Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно репутацията - вашето мнение

151 гласували потребители

1. 1. Да бъде ли репутацията само позитивна?

• Да, да се гласува само с плюс
      45%
    • Не, да се гласува и с плюс и с минус
      47%
    • Нямам точна позиция
      7%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Щом си получил минус, има някаква причина. Ти ако не я разбираш си е за твоя сметка. Никой не е длъжен да ти обяснява къде грешиш (защото не може да не си грешил).

Ken приятел, причината може и да е завист или нещо от сорта. Пример: Кал е пуснал тази тема.

Някой потребител, който му има зъб заради затворена темата, му дава минус. (-1)

Друг индивид с подобен "проблем" минава и оставя пак минус (-1).

=> (-2) и авторът на темата е сгрешил с пускането й... Ха не е тъй ще се съгласиш и ти.

с :) ка

Едит: Тя - репутацията, до тук ако теглим чертата, повече вреди отколкото да помага.

Темата да беше останала само в кухнята на форума, май е грешка като я сервирате тук , тъй мисля аз.

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

• Отговори 251
  • Прегледи 28,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

И също така другото ми предложение е хора които имат по-малко от 200 поста да не могат да гласуват

чак пък 200,на други места е от колко време си рагистриран-примерно след месец можеш да даваш репутация независимо от постовете

Гласувах да останат само плюсовете,макар ,че има хора които влизат с proxy и си правят нови Nik-ове само и само ,за да си слагат плюсове и виждаш ли колко са почитани.Или обратния вариант някои им е противен, и му натрияскват минуси до безкрай.

точно...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Моето мнение по въпроса с репутацията е :Да се запази така, както е сега. Вече го отразих с няколко "+" към отделни личности тук. За да се поставя минусова репутация, значи има защо. Нека се замислят хората с отрицателна такава, а не след година форумът да изглежда като "бит пазар" ако някои от Вас знаят какво значи тази дума. В интернет пространството също има форма на поведение и ако тя е чужда на някои българи, вече е желателно да се запознаят с нея.

Съгласен съм с горното, репутацията да си остане в този вид,

Да има възможност обаче да се обосноваваме защо гласуваме с плюс или минус.

Не харесвам чалга някои потребител пуска тема "новата страхотна песен" и слага "гол" линк, цъкам върху линка и почва нещо което аз категорично не приемам за музика.Разбира се че ще цъкна минус.

Но ако имаше обяснение за какво е линка просто щях да го подмина и нямаше да има минус.

В техническите раздели някои предлага стар хардуер, готов компютър от бакалията, веднага отнася минус.

Но пък от друга страна ме дразни постоянното мрънкане за тази репутация, има поне пет-шест теми в които се обсъжда репутацията.Има и напуснали потребители сърдите заради отрицателен вот.

Има и клонинги създадени с цел напомпване на репутацията.

Да има възможност обаче да се обосноваваме защо гласуваме с плюс или минус.

Възможност има и сега - можеш да пишеш мнение след това, което си оценил, можеш да пишеш ЛС на автора, или в профила му.

Възможност има и сега - можеш да пишеш мнение след това, което си оценил, можеш да пишеш ЛС на автора, или в профила му.

Аз това понякога го правя, но клонинга на потребителя Х дали ще го направи?

Мисля че трябва ако е възможно да стане задължително.

Моето лично мнение е, да се премахне изобщо рейтинга на потребителите, а гласуването да е само положително и по този начин, като няма репутация, то вотът ще важи само за определен пост. Точно както написа kal по-горе. Когато гласуваш да излиза нещо от рода на "ХХ потребители харесват този пост" и толкоз. Само да спомена, че мнението ми е базирано на случващото се в техническите раздели на форума, понеже в останалите раздели почти не влизам.

А като не ми харесва чалга плюс ли да дам ?

Или да го подмина без да му обръщам внимание ? Ти така ли постъпваш ? Преди да кажеш "да" си помисли още веднъж.

И с тази обосновка. Колко пъти попитах : как ще накараш някого да напише точно по каква причина ти е дал плюс. Съзнателно не казвам минус, защото и това прави впечатление: да се дава обосновка на минус. За плюса може и емотикон.

Щом си получил минус, има някаква причина. Ти ако не я разбираш си е за твоя сметка. Никой не е длъжен да ти обяснява къде грешиш (защото не може да не си грешил).

А защо трябва да даваш минус на музика,която не слушаш?

:speak:

Аз не слушам рап и джаз,но не ходя да цъкам минуси -

понеже не ми харесва тоя стил.

Пък и си нямам друга работа нали.

Гледам от 2006-та си регнат,не знам дали си заварил старата система за репутация.

В нея за да сложиш плюс или минус-трябваше да пишеш ЗАЩО-

иначе не можеше.

А като не ми харесва чалга плюс ли да дам ?

Или да го подмина без да му обръщам внимание ? Ти така ли постъпваш ? Преди да кажеш "да" си помисли още веднъж.

И с тази обосновка. Колко пъти попитах : как ще накараш някого да напише точно по каква причина ти е дал плюс. Съзнателно не казвам минус, защото и това прави впечатление: да се дава обосновка на минус. За плюса може и емотикон.

Защо наистина не го направите така - с емотикон, само че аз съм за един пръст нагоре, и един надолу, в самия пост да си излиза бройката на пръстчета, така ще е просто ууууу - много тъпо изказване и еххааа - браво на човека. Аз си заслужих вчера минуси/то не само вчера, но за вчера бях сигурен абсолютно/, не знам защо антивирусна защита не ми ги напляска както трябваше. Така че, щях да излъжа човека, минусите в техническите раздели са си важни според мен/гледайки и мен/.

Ако може, да е по банално поне, емотиконче за готин :) и за не готин :down: .

:speak: идея на Кен, така че му прехвърлям топката :)

Kal,предлагам ти спреш функцията която прави така че когато човек има определена репутация(под нулата)получава някакво наказание или бан.И също така другото ми предложение е хора които имат по-малко от 200 поста да не могат да гласуват(мисля че имаше някакъв мод за това ако версията на форума е примерно 3.0.5 ,но ако е от 3.1.2 си го има вградено).

Но пък така може да се образваут групички, които умишлено да направят така, че да изхвърчи някой от форума ... пак давам за пример музиката ... ако пишеш няколко поста в една тема може да изхвърчиш за 1 ден :speak: Пък съм сигурна, че и в другите раздели е така ... събират се и ти цъкат минуси я от злоба, я от завист.

Просто не може да всичко да бъде контролирано .. трябва нещо средно .. сиреч - оптимално :)

Или пък може да е така, както е в повече чуждестранни форуми :

Публикувано изображение

Ако ти харесва, благодариш, ако не .. си заминаваш по живо, по здраво :)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Но пък така може да се образваут групички, които умишлено да направят така, че да изхвърчи някой от форума ... пак давам за пример музиката ... ако пишеш няколко поста в една тема може да изхвърчиш за 1 ден :speak: Пък съм сигурна, че и в другите раздели е така ... събират се и ти цъкат минуси я от злоба, я от завист.

Просто не може да всичко да бъде контролирано .. трябва нещо средно .. сиреч - оптимално :)

Или пък може да е така, както е в повече чуждестранни форуми :

Публикувано изображение

Ако ти харесва, благодариш, ако не .. си заминаваш по живо, по здраво :)

Имах в предвид да се деактивира това когато човек има някаква репутация да претърпява наказание(видях как 2-ма така изхвърчаха от форума).Другия вариант е репутацията да влезе във VIP пакета.

А защо трябва да даваш минус на музика,която не слушаш?

:speak:

Аз не слушам рап и джаз,но не ходя да цъкам минуси -

понеже не ми харесва тоя стил.

Пък и си нямам друга работа нали.

Гледам от 2006-та си регнат,не знам дали си заварил старата система за репутация.

В нея за да сложиш плюс или минус-трябваше да пишеш ЗАЩО-

иначе не можеше.

Не музиката, която не слушам, а музиката, която не ми харесва. Харесвам - плюс, не харесвам - минус.

Ти нали също си слагала минуси ? Е защо ги слага тогава ? Не, че ме интересува толкова. Но, ако искаш поясни !

Старата система си е стара система. Сега има тази система.

Какво ще разбереш ти за моя отрицателен глас, към твой пост, ако аз съм написал в основанията : защото !

Да си кажа мнението , преди да е късно. Системата изобщо не помага . Особено , нещата се влошиха със вкляюването на опцията за виждане на КОЙ потребител КАКВА оценка е дал на един пост . Визирам потребителите които се притесняват за репутацията си . Защото , аз нямам проблем , че съм със -200 , ако ще и със -1200 да съм . По принцип , ако прекараме известно време във форума , си изграждаме мнение за потребителя . Без значение , дали е със -100 или 100 . За новаците е друго . А и , до колкото си спомням сме във техно / ИТ форум . Не във сапунен форум :speak: !

Точно с това не съм съгласен! За да има ефект от оценките, те трябва да са добре обосновани и като допълнение, с прозрачна история и връзка към мнението. Така всяка оценка, добива необходимата тежест, явно е какво се толерира и какво не, излизат наяве потребителите, които си помпат един на друг рейтингите, които прикрито злобеят раздавайки минуси, ще излязат наяве марионетните профили и куп други благини, които ще донесат малко по-спокойна атмосфера във форума.

И в този ред на мисли първото мнение в дадена тема няма смисъл да има оценка. Ако някой иска да сподели какво мисли за въпроса на други да напише мнение

А не може ли бутоните за репутацията да не са под самите постове,както е тук например-да се попълва в профила на потребителя + обоснование защо е дадена?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображениеdarkterminal написа на 21 януари 2011 - 19:57 :

те трябва да са добре обосновани

повтарям се...

Явно съм много тъп, че не мога да разбера това как ще се постигне.

Не знаеш как да си обосновеш вота ли? Останал съм с друго впечатление за теб.

Не знаеш как да си обосновеш вота ли? Останал съм с друго впечатление за теб.

Явно съм успял да те заблудя :rolleyes:

Обясни ми, ако обичаш, как ще ме накараш да обоснова добре вота си !

И в този ред на мисли първото мнение в дадена тема няма смисъл да има оценка. Ако някой иска да сподели какво мисли за въпроса на други да напише мнение

Е, ти пък ... много по-лесно е да цъкаш минуси наляво и надясно без обосновка, и без да се налага да изказваш мнение, което повечето нямат .... :rolleyes:

Не музиката, която не слушам, а музиката, която не ми харесва. Харесвам - плюс, не харесвам - минус.

Ти нали също си слагала минуси ? Е защо ги слага тогава ? Не, че ме интересува толкова. Но, ако искаш поясни !

Старата система си е стара система. Сега има тази система.

Какво ще разбереш ти за моя отрицателен глас, към твой пост, ако аз съм написал в основанията : защото !

Аз пък искам старата система-

но там ти няма да можеш да обясниш нали?

Моето мнение по въпроса с репутацията е :Да се запази така, както е сега. Вече го отразих с няколко "+" към отделни личности тук. За да се поставя минусова репутация, значи има защо. Нека се замислят хората с отрицателна такава, а не след година форумът да изглежда като "бит пазар" ако някои от Вас знаят какво значи тази дума. В интернет пространството също има форма на поведение и ако тя е чужда на някои българи, вече е желателно да се запознаят с нея.

Съгласен съм с това мнение.Аз съм за оставането на рейтинговата система.Новорегистриран профил да не може да оценява до изтичане на определен период от време.Поне в техническите раздели даден потребител бива оценен от модератор за това колко е наясно с нещата за избягване на взети решения вслушвайки се в некомпетентни мнения.Минус или плюс се дава в тема само след добавен коментар.Без пътуващи плюсове и минуси.Единствено в празни приказки и забава може да се премахне рейтинговата система.

Аз пък искам старата система-

но там ти няма да можеш да обясниш нали?

Колко пъти да го обяснявам ? Уморих се вече.

...

Обясни ми, ако обичаш, как ще ме накараш да обоснова добре вота си !

Защо да те принуждавам, ти ще си напишеш сам. Всеки може да изложи, кратко и ясно причината за да гласува по съответния начин. Причини от сорта на многоточия, емотикони и "щото така", могат да бъдат докладвани на модератор. Не виждам какво те смущава...

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Защо да те принуждавам, ти ще си напишеш сам. Всеки може да изложи, кратко и ясно причината за да гласува по съответния начин. Причини от сорта на многоточия, емотикони и "щото така", могат да бъдат докладвани на модератор. Не виждам какво те смущава...

И освен по цял ден да редактираме заглавия и постове, от които някой се почувствал обиден, да започнем и репутацията да оправяме....

Примерен доклад : " Този ми е написал , че не ми храсесва мнението, а то си е хубаво.Вие модераторите какво правите ? Не виждате ли че това ме обижда ?". Друг : " Този е праснал плюс на онази, а е написал само "защото!"Що за обосновка е това ? Вие модераторите спите ли ?

А като махна точките с мотив "защото", потребителят ще мине след мен, и ще прасе пак същия вот.

Накрая ще трябва да го банна, а той ще изреве, че го банвам заради някаква си репутация, която е субективно мнение и нарушавам свободата му.

мхм.

Помниш преди години, когато имаше репутация с обосновка как завърши всичко : цяла група потребители се простиха с правата си, имаше няколко баннати, други пък напуснаха обидени от всичко.Роди се цял друг форум даже.И всичко - заради обосновките на точките репутация, и кой какво бил написал в полето на някой си друг.

Не мисля, че хората са се променили, и че биха гласували с други мотиви, от преди.Ken е абсолютно прав - не можеш да вмениш на никого да се държи така, както искаш ти и да пише "каквото трябва".

Тъй че - по-добре е да се гласува само положително и да си се разтапяме от сладост един към друг :whist:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Затова - само плюс и това е. Никакви обосновки, и т.н. Поводите за караници явно трябва да се ограничат до минимума...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.