Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво стана с цифровата ефирна ТВ.?

Featured Replies

Имам следния проблем с NEO DVBT-2200 HD+ при възпроизвеждане на филм през usb няма звук. Ако някой знае нещо моля да даде съвет

• Отговори 503
  • Прегледи 135,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам следния проблем с NEO DVBT-2200 HD+ при възпроизвеждане на филм през usb няма звук. Ако някой знае нещо моля да даде съвет

Може би кодека с който компресиран звука на филма да не се поддържа от тунера. Долния цитат е за 2000 но може и да важи и за 2200+

Здравейте. Преди няколко дни купих NEO DVBT-2000 HD Тествах плейъра, оказа се, че освен DTS звук /както сте писали тук/, не разкодира и АС-3. Тръгва си картина, субтитри, но няма звук. Ако някой има представа, би ли споделил какъв аудио формат поддържа това НЕО.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Моля за помощ! Закупих за майка си NEO DVBT-2200 HD+, но след известно време след натискане на бутон Меню от дистанционното, на конзолата се изписва boot и нито един от бутоните не функционира. Някой има ли идея какво се се случило?

Може би кодека с който компресиран звука на филма да не се поддържа от тунера. Долния цитат е за 2000 но може и да важи и за 2200+

След като пише в указанието, че може да се ъпгрейдва дали не могат дасе вкарат кодеци допълнително, защото повечето филми са с такъв формат на звука

След като пише в указанието, че може да се ъпгрейдва дали не могат дасе вкарат кодеци допълнително, защото повечето филми са с такъв формат на звука

Много просто. Теглиш си xvid с mp3 звук. Готово. Тези декодери да не мислите, че заменят пълноценен медиен плеър? Възможностите им са колкото да оправдаят цената.

По отношение на поддържаните кодеци, контейнери и формати, навремето имаше един много полезен френски сайт DivxTest.com от който бях си смъкнал следното тестово CD [700MB]: MIROR1 MIROR2 MIROR3 MIROR4 MIROR5 MIROR6 с което да си тествам DVD плеъра какво може да възпроизвежда. Това е упътването към CD-то [0.8MB]: MIROR1 MIROR2 MIROR3 MIROR4 MIROR5 MIROR6 Доколкото разбирам, част от тия линкове до седмица, две, месец и т.н. ще изчезнат зависи според хостинга. Дано някои се задържат за повечко. Не знам до колко е актуално това CD към днешна дата. Добре ще е да се намери някой, разбиращ от кодеци и формати. Предполагам е добре да се премахнат форматите за които се знае, че всяко едно устройство поддържа, както и да се допълнят актуалните към днешна дата формати и да се коригира упътването. Дано се намери ентусиаст, ще се получи един добър "тестер" с който ще може да работи всеки и като задели малко от времето си да постне възможностите на устройството си. Пък и за тия дето разбират мисля че им е удобно да тестват с подобен набор файлове. Намерих някаква информация с Гугъл относно съвременните медийни формати, но за съжаление не мога да се ориентирам: ФОРУМ A ФОРУМ B ФОРУМ C КОЛЕКЦИЯ A КОЛЕКЦИЯ B КОЛЕКЦИЯ C КОЛЕКЦИЯ D КОЛЕКЦИЯ E

Manual.pdf

Редактирано от cashregister (преглед на промените)

А защо се чува като 32kbps mp3 звука от BNT1 HD?

При всички ли BNT HD е с лош звук? Аз мисля, че просто някои приемници не могат да декодират HE AAC звук.

На майка ми купих Стронг 8113 уж поддържа Audio support: AAC/DD+/AC3/PCM , ама при нея на BNT1 HD и звука е лош и картината накъсва и й го изтрих - да си гледа BNT1 и без това на CRT телевизора едва ли ще види разлика дори и да беше добър сигнала.

Редактирано от ined (преглед на промените)

При всички ли BNT HD е с лош звук? Аз мисля, че просто някои приемници не могат да декодират HE AAC звук.

За майка ми взех THUNDER DVB-T2HD-01 нямам проблеми със звук и картина.

Из входа обаче масово се оплакват, накъсвания , нямало сигнал.

Не знам дали е до приемник, до настройки или до начин на ползване.

Все пак повечето хора които купуват приемник са възрастни и се доверяват на някои познат за избора или просто купуват най-евтиния от бакалията.

Телевизионните сервизи гледам и те припечелват с някакви безумни оферти, възрастните хора обаче им се доверяват и после се жалват.

На комшията са му продали някаква тухла четворка, марката е TV star или нещо от сорта.

Много бедно от към изходи, USBто е само за красота и струва 55лв заедно с монтажа.

Я, въпросче?

Питам се - тези декодери са  DVB-T, но мен ме интересува предлагат ли се някъде  модели DVB-T и DVB-C в едно???

Питам се какво ще стане ако бодна кабeла на кабеларката по който тече комбиниран сигнал т.е аналогов + цифров, като цифровия не изисква някаква карта??? 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

За майка ми взех THUNDER DVB-T2HD-01 нямам проблеми със звук и картина.

Из входа обаче масово се оплакват, накъсвания , нямало сигнал.

Добре бе, NEO 2000 HD нали би трябвало да може да декодва HD канали? Проблем с картината няма, има проблем със звука - просто качеството му е по-лошо от това на BNT1 SD. Може би ще вадят някоя фърмуър кръпка, но честно казано нещо ефирната цифрова телевизия не си струва инвестицията въобще.

Я, въпросче?

Питам се - тези декодери са  DVB-T, но мен ме интересува предлагат ли се някъде  модели DVB-T и DVB-C в едно???

Питам се какво ще стане ако бодна кабeла на кабеларката по който тече комбиниран сигнал т.е аналогов + цифров, като цифровия не изисква някаква карта??? 

Има + сат. тунер :) само трябваше да копираш написаното от теб  /  модели DVB-T и DVB-C /  и да го пуснеш в гугъл :D

По втория въпрос ако боднеш да кажем нет1 ще си гледкаш цифровите - за ефирните ще трябва външна антена , понеже честотите които са за ефирна , би трябвало кабеларките да са ги освободили :D

На майка ми купих Стронг 8113 уж поддържа Audio support: AAC/DD+/AC3/PCM , ама при нея на BNT1 HD и звука е лош и картината накъсва и й го изтрих - да си гледа BNT1 и без това на CRT телевизора едва ли ще види разлика дори и да беше добър сигнала.

Колега имам наблюдение за този приемник. Без проблеми хваща BNT1–HD. Няма накъсване, гледа се на ТВ CRT.

Възможно е сигнала, да не силен. Или firmware-a на устройството е бъгав.

Има + сат. тунер :) само трябваше да копираш написаното от теб  /  модели DVB-T и DVB-C /  и да го пуснеш в гугъл :D

По втория въпрос ако боднеш да кажем нет1 ще си гледкаш цифровите - за ефирните ще трябва външна антена , понеже честотите които са за ефирна , би трябвало кабеларките да са ги освободили :D

В не малкото магазини на моят град консултантите така и не са чували за комбинирани устройства. Предлагат по отделно. Продават  DVB-T и пр. Инак не бих дал за подобно комбинирано устройство суми от рода на 200лв защото е твърде неразумно. 

Както обикновенно , то сам си задавам въпросите и сам си отговарям.  Та пробвахи и установих , че като боднеш кабела на каблеларката, то шанса да приемеш нешо е = 0

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

То запалените телевизионери :) мисля че по 400/500 лева дават за приемници свързани постоянно с нет , шерване абе некви глупости с които гледат по 2/3 хиляди канала контрабанда - ама и те не знаят какво гледат :no-no: да начешат шугата , то не можеш с часове да ги превключваш само :D

Гледах вчера за малко Strong PRIMA VI (45лв.) и Strong STR8113 (55лв.) при едни и същи условия, и Примата направи 7 смени на каналите за 29 секунди, а 8113 за 19. Не че е голяма разликата но си се усеща. Иначе Стронг не забелязах да имат проблем с ACC звука на HD канала. Даже ми се струва по-ясен от на SD. В инфо барчето на HD канала си се изписва иконка AAC. Предполагам причинтата да не лови добре HD при колегата по-горе е лош сигнал. Иначе Xtremer-X2 на мой близък със сигурност вади гаден звук на HD, лично съм го чувал. Предплолагам има и други приемници дето не го разбират тоя стандарт. Не съм сигурен дали не се плаща някакъв лиценз ли и аз не знам, за стандарти като AAC, Долби и т.н. и за това по-китайските приемници да не ги вдяват. На Стронга на кутията ирично пише че ги поддържа, там където са изредени екстрите на приемника. Т.е. не всеки приемник ги има според мен.

Моя опит с институциите относно далаверата с ваучерите: ЖАЛБАТА Отговора на министерството Отговора на омбудсмана Комисията за защита от дискриминация ми отговори, че жалбата ми не отговаряла на техните изисквания Част от институциите не отговориха Друга част, като комисията за защита на конкуренцията, отговориха, че не е в тяхната компетентност От канцеларията на омбудсмана ми се обадиха, дали искам да участвам в предаване по NEWS7, повторението на което би трябвало да можете да гледате на 19.09.2013 от 12:05 ако си нямате друга работа. Текста който си бях приготвил за предаването Стоеше ми зад уеб камерата, така че не си личи че чета. Изчетох го целия. Изводите оставям на вас, ако имате време и желание да проследите историята.

Сега какви цифрови вървят Публикувано изображениеявно е от силния вятър :) сила на сигнала 10 - фул , качество от  0 до 10 променливо :) и надпис  - няма сигнал и чат пат се появи по някой квадрат . Добре че не разчитам на прословутата цифровизация .

Предавател - Белоградчик . 

Сега какви цифрови вървят Публикувано изображениеявно е от силния вятър :) сила на сигнала 10 - фул , качество от  0 до 10 променливо :) и надпис  - няма сигнал и чат пат се появи по някой квадрат . Добре че не разчитам на прословутата цифровизация .

Предавател - Белоградчик . 

Хубаво щеше да бъде, ако качеството ти беше - ФУЛ , а не силата на сигнала. Последното не трябва да се променя с резки граници. Но това явно не е от твоята антена, а от самият предавател.

Е, както винаги повредата е извън нашето трасе :) / както казваше Митко Чуков /  разбира се че не е при мен :no-no: кръга е закачен от вътрешната страна на прозореца - няма как да го духа вятъра , най вероятно е от кулата , там кой знае какъв вятър духа и ако някой разчита на на ефира Публикувано изображение  отиде ферхундето .

ПП. Сега превключих - оправено е .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Ако случайно някой не ме е изпреварил за мистерията около бавното изключване на Strong SRT8113 (нищо чудно и при други приемници да е така). Явно при изключване си прави OTA (ефирния) update и за това се бави - изключете го от Меню -> Инсталация -> Други. В България и да го пуснат някога тоя сървис, е супер тъпо всеки път да ти се гаси бавно приемника, само защото проверява за ъпдейт.

Моля за съвет от компетентните, а също и от препатилите  кой от четирите вида СТБ да избера?

1. HD ЕФИРЕН ПРИЕМНИК GENERAL SATELLITE HD 9011Ehttp://www.satboxbg.com/product/49 - 56 лв 

2. MAX T105 DVB-T HD MPEG4 Full HD http://www.maxsat.eu/product_info.php?cPath=28&products_id=88 - 45 лв

и 

http://satshop.bg/product.php?id_product=366  - 49 лв

3. STRONG SRT 8113 - Техномаркет и Технополис - 55 лв

4. SKY SAT STABLE THD -  http://www.sattvshop.com/index.php?main_page=product_info&cPath=317_319&products_id=940 - 60 лв

Коя марка да избера ???

Така и не разбрах поне един от тях има ли слот за карта ...???

Към момента трябва да купя 1   декодер за кинескопен телевизор  Тошиба (14 инча - за кухнята) и  1 декодер за лед телевизор Шарп, но с MPEG2 (а преди няколко години в магазина ме уверяваха, че няма да имам проблеми с цифровизацията :mad: ) Или на този етап 2 броя.

Тъй като съм в ремонт и хола е в насипно състояние не гледаме третия телевизор - пак кинескопен Сони тринитрон (21 инча), но и за него ще трябва да купувам, само че по-нататък - да стабилизираме малко финансите...

Телевизорите с кинескоп си работят безупречно с кристална картина и звук - жал ми е да ги изхвърля, а и купуване на три нови телевизора не е по силите....

Та затова  питам и ще съм благодарна за всяко мнение. :*

Забравих да спомена, че не ползваме услугите на кабелна телевизия, а само интернет. 

Вече станах разногледа  :no-no:от хилядите страници - ваши и чуждестранни, които изчетох. От това, което изчетох и вече опитах да обобщя като изисквания към декодерите е задължително да са с: MPEG-4, H.264 AVC, да има вграден RF модулатор, който да е изведен на отделна букса. Да е HD и да се свързва със скарт (или чинч, или и двете). Скарт кабела е за предпочитане и желателно да е екраниран и "позлатен" - вече купих марка Hama (Китай) с 1,5 м дължина за 5.50 лв от "Денси"

Привет! :) 

Редактирано от cveteto3101 (преглед на промените)

Така като ти гледам телевизорите , всичките ти имат AV вход и в този случай не ти трябва приемника да има RF модулатор :no-no:

Така и не разбрах поне един от тях има ли слот за карта ...???

Е , айде стига де - нали е безплатна :)

Само за шарпа ще се съобразяваш да има HDMI  изход и си купуваш такъв кабел ако няма в комплекта , и този път няма да ги слушаш , а си вземаш най евтиния от 5/7 лева .

За другите ТВ е без значение - взимай най евтиното .

За шарпа аз избирам STRONG SRT 8113

Изчакай да каже колегата cashregister  - той се занимава с тестове , гледам си Софиянка и нямаш проблем със сигнала предполагам .

Ех, много ми се тества, ама нямам пари да си купя от всички по един :) Ама те тия приемници са хвани единия - удари другия. Ако за някой от телевизорите гониш ниска цена на приемника, примерно за кухнята, има едно интересно Not Only TV с монтиран SCART директно на самия приемник, не е нужен кабел, директно включваш приемника в телевизора :) Така се избягват всякакви смущения от, и заплащания на кабел :) Мисля е 35 лева на промоция в Практикер в момента. Има подобен Strong SRT80, но не се предлага в БГ. Тъпото е, че конкретно това НотОнлиТВ е SD, т.е. ако някой ден пуснат HD канал който не е дублиран в SD, няма да го лови. Но това въобще не се знае кога и дали ще стане близките 10 години. Иначе, Ariva 650i изглежда стабилно, не че основата не е същата като другите, но са се постарали със софтуера. По-сложния софтуер предполага и повече недоглеждания, но на сайта им излизат често ъпдейти и се предполага, че с времето софтуерните недъзи ще се изчистят. Също, не че лично съм ползвал, но имам усещането, че за телевизор с HDMI или SCART, Strong SRT8112 не е лош избор. Изгладени са софтуерните недъзи на 8113 и се надявам да са запазили същия тунер. Някой беше сравнявал 8113 и 8115 и на 15-ката тунера се оказа по-слаб. Но пък при добър сигнал, някой беше писал, че 15-ската сменя по-бързо каналите от 13-ската. За в града 8113 има предимство, че си идва с активна стайна антенка с прилично качество, въпреки, че до сега все сте ги гледали с някаква антена тия телевизори и едва ли ви е нужна нова. Иначе другите неща Jonov вече ги е казал. Само ще добавя, че макар и да не е задължителен RF модулатора при телевизори имащи CHINCH/SCART/HDMI, RF изхода позвоява да "пуснеш" сигнала на друг аналогов телевизор. Макар и сигнала да е същия (в смисъл, същата програма която лови основния телевизор), понякога това може да се окаже полезно за някой телевизор който се гледа по-рядко и не искаш да му купуваш слециално за него приемник. То зависи и колко човека е домакинството де, и до каква степен са "зависими" от предавания излъчвани по едно и също време.

Редактирано от cashregister (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.