Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за кучешките и котешките храни (видео на английски)

Featured Replies

Леле, тази далавера ми напомня на далавера с "шунка" за човеци от 3.99, сега за 2.89!

Може и да си прав мда - да са го изкупили пенсиите.

Баси един пауч нямаше останал - а е само третия ден.

:(

• Отговори 131
  • Прегледи 84,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Когато човек види намалени неща, трябва да ги купи веднага, защото изчезват не за дни, не за часове, а за минути.

Жалко че не си успяла да купиш поне един пауч за писаната. :(

• Автор

Такива навремето отнесоха 20-годишното ирландско месо. Сега техните котетата ще отнесат паучовете "от месо".

Когато човек види намалени неща, трябва да ги купи веднага, защото изчезват не за дни, не за часове, а за минути.

Жалко че не си успяла да купиш поне един пауч за писаната. :(

аз брошурите в нета им гледам, от там разбрах

иначе е близо, на една спирка ми е Т Маркет

е поне им спретнах един културен скандал -

то не само че паучите бяха свършили, ами и още куп други неща нямаше, дето са в промоция баси

как може Фантастико с всяко едно нещо, което е на промоция, да е заредено бе а

тия за нищо не стават Т Маркет !

:D

Добър ден

Искам да кажа моето мнение без да се впущам в подробности.

Повече от 6 г. използваме храна за котки Ултима.Резултатите според мен са очевидни(котето е с перфектно състояние, с лъскав здрав косъм и довро емоционално състояние и без затлъстяване).Редуваме храните за разнообразие и постигане на по-добър ефект.Пробвали сме 4-5 вида(производители), но Ултима остана твърдо най-добра.

http://www.ultima.es.../en/inicio.html - на английски за което съжалявам :(

Колкото до хранителните добавки ето една програмка (безплатна), която дава отговори за вида, съдаржанието на химичните съставки и най-важно в кои страни са забранени!Служи и за ориентиране на какво ядем НИЕ!

http://www.bysoft.co...odadditives.asp

моето куче ще стане на 19 години след 4 месеца и го храня с домашна храна главно (на последък главно пилешки дробчета/ и по рядко воденички и месо от бутчета, а от време на време зеленчукова манджа и супи с хляб), така че за храната няма как да съдиш за тоя срок дето си писал... щото на съседа котката и тя обичаше готова храна, докато и се скапаха бъбреците на 5тата - 6тата година и се наложи да я приспят

Редактирано от the professor (преглед на промените)

моето куче ще стане на 19 години след 4 месеца и го храня с домашна храна главно (на последък главно пилешки дробчета/ и по рядко воденички и месо от бутчета, а от време на време зеленчукова манджа и супи с хляб), така че за храната няма как да съдиш за тоя срок дето си писал... щото на съседа котката и тя обичаше готова храна, докато и се скапаха бъбреците на 5тата - 6тата година и се наложи да я приспят

Много ми е интересно, как Господин 'the professor' съди за неща които не познава (прочети по-горе).

Правилното хранене на което и да е животно е много важно, внимателното подбиране на храната и нейното разнообразие гарантира здравословното състояние.

Трябва да се внимава в избора на храна.Цената на същата ни подсказва за състава и нейното качество!Трябва да се обръща внимание коя съставка се упоменава първо.Ако е посочено първо ориз и след това пиле означава, че процентното съдаржание на ориз е по голямо от пилето ;) .

Добиването на информация от първа ръка и не какво е казал приятеля на братовчеда на баба Злата ;) ни помага за избора.

• Автор

... Повече от 6 г. използваме храна за котки Ултима.Резултатите според мен са очевидни(котето е с перфектно състояние, с лъскав здрав косъм и довро емоционално състояние и без затлъстяване).Редуваме храните за разнообразие и постигане на по-добър ефект.Пробвали сме 4-5 вида(производители), но Ултима остана твърдо най-добра.

http://www.ultima.es.../en/inicio.html - на английски...

... на съседа котката и тя обичаше готова храна, докато и се скапаха бъбреците на 5тата - 6тата година и се наложи да я приспят

Колеги, за да не изглеждат вашите две позиции крайни и противопоставянето им да остане безплодно, по-добре е да потърсим в тях нюансите на рационалното, което би ги сближило.

Първо, сухите храни са факт и никой не би могъл да откаже хората да ги купуват, независимо от аргументите. Все пак, изборът на безопасни гранули става вече все по-голям.

От друга страна, ако две марки гранули са направени от достатъчно и качествено месо и имат приблизително еднакво висока хранителна стойност, би следвало да обърнем внимание също на въпроса за съдържанието на химически консерванти във всяка от тях и чак тогава да избираме. Именно тези химикали представляват риск за животинчето, свързан с бъбречни, чернодробни и ракови заболявания.

• Автор

ronsim, проверих какво е положението при марката Ultima. Тя ми напомня за холандската Casa Fera - консерванти няма, но и месо почти няма.

Наистина, един от признаците на първокласните гранули е, че месото е посочвано най-отпред. Но това не означава непременно достатъчно качествено месо. Тук месото е обявено в мокър вид и е всичко на всичко 15 %, т.е. качественият протеин, доставян от него, е под 3 % от всичките 34 % в храната! Дори подобна диета да е приемлива за една котка, това съвсем не означава тя да е най-добрата.

Супер премиум гранулите съдържат около 28-30 % качествен животински протеин, защото съдържат средно 45 % изсушено месо, риба и яйца (най-често, пилешко и рибно брашно). Това е еквивалентно на 1.6-1.7 кг. сурово месо или 10-12 пъти повече, отколкото в Ултима. Виж как изглежда състава на най-добрите гранули, предлагани в България >>

Щом си в Испания, препоръчвам ти да избираш между най-добрите гранули, предлагани там, напр. в Zooplus. Такива са Orijen, Acana, Taste of the Wild и Porta 21. Някои разновидности на Happy Cat са също много добри (напр., последния чувал, който изядохме, беше Happy Cat Supreme Fit & Well Salmon). Orijen, TOTW и Happy Cat са представени в българското ревю от горния линк.

Редактирано от animalprograms (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Pro Plan на Purina са страхотни,малко скъпички,ама си заслужават цената.

Иначе е на Уискас и Фрискис

:cool:

Персиецът е хранен с Пурина и паучове на Уискас, така го храня и аз. НО...

Забелязвам, че понякога има кръв по тънко снопче козинка около дупето, а акото му не се вижда рядко, нито прекалено твърдо, нито пък кръв има. Може и да си внушавам, ама ми се струва, че се получава след един Уискас Делис с пилешко :mad:

Сега ще давам Роял Канин гранули и ще наблюдавам. Иначе в клетката и при чичко доктор.

Кой ти е гледал екзотична котка, баси!

Персиецът е хранен с Пурина и паучове на Уискас, така го храня и аз. НО...

Забелязвам, че понякога има кръв по тънко снопче козинка около дупето, а акото му не се вижда рядко, нито прекалено твърдо, нито пък кръв има. Може и да си внушавам, ама ми се струва, че се получава след един Уискас Делис с пилешко :mad:

Сега ще давам Роял Канин гранули и ще наблюдавам. Иначе в клетката и при чичко доктор.

Кой ти е гледал екзотична котка, баси!

Ето че пак мога да се опитам да ти бъда полезна.

Когато нашият котьо пристигна от магазина вкъщи, забелязах, че в акото му има кръв. :(

Започнах да му давам по четвъртинка таблетка лайка (от тези на д-р Тошков) 3 пъти на ден и за по-малко от седмица проблемът изчезна.

Това разбира се не означава, че твоето коте има същия проблем.

Ето че пак мога да се опитам да ти бъда полезна.

Когато нашият котьо пристигна от магазина вкъщи, забелязах, че в акото му има кръв. :(

Започнах да му давам по четвъртинка таблетка лайка (от тези на д-р Тошков) 3 пъти на ден и за по-малко от седмица проблемът изчезна.

Това разбира се не означава, че твоето коте има същия проблем.

О, разбира се, аз се радвам на всеки съвет :)

Дали би пожълтял от лайката? Глупаво прозвуча, ама така четох :ohmy:

Изчетох всичко тук, разгледах линковете и смятам ако няма ефект с новата храна, да пробвам някоя от предложените качествени. Или ветеринар, ще се действа според ситуацията.

О, разбира се, аз се радвам на всеки съвет :)

Дали би пожълтял от лайката? Глупаво прозвуча, ама така четох :ohmy:

Изчетох всичко тук, разгледах линковете и смятам ако няма ефект с новата храна, да пробвам някоя от предложените качествени. Или ветеринар, ще се действа според ситуацията.

Моят не пожълтя - вече почти 9 години си е бял ангорец с нормална дефекация. :)

Но направих грешка при храненето, за която много съжалявам.

В магазина го бяха хранили с Дарлинг и Фрискас гранули и аз не проявих достатъчно воля да го науча да яде и други неща.

И до ден днешен яде само тези храни... :(

Доколкото знам, персийците имат някои особености, които ги правят трудни за гледане.

Няма да е излишна една консултация с ветеринар.

Моят не пожълтя - вече почти 9 години си е бял ангорец с нормална дефекация. :)

Но направих грешка при храненето, за която много съжалявам.

В магазина го бяха хранили с Дарлинг и Фрискас гранули и аз не проявих достатъчно воля да го науча да яде и други неща.

И до ден днешен яде само тези храни... :(

Доколкото знам, персийците имат някои особености, които ги правят трудни за гледане.

Няма да е излишна една консултация с ветеринар.

Смятам, че Пурина и Уискас са били препоръчани от ветеринар. Не ядял друго, уж.

Ама и един пауч на Китикат с агнешко похапна, та ще видим как ще продължаваме :rolleyes:

Смятам, че Пурина и Уискас са били препоръчани от ветеринар. Не ядял друго, уж.

Ама и един пауч на Китикат с агнешко похапна, та ще видим как ще продължаваме :rolleyes:

Пробвай всичко.

Имах един котарак, когото хранех само със сурова бяла риба (защото е без кости) и имаше перфектна козина.

Пробвай всичко.

Имах един котарак, когото хранех само със сурова бяла риба (защото е без кости) и имаше перфектна козина.

Мисля, че най-лошото е, че яде само такава храна, суха или пауч. Мляко не пиел, пастети и консерви - не и изобщо ограничени възможности в сферата на котешки храни. Но пък съм решила да му посадя котешка трева :whist:

И риба не ядял. Ще го пробвам обаче, няма да му се размине :D

• Автор

Смятам, че Пурина и Уискас са били препоръчани от ветеринар. Не ядял друго, уж...

Абе, махни, безгрижие човешко! Надали ветеринарят въобще го е еня за здравословните рискове от химикалите, които са наблъскани в препоръчаните от него марки.

Здравейте, Аз храня котарака с MASTERY Cat с пиле и сьомга и съм убеден,че това е една от най-добрите храни на българския пазар.Другата храна, която е не по-малко качествена и препоръчвам за вашия домашен любимец е ORIJEN . Една храна на първо място трябва да е с най-ниско съдържание на катран- защото той не се усвоява а остава в тялото.Следващия показател,на които трябва да обърнете внимание е съдържанието на баласни вещества( царевица,грах и т.н) или заместителите на месото.Ако някой има интерес към храната MASTERY съм готов да съдействам.

• Автор

При Мастери изглежда опаковката да е най-доброто. Тази марка е направена от анонимни съставки ("месо", "зърна", "животинска мазнина"), пълнители (царевичен глутен), и "разрешени" химически консерванти (разрешените обаче включват етоксиквин, бутилхидрокситолуен (BHT) и бутилхидроксианизол (BHA).

Здравейте,

Аз храня котарака с MASTERY Cat с пиле и сьомга и съм убеден,че това е една от най-добрите храни на българския пазар.Другата храна, която е не по-малко качествена и препоръчвам за вашия домашен любимец е ORIJEN .

Една храна на първо място трябва да е с най-ниско съдържание на катран- защото той не се усвоява а остава в тялото.Следващия показател,на които трябва да обърнете внимание е съдържанието на баласни вещества( царевица,грах и т.н) или заместителите на месото.Ако някой има интерес към храната MASTERY съм готов да съдействам.

съжалявам, ангорката не го и близна даже

стоя й няколко дена в купичката, подминава го и си ядеше другото си

та накрая го дадох на кучото пред блока да не става зян

При Мастери изглежда опаковката да е най-доброто. Тази марка е направена от анонимни съставки ("месо", "зърна", "животинска мазнина"), пълнители (царевичен глутен), и "разрешени" химически консерванти (разрешените обаче включват етоксиквин, бутилхидрокситолуен (BHT) и бутилхидроксианизол (BHA).

Какво трябва да значи "анонимни" след като е посочено,че съдържа пилешко месо и риба?

А ти каква храна би предложил?

• Автор

Бях провокиран да коментирам, защото е несериозно една посредствена храна като Мастери да бъде поставяна до Ориджен, която е световна марка с всепризнато качество. Снощи имах предвид Мастери Лайт, която Гулъл откри. Сега проверих също съставките при други техни формули. Ето например Mastery Cat Adult Select with Salmon:

(1) Dehydrated meat = месо (точно от какво - кит, тюлен, умряла крава, евтаназирано куче, или ...?)

(2) dehydrated fish (min. 13 % salmon and North Sea fish) (само тук не виждам недостатък)

(3) cooked cereals = зърна (неизвестни, т.е. вероятни индустриални отпадъци)

(4) corn protein = царевичен глутен (протеинов пълнител, който за сметка на месото докарва обявеното ниво на протеина)

(5) animal fats = животински мазнини (точно от какво - кит, тюлен, умрели крави, евтаназирани кучета, или...?)

Информацията за основните съставки тук е очевидно прикривана. Ето един списък с храни, популярни в САЩ и Канада, където суперпремиумите са означени с 5 или 4 звезди, и съдържанието им е описано достатъчно ясно: petfoodratings.net >>

.

Редактирано от animalprograms (преглед на промените)

Бях провокиран да коментирам, защото е несериозно една посредствена храна като Мастери да бъде поставяна до Ориджен, която е световна марка с всепризнато качество.

.

мда я - не е глупава ангорката значи щом не го ще тва Мастери

:)

От прочетеното тук, а и на други места, стигам до извода, че масовите боклуци, заливащи пазара, явно са вредни. До тук си набелязах Orijen като евентуална храна за котето, а дали някой има впечатления от Leonardo, четох също добри отзиви за нея...

Ако питате мен, най-добре е котката да се храни с варено без сол месо от пиле, яйца, мляко и риба. Не бива да се пренебрегват сметаната и кравето масло, защото за здравето на котките е много важна мазнината. Де да бях на този акъл преди около 9 години! :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.