Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за кучешките и котешките храни (видео на английски)

Featured Replies

Моето куче се храни с Royal Canin за средни породи, от много години насам (с няколко хапки варено пилешко месо в порцията). Пробвала съм и с други гранули, но така си остават в купичката. Животните имат нужда от качествена, е не от разнообразна храна.

• Отговори 131
  • Прегледи 84,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Моето куче се храни с Royal Canin за средни породи... Животните имат нужда от качествена, е не от разнообразна храна.

За жалост, европейската версия на тази марка е характерна с качество под средното. Основните съставки на Royal Canin Medium Adult са:

1. Царевица

2. Царевично брашно

3. Дехидратирано птиче месо

4. Животинска мазнина

5. Черен дроб от птици

Това инфо показва прекалено много царевица, както и анонимни, т. е. отпадъчни животински продукти (месо от някакви птици и мазнина от някакви животни). Отгоре на всичко, антиоксидантът, добавен към мазнината, не е посочен и това най-вероятно са BHT/BHA, считани като канцерогенни и липсващи в премиум марките. Например, в американската версия е посочено "предпазена с естествени смесени токофероли и лимонена киселина".

У нас храните, подходящи за средни и дребни породи може да бъдат търсени сред повечето версии на марките Acana/Orijen (Champion Petfoods), Arden Grange, Nutra Gold (без Nutra Nuggets) и Nutram (без K-9). С или без месо, моите ги приемат.

-

Редактирано от animalprograms (преглед на промените)

Имам един въпрос към animalprograms-

Как да разберем храната,която купуваме в зоомагазините,дали не е с изтекъл срок на годност?

Скоро купих на Пурина няколко вида за ангорката си-

е не ги близва и това си е.

;)

А ги обожава.

Та затова предполагам че чувалите са били с развалена отдавна храна.

Те,животните,усещат.Знам.

У нас храните, подходящи за средни и дребни породи може да бъдат търсени сред повечето версии на марките Acana, Arden Grange, Nutra Gold (без Nutra Nuggets) и Nutram (без K-9). С или без месо, моите ги приемат.

А за нещо по-едричко така?

Ротвайлера ми сега е на 5.5 месеца и само Педигрий Джуниър му давам,като че ли добре се развива!

На 5.5 месеца тежи 28 КГ ,малко в долната граница сме,но не искам да го прехранвам иначе добре се чувства!

Днес ей така за да има разнообразие реших да му купя малко българска храна(гранули) с името "Любимец",хареса му обаче аз нещо като чуя БГ и малко се абстрахирам и не знам дали да му я дам цялата(взех два КГ)или с Педигрий-то да продължа или да ги редувам?!

• Автор

...Как да разберем храната,която купуваме в зоомагазините,дали не е с изтекъл срок на годност?

Скоро купих на Пурина няколко вида за ангорката си-

е не ги близва и това си е. А ги обожава. Та затова предполагам че чувалите са били с развалена отдавна храна...

Само оригиналната опаковка дава такава гаранция.

Наскоро аз направих изключение и взех 200 гр. от чувал - харесаха я. Става въпрос за Applaws, непозната у нас досега английска марка. Тя е от месо за хора и е на нивото на Ориджен. Три варианта са: пиле, пиле-сьомга и китен. Засега я дават по 1.10 лв/100гр. Зоомагазинът е в началото на ул Шипка.

• Автор

...Днес ей така за да има разнообразие реших да му купя малко българска храна(гранули) с името "Любимец",хареса му обаче аз нещо като чуя БГ и малко се абстрахирам и не знам дали да му я дам цялата(взех два КГ)или с Педигрий-то да продължа или да ги редувам?!

Внимателното хранене е един вид инвестиция, докато храните с неизвестно съдържание са нещо като бомба със закъснител - рискът от бъдещи здравословни проблеми е повишен. За животинките ние сме и баща, и майка. Аз не бих паднал под качество като това: Diamond Naturals. Освен това, от тази и другите качествени храни за 4-5 лв/кг (Нутра Голд и Нутрам) на 50-кг. куче ще трябват по около 400 гр. дневно.

Внимателното хранене е един вид инвестиция, докато храните с неизвестно съдържание са нещо като бомба със закъснител - рискът от бъдещи здравословни проблеми е повишен. За животинките ние сме и баща, и майка. Аз не бих паднал под качество като това: Diamond Naturals. Освен това, от тази и другите качествени храни за 4-5 лв/кг (Нутра Голд и Нутрам) ще ти трябват по около 350 гр. дневно.

Благодаря за изчерпателния отговор!
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

Arden Grange

Имам възмовност да набавям тези разфасовки:

Kitten - Разфасовки 10кг - 80лв

ADULT сьомга и ориз - 7.5 кг - 65 лв

ADULT пиле и ориз - 7.5кг - 65лв...

Интересуват ме онези, които ще бъдат в срок на годност поне още два месеца ("BB: XX.05.2011"). Как бих могъл да ги получавам? И ако поръчам наведнъж по един от трите, ще има ли отстъпка от цената?

Само оригиналната опаковка дава такава гаранция.

Благодаря за отговора.

Само че ние,потребителите,хич не я знаем каква е тая оригинална опаковка.

Камо ли да имаме данни от кога е аджеба тва у чувала

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Щом не го близва-значи старо.

Ако ще и от 15 лева да е килото-не и не,кучовците уличните се зарадваха де.

Та отсвирих няколко такива зоомагазина и си купувам от там,от където я яде.

• 7 месеца по-късно...
  • Автор

Резултатите от изследване на Euromonitor за 2010 г. показват пазарните дялове на най-популярните храни за котки и кучета:

За котки: Kitekat 26 %; Whiskas 22 %; Friskies 14 %; Royal Canin 13 %; Purina 11 %; и 14 % за всички останали марки.

За кучета: Chappi 32 %; Royal Canin 14 %; Pedigree 13 %; Purina, Darling и Friskies (Nestlé, общо 26 %); и 15 % за всички останали марки.

Очевидно, супер премиум марките имат все още много малък дял, и той остава скрит някъде във въпросните 14-15 %. Фондация Анимал Програмс направи първото у нас проучване на внасяните супер премиум храни. Линк към резултата >>

.

• 2 седмици по-късно...

Какво смятате за гранулираната котешка храна Leonardo?Да знам дали да я поръчвам да ми я доставят или да се насоча към друга? Благодаря предварително.

а мойто куче точно обратното - не харесва кучешките храни и вече 18 години се храни с това дето се готви за семейството... те годинките сами говорят - ако караше на кучешки храни отдавна да не е живо (едно 10 килограмово куче изяжда 22кг консерванти от храната за 1 година)... верно че го хвана артрита, но си е нормално за тая възраст... за котките - пробвайте да давате обикновена храна размесена с маслини или маслинова паста... и съм сигурен че като няма друго котките ще ядат каквото има - поне мойто куче прави така ако няма готвена храна... на съседа предната котка умря на 5 години заради суха храна - скапаха и се бъбреците от консервантите в сухата храна... истината е в готвената храна (аз варя пилешки дробчета и замразени зеленчуци на фурна - моркови, грах, царевица, пипер - миксове, хляб) няма как да вземеш за 4 лв 1,2кг храна и тя да е с месо (пък има и разни дето са и по ефтини)... верно че готовата храна е по лесно ама... както се грижиш за кучето , така и за децата си - по лесно е с полуфабрикати - пици, джобове, хамбургери и по едно време хоп - плондери...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

...едно 10 килограмово куче изяжда 22кг консерванти от храната за 1 година)...

... на съседа предната котка умря на 5 години заради суха храна - скапаха и се бъбреците от консервантите в сухата храна...

истината е в готвената храна (аз варя пилешки дробчета и замразени зеленчуци на фурна - моркови, грах, царевица, пипер - миксове, хляб) ...

99 % съм съгласен с теб. Черният дроб също е застрашен от консервантите.

Но аз пуснах темата заради това, че народът масово кльопа гранули. Тогава първостепенният въпрос е кои гранули са хранителни и безопасни. Времената напреднаха и вече по света и у нас има гранули с естествени антиоксиданти, без никакви химикали - Acana, Applaws, Arden Grange, Belcando, Leonardo, Nutra Gold, Orijen, Taste of the Wild. Следователно, ако ние не можем да спрем хората да купуват гранули, то би било успех, ако насочим вниманието им към натуралните и безопасни комерсиални храни.

Скоро отвориха зоомагазин в мола до нас, предлагат най-вече на някаква канадска фирма Nutram.

Какво е мнението ви за техните храни ?

моето мнение е че всички гранули са вредни - развалят зъбите (едва ли е по различно от това вие да ядете бисквити от ония трошливите, чаените...) те саламите за хората са вредни и всички сладкарски продукти (дето уж има контрол...) не ми се вярва някой да проверява какво се слага във животинските храни, но определено то е боклук (както горе е написано - комерсиализъм... ако някой може и от ла*на пари да прави ще го прави...)

Чудех се защо котката изяжда и чинийката заедно с

Публикувано изображение ................

Отворих, опитах, нямаше сол... сиг. пак ще опитам някой ден.

:speak:

какво значение има ли сол или не? все пак идеята е не да накарат животното после да пие вода ми да яде от манджата (не сравнявай с кока колата в която има сол...) аз обаче слагам сол като готвя на кучето... друго за което се сещам - всичките пробори за ядене са порцеланови - и за водата и за храната, няма пластмасови боклуци... днеска даваха по дискавъри как се правят аромати за напитки, да беше гледал... с подходящите химикали вкуса става какъвто го обичат животните... даже по дискавъри преди време имаше една поредица за изкуствено създадени хранителни продукти (синтетично рибено месо, което и на вкус и на мирис е като истинска риба) по лесно е да храниш така животното, щото например на мен правенето на храна за чуето ми отнема 2 часа - размразяване, миене, варене... а после сумати време търкам тенджерата... а консервата - лесна/чиста/бърза работа... е и салами и кренвирши съм давал, но отдавна вече не го правя като знам какво е качеството...

• Автор

Скоро отвориха зоомагазин в мола до нас, предлагат най-вече на някаква канадска фирма Nutram.

Какво е мнението ви за техните храни ?

Средна работа. Съдържанието показва недостатъчно месен протеин. Останалото е царевичен глутен (пълнител). И нито гък за консервантите. Следователно, бъка от такива.

Чудех се защо котката изяжда и чинийката заедно с

Публикувано изображение ................

Отворих, опитах, нямаше сол... сиг. пак ще опитам някой ден.

:)

Е не съм ги опитвала, ама само да науча рецептата на тоя техен сметанов сос оффф -

най-напред соса оближе, мръвката не я вълнува хич -

помагайте да го открия тоз сос вкусен

:)

• 3 месеца по-късно...

@animalprograms

Много благодаря за полезната информация. До сега и аз се лъжех по рекламите и хранех котарака си с Hill's и Royal Canin, като си мислех, че това е качествена храна. Все пак, токсични боклуци като Whiskas, Friskies и Purina, натъпкани с атрактанти от типа на валериана, които подлъгват котето да ги яде лакомо, никога и през ум не ми е минавало да купувам. След като прочетох данните от независими анализи в този сайт, косата ми се изправи! Намерих наш on-line търговец, който продава храните на Orijen (няма да споменавам кой, за да не изглежда написаното от мен като реклама) и си поръчах Orijen Cat 6 fish. Мога само да спомена, че човекът беше изключително точен, донесе ми чувалче от 7 кг до входната врата на цена 80 лв без никакви допълнителни такси за доставката. Което е близо два пъти по-евтино от боклуците на Hill's, които се продават по 8 лв за 400 гр, т.е. 7 кг излизат 140 лв. Единственият недостатък е, че не се внасят малките разфасовки, а котака ми ще я яде поне 4-5 месеца и има опасност до тогава храната да се развали. За това днес я разпределих в найлонови торбички, вакуумирах ги колкото можах с помощта на прахосмукачка, завързах ги и ги наредих във фризера.

Като външен вид гранулите нямат нищо общо с Hill's-а. Стоят доста по-мазни и си миришат на риба. А котака я яде с голямо удоволствие, независимо че продавачът ме предупреди, че в тази храна няма атрактанти и ако животното е свикнало с тях, може да не я приема в началото. Така че за в бъдеще нямам никакво намерение да го храня с друго. Евентуално ако намеря малки разфасовки на Acana, може да му разнообразявам менюто от време на време... И още веднъж - благодаря, animalprograms !

Може ли да ми дадете координатите на този търговец на Ориджен за да си поръчам и аз.Благодаря предварително.

Добър ден Искам да кажа моето мнение без да се впущам в подробности. Повече от 6 г. използваме храна за котки Ултима.Резултатите според мен са очевидни(котето е с перфектно състояние, с лъскав здрав косъм и довро емоционално състояние и без затлъстяване).Редуваме храните за разнообразие и постигане на по-добър ефект.Пробвали сме 4-5 вида(производители), но Ултима остана твърдо най-добра. http://www.ultima.es/ultima/en/inicio.html - на английски за което съжалявам :( Колкото до хранителните добавки ето една програмка (безплатна), която дава отговори за вида, съдаржанието на химичните съставки и най-важно в кои страни са забранени!Служи и за ориентиране на какво ядем НИЕ! http://www.bysoft.com/foodadditives.asp

Важно съобщение за коткарите -

в Т Маркет паучите Уискас са на промоция за 69 стотинки, цели 30 стинки далавера ехее

след малко отивам да заредя ангорката

:D

P.S. Промоцията е до 12 март, но не ви гарантирам че ще останат до тогава.

Преди време имаше и на Китикат промоция и последните дни няма никой вече.

в Т Маркет паучите Уискас са на промоция за 69 стотинки, цели 30 стинки далавера ехее

след малко отивам да заредя ангорката

:D

P.S. Промоцията е до 12 март, но не ви гарантирам че ще останат до тогава.

Преди време имаше и на Китикат промоция и последните дни няма никой вече.

Той моят проклетник яде само "Дарлинг" :(

Той моят проклетник яде само "Дарлинг" :(

е гаси да не яде Уискас

:ohmy:

мойта не близва нищо на тия

ако имат нейде промошън ще свиркам

;)

• Автор

Може ли да ми дадете координатите на този търговец на Ориджен за да си поръчам и аз.Благодаря предварително.

Списък на търговци, предлагащи висококачествени храни за домашни любимци >>

.

в Т Маркет паучите Уискас са на промоция за 69 стотинки, цели 30 стинки далавера...

Леле, тази далавера ми напомня на далавера с "шунка" за човеци от 3.99, сега за 2.89!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.