намеси КЗП, а дори и КЗК

Благодаря! А тази антена http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.do?productguid=17114&scenario=&productarea=P11090901&detailScenario=DVB-T-ANTENA-STRONG-SRT-ANT-30  дали ще върши работа? Родителите ми живеят на 23 км от Добрич. Дали ще работи на това разстояние?

Относно конкретната антена не зная. Би трябвало. Всичко зависи от степента на покритие и ред други условия. Ако мережата е изградена добре, то може  да приемаш и с пасивна антена. Ако нещата са "окълцани" е възможно да прибегнеш и до външна - активна антена.

Благодаря ви!

Оказа се от настройките!! :D

След намеса от моя страна всичко е 6, не се налага връщане или сервиз! Картината и звукът са със задоволително качество, ще се гледа! :)

Eми не знам, аз докато си бях в София го вадех от тока направо, та не го знам дали не прави същите мизерии.

Избрах го заради бутончетата на кутията му, които позволяват да се сменят каналите и без да има човек дистанционно. Например ако не го знам в кое чекмедже съм го оставил, или пък се развали нещо, да мога  да го палзвам и без дистанционно.

А те иначе че са големи боклучета си е ясно, ама кво да правиш.

И аз гледах току-що за антени, може би за свекитата ще вземем тази: http://www.technomarket.bg/products/09128265/neo-dvbt-ant100-outdoor   , защото с приемници и стара антена тип "решетка" не е намерен никакъв сигнал /става дума за 15км. от Плевен/.

В голям град от рода на Бургас нещо няма голям избор на приемници, основно няколко Strong и NEO, които не стига, че не са с RF модулатор, ами за разликите в цената няма разлики в характеристиките. Взех NEO DVBT-2000, поради "големият избор". Каналите нещо се сменят леко мудно. Качеството е прилично сигурно само защото в близост има предавател. Някой по веригите въобще виждал ли е с RF модулатор и какви са тия абсурдни букси за изкарване на композитно видео и стерео аудио - през 4 пинов 3,5мм жак към чинч тройка? Аз си си внушавам, че е муден приемникът или и друг е на подобно мнение? п.п Медиа плеъра измества DVD-то ми... Нот гут.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

NEO DVBT-2200 HD+ е с RF модулатор. STRONG SRT 8106 също е с модулатор, но няма никаква разлика между двата (правят се в един и същи завод с едни и същи части. Между смяната на каналите винаги има 2-3 секунди черен екран, независимо дали става въпрос за отделен приемник или вграден в телевизора. NEO понякога бъгват софтуерно, но с връщане на фабричните настройки всичко се оправя, проблемът е еднократен и не се появява повече след това.

Редактирано от extreminator (преглед на промените)

Аз си си внушавам, че е муден приемникът или и друг е на подобно мнение?

Такиви са, и аз го вземах същото в София.

И другите ми в Белгия и те се моткат при превключване на каналите, за това на един от телевизорите който си има вътрешен тунер, съм му закачил и външен. Та сменям мигновено каналите когато гледам новините и дебна една и съща новина как ще я кажат по две различни телевизии. Защото смяната на входния сигнал AV 1 и AV 2 стават без никакво забавяне. Следващата стъпка може да е да сложа два теливизора един до друг, щото понякога вървят по две интересни предавания или са обявили че ще говорят за нещо важно в новините и по две телевизии по едно и също време, та по-лесно да дебне човек кога ще изкочи заекът от шапката на фокусника.

Сменят бавно защото се използва мпег4 - няма такъв който да прехвърля бързо като булсата SD приемниците да кажем .

Е , сега аз не знам колко бавно прехвърлят щото не ползвам , ама и на ТВто ми не е толкова бързо .

Ето на това му се вика бавно прехвърляне на канали - ставам за бръснене особено когато чакам да се появи HD канал :)  набързо спретнах едно клипче .

http://vbox7.com/play:56fb7ceaa6

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Сменят бавно защото се използва мпег4 - няма такъв който да прехвърля бързо като булсата SD приемниците да кажем .

Е , сега аз не знам колко бавно прехвърлят щото не ползвам , ама и на ТВто ми не е толкова бързо .

Ето на това му се вика бавно прехвърляне на канали - ставам за бръснене особено когато чакам да се появи HD канал :)  набързо спретнах едно клипче .

http://vbox7.com/play:56fb7ceaa6

По софтуера и интерфейса на менюто мога да позная за къкъв приемник става дума. Дядо ми на село гледа телевизия със същият приемник, наистина е страшно бавен. Аз лично не мога да го изтърпя... Решавам да поразгледам малко телевизията и каналите и то просто ти троши нервите, на мене ми трябва 10 минути за да поразгледам какво дават по каналите докато чакам няколко секунди на един канал за да ми цъфне къртината... В другата стая имат друг CRT телевизор на булсат със SD приемник, поддържащ само MPEG2 и на него прехвърлянето на каналите е 100 пъти по-бързо и е много по-приятно да боравиш със него.

Редактирано от ram_killer (преглед на промените)

Тези, които са на Vivacom, могат да ползват Карта, ако имат S2 Тунер...

Какво стана с цифровизацията, от кога ще започне излъчването.? Тъй като едни говорят, че от 01.09.2013 г. ще започне излъчването. Други говорят за 13.09.2013 г. ще започнело излъчването.? Някой да има информация с точната дата.?

Войник , ти телевизия не гледаш ли :) върви си цифровата още от преди година , от март уж е официално а от септември аналоговата да е спряна , е да ама не :no-no:

Е тоя бастун каго го видя ми се драйфа вече .

http://www.youtube.com/watch?v=nifnHKHcdh4

http://www.cifronim.com/polezno/cifrovizacia-mart-2013.html

Значи толкова много се е говорило , реклами и дори сега ми бъбрят за цифровизацията :) и пак някой не разбрал :)

Не само питах, тъй като при нас се получават, някакви смущения. Картината изведнъж изчезва, след 10/20 секунди пак има и така. 

Слаб сигнал явно , ще трябва да си поиграеш с антената .

Каква антена.? ние сме с кабел.?

Алоо , за кво говорим :( ефир нали знаеш какво е - кабелната си продължава излъчването на аналоговата .

Темата е за ефирна :D

Явно за това прекъсва, щом хващаш само с кабел :D

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Май ти се иска да си във  БИСЕРИТЕ на форума! То точно този раздел е за истинско забавление за хората, посещаващи форума "ей така" !

На бас по на 2 хилки,че цифрофизацията нема да настъпи от 1-ви септември ;)  :offtopic_s:

Май ти се иска да си във  БИСЕРИТЕ на форума! То точно този раздел е за истинско забавление за хората, посещаващи форума "ей така" !

Аре па ти бе---то форума си е цяло забавление :D  :friends1:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.