Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България е най-тъжното място на света

Featured Replies

преди 4 минути, Джугашвили написа:

Кои стоки са по-качествени??? Пластмасовите им зеленчуци ли??? Или може би млечните продукти, които ги правят от сухо мляко и в тях няма грам прясно??? Да не говорими за гуменото им месо, бъкано с хормони и ГМО!!! Виждал ли си германски жени на живо да ги видиш на какво приличат от тези "качествени" западни продукти??? Представи си добре охранени тюлени или морски слонове!!! Жените им имат повече мъжки хормони, отколкото мъжете!!! Ама важното е, че продуктите им били много качествени!!! Докато нямате съзнание и не започнете да цените това което имате, все комунистите ще са ви виновни!!!

Ами като искаш качествени зеленчуци,  гледай си. Искаш мляко - вземи си крава.  Кой те кара насила да пазаруваш от магазина евтини неща. Другото което е, на пазара има и качествена стока, но е скъпа,  пропускаш го май.  И това е днес,  преди 30 год положението не беше такова в Европа.  А индустрията не е само хранителната,  огледай около себе си, какви дрехи носиш,  обувки,  каква кола караш - лада ли е? Техниката ти у вас каква е, къде е правена?  Комунизма си произвеждаше боклуци за СИВ,  след отварянето на пазарите никой не искаше тези боклуци,  кое не ти е ясно. 

Единствено за храните съм склонен да се съглася,  но пак ние сме си виновни,  че не запазих ме старите сортове а ги сменихме с други.  Но да ти напомня,  че пак комундели разписваха със затворени очи всичко, което им даваха западняците.  Западняците и те не са виновни,  видели са подлоги начело на държавата , възползвали са се,  и ти да си и ти ще го направиш. 

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А осъзнавате ли, глупоста на тази тема? И особено на заглавието? Сами си вкарваме такива определения - най-тъжно място, най-лошо място. Явно обичаме, да се правим на жерви и да се саможаляваме. Нито с

• Уфф, от доста време следя темата, макар и да не бях писал до снощи в нея. Та ти не щеш и не щеш да вденеш какво ти се пише от сума ти хора тук и това си е. Мразили са те и сигурно и още те мразят чак

• Страната на излишните хора Дори в Индия и Китай, държавите с най-многолюдно население на земята, няма излишни хора! В България обаче има! Те са: -         Българите! – В собствената си държава те са п

Публикувани изображения

преди 2 минути, дръндю написа:

всеки народ, намира начини да осмее системата в която живее
"Крилце или кълка", беше един емблематичен филм за западното общество
вярно е. че по онова време, когато го гледах се скъсвах от смех, защото си мислех, че не е възможно
да ти кажа, вече не ми е смешно, ама никак

Точно така!!! За  времето си може и да е бил комедия този филм, но в момента това си е жива реалност!!! Аз лично го изпитва на гърба си и съм принуден всеки ден да им ям боклуците, пред които някои люде се прехласват толкова много!!!

преди 8 минути, sliderum написа:

Предвид, че дори не си бил роден по него време, не е ли малко странно да говориш, за неща от които нямаш жизнен опит?

Ама ти само ми обясняваш аз какво не знам,  ми айде  кажи ми как беше?  Нали твърдеше,  че някакви капиталисти оцеляли след 44та,  кажи ги кои са,  нали те срутили великия соц, щом го твърдиш явно го знаеш,  за 3 ти път те питам, що не отговаряш? Празни приказки говориш,  как аз не знам,  пък ти какво знаеш е загадка.  

току-що, Джугашвили написа:

Аз лично го изпитва на гърба си и съм принуден всеки ден да им ям боклуците, пред които някои люде се прехласват толкова много!!!

Кой те принуждава да го правиш? Има хора си продават качествени задавате от градините,  без химия и без изкуствени торове,  ама са скъпи.  Или искаш да е качествено и да струва 1 лв килото?  А да ти дадат храната без пари и някой лев бонус не щеш ли? За не знам кой път ви казвам - никой не ви е длъжен,  колкото поч скоро го разберете толкова по добре за вас. 

преди 3 минути, Michigan111 написа:

Ами като искаш качествени зеленчуци,  гледай си. Искаш мляко - вземи си крава.  Кой те кара насила да пазаруваш от магазина евтини неща.

Ами пробвай ти да вземеш да си гледаш една крава, едно прасе, една овца, да видим как ще стане и кой ще ти разреши!!! Те изтрепаха всички животни в цели региони, сега и прасетата набелязаха, ти ми викаш "гледай си"!!! Може да съм комунист, но не съм мазохист!!! Мазохизмът е отличително качество на вас набедените антикомунисти!!! Колкото повече Ви бъркат по дупетата, толкова по-хубаво Ви става!!!

преди 19 минути, lsmurf написа:

е че сега имаме повече свобода

Дали? Това че отпуснаха възможност да плямпаш относително свободно...Е, ако не говориш против евреите и специално да споменаваш холокоста по определен начин, че всяко едно залитане да не пишеш възторжено по отношение на кусурите на неолиберализма, трансджендерийните колко са там вече 70 и кусур породи, влиза в графата на език на омразата и може да си бъдеш осъден за което. Абе малко свали розовите очила, огледай се и помисли. Едно време като член на СИВ и приятели с СССР, също не беше проблем да се движи човек свободно в рамките на източният блок, освен ако не е с рестрикции по определени причини, то и сега има такива рестрикции и хора които не могат просто така да отидат в чужбина и не, няма да ги застрелят на границата, но ако все пак отидат, обикновено им се пуска международна заповед за издирване, като това не са само хора извършили криминални престъпления. Ама за да го разбереш всичко това, се иска да имаш пипе и да го използуваш и логично и освен това непреднамерено.

преди 25 минути, Джугашвили написа:

Дай му игнор и не го цитирай, както болшинството от малкото останали потребители!!! Най-много от това го боли!!!

Няма нужда да тикам Миро20 в игнора, защото тъпотиите му само ме разсмиват. Особено ми беше забавен като се изтъпанчи на амбразурата да брани апартаментите на Цецко физкултурника и на другите партийни номенклатури от герп.:)

преди 5 минути, Michigan111 написа:

Кой те принуждава да го правиш? Има хора си продават качествени задавате от градините,  без химия и без изкуствени торове,  ама са скъпи.  Или искаш да е качествено и да струва 1 лв килото?  А да ти дадат храната без пари и някой лев бонус не щеш ли? За не знам кой път ви казвам - никой не ви е длъжен,  колкото поч скоро го разберете толкова по добре за вас. 

Принуждават ме брюкселските зелки, които избирахме преди няколко месеца!!! И не, няма такива хора!!! Ако е качествено, той го гледа за себе си и не го продава!!! Ако гледа с търговска цел, забрави!!! И спрете с тия мантри, че видиш ли хубавото било скъпо или пък щом е скъпо значи е хубаво и качествено, че ставате хептен за смях!!! Само да ти кажа, че в Германия доста неща са по-евтини от България!!! Ама както писах по-горе, вие сте мазохисти и на вас ви е хубаво от тази работа!!!

преди 5 минути, Michigan111 написа:

Принуждават ме брюкселските зелки, които избирахме преди няколко месеца!!! И не, няма такива хора!!! Ако е качествено, той го гледа за себе си и не го продава!!! Ако гледа с търговска цел, забрави!!! И спрете с тия мантри, че видиш ли хубавото било скъпо или пък щом е скъпо значи е хубаво и качествено, че ставате хептен за смях!!! Само да ти кажа, че в Германия доста неща са по-евтини от България!!! Ама както писах по-горе, вие сте мазохисти и на вас ви е хубаво от тази работа!!!

Те изтрепаха всички животни в цели региони, сега и прасетата набелязаха, ти ми викаш "гледай си"!!! Може да съм комунист, но не съм мазохист!!! Мазохизмът е отличително качество на вас набедените антикомунисти!!! Колкото повече Ви бъркат по дупетата, толкова по-хубаво Ви става!!!

Ама кои са тези ТЕ бе човек,  не са ли същите подлоги,  създадени преди 89та?  Нали това се опитвам да ти обясня,  че са си същите хора,  чиито строй толкова възхваляваш.  Да са някакви хора,  които тогава са били подтиснати да не си реализират гнилите идеи,  да те разбера,  ама не са.  Огледай ги кои са и тогава плюй по новия строй. 

Антикомунист не съм,  антикомунисти са агентите Антон Тодоров,  Иво Инджев,  и докато такива хора са антикомунисти ще си живеем в този строй.  

преди 3 минути, gagodrago написа:

апартаментите на Цецко физкултурника и на другите партийни номенклатури от герп

...с жар, все едно брани собствените си придобивки и вече се съмнявам, че някои от тях са съвсем законни.

преди 7 минути, sliderum написа:

Едно време като член на СИВ и приятели с СССР, също не беше проблем да се движи човек свободно в рамките на източният блок,

Дали? Имам роднини живеещи на югославската граница . Югославия беше социалистическа държава доколкото си спомням. Трябваше да си вадя открит лист когато реша да им гостувам. Това за придвижването в собствената ми държава ! Да не говорим за ганицата с Турция примерно.  За соц страните също трябваше да имаш разрешение - не беше възможно просто да решиш , да запалиш колата и да отидеш до Москва примерно. Така че по горе казваш че било странно хора които не са живели по този период да го обсъждат защо тогава се опитваш да им създаваш погрешни представи за тогавашната "свобода".  Знаеш ли че за да отиде да живее човек в София примерно трябваше да се пребори преди това за заветното "Софийко жителство" не знам дали сега е по - добре като София се задъхва от прекалена заселеност но така е справедливо - всеки да има възможност а не само определени хора.

току-що, lsmurf написа:

Това за придвижването в собствената ми държава ! 

В тяхната държава,  на управляващата хунта.  

преди 4 минути, Michigan111 написа:

Ама кои са тези ТЕ бе човек,  не са ли същите подлоги,  създадени преди 89та?  Нали това се опитвам да ти обясня,  че са си същите хора,  чиито строй толкова възхваляваш.  Да са някакви хора,  които тогава са били подтиснати да не си реализират гнилите идеи,  да те разбера,  ама не са.  Огледай ги кои са и тогава плюй по новия строй. 

Антикомунист не съм,  антикомунисти са агентите Антон Тодоров,  Иво Инджев,  и докато такива хора са антикомунисти ще си живеем в този строй.  

Не, не са същите!!! Това са нереализиралите се комсомолци!!! Най-големите некадърници и аутсайдери, станаха първи антикомунисти!!! Тези вие ги избирате и им приписвате някакви заслуги в борбата срещу "лошият соц" и видиш ли трябвало да се гласува за тях за да не дойдат на власт пак "гадните комунисти"!!! Кои комунисти, питам аз и кой вярва на тези дитирамби за 5 годишни хлапета??? Огледай се по темите, кой какво пише и ще ти стане ясно!!! Истинските комунисти, както и истинските дисиденти са вън от политиката още от 89-та година!!! А останалите истински комунисти и патриоти не гласуват!!! Не обвинявайте комунизмът за това, че не можете да намерите алтернатива на далновидната политика на другаря Тодор Живков и БКП вече повече от 30 години!!! Избрахте бодигардът му да ни управлява 10 години, ама не става!!! Много свалихте летвата!!! Това е вашия избор!!! С такъв избор -толкова!!! И не ни обяснявайте колко лошо е било тогава, пък сега как всичко цъфти и връзва, а го приемете и си живейте в мизерията!!! Това е вашата мизерия, вашето нещастие!!! Ние поне сме имали щастливо детство и щастливи младини!!! Вие и това няма да имате!!!

тук ми заприлича на некаква библейска история
начи Луцифер въстанал щот не искал да спазва заповедите на диктатора Бог
Адам и Ева решили, че и те са недоволни
в резултат всички ги изгонили от раят
ама хората били щастливи, щот вече не били в райската диктатура
което ми звучи малко, като "на гол тумбак, чифте пищови"

преди 14 минути, lsmurf написа:

Дали? Имам роднини живеещи на югославската граница . Югославия беше социалистическа държава доколкото си спомням. Трябваше да си вадя открит лист когато реша да им гостувам. Това за придвижването в собствената ми държава ! Да не говорим за ганицата с Турция примерно.  За соц страните също трябваше да имаш разрешение - не беше възможно просто да решиш , да запалиш колата и да отидеш до Москва примерно. Така че по горе казваш че било странно хора които не са живели по този период да го обсъждат защо тогава се опитваш да им създаваш погрешни представи за тогавашната "свобода".  Знаеш ли че за да отиде да живее човек в София примерно трябваше да се пребори преди това за заветното "Софийко жителство" не знам дали сега е по - добре като София се задъхва от прекалена заселеност но така е справедливо - всеки да има възможност а не само определени хора.

Комсомолец, кое е справедливо??? Обезлюдяването на цялата държава и източването на средствата на всички общини и области, оставяйки ги без никакви средства и никакви шансове за развитие  и наливането им само в един град??? На това ли му казваш справедливост??? Като ви казвам, че сте изкривени и извратени, не го подлагай на никакво съмнение!!! Човек който довчера се е клел във вярност към партията-майка а днес е вече първи евро-атлантик, няма какъв друг да е!!! Само едно ще ти кажа да си го знаеш!!! Колкото от евро-атлантик става комунист, толкова и от комунист става евро-атлантик!!! А предателите никой не ги обича!!!

преди 47 минути, Michigan111 написа:

За не знам кой път ви казвам - никой не ви е длъжен,  колкото поч скоро го разберете толкова по добре за вас. 

Защо ми приличаш на един надъхан младеж, който още 1 лев не е изкарал с работа?

Младежкият ти оптимизъм е приятен, но ти липсва житейския опит за да бъдеш приет на сериозно.

преди 4 минути, Джугашвили написа:

Не, не са същите!!! Това са нереализиралите се комсомолци!!! Най-големите некадърници и аутсайдери, станаха първи антикомунисти!!! Тези вие ги избирате и им приписвате някакви заслуги в борбата срещу "лошият соц" и видиш ли трябвало да се гласува за тях за да не дойдат на власт пак "гадните комунисти"!!! Кои комунисти, питам аз и кой вярва на тези дитирамби за 5 годишни хлапета??? Огледай се по темите, кой какво пише и ще ти стане ясно!!! Истинските комунисти, както и истинските дисиденти са вън от политиката още от 89-та година!!! А останалите истински комунисти и патриоти не гласуват!!! Не обвинявайте комунизмът за това, че не можете да намерите алтернатива на далновидната политика на другаря Тодор Живков и БКП вече повече от 30 години!!! Избрахте бодигардът му да ни управлява 10 години, ама не става!!! Много свалихте летвата!!! Това е вашия избор!!! С такъв избор -толкова!!! И не ни обяснявайте колко лошо е било тогава, пък сега как всичко цъфти и връзва, а го приемете и си живейте в мизерията!!! Това е вашата мизерия, вашето нещастие!!! Ние поне сме имали щастливо детство и щастливи младини!!! Вие и това няма да имате!!!

Ще ме извиняваш,  ама аз никога не съм казвал,  че трябва за тях да се гласува,  а единствените заслуги,  които съм им приписал са послушничество и антибългарщина.  И това са продуктите на стария строй,  комунистическите служби са ги създали,  не аз.  

току-що, M.Николов написа:

Защо ми приличаш на един надъхан младеж, който още 1 лев не е изкарал с работа?

Младежкият ти оптимизъм е приятен, но ти липсва житейския опит за да бъдеш приет на сериозно.

Защото толкова са ти възможностите да гледаш обективно.  Не беше ли ти, който твърдеше че несринатите заводи в Дрезден са помогнали Западна Германия да е напред икономически?  Как да се засегна от думите ти? 

преди 4 минути, Michigan111 написа:

Не беше ли ти, който твърдеше че несринатите заводи в Дрезден са помогнали Западна Германия да е напред икономически?

Хора, научете се да четете внимателно, за втори път те хващам да ми преиначаваш думите!

Или го правиш нарочно?

преди 52 минути, Michigan111 написа:

В тяхната държава,  на управляващата хунта.  

А сега във вашата си държава, на управляващата мафия и естествено тартора подчинен на големият краварски "брат" на запад . Не знам как успявате да различите нещо. Е да, има разлики, щото технологиите понапреднаха и се появиха такива неща като интернет достъп за всеки, цоциални мрежи и форуми да се плямпа в тях. Не е като навремето и от двете страни на желязната завеса, да трябва да излизаш на пейката, за да си лафиш с другите бабички, или в кръчмата, или по жичния телефон с тия до които не можеш или те мързи да стигнеш с придвижване. Техническото развитие щеше да се случи и без да падне "завесата" и да се разтури единият блок и съответните придобивки от него, щяха да са налични и от двете ѝ  "страни"

преди 1 минута, M.Николов написа:

Хора, научете се да четете внимателно, за втори път те хващам да ми преиначаваш думите!

Или го правиш нарочно?

И къде съм ти преиначил думите?  За Дрезден или за Маргарет Тачър?  В другата тема съм те цитирал,  там мълчиш,  пък се оплакваш тук,  че те били преиначавали . Не се обиждай,  но нямаш връзка с реалността,  или пък ако желаеш обиждай се. 

преди 5 минути, sliderum написа:

А сега във вашата си държава, на управляващата мафия и естествено тартора подчинен на големият краварски "брат" на запад .

Държавата още си е тяхна,  в темата за казармата го казах още в началото.  А тартора си го знаем от какво тесто е,  не забравяй на кого беше охрана. 

Държавата още си е тяхна,  в темата за казармата го казах още в началото.  А тартора си го знаем от какво тесто е,  не забравяй на кого беше охрана. 

Като си го знаете, защо гласувате за него вече 10 години???

преди 37 минути, lsmurf написа:

Дали? Имам роднини живеещи на югославската граница . Югославия беше социалистическа държава доколкото си спомням. Трябваше да си вадя открит лист когато реша да им гостувам. Това за придвижването в собствената ми държава ! Да не говорим за ганицата с Турция примерно.

Обяснението е просто - Югославия се водеше социалистическа страна, но беше необвързана страна, не членуваше във Варшавския договор, за това и тези мерки(един вид несигурна граница), а за границата с Турция вече какво да говорим, външна граница между двата военни блока.(естествено, че няма да пускат там никой без проверка).

преди 7 минути, Michigan111 написа:

И къде съм ти преиначил думите?  За Дрезден или за Маргарет Тачър?

Как знаеш, явно го правиш нарочно, ясно.

преди 8 минути, Michigan111 написа:

В другата тема съм те цитирал,  там мълчиш,  пък се оплакваш тук,  че те били преиначавали .

Просто още не съм влизал в другата тема.Сега ще я погледна.

Като си го знаете, защо гласувате за него вече 10 години

Питаш грешния човек.  Нали не си мислиш, че всеки, който не харесва комунистите задължително харесва неокомунистите.  

но нямаш връзка с реалността

хъ, хъ...младо и неопитно
в Божието царство е диктатурата божия
в царството на соца е диктатура на социалистите 
в царството на капитала е диктатура на парите
откак съществува човечеството, винаги има някаква форма на диктатура, която е под формата на закони
въпроса е, коя диктатура на кого е изгодна

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.