Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно репутацията - вашето мнение

151 гласували потребители

1. 1. Да бъде ли репутацията само позитивна?

• Да, да се гласува само с плюс
      45%
    • Не, да се гласува и с плюс и с минус
      47%
    • Нямам точна позиция
      7%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

при положение че IPB си измениха цялата система и сега е само Facebook стила, не Ви разбирам що се пънете след дъжд качулка дайте да са само +, ама като са само + едни хора почват да искат да има и минуси.....слънчогледи рази'иш ли

• Отговори 251
  • Прегледи 28,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

при положение че IPB си измениха цялата система и сега е само Facebook стила, не Ви разбирам що се пънете

след дъжд качулка

дайте да са само +, ама като са само + едни хора почват да искат да има и минуси.....слънчогледи рази'иш ли

Много ми е интересно, ако им дойдат на акъла с различни точки, в различните раздели, при преглед на профила, коя репутация ще се показва, дали тази от "Политика" или тази от Секс, еротика и капка любов"...

за да няма сръдни, Galup и Сова-5 (или Бухал-6) ще правят социологически проучвания за рейтинга(а.к.а репутацията) и след тва лицето може да се кандидатира за висшите държавни постове

Понякога обаче, когато се търси съвет, се появяват такива, които пишат доста глупави отговори от незнание. Ще ми се ей така, да дам някой минус, за да не се обърка тоя, който търси съвет.

В такива случаи е по-добре да обориш неправилното мнение, а не да слагаш минусче. А дори и в техническите раздели има проблеми, за които няма 100% правилен отговор, а зависи от гледната точка на пишещия.

Бих гласувал и за друго - модераторите да имат право на отрицателни оценки, защото най-добре си разбират от раздела.

Не мисля, че е правилно.

А за това, каква репутация да се гледа в профила...нима е важно това? Идва някой с 5000 точки репутация от нетехнически раздел и дава мнение за техника. Човек като погледне, тоя има 5000 точки, значи разбира.

Това, че репутацията му е 5000 точки от нетехническия раздел, не му пречи да дава компетентно мнение в техническия. Както и човек с висока репутация в техническия раздел също може да пише глупости по някои технически въпроси.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

В такива случаи е по-добре да обориш неправилното мнение, а не да слагаш минусче. А дори и в техническите раздели има проблеми, за които няма 100% правилен отговор, а зависи от гледната точка на пишещия.

Не мисля, че е правилно.

Това, че репутацията му е 5000 точки от нетехническия раздел, не му пречи дава компетентно мнение в техническия. Както и човек с висока репутация в техническия раздел също може да пише глупости по някои технически въпроси.

Така да е.

Вярно е, но понякога от мързел (за писане) просто ти се иска да дадеш минуса. А и може да се окаже така е твоя пост да бъде подминат и хората да не го прочетат и/или осмислят достатъчно.

Така да е.

Аз просто съм за това да има сериозна дискусия и диалог. Има една приказка, че "истината се ражда в спора". :)

Даже ако махнат репутацията, ще е най-добре. Просто да има възможност да "харесаш" нещо, не за друго, а за да не се налага да пишеш отделен пост, че го харесваш, но това да не се отчита като някакъв сумарен резултат в профила, а просто да го има на поста. А когато не одобряваш нещо - цитираш и даваш аргументи.

Аз обичам демократичните неща! :)

Аз просто съм за това да има сериозна дискусия и диалог. Има една приказка, че "истината се ражда в спора". :surfing:

Даже ако махнат репутацията, ще е най-добре. Просто да има възможност да "харесаш" нещо, не за друго, а за да не се налага да пишеш отделен пост, че го харесваш, но това да не се отчита като някакъв сумарен резултат в профила, а просто да го има на поста. А когато не одобряваш нещо - цитираш и даваш аргументи.

Аз обичам демократичните неща! :ph34r:

Съгласен съм, макар да мога да цитирам много случаи, когато просто се отказвам в името на мира. Например, някой потребител пуснал тема с точни изисквания. Аз давам някакво мнение, съобразявайки се с неговите изисквания. Идва друг и почва спора, кое е по добро. Абе аланкоолу, човекът си има точни изисквания, написани в изложението му. За какво изобщо спорим?Ти обаче цитираш половината от истината - " В спора се ражда истината", но има и продължение - "Няма разрешен спор". Има и още нещо много важно - "Акъл не ща, пари ми дай". Видя се докъде ни докара демокрацията - Китай светлинни години пред нас. А за репутацията продължавам да нямам мнение. Ти потвърди част от колебанията ми.

Например, някой потребител пуснал тема с точни изисквания. Аз давам някакво мнение, съобразявайки се с неговите изисквания. Идва друг и почва спора, кое е по добро. Абе аланкоолу, човекът си има точни изисквания, написани в изложението му. За какво изобщо спорим?

Това е част от форумното общуване, наистина. Но специално в техническите раздели обикновено нещата си идват на мястото - просто не трябва да се преекспонират някои неприятни неща или поведението на някой.

Аз лично доколкото си спомням като се регистрирах преди 6 години,съществуваха и плюсове и минуси и можеше май три оценки да сложиш на ден,примерно 2 плюса и един минус.Капитана може да ме поправи.И мисля война нямаше.Ако искаш да дадеш на плюсове на неща които харесваш няма да имаш минуси.Сега са безгранични плюсове и огромни като числа репутации.Като се аргументираш защо не харесваш почва спора.Носят се от девет кладенеца аргументирани или както каза buildera_ полуистини,да ама не съвсем.Снощи четох спора за Уиндоус срещу Мак ОС.

Понякога се води спор заради самия спор. Ето това не ми харесва. Аз обикновено, ако давам препоръка, което рядко правя, се обосновавам с линкове, лични тестове и впечатления и така нататък. Идва обаче някой, изцопва едно словосъчетание ( даже не и изречение), че не е така и...ами оправяйте се :D Ако имам желание ще напиша още 2-3 поста и като видя, че няма спасение, се отдръпвам. Не ми се водят безсмислени спорове за неща, през които съм минал или видял, че някой друг е минал. А и в крайна сметка имаме глави на раменете си, за да мислим. И както казва capnemo, понякога един минус е от полза, вместо всеки ден да говориш едно и също на различни хора или още по-лошо, на един човек. На мен, като ми дадат минус се замислям, защо са ми го дали и къде съм сгрешил. Обикновено имам доблестта да си призная грешката и поздравя опонента, освен ако наистина не смятам, че съм прав.

bildera_ , винаги можеш да направиш така:

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Публикувано изображение

И да напишеш: "Мнението ти не ми харесва, защото ..." и да се обосновеш. Емотиконът е по твой избор.

По темата - поддържам мнението си, което съм писал и преди - да се гласува за постовете (независимо дали само с "+", или и с "-") , но тези оценки да не се сумират като репутация в профила. За него си има звездички.

bildera_ , винаги можеш да направиш така:

...

И да напишеш: "Мнението ти не ми харесва, защото ..." и да се обосновеш...

Точно това казах и аз. Пробвам няколко пъти и като видя, че не става, просто се махам. Скоро имаше някаква тема за евтина конфигурация, в която по мои сметки излизаше едно и аз лично бих предприел тоя вариант, но според други, макар и привидно по-добри решения се оказваше, че конфигурацията е умряла, още докато се поръча. Обосновах се един два пъти, но срещу ръжен не се рита. Въпреки всичко, ако сглобявам на някой познат конфигурация, бих предпочел моя вариант. Всъщност, писал съм си мненията и който има глава на раменете, може да помисли така, че bye. От опит знам, че няма решен спор. Минуси не бих дал, ако спорът се води цивилизовано. Единствено бих си позволил такива при напълно безсмислени постове. Звездичките в профилите за мен не са решение, защото ако пиша в някоя политическа тема, няма как да са всички на моя страна. Винаги се намират едни 80 %, които с удоволствие биха ми намалили репутацията, както ставаше преди години :D И сега какво? Да не изявявам мнението си по даден политически въпрос ли? Не сме на предизборна битка така, че за мен звездичките не значат почти нищо. Виж, ако бяха 10, може би щеше да бъде друга бира - студена. Сега да се цакаме с топла бира, някак си не върви. Затова тая репутация е пълен шит и не бива да и се обръща внимание. Не сме секта, дето всички са на едно мнение - такова, каквото им го наложат. В крайна сметка, ако някой прекали, има бан, нали?

Предлагам да се вижда кога и за коя тема е покачена репутацията.

Много някой ще ти прави пък чак таквиз екстри, забрави

:)

Или направо за кой пост, пък от там темата е ясна! С няколко думи и ме нави :*

Една екселна таблица и отдолу торта графика с процентно съотношение. :*

• 4 години по-късно...

От доста време насам зачестиха личните обидите във форума и не би било зле, ако има възможност за отрицателен вот само за постове, които ги съдържат.

Подкрепям наличието на негативен вот, въпреки, че осъзнавам възможността за злоупотреба с "цъкалото". Зачестяват ненужни, дори опасни коментари, които просто е задължително да бъдат маркирани негативно.

Еее, от кога я пея тази песен, но когато го предложих, то всички дружно рипнаха да ме укоряват и назидават, обясняват защо не трябва за има такъв бутон. Гледам нова песен се запя, а и укори, назидания и обяснения защо не трябва да има такъв бутон - няма!!!!! :wink12:

преди 4 часа, Мойра написа:

От доста време насам зачестиха личните обидите във форума и не би било зле, ако има възможност за отрицателен вот само за постове, които ги съдържат.

Едва ли е възможно да се осъществи по този начин.

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Зачестяват ненужни, дори опасни коментари, които просто е задължително да бъдат маркирани негативно.

И какъв е смисълът от маркирането?... Нали и преди имаше "минуси". Единственият резултат беше, че потърпевшият се чувства засегнат, и почва и той да цъка минуси навсякъде, за да си върне.

Смисленото гласуване е като в hadrwarebg - гласува се за постовете, но не се натрупва "репутация" в профила.

А за ненужните и опасни коментари - модераторите трябва да взимат навременни мерки.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

преди 20 часа, RudeBoy написа:

А за ненужните и опасни коментари - модераторите трябва да взимат навременни мерки.

Както и за обидите.

И ако модератор обижда потребител да бъде наказван.

За умрелите - добро или нищо !       (а аз никак не искам да съм умрял :)!)

Това никак не е случайно и не съм го измислил аз . Казано по друг начин , с което разбира се порядъчно се злоупотребява - по-добре лошо от колкото нищо !

Така или иначе , животът е съвкупност от процеси на конфликти . Тук важно е не само отношението "харесвам - не харесвам" , но и репутацията на този който "харесва - не харесва" , т.е. значимостта на "харесвам - не харесвам" е различна от/за всеки. 

Примерно оценката произтичаща от репутация излъчваща агресивна посредственост е едно , съвсем друго е оценката произтичаща от толерантна компетентност с покритие . Т.е за самият оценяващ следва да има и определен коефициент на значимост . В същност това е определящо ! Един от начините е всеки от оценяващите да стои с коефициента на собствената си репутация . Така всеки друг би могъл да си направи съответните умозаключения относно оценявания......иначе другото е плява  -  дърн-дрън - точки някакви.....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 24 минути, by_chechi написа:

... всеки от оценяващите да стои с коефициента на собствената си репутация...

Идеята е чудесна, но според мен доста би усложнила аритметиките. 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.