Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно репутацията - вашето мнение

151 гласували потребители

1. 1. Да бъде ли репутацията само позитивна?

• Да, да се гласува само с плюс
      45%
    • Не, да се гласува и с плюс и с минус
      47%
    • Нямам точна позиция
      7%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ей ги енигматичните без маска...да м наказват ако щат все тая...Публикувано изображение

Публикувано изображение

хахахаха, единия от тях е наистина енигматичен, той затова и май спря да поства много много :)

• Отговори 251
  • Прегледи 28,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сега остава да махнете репутацията в профилите и всички ще се успокоят. Е, повечето..., някои ще получат нервна криза. :rolleyes:

Сега остава да махнете репутацията в профилите и всички ще се успокоят. Е, повечето..., някои ще получат нервна криза. :rolleyes:

Хаха, прав си, наистина някои може да получат нервна криза :beer: ( енигматиците със сигурност ) :)

Не би било зле репутацията да се занули.Мисля Петьо Стоянов е прав.

Ей ги енигматичните без маска...да ме наказват ако щат все тая...

Не са енигматични.

Тия са мистични.

Не са енигматични.

Тия са мистични.

Та чак кристалната топка се чупи,...мани мани

• 4 седмици по-късно...

Поздравления за нововъведението - гласуване само с +. Не бих искала да се връщам назад, но съм го изпитала на гърба си, тоест как определени личности ми свалиха репутацията от +500 на -8. Ако някой не харесва нечие мнение или тема, е много по-добре да пише в самата тема, и да се обоснове. Съвсем нормално е както всички ние сме различни като личности и характери, така и всеки да има своя собствена позиция по който и да било дискутиран въпрос. Съмнявам се, че някой е в този форум, за да трупа положителни точки, и от това да му зависи едва ли не живота. Но всеки един индивид би реагирал, когато група потребители се опитват да го унижават, и да се подиграват с него публично. Тази реакция е подробно описана, и се нарича защитна агресия.

Редактирано от Madam_Cruella (преглед на промените)

Публикувано изображениеПубликувано изображениеА пък на мен ми е смешно.Нета е за забавление.Все едно ми е,някакви непознати хора дали ми праскат минуси или плюсове.Истинското оценяване на всеки е в реалния живот.Тук е само чешане на езици и аджаба кой е по-по-найПубликувано изображениегалене на нечие егоПубликувано изображение

Ча сега я видех тая тема....да да се искажа и аз..... Начи, много мразим фейсбука, заради сичко го мразим, ама най-го мразим заради това че нема бутон "не ми харесва"...откъде знаят тия американци, че сичко требва да ми харесва ?!?!?!? "Букизирането" на тоя форум, не ми хареса....ма щом оставихте само плюсовете, ше скачаме и на тях :dog84:

Хаха, прав си, наистина някои може да получат нервна криза :baby: ( енигматиците със сигурност ) :hush:

В много голяма грешка си - и водоравно,и отвесно.

Ча сега я видех тая тема....да да се искажа и аз.....

Начи, много мразим фейсбука, заради сичко го мразим, ама най-го мразим заради това че нема бутон "не ми харесва"...откъде знаят тия американци, че сичко требва да ми харесва ?!?!?!?

"Букизирането" на тоя форум, не ми хареса....ма щом оставихте само плюсовете, ше скачаме и на тях :instant hit:

Ами да...ако фейса беше чисто български, сугурно щеше да има само бутон "не харесвам". Как може винаги да намерим причина за мърморене и на всичко да намираме кусур!

Американизацията на нет-пространството определено няма да ме зарази ! Не търся причина, просто отказвам да ме вместят в калъпа.....на вас щом ви харесва, ваша воля.....или безволие......както си прецените..... П.П. Цъкайте на плюса, щото нема минус......даже у фейса го аресайте тва.....даже и на баба си разкажете за него :rolleyes:

Ами да...ако фейса беше чисто български, сугурно щеше да има само бутон "не харесвам". Как може винаги да намерим причина за мърморене и на всичко да намираме кусур!

хехе, а да приемаме всичко с наведена главица ли ? всяко нещо си има положителни и отрицателни страни. не виждам защо трябва да се изтъкват само едните.

Тук не става въпрос за американизация, а за безсмисления негативизъм, който типично по български носим в себе си. До колкото разбирам, за теб възможността да изразиш негативизма си е важно условие за ползване на дадена платформа. Замисли се обаче, както всеки задник има две бузи, така и всяко нещо си има две страни - една лоша и вероятно една добра. И всеки избира сам коя страна да търси! А честно да ти кажа, съмнявам се светът да страда от това, че ти няма да ползваш фейсбук, калдата или нещо друго :cool:

хехе, а да приемаме всичко с наведена главица ли ? всяко нещо си има положителни и отрицателни страни. не виждам защо трябва да се изтъкват само едните.

А защо не вдигнеш глава пред важните неща в живота? Защо не излезеш да протестираш против мизерното състояние, в което се намира държавата ни? Защо трябва да се скланя глава пред сложните, но важни неща, а да се цъкат минуси на неща, които не харесваш или от които не разбираш във виртуалното пространство? Въпросът е поставен към теб, но всъщност е към българина като цяло.

не става въпрос за фейсбук и калдата, а изобщо. "Как може винаги да намерим причина за мърморене и на всичко да намираме кусур!" звучи все едно трябва задължително и обезателно да бъдем съгласни и да харесваме всичко. Е, има някои неща, с които не съм съгласен и не харесвам и е съвсем нормално да изразя несъгласието си. Пък ако на някой случайно не му харесва си е негов проблем...

Защо трябва да се скланя глава пред сложните, но важни неща, а да се цъкат минуси на неща, които не харесваш или от които не разбираш във виртуалното пространство? Въпросът е поставен към теб, но всъщност е към българина като цяло.

минусите не се цъкат за харесвани и нехаресвани неща, а за безумни мнения. за съжаление малко хора го разбират.

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Аз не съм негативен, даже напротив, много съм позитивен, обаче само към хората излъчващи позитивизъм, не към тия задължаващи ни към позитивизъм :cool:

Абе с две думи: или слагайте сичко или махайте сичко ! иначе ми мяза на тоталитаризъм тва със задължителните + :help:

Тук не става въпрос за американизация, а за безсмисления негативизъм, който типично по български носим в себе си. До колкото разбирам, за теб възможността да изразиш негативизма си е важно условие за ползване на дадена платформа. Замисли се обаче, както всеки задник има две бузи, така и всяко нещо си има две страни - една лоша и вероятно една добра. И всеки избира сам коя страна да търси! А честно да ти кажа, съмнявам се светът да страда от това, че ти няма да ползваш фейсбук, калдата или нещо друго :cool:

А защо не вдигнеш глава пред важните неща в живота? Защо не излезеш да протестираш против мизерното състояние, в което се намира държавата ни? Защо трябва да се скланя глава пред сложните, но важни неща, а да се цъкат минуси на неща, които не харесваш или от които не разбираш във виртуалното пространство? Въпросът е поставен към теб, но всъщност е към българина като цяло.

Аз пък като Българин все си мисля че като искаш промяна не бягаш от тук ,а се бориш ...

То от чужбина всички обичаме България ... На думи обаче ! И щом сме избягали явно чакаме на някой друг да ни оправи държавата ама няма да стане така ...

Обаче лошото е че имаме претенции за нещо !

Аз вдигам глава пред важните неща от Плевен ,а Вие от къде?

Това е отговор на въпроса Ви поставен към всеки истински Българин като цяло !

Ей това ме провокира да пиша тук ...

А това няма нищо общо с репутацията тук ...

А относно репутацията ми заради нея живея !

Добавена е анкета в темата, за да може всеки да гласува.

Да, но къде оставихте възможността въобще да няма нито плюсчета нито минусчета? Затова аз не съм гласувал,просто е отнета тази възможност. На мене лично никога не ми е допадало подобно нещо, което разделя хората на специални и обикновенни..... Никога в живота си, не съм се чувствал специален или нещо повече от когото и да е било друг човек. Ние всички сме уникални и понякога загубата на един от нас е загуба на цял един свят. По-важно е да се наблегне на нещата които ни сплотяват, обединяват,а не на тез кито ни разделят,на специални,обикновенни..... Но това е мое лично мнение......

Поздрави на всички!

Аз пък като Българин все си мисля че като искаш промяна не бягаш от тук ,а се бориш ...

То от чужбина всички обичаме България ... На думи обаче ! И щом сме избягали явно чакаме на някой друг да ни оправи държавата ама няма да стане така ...

Обаче лошото е че имаме претенции за нещо !

Аз вдигам глава пред важните неща от Плевен ,а Вие от къде?

Това е отговор на въпроса Ви поставен към всеки истински Българин като цяло !

Ей това ме провокира да пиша тук ...

А това няма нищо общо с репутацията тук ...

А относно репутацията ми заради нея живея !

Не искам думите ми да звучат като израз на любов към България. По начина, по който ти се бориш от Плевен, аз се боря от Мюнхен. Вероятно борбата и на двама ни води до еднакъв неуспех. Защо аз се боря от тук? Ами защото и аз като теб съм просто българин и може би търся по-лесното. Втората причина е, че последната една трета от живота ми е преминала тук и от години не съм зависим от състоянието на България. А то е такова до голяма степен от негативизма, от който тръгна всичко... :cool:

Негативизма е само в главите на желаещите такъв. Не виждам как можеш да заставиш човек да мрази някой или нещо, освен ако не му е в главата тази омраза. И все пак, освен обясненията че за всеки е важно мястото където живее, не видях други постове относно системата за рейтинг. Опитах се да кажа нещо, но ме обвиниха, че дърпам държавата към дъното, пък моето мнение е че, ако има, да има и двете, ако ли не, да няма нищо. Всеки даден плюс ще провокира отрицателен пост поради невъзможност за даване на минус и всяка тема ще прерасне във обикновена свада.

Негативизма е само в главите на желаещите такъв. Не виждам как можеш да заставиш човек да мрази някой или нещо, освен ако не му е в главата тази омраза.

И все пак, освен обясненията че за всеки е важно мястото където живее, не видях други постове относно системата за рейтинг.

Опитах се да кажа нещо, но ме обвиниха, че дърпам държавата към дъното, пък моето мнение е че, ако има, да има и двете, ако ли не, да няма нищо.

Всеки даден плюс ще провокира отрицателен пост поради невъзможност за даване на минус и всяка тема ще прерасне във обикновена свада.

Извинявай, ако думите ми са прозвучали обидно. Ще ти отговоря по още един начин, който може би е по-логичен. Имаше анкета, в която по-голямата част от потребителите застана зад промяната :cool:

Не говорим за омраза. Как може да мразя някой, който не познавам (говоря за себе си). Става на въпрос, че минусите не се ползваха по предназначение и водеха до конфликти. Както казва rvp:

минусите не се цъкат за харесвани и нехаресвани неща, а за безумни мнения. за съжаление малко хора го разбират.

Не искам думите ми да звучат като израз на любов към България. По начина, по който ти се бориш от Плевен, аз се боря от Мюнхен. Вероятно борбата и на двама ни води до еднакъв неуспех. Защо аз се боря от тук? Ами защото и аз като теб съм просто българин и може би търся по-лесното. Втората причина е, че последната една трета от живота ми е преминала тук и от години не съм зависим от състоянието на България. А то е такова до голяма степен от негативизма, от който тръгна всичко... :cool:

Да нашата борба е една ...

Ходиш на работа създаваш деца гласуваш за по добро бъдеще ,но в крайна сметка нищо ...

Обаче аз съм оптимист и продължавам да вярвам и искам второ дете тук в тази държава !

Често ми се е налагало да живея доста скромно и въпреки че съм казвал ,че едва ли Васил Левски би се борил за свободата на тая държава ако знаеше на какво ще заприлича -аз се надявам ...

Надявам се че все повече Българи ще повярват в тази България,за която толкова хора са се жертвали ...

А от нас се иска единствено да остояваме това наследство приживе, защото така само ще я освободим от този негативизъм !

Негативизма е само в главите на желаещите такъв. Не виждам как можеш да заставиш човек да мрази някой или нещо, освен ако не му е в главата тази омраза.

И все пак, освен обясненията че за всеки е важно мястото където живее, не видях други постове относно системата за рейтинг.

Опитах се да кажа нещо, но ме обвиниха, че дърпам държавата към дъното, пък моето мнение е че, ако има, да има и двете, ако ли не, да няма нищо.

Всеки даден плюс ще провокира отрицателен пост поради невъзможност за даване на минус и всяка тема ще прерасне във обикновена свада.

Имаше тука доста голяма полемика относно проблема за плюсовете и минусите,но вие не сте се включили.96 гласа има,което е нищо.Ако се интересувахте от раздел проблеми,въпроси и предложения,свързани със сайта щяхте да забележите.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Имаше тука доста голяма полемика относно проблема за плюсовете и минусите,но вие не сте се включили.96 гласа има,което е нищо.Ако се интересувахте от раздел проблеми,въпроси и предложения,свързани със сайта щяхте да забележите.

Каква полемика?

Наложиха ни чуждото мнение ;)

из другите раздели се карат за глупости и образуват някакви групички като в детската градина и аиде да махнем минусите щото така било модерно и цивилизовано.

2007г. се регистрирах във форума защото имах проблем с компютъра,

ако исках да се науча да готвя, да шия, да свалям мадами или да ми правят психо анализа щях да се регистрирам някъде другаде.

Не са лоши или излишни тези раздели и на мен са ми интересни, но им се обръща прекалено голямо внимание.

"softvare & hardware reviews" ми то не останаха теми с такава насоченост, много от знаещите спряха да пишат и се изнесоха.

Каква полемика?

Наложиха ни чуждото мнение :cool:

из другите раздели се карат за глупости и образуват някакви групички като в детската градина и аиде да махнем минусите щото така било модерно и цивилизовано.

2007г. се регистрирах във форума защото имах проблем с компютъра,

ако исках да се науча да готвя, да шия, да свалям мадами или да ми правят психо анализа щях да се регистрирам някъде другаде.

Не са лоши или излишни тези раздели и на мен са ми интересни, но им се обръща прекалено голямо внимание.

"softvare & hardware reviews" ми то не останаха теми с такава насоченост, много от знаещите спряха да пишат и се изнесоха.

Това са второстепенни неща.

Важното е посещения да има, все повече нови регистрации и постове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.