Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България е най-тъжното място на света

Featured Replies

преди 3 часа, sound написа:

A ти как си обясняваш, че от всичките бивши соц. републики само на България все още им виновен комунизма? Всичките просперират, само нашата държава пропада - странна работа, а?! Деба мекеретата ви крадливи деба!!!! Комунизма, та комунизма, пък че три десетилетия не се спряхте да крадете викаш не е от значение, не е никакъв фактор. Гербери, бесепари, депесари ..... все сте долняци, от вас държава не става и никога няма да стане!

Отговора е в това което не ме доцитираш след "как си обясняваш... " :

Как си обясняваш Германия, където бившите райони на  ГДР , въпреки налетите 2 трлн евро, имат проблеми и в икономиката, която така и не успява да настигне регионите на ФРГ, и забележи с демографията също - който може се изнася пак в по развитите райони на ФРГ .

И това в най големия мотор на ЕС икономиката !  Каквоочакваш от нас да се случи с "магическа пръчка" ??

Все "новия ви строй " е виновен. Смешници :)

И ще добавя онази омразна думичка "лустрация".

Защото и това е причина останалите бивши соц страни да просперират, а ние да тъпчем на едно място и да копаем дъното.

Пак ще попитате - къде са тия агенти комунисти бре... Ми ето ви ги . Има ги в правителството още. министри си имаме, отделно че всички ключови отрасли , директори, управители, а и в частния бизнес са пак такива.

Преобладаващо.

https://desebg.com/reshenia/4034--35-

ми няма как да стане, другари, няма как. Плюйте си "злата демокрация" и си мислете че "тя ви сра в гащите , а не вие" /перефразирам поговорката/.

И аз щях да го кажа това , да те цитирам : "Деба мекеретата ви крадливи деба!!!! " 

Само пропусна "комунисти" преди думичката  крадливи деба

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А осъзнавате ли, глупоста на тази тема? И особено на заглавието? Сами си вкарваме такива определения - най-тъжно място, най-лошо място. Явно обичаме, да се правим на жерви и да се саможаляваме. Нито с

• Уфф, от доста време следя темата, макар и да не бях писал до снощи в нея. Та ти не щеш и не щеш да вденеш какво ти се пише от сума ти хора тук и това си е. Мразили са те и сигурно и още те мразят чак

• Страната на излишните хора Дори в Индия и Китай, държавите с най-многолюдно население на земята, няма излишни хора! В България обаче има! Те са: -         Българите! – В собствената си държава те са п

Публикувани изображения

преди 17 минути, miro20 написа:

.... къде са тия агенти комунисти бре... Ми ето ви ги . Има ги в правителството още. министри си имаме ....

Ооооо има, има я и на следващите избори ще гласуваш пак за тях - особено и най- вече за главния, че без негова височайша светлост за къде сме, налЕ (;

Долняци!!! Това е - не ставате, само си прехвърляте топката за "замажи очи", ма то вече не останаха очи тука, изнесоха се към чужденеция, че не искат да ви гледат повече.

Така е. Не искат крадливи комунисти да гледат.  Съжалявам че  те разочаровам, но не аз а вие като мои опоненти  сте в тази категория.

Първо няма вие - другарю. Второ лицемерието ти е прекалено очевадно - ти хем така, хем бат бойко наш човек. Ами не - не става с такива тънки сметки, сори. Не става да ми се правиш на върл противник и критик на соца, пък същевременно да ми тиражираш на най- утепания въшльо, рожба на същия този соц. - хранен, отгледан и гален от баш комунистите в България. За това казвам, че не става държава по този начин, ама ти не, та не - проценти, ръстове, какво пишело в еди кой си вестник. Сякаш ми трябва да прочета във вестник, как живея аз, как живеят хората около мен и на какво прилича средата, в която се намираме. Ако тази тиква не е комунист, то не знам кой тогава е - той откърмен с червено мляко, ти ще ми го пробутваш за някаква си алтернатива. Е - що правиш така. Ми щото имаш файдица някаква и ти е през дедовия за всичките тези неща дето пишеш.

По голямо лицемерие от вашето няма. Все били едни и същи, пък никога не ви чул да плюеш г-жа Лъжа или някой от явните цоциалисти комунисти. Все друг ви е виновен, все е "злата демокрация" която "дошла и съсипала хубавия ни цоциализъм" . Е да, ама не.  Точно обратното. Докато още в обществото няма ясна позиция че всичко това си е наследство и следствие от фалиралия соц и "стандарта" който имахме тогава, оправия няма да има.

Да, все още и от сините са "преоблечени комунисти". Да, така е. Такива бяха и от СДС. Защото "Другарите" ви подготвиха процесите предварително. Но идеята бе друга.

Никога не говорите за "лустрация". Все някак си плюете и нея и всички опити да се загърби  това крадливо поколение червени управници. При една лустрация и ББ си заминава. И министрите му от ДС си заминават, и още една камара хора от държавния апарат !

Ама не щете.

Лицемерие не ами гьонсуратлък и лицемерие едновременно е това вашето.

И "стокхолмски синдром" .  Вижда се ясно и по тенденцитие не само да се осъди и загърби това пагубно крадливо управство, но има и тенденции да се възроди в лицето на някакви неграмотни сталинисти  и още по заблудени "националисти" които много странно са националисти но на друга държава  :) 

Би било смешно ако не бе толкова тъжно.

преди 5 часа, sound написа:

Ако тази тиква не е комунист, то не знам кой тогава е - той откърмен с червено мляко, ти ще ми го пробутваш за някаква си алтернатива. Е - що правиш така.

Не съм казвал че не е комунист. Но защо ми пропагандирате неща и посоки на държавата които са в пъти по зле от насоките които имаме сега , особенно с ЕС, НАТО и т.н. ?

"Евразийството" ли  е алтернатива ?? 

Опитах наскоро се да сравня реалните параметри на държавите в орбитата на сегашна РФ , или тези които са извън ЕС но са пак постсъветски  .

Еми те са в пъти по зле бре. Колко "умен" трябва да си за да загърбваш европейски стандарт, европейски обороти в бизнеса, свободата, възможностите, и да отиваш при нискоразвити държави с 50 $ пенсии ??? И с още по крадливо , в пъти по крадливо управление, каквото сега е в РФ  което да ти е ментор, и което и сега ни краде и натрапва монополни изнудвачески цени на суровините ???

Сравни и държавите пак от постсъветското пространство, но загърбили и отхвърлили тотално комунистическите простотии които ръсите тук , и които широко се интегрират в ЕС. Еми в пъти по добре са.

Пълен нонсенс е това вашето хейтърство.. 

И лицемерие както сам каза. Това именно вашето е лицемерие  и тъпа пропаганда за наивници.

пп

Ах да.. А примера с Германия обясни ли си го ? Разбра ли го ?

Защо и сега , в най мощната икономика на ЕС източните постсъветски райони на ГДР са все още изостанали от ФРГ ? Въпреки налетите 2 трлн евро ?

Защо имат и там демографска криза и източногерманците се изселват в по развитите региони на ФРГ ???

Там си нямат ББ тиквоча, имат си огромна финансова поддръжка, и какво ли не,  и пак не могат се оправят. Защо а ?

Коефициентът на Джини - поредният показател, от който много трябва да ни е срам

Това е икономическият показател, който изследва неравенствата в доходите в една страна. България все още е на последно място

Цитат

В България коефициентът на Джини за миналата година е най-високият в ЕС.

Това е икономическият показател, който изследва неравенствата в доходите в една страна.

България е все още на последно място в ЕС по коефициент на Джини. България има по-висок коефициент на Джини спрямо страни като: Алжир, Бангладеш, Бутан, Босна, Буркина Фасо, Китай, Египет, Етиопия, Габон, Индия, Ирак, Израел, Монголия, Мианмар, Непал, Нигер, Северна Македония, Пакистан, Сиера Леоне, Тунис и Виетнам.

В голяма част от изброените страни в момента има военни действия или някакъв тип масови безредици, но въпреки това, те имат по-малък проблем с неравенствата, отколкото България, ако гледаме коефициента на Джини.

phpmvjlrx_559x*.jpg

Проблемът на България е, че тя е сред първите във всички възможни индикатори за бедност и неравенство. Когато бедността и неравенството са само в едно измерение, може да го считаме за по-малко рисково. В България това е тотално: ние сме с най-високи нива на монетарна бедност, с най-високо ниво на социална депривация, ние сме сред първенците по коефициент на Джини, ние сме сред първенците и по съотношение на дохода на горните и долните 20% от населението. Това е огромна разлика във възможностите.

В България механизмите за преразпределение, които се използват обичайно в модерните държави, в голямата си част са блокирани, пример - данъчната ни система.

Основните постъпления идват от данъци, свързани с потреблението, като ДДС и акцизи, което генерира допълнителни неравенства.

Данъчната ни система е една от причините за монетарната бедност в България.

Б. ред. - Румен Гълъбинов е бивш председател на Агенцията по застрахователен надзор (2002 г.) и зам.-председател на Комисията за финансов надзор (2003 г.). Завършил е ВИИ "Карл Маркс" (сега УНСС), специалност "Икономика", магистърска степен. Има следдипломни квалификации от Университета на Джорджтаун, Вашингтон, САЩ (Банков рисков мениджмънт), Университета "Сeйнт Джон", Колеж по застрахователен и рисков мениджмънт, Ню Йорк, Университета "Екситър", Англия (Банки и финанси).

...

на 28.06.2019 г. в 17:36, gagodrago написа:

Регистрира се само за да ни кажеш колко лош бил комунизма?

АБЕ АЗ НА РАЗНИ БАЙ-ГАНЬОВЩИНИ ЛИ ДА ВЯРВАМ, ИЛИ НА ОЧИТЕ СИ?

ПРИ КОМУНИЗМА В КИТАЙ ХОРАТА СЕ ВОЗЯТ НА УЛТРА-БЪРЗИ И ТЕХНОЛОГИЧНИ ВЛАКОВЕ

---------

При тоталитарния боковизъм в България през 2018-та година хората са натъпкани във първобитен влак с 3 смърдящи на кенеф вагони от втората световна война, а балъците в първа класа се возят прави, натъпкани като в консервна кутия...  ха-ха-ха...😀 ебаси тъпия боковизъм.

2111606644.jpg

https://btvnovinite.bg/bulgaria/koshmarno-pribirane-s-vlaka-v-poslednija-pochiven-den.html

----------------

Сори, ама аз предпочитам комунизма.

По-горе съм писал, четете книжки преди да се излагате. В китай режима е капиталистечески комунизъм. В Северна Корея е чист комунизъм. Покажи снимки от техните влакове.

преди 1 час, Bai_Ganio написа:

По-горе съм писал, четете книжки преди да се излагате. В китай режима е капиталистечески комунизъм. В Северна Корея е чист комунизъм. Покажи снимки от техните влакове.

Пълни глупости.

Китайска комунистическа партия

Китайската комунистическа партия, съкратено ККП (на традиционен китайски: 中國共産黨, на опростен китайски: 中国共产党, на пинин: Zhōngguó Gòngchǎndǎng, българска система: Джунгуо Гунчандан), е политическа партия в Китай, основана през 1921 г. Генералният секретар на ЦК на ККП е Ху Дзинтао (2002). Китайската комунистическа партия има приблизително 86 700 000 членове (50 300 000 членове през 1991 г.), като 3 400 000 от тях са от нисшите партийни организации. Печатните органи на ККП са вестник „Жънмин жъбао“ и списание „Циушъ“. Към момента ККП е най-голямата партия в света.

Крайната цел на партията е осъществяването на комунистически обществен строй. Китайската комунистическа партия се ръководи в своята дейност от принципите на марксизма-ленинизма, идеите на вожда Мао Дзъдун и теориите на председателя Дън Сяопин.

--------------

В Северна Корея управлението е като в България - тоталитаризъм. Начело на държавата е някакъв угоен, дебел тъпак, който еднолично управлява държавата и си прави каквото му скимне за сметка на данъкоплатците. Също както в България Боко тиквата еднолично управлява държавата, с единствената разлика, че българският угоен тъпак освен, че е дебел е и доста дърт...

преди 17 часа, miro20 написа:

Еми в пъти по добре са.

Добре са я, а колегите от Румъния и Унгария знаеш ли какво са ме питали - "как не сте му прерязали гръкляна още на този вашия Бойко"; е заради това са добре, щото не се мижат на кой продажник по- напред да слугуват. Разликата м/у Нинов и Борисова е никаква - освен може би в пола, ама пак не е сигурно. Като, че ми дойде Нинова, какво - ще ни завре у Евразия ли хахахахха не ми говори приказки за малки деца.

на 24.01.2019 г. в 0:04, miro20 написа:

Защото цоциалистическата ви фейк-пропаганда представя това като геноцид.

А това не е геноцид, а ВЪЗМОЖНОСТ.

Защото друга, след фалиралия соц,  нямаме.

Много от тези "подложени на геонцид" както е според теб, се връщат в България , колкото да си оправят някои документи, и пак .. обратно в "злата загниаща Европа " ....

Какво ти пречи да "просперираш " и в процъфтяващия пост-съветски лагер ?

т.е. Евразия ?

Никой не ти пречи .

Жив геноцид си е – изкуствено поддържани ниски заплати; ниски пенсии; закриване на болници, на училища; липса на индустрия и прогонване на народа по чужбина. А на тебе кой ти пречи да просперираш, ами киснеш 24 часа, 7 дни в седмицата във форума в раздел Политика. После не бил платен трол и не лъжел. Сигурно леля ти е умряла и ти оставила голямо наследство, или чичо ти (я раздуй, може и да ти повярваме тоя път) .

на 29.06.2019 г. в 10:24, miro20 написа:

Все "новия ви строй " е виновен. Смешници :)

Смешко си ти. Защо не се индустриализира България, а се правят пътища (то па едни пътища). Наложи се дори Тиквата като откри 1-2 цеха, да лъже, че всеки ден открива завод (ама пусти избори – тогава се лъже дори явно).

А на Тиквата и такивата като теб са виновни Орешарски, Путин, соца. Не си видиш посрания гъз, ами лъготиш и се присмиваш дори.

на 30.06.2019 г. в 2:03, lsmurf написа:

А дали някой от днешните пушачи ще се докосне до Ударник . Ти наясно ли си що за гадост бяха тези "цигари" . Тогава продаваха и БТ с филтър но бяха 1,20 лева та по коректно е да сравняваш тях със сегашните. И как ще стане тази работа и звамата ми дядовци бяха върли тютюнджии и пушеха по двапакета дневно ако бяха на БТ нямаше да стига пенсията само за цигари. Ясно ми е че заговорим ли за онова време надяваш розовите очила и тичате да правите някаква абсолютно безсмислена пропаганда на строй който историята е отрекла тотално. Все едно аз да седна да правя пропаганда на първобитно общинния строй защото видиш ли при него няма бедни и богати няма пари няма банки а на мен това ми харесва.

Нещо бъркаш. БТ беше 1,20 лъва след 79-та някъде, до 89-та. Тогава и Арда, нелоши цигари, беше 60 стотинки. Та 61 БТ е било вероятно 40-50 стотинки, ама няма как да го знаем това, щото още не сме били в проект🙂

на 30.06.2019 г. в 23:54, miro20 написа:

Как си обясняваш Германия, където бившите райони на  ГДР , въпреки налетите 2 трлн евро, имат проблеми и в икономиката, която така и не успява да настигне регионите на ФРГ, и забележи с демографията също - който може се изнася пак в по развитите райони на ФРГ .

Ти как си обясняваш, че за 20-30 години (времето на Дън Сяопин и малко след него) Китай настигна Япония (а сега изпревари САЩ). Как си обясняваш, че Чехия и Унгария без да им наливат 2 трилиона евро са по-добре икономически от бившата ГДР. Самите германци (ФРГ) саботират индустрията на бившата ГДР. Като милеят толкова за тях, защо позволяват на Фолксваген да откриват заводи в Китай, Словакия, Турция, но не и в бившата ГДР (за вестите всичко е най-вече бизнес и не им пука за някакви ости, ако не бъркам имената им, ама са горе-долу тъй). А, Лъжко.

на 1.07.2019 г. в 1:04, sound написа:

Първо няма вие - другарю. Второ лицемерието ти е прекалено очевадно - ти хем така, хем бат бойко наш човек. Ами не - не става с такива тънки сметки, сори. Не става да ми се правиш на върл противник и критик на соца, пък същевременно да ми тиражираш на най- утепания въшльо, рожба на същия този соц. - хранен, отгледан и гален от баш комунистите в България. За това казвам, че не става държава по този начин, ама ти не, та не - проценти, ръстове, какво пишело в еди кой си вестник. Сякаш ми трябва да прочета във вестник, как живея аз, как живеят хората около мен и на какво прилича средата, в която се намираме. Ако тази тиква не е комунист, то не знам кой тогава е - той откърмен с червено мляко, ти ще ми го пробутваш за някаква си алтернатива. Е - що правиш така. Ми щото имаш файдица някаква и ти е през дедовия за всичките тези неща дето пишеш.

Навря го тоя, Миро ли е, Киро ли е, в кучия гъз. Браво!

Бе Киро кьорав, чакай г-жа Лъжа да стане премиер, че тогава да я плюем. Ние и на нея няма да простим.

преди 2 часа, karadzha написа:

Ти как си обясняваш, че за 20-30 години (времето на Дън Сяопин и малко след него) Китай настигна Япония (а сега изпревари САЩ)

Обяснявам си и още как . Защото китайския  комунизъм няма нищо общо с нашия и съветския.

Как си обясняваш, че Чехия и Унгария без да им наливат 2 трилиона евро са по-добре икономически от бившата ГДР. Самите германци (ФРГ) саботират индустрията на бившата ГДР.

Не знам колко са "по добре"  унгарците и чехите от германците, това някаква твоя измишльотина ли е ?  :)  Но разбира се са по добре от нас и от други постсъветски страни.

Причината е една - че там загърбиха и зачеркнаха отдавна комунистическото си минало, проведоха и лустрация и т.н.. и нямат такива малоумници пропагандатори на комунизъм като вас тук.

Пробвай да си плямпате цоциалистическите глупости там. Освен за смях, за нищо друго не ставате :)

Германците от ФРГ били саботирали индустрията на ГДР ??? Това що за простотия пък е ???

Алооо балоните... до съвсем скоро , даже не знам дали е спряно вече, но западногерманците имаха данък помощ за източногерманците !. Освен наливаните 2 трлн евро за тази инфраструктура !

Като милеят толкова за тях, защо позволяват на Фолксваген да откриват заводи в Китай, Словакия, Турция, но не и в бившата ГДР (за вестите всичко е най-вече бизнес и не им пука за някакви ости, ако не бъркам имената им, ама са горе-долу тъй)

те и американците си изнесоха много от производството в Китай. Въпрос на бизнес  и евтина работна  ръка.

Какъв е проблема ? ? Това не ти е цоциализъм за да ти наложат - тоя завод трабва да работи ето така, и да плаща заплати ето такива. После се чудите защо соца фалира.

Точно заради такива партийни, а не пазарни малоумщини.

А, Лъжко. 

Нямам нито една лъжа казана :)  Докато постоянно оборвам такива смехории като твоите. :)

Навря го тоя, Миро ли е, Киро ли е, в кучия гъз. Браво! 

Бе Киро кьорав, чакай г-жа Лъжа да стане премиер, че тогава да я плюем. Ние и на нея няма да простим. 

Типичен гаменски език на хора без аргументи.  То си личи кой на кого какво е наврял. 

А за г-жа Лъжа не съм те видял нещо да си възмутен от досегашните и гафове или биография на видна приватизаторка :)

преди 3 часа, karadzha написа:

Смешко си ти. Защо не се индустриализира България, а се правят пътища (то па едни пътища)

Ами давай почвай бе комунист /това е обида да/  такъв :) Индустриализирай.

Подозирам че като всеки комунист много обичате тези думички , без дори да им разбирате смисъла :) :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:

Не знам колко са "по добре"  унгарците и чехите от германците, това някаква твоя измишльотина ли е ?  :)  Но разбира се са по добре от нас и от други постсъветски страни.

Причината е една - че там загърбиха и зачеркнаха отдавна комунистическото си минало, проведоха и лустрация и т.н.. и нямат такива малоумници пропагандатори на комунизъм като вас тук.

Пробвай да си плямпате цоциалистическите глупости там. Освен за смях, за нищо друго не ставате :)

А дали трябва да ти припомням, че в Чехия партията на А Бабиш управлява със социалдемократи и комунисти?:speak:

преди 3 часа, miro20 написа:

те и американците си изнесоха много от производството в Китай. Въпрос на бизнес  и евтина работна  ръка.

Какъв е проблема ? ? Това не ти е цоциализъм за да ти наложат - тоя завод трабва да работи ето така, и да плаща заплати ето такива. После се чудите защо соца фалира.

Точно заради такива партийни, а не пазарни малоумщини.

За това ли сега Тръмп прави всичко възможно да върне производството в САЩ?

Сигурно е по-глупав от теб или е пропуснал този урок по икономика!:angry:

Или защото разбраха, че без производство една страна е обречена!

Нямам нито една лъжа казана е типичният стил на Миро ""Истината""".  Стига сте го провокирали да пише глупости и лъжи - ще вземе да отиде да поплува в река Дунав....  че не се знае какво ще му се случи. Може още да не се е научил да плува.    После кой ще папагали да ни разсмива и весели тук!?!   

преди 14 часа, miro20 написа:

.......................

Алооо балоните... до съвсем скоро , даже не знам дали е спряно вече, но западногерманците имаха данък помощ за източногерманците !. Освен наливаните 2 трлн евро за тази инфраструктура !

..............................................

Спомням си, че през 50-те години на миналия век във фишовете за заплатите в раздела удръжки имаше графа "10% за София"!

Много години цяла България работеше за София, а и сега и така.

преди 17 часа, miro20 написа:

Ами давай почвай бе комунист /това е обида да/  такъв :) Индустриализирай.

Подозирам че като всеки комунист много обичате тези думички , без дори да им разбирате смисъла :) :)

Не съм по комунист от твоя идол Тиквата, комсомолче. За твое сведение ме изключиха от Комсомола още 86-та. А ти си бил комсомолец и даже сега си такъв, и такъв ще си умреш. Иначе днес си с ГЕРБ, утре с други силни на деня, душицо черна.

Като му дойде времето точно това ще правя, ще индустриализирам.

преди 21 часа, M.Николов написа:

А дали трябва да ти припомням, че в Чехия партията на А Бабиш управлява със социалдемократи и комунисти?:speak:

Все едно някой да ми "припомня " че сме с турско правителство, щото видиш ли, ДПС подкрепя един път сини, друг път червени /повече пъти/ трети път герберисти .

спекулираш и си го знаеш :)

Хайде да направим всичко което Чехия , Унгария и др постъветски страни направиха за лустрация и за наритване на комунистическото си наследство и зависимости , и тогава да говорим.

Щото нали знаеш поговорката за жабата и коня дето го подковавали... :)

преди 21 часа, M.Николов написа:

За това ли сега Тръмп прави всичко възможно да върне производството в САЩ?

Сигурно е по-глупав от теб или е пропуснал този урок по икономика!:angry:

Или защото разбраха, че без производство една страна е обречена!

ПАк спекулираш. Въобще не давам "акъл на Тръмп". Просто показвам примери че това не е прецедент някакъв, а си е динамичен процес.

преди 11 часа, dedidi написа:

Спомням си, че през 50-те години на миналия век във фишовете за заплатите в раздела удръжки имаше графа "10% за София"!

Много години цяла България работеше за София, а и сега и така.

Примера с германците го дадох в отговор на тъпотията че западногерманците умишлено саботирали източногерманците.

А то не само не е така, а е точно обратното, че освен наливаните 2 трлн евро, но и данък за източноевропейците си имаха или още имат !

преди 14 минути, miro20 написа:

Все едно някой да ми "припомня " че сме с турско правителство, щото видиш ли, ДПС подкрепя един път сини, друг път червени /повече пъти/ трети път герберисти .

спекулираш и си го знаеш :)

Ама нали ги били забранили бре?Лустрация туй онуй!

преди 4 минути, M.Николов написа:

Ама нали ги били забранили бре?Лустрация туй онуй!

Още веднъж :

Хайде да направим всичко което Чехия , Унгария и др постъветски страни направиха за лустрация и за наритване на комунистическото си наследство и зависимости , и тогава да говорим.

70% от българите получават сега под средната месечна заплата от 1200 лева, като масовите възнаграждения варират между 700 и 800 лева. При философ Миро колко е възнаграждението?

Супер. Я да сравним : Средната заплата в Чехия по последни данни е еквивалент на 2470 лв.

и :

Цитат

Александър Вондра говори с гордост за това това, което политиците на прехода в Чехия са постигнали. И в основата на този успех постави първите действия – закриването на службите на комунистическия режим, въвеждането на лустрация още през 1991 година и обявяването на режима за незаконен през 1993.

https://clubz.bg/20443-kak_chehiq_se_osvobodi_ot_komunizma

Все още ли не виждате пряката връзка между това кои държави  бързо и отдавна са се оттървали от комунистическтие зависимости и стандарта на живот ?

Дали ще се сетите защо ние сме на дъното че и копаем това дъно ? С никога непровеждана лустрация и с възход на цоциалистиески блянове, утопии, сталинистки , рашистки и подобни простотии ??

Ми няма как да стане бе другари. Няма как.

Връзката между тези неща е пряка.

преди 4 часа, attj написа:

70% от българите получават сега под средната месечна заплата от 1200 лева, като масовите възнаграждения варират между 700 и 800 лева. При философ Миро колко е възнаграждението?

Намери кого да питаш :getout:

""Връзката между тези неща е пряка."""  А бе, Миро, разясни какво означава това -на хора, които не са философи като теб.  Моята брутна заплата в България е по-висока от средната в Чехия и какво от това?  

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.