Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно репутацията - вашето мнение

151 гласували потребители

1. 1. Да бъде ли репутацията само позитивна?

• Да, да се гласува само с плюс
      45%
    • Не, да се гласува и с плюс и с минус
      47%
    • Нямам точна позиция
      7%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Според мен...няма репутация-няма проблем!Предполагам и други мислят,че тази щуротия не и е мястото тук,а в някое училище например.

• Отговори 251
  • Прегледи 28,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Затова - само плюс и това е. Никакви обосновки, и т.н. Поводите за караници явно трябва да се ограничат до минимума...

Поводи за караници ще се намерят винаги.

Предвиждам бум на теми с оплаквания че потребителя "Х" има повече плюсове от потребителя "Y" защото "H" е клонинг на "Х" специално създаден за да пляска плюсове ............

Kal, защо искате мнението на потребителите тук, като не им зачитате мнението!

Ако им зачитахте мнението старата репутация щеше още да е актуална.

Бях ти писал ЛС, че форума се отваря доста лежерно и проблема е ваш, но ти така и не благоволи да ми отговориш, което е още един атестат, че вас не ви интересува, какво мислят потребителите в kaldata.com

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

Хубаво е да има положителен и отрицателен вот, но все още не сме дорасли за това.

Истина е, че се злоупотребява с минусите, а някои хора го приемат много навътре това. Затова, по-добре ще е да могат да се дават само положителни оценки.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

И освен по цял ден да редактираме заглавия и постове, от които някой се почувствал обиден, да започнем и репутацията да оправяме....

Който си има теленце, трябва да му търси и ярмица. За това сте модератори, за да обслужвате потребителските нужди!

Примерен доклад : " Този ми е написал , че не ми храсесва мнението, а то си е хубаво.Вие модераторите какво правите ? Не виждате ли че това ме обижда ?".

На такъв доклад следва да се отговори, че не противоречи на правилата.

Друг : " Този е праснал плюс на онази, а е написал само "защото!"Що за обосновка е това ? Вие модераторите спите ли ?

За този доклад трябва да се вземат мерки.

А като махна точките с мотив "защото", потребителят ще мине след мен, и ще прасе пак същия вот.

Накрая ще трябва да го банна, а той ще изреве, че го банвам заради някаква си репутация, която е субективно мнение и нарушавам свободата му.

мхм.

Като го баннеш, ще си си го баннал за нарушаване на правилата, а не заради субективното му мнение.

Помниш преди години, когато имаше репутация с обосновка как завърши всичко : цяла група потребители се простиха с правата си, имаше няколко баннати, други пък напуснаха обидени от всичко.Роди се цял друг форум даже.И всичко - заради обосновките на точките репутация, и кой какво бил написал в полето на някой си друг.

Това е бил повода, а не причината. Нови форуми се отлюспват постоянно. А на други хора системата им харесваше!

Не мисля, че хората са се променили, и че биха гласували с други мотиви, от преди.Ken е абсолютно прав - не можеш да вмениш на никого да се държи така, както искаш ти и да пише "каквото трябва".

Не искам и да вменявам нищо. Този път поне мотивите ще са изложени. Прозрачността никога не е била лоша идея, освен когато има да се крие нещо. Какво крием тук?

Тъй че - по-добре е да се гласува само положително и да си се разтапяме от сладост един към друг :(

Докторе, ти като лекуваш, какво лекуваш, симптомите или болестта? Щото махането на минусите, е само подтискане на симптомите...

• Автор
  • Администратор

Kal, защо искате мнението на потребителите тук, като не им зачитате мнението!

Ако им зачитахте мнението старата репутация щеше още да е актуална.

Бях ти писал ЛС, че форума се отваря доста лежерно и проблема е ваш, но ти така и не благоволи да ми отговориш, което е още един атестат, че вас не ви интересува, какво мислят потребителите в kaldata.com

Здравейте,

Мнението на потребителите винаги е било важно за нас.

Относно старата репутацията повечето от тези които сега я искат преди това бяха нейни яростни противници :(. И другото не виждам никаква разлика между новата и стара само в това, че преди бяхме направили всеки вот да е задължително обоснован, което пък го правеха около 10% от всички. Останалите просто слагаха някакви емот иконки и ние се превръщахме в падари да се занимаваме по цял ден с доклади за необосновани вотове. Поради тази причина изобщо не дискутираме опцията да правим обосновка на вотовете - това е пробвано не работи.

Относно бавното отваряне на форума или сайта - нямаме подобни наблюдения, даже напротив - всичко се зарежда мигновенно. Няма как да обърна внимание на доклад за проблем на 1 потребител а при останалите 200 000 да няма подобен проблем и да приема, че проблема е при нас.

Поздрави и успех.

Докторе, ти като лекуваш, какво лекуваш, симптомите или болестта? Щото махането на минусите, е само подтискане на симптомите...

Не мисля, че наистина вярваш, че болестта, наречена "его" може да бъде излекувана... Поне не и в голяма част от потребителите. Както е поставен въпроса в тази тема - аз избирам да няма минуси. Иначе бих предпочел да съществува следната система за репутация : да могат да се слагат плюсове и минуси за всеки пост, но те да не се трупат в профила на потребителя. С две думи - да няма персонална репутация. Това би решило много неща, поне според мен.

Който си има теленце, трябва да му търси и ярмица. За това сте модератори, за да обслужвате потребителските нужди!

А който си има крава пие мляко.

Който си няма -пие вино.Да бъдем екзактни - мавруд в момента.Най е лесно да кажеш "ти за това си такъв и онакъв-оправяй се".

Прехвърлянето от болната глава на здравата не приемам за аргумант.

На такъв доклад следва да се отговори, че не противоречи на правилата.

За този доклад трябва да се вземат мерки.

Към двата цитата : Нма никакво значение дали противоречи или не - самият повод за доклада е глупав, тъй като репутацията по презумпция не бива да се превърща на приоритет във форумното общуване.

И в момента се занимаваме поне с по три-четири доклада на ден от този сорт.

Целта не е да се продължава в същия дух, ами да се прекрати тази практика.

Като го баннеш, ще си си го баннал за нарушаване на правилата, а не заради субективното му мнение.

За справка - виж тази тема и останалите в този раздел, разглеждащи проблемите с репутацията.

Това е бил повода, а не причината. Нови форуми се отлюспват постоянно. А на други хора системата им харесваше!

Повод ?

Да.

Причина ?

Също да, тъй като постоянно ставаха пререкания, които се натрупаха в критична маса за превъщането на всичко в открита война.

Не искам и да вменявам нищо. Този път поне мотивите ще са изложени. Прозрачността никога не е била лоша идея, освен когато има да се крие нещо. Какво крием тук?

Няма нужда да се крие нещо.

Някой може да го мързи да излага мотиви.А може и да няма мотиви.Да напише просто : "Darkterminal, кефиш ме".Това на друг няма да му хареса и ето цикълът ще се завърти отново....

Болестта тук е мотивацията на индивида и цялостната му личност.

Ние не можем, а и не трябва да "лекуваме" хората тук.Хората заради това са хора - защото са различни с различа мотивация, с различни нужди, с различни потребности.Не можем да бъдем като в утопичен роман, където всички са добри и възпитани с другите, а и няма смисъл да бъдем.

Нужно е просто да се отнеме жилото на злобата която гризе някой хора.Не, че те ще станат по-добри.Просто няма да пречат на останалите

Можем единствено да направим престоя на повечето хора тук по-приятен, без постоянни дрязги заради репутацията.

Не мисля, че наистина вярваш, че болестта, наречена "его" може да бъде излекувана... Поне не и в голяма част от потребителите.

А трябва ли да бъде стимулирана? Щото само плюсове, водят до това?

Както е поставен въпроса в тази тема - аз избирам да няма минуси. Иначе бих предпочел да съществува следната система за репутация : да могат да се слагат плюсове и минуси за всеки пост, но те да не се трупат в профила на потребителя. С две думи - да няма персонална репутация. Това би решило много неща, поне според мен.

Предполагам, че визуализацията на персоналната репутация е въпрос на настройка на форума, но се съмнявам, че това е решението...

А трябва ли да бъде стимулирана? Щото само плюсове, водят до това?

Пример:

Празни приказки и забава-

там не се отчита поста,но се леят плюсове-

днес спах,след малко ша спа...

ядох,кво убаво време...

Малки сме още за такива екстри. Мисля, че на този род оценяване му е рано още, нито плюс, нито минус. Носим глави на раменете си и можем да преценим кой колко струва. Иначе така изземваме работата на докторите, а на нас не може да ни с гласува доверие за тези неща, малки сме още. И поне ние, такива ще си останем. Това е еволюция, не е шега работа. :ph34r:

А който си има крава пие мляко.

Който си няма -пие вино.Да бъдем екзактни - мавруд в момента.Най е лесно да кажеш "ти за това си такъв и онакъв-оправяй се".

Прехвърлянето от болната глава на здравата не приемам за аргумант.

Хъх, не знам защо го приемаш така. Модераторът е силовата институция във форума, негов приоритет е да си върши задълженията.

Към двата цитата : Нма никакво значение дали противоречи или не - самият повод за доклада е глупав, тъй като репутацията по презумпция не бива да се превърща на приоритет във форумното общуване.

И в момента се занимаваме поне с по три-четири доклада на ден от този сорт.

Целта не е да се продължава в същия дух, ами да се прекрати тази практика.

Репутацията не е приоритет общуването, но е атрибут на общуващите, на който не му пука за репутацията, пак няма да праща доклади, на който му пука, защо да не си я държи в добро състояние (ако не е в разрез с правилата).

За справка - виж тази тема и останалите в този раздел, разглеждащи проблемите с репутацията.

Гледам ги тези теми, за това и мнението по въпрос ами е такова.

Повод ?

Да.

Причина ?

Също да, тъй като постоянно ставаха пререкания, които се натрупаха в критична маса за превъщането на всичко в открита война.

Навсякъде където се преплитат хорските интереси има пререкания. Но при обосновано гласуване, разглеждащия ще има престава, кои точици са меродавни, кои не. Допълнителен авторегулатор...

Няма нужда да се крие нещо.

Някой може да го мързи да излага мотиви.А може и да няма мотиви.Да напише просто : "Darkterminal, кефиш ме".Това на друг няма да му хареса и ето цикълът ще се завърти отново....

Това е един добър мотив (към всеки юзър) и става непоклатим когато се добави " защото ..." - само няколко думи са достатъчни. Който го мързи да излага мотиви, значи не е имал достатъчно добра причина да гласува.

Болестта тук е мотивацията на индивида и цялостната му личност.

Ние не можем, а и не трябва да "лекуваме" хората тук.Хората заради това са хора - защото са различни с различа мотивация, с различни нужди, с различни потребности.Не можем да бъдем като в утопичен роман, където всички са добри и възпитани с другите, а и няма смисъл да бъдем.

Нужно е просто да се отнеме жилото на злобата която гризе някой хора.Не, че те ще станат по-добри.Просто няма да пречат на останалите

Можем единствено да направим престоя на повечето хора тук по-приятен, без постоянни дрязги заради репутацията.

Тъй де, дай да ги оставим да идват и да със задоволство да тролстват из форума...

Пример:

ядох,кво убаво време...

Малко е странно,че точно ти го казваш, след като знаем как с една персона нонстоп вървите един след друг и си слагате плюсове на всеки един подобен пост...

Хъх, не знам защо го приемаш така. Модераторът е силовата институция във форума, негов приоритет е да си върши задълженията.

Не знам защо приемаш модератора само като полицай.

Да, той е силова фигура, но функциите му са доста повече от налагането на проста принуда над чуждо мнение.

Една от по-финните е да предотвратява конфликти, а не след това да ги разрешава силово.

С премахването на отрицателния вот ще се получи точно една превенция над някой поводи за конфликти, които в момента върлуват из станиците на форума.

Репутацията не е приоритет общуването, но е атрибут на общуващите, на който не му пука за репутацията, пак няма да праща доклади, на който му пука, защо да не си я държи в добро състояние (ако не е в разрез с правилата).

Защото имаме вече доста случаи на паразитни акаунти, от които само и единствено се гласува отрицателно срещу някой потребител.

За пример - провери постовете на diin - на някой от постовете му има по 17 минуса, дадени от различните акаунти да един-единсвен потребител

Гледам ги тези теми, за това и мнението по въпрос ами е такова.

Аз също, заради това и мнението ми по въпроса е такова :ph34r:

Навсякъде където се преплитат хорските интереси има пререкания. Но при обосновано гласуване, разглеждащия ще има престава, кои точици са меродавни, кои не. Допълнителен авторегулатор...

А когато обосновката не е меродавна ? Това вместо регулатор, се превръща в източник на конфликт.

А ние всъщност това и искаме да избегнем.

Това е един добър мотив (към всеки юзър) и става непоклатим когато се добави " защото ..." - само няколко думи са достатъчни. Който го мързи да излага мотиви, значи не е имал достатъчно добра причина да гласува.

Е, да, ама той вече ще е гласувал.

И като му махнем вота, той ще мине отново след нас, и ще го постави отново.Ако го баннем -ще влезе през прокси, и отново ще гласува по същия начин.Ако баннем и този акаунт -ще регистрира нов през друго прокси, и отново ще гласува по същия начин.

В крайна сметка ще си играем по цял ден и нощ на стражари и апаши.

Това ли искаме ?

Тъй де, дай да ги оставим да идват и да със задоволство да тролстват из форума...

С троловете най-добрия начин е да се спазва правилто “Don’t feed the forum trolls" :blink:

Историята на вотовете, ще извади точно такива аномалии наяве и хората ще знаят колко струва такава репутация!

То и сега можеш да провериш на всеки пост кой как е гласувал, нали ?

Не съм гласувал още. Най-добре както в някои не-технически форуми да се слага едно "благодаря" под всеки пост който носи полза(решение) за даден потребител.Или съм горе-долу съгласен да има само положителен вот. Те ВИП потребителите така или иначе не ги вълнува колко минуса са отнесли,защото те по никакъв начин не им се отразяват в профила. ПС.(аз си имам предостатъчно минуси...цяло чудо е,че не са ме баннали за някакъв срок само заради това)

Малко е странно,че точно ти го казваш, след като знаем как с една персона нонстоп вървите един след друг и си слагате плюсове на всеки един подобен пост...

Хахаха-присмял се Чунчо на Кратунчо-

де има една приказка-

ще си вървя след когото си искам-като останалите-

да цитирам ли-ама то се вижда де-

какъв е проблема?

Здравейте,

Мнението на потребителите винаги е било важно за нас.

Относно старата репутацията повечето от тези които сега я искат преди това бяха нейни яростни противници :blink:. И другото не виждам никаква разлика между новата и стара само в това, че преди бяхме направили всеки вот да е задължително обоснован, което пък го правеха около 10% от всички. Останалите просто слагаха някакви емот иконки и ние се превръщахме в падари да се занимаваме по цял ден с доклади за необосновани вотове. Поради тази причина изобщо не дискутираме опцията да правим обосновка на вотовете - това е пробвано не работи.

Относно бавното отваряне на форума или сайта - нямаме подобни наблюдения, даже напротив - всичко се зарежда мигновенно. Няма как да обърна внимание на доклад за проблем на 1 потребител а при останалите 200 000 да няма подобен проблем и да приема, че проблема е при нас.

Поздрави и успех.

Старата репутация беше много по-ефективна!

С нея, някак си самите юзери тук имаха амбицията да бъдат дисциплинирани и да се раздават...хората бяха по-амбицирани да помагат на юзера в нужда.

Спор няма, че имаше доста хора, които злоупотребяваха с нея, но те и с тази злоупотребяват.Kal не можеш да "затвориш устата на хората"!

А колкото до тази анкета е редно щом има плюс, да има и минус, иначе няма да е справедливо!Нали затова се нарича: "Репутация".Репутацията не може да бъде само положителна, или пък само отрицателна.Значи помощта ще я поощряваме, а пък провинението - не, така ли? За мен лично не е справедливо да има само един знак.Това си е живо ограничение и не е право нито морално, нито практически. Аз лично, като много, хора тук искам да се върне старата репутация, но с по-затегнат контрол.

За форума ти казвам, че още като се зареди началната страница на сайта, като кликнеш върху опцията "Форуми" от менюто самия форум се отваря със забавяне!Разговарял съм и с други потребители от нет доставчикът ми и те също казаха, че във форума се влиза със чувствително забавяне, не е като да се зареди сайта!Това е, което искам да ти кажа!

Ти си преценяш вече, как да процедираш занапред!

Благодаря, че ми отговори!

Успех на теб и целия ръководен екип на kaldata.com :ph34r:

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

• Автор
  • Администратор

За форума ти казвам, че още като се зареди началната страница на сайта, и като кликнеш върху опцията "Форуми" от менюто самия форум се отваря със забавяне!Разговарял съм и с други потребители от нет доставчикът ми и те също казаха, че във форума се влиза със чувствително забавяне, не е като да се зареди сайта!Това е, което искам да ти кажа!

Ти си преценяш вече, как да процедираш занапред!

Благодаря, че ми отговори!

Успех на теб и целия ръководен екип на kaldata.com :ph34r:

Здравейте, до колкото разбирам сте разговаряли с други потребители от вашия интернет доставчик и те имат същия проблем. Логично проблемът е вероятно във вашия интернет доставчик. За съжаление ние няма как да решаваме проблемите на отделни интернет доставчици и както забелязвате никой друг не се оплаква с някакво забавяне освен вас и други потребители от вашия доставчик. Но да не се отклоняваме от темата, за проблеми с форума има отделна тема в която ако желаете можете да пишете.

Поздрави и успех.

брех C.O.M.O.D.O добра аргументация

ае kal хубаво е да се вслушваш в мнението на потребителите, ама пък да са вслушваш в мнението точно на тия потребители.....

са извинявай ама е крайно глупаво наистина - които не му харесва минуса да ходи у гората

и на мен последните ми 2 мнения са за чисти минуси според някой хора - и живи здрави: искали-дали минус, и на мен от тва не ми става нито по-лошо, нито по-весело

заявявам си го директно - винаги когато срещна крайно идиотско мнение или ще се въздържа да смажа настроението на "пубера" или ще му ударя минуса без да се замисля, като второто е мноооооого по-вероятно

като не мислят с главите си, да си носят последствията

на тоя свят няма само положителни неща в крайна сметка м :ph34r:

добавено 2: що като ъпнахте дизайна на index-а можеше да бъдете "еднолични тирани" и да не може да се върне стария дизайни, а сега изведнъж дай ше клекнем, само ***льовците да са мирни?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

А защо трябва да даваш минус на музика,която не слушаш?

:blink:

То и ти си активна и в раздел "Кулинар", ама наблъска минуси на Emmi, на темата в която е пуснала рецепти със снимки и то. Какво да кажа повече :ph34r:

Аз съм за това да остане отрицателния вот.

Както каза Йови, който го слага, да има смелостта да застане зад това, което прави.

Пример:

ядох,кво убаво време...

Тъй като тук цитираш конкретно и моя реплика, няма как да не те попитам - теб, кое те дразни повече, че някой на някой е дал положителен вот или факта, че не е даден на теб / където и да било във форума /

Между другото, противоречиш си с думи и действия, разбрахме вече от предния ми цитат.

Не е зле...няколко страници с безсмислени спорове. И отново стигаме до момента с намерението на всяка цена да променим мнението на останалите. А всъщност е толкова елементарно - Калин е пуснал анкета, гласувате в нея, казвате си накратко мнението и накрая виждаме резултата. Ако повечето са за минусите, те остават, ако повечето са против тях, Калин ги маха. Ако всички бяхме по всеки един въпрос на едно и също мнение, то форумът щеше да е излишен! Няколко потребители са споменали за наказания, които са наложени при достигане на определена негативна репутация. Може ли да разясните какво е това ниво, че май съм изпуснал нещо. Със сигурност сме наказали доста потребители, при които репутацията е била червена, но не тя е била причината за наказанието. Освен това форумът не е настроен да банва или отнема права при достигане на брой отрицателни вотове. И имам един въпрос към колегата C.O.M.O.D.O - ти като си се регистрирал чак на 18.09.2010 от къде си толкова наясно със старата система? Тя е била премахната поне преди 3 твои акаунта :cool:

Според мен...няма репутация-няма проблем!Предполагам и други мислят,че тази щуротия не и е мястото тук,а в някое училище например.

И аз съм на това мнение.. Когато нямаше репутация беше и по-весело, и по-смислено .. а сега пълно с разни дето само се чудят де да постнат поредната си простотия, за да им се цъкне плюс ..

Понеже тази опция я няма в анкетата , няма смисъл да гласувам .... Отношението на потребителите към някого се вижда и без тези оценки ...

П.С Като се замисля, най-малкото зло от изброените е да се гласува само с плюсове ...

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

Смятам , че трябва да остане оценяването, защото това е начин да се изрази мнение, а форумът затова е създаден. Отрицателният вот е добре да бъде премахнат, защото от написаното, по-горе, става ясно, че той разпалва низки страсти и вражди. И, за да няма повече "цвъкане", мисля, че най-добре би било потребителите да имат възможност да глясуват само веднъж с + за пост, който те одсобряват, харесват, благодарят и т. н. . С риск да бъда намразена за цял живот :go ahead: от някои потребители, ще изложа мнението си на НОВОБРАНЕЦ . Ако се въведе нова система за оценяване, справедливо би било и редно всички потребители да бъдат поставени в равна изходна позиция, без дори да отчитаме злоупотребите, които са ставали през гидините, при оценяването. Който знае, може, помага бързо ще възвърне доброто си име и авторитета си, но в една по-осъвършенствана и по-добра оценъчна система, без хиле - миле :) .

Редактирано от kaloia (преглед на промените)

Добро утро !

Вижте сега, с репутацията по-принцип и се утежнява форума, и стават много начините за оценяване, и е причина за почесване на разни вътрешни треби със съмнителни резултати, което наистина ми се вижда прекалено.

Мисля, че звездичките за оценка на тема и потребител горе вдясно на екрана са напълно достатъчни на този етап.

Още повече когато не иска човек да общува с даден потребител във форума просто има опция "игнорирай".

От профила си всеки може да игнорира мненията и личните съобщения на който си иска и той да не му се появява (почти) пред очите. :)

Все пак като се замисля, трябва да се върви напред и няма да е правилно да унищожаваме нещо вече направено, по-добре ще е да го подобрим.

За това ми допадна опцията плюс да стане харесвам, наистина значително по-малко спукулации и главоболия ще има след такава промяна.

Хубав ден ви пожелавам. :go ahead:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.