Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Затвор и драстични глоби за убийство на животно

Featured Replies

В никакъв случай, смъртта на един бездомен пес, не е съотносима и с ден човешка свобода!

Така ли?

Колкото ти имаш право на живот-

толкова и всяко едно живо създание!

Но това не е човек-и не заслужава помиление!

За това, че такива постъпки са нередни и не бива да се поощряват, две мнения няма. За това, че въпросният трябва да бъде наказан, нямам против. Защо обаче, искаш по-голямо от съответстващото наказание? Как окачествяваш това желание в себе си?

Или просто не ти изнася сюжета...

Не ми изнасят сюжети като твоите.

Мога друг да ти напиша-

като толкова държиш на тоя изрод.

Аре-няма да го пъхаме зад решетките по твоята логика.

Аз предлагам да му завържем питбула и да го хвърлим на крокодил да го разкъса.

И да стои и да гледа.

• Отговори 865
  • Прегледи 129,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В Събота, леко в страни от супер-маркета в близкия мол, бях свидетел на интересно събитие. Пред намиращия се в близост магазин за храна и атрибути за домашни любимци, се беше събрала прилична тълпа. В

• Според мен човек,който е способен безпричинно да малтретира и убие животно няма да се поколебае да посегне и на човек. Такива хора са или за затвор или за психиатрия - това го решава съда,пред който

• Направо се чудя, виждате ли се, какви ги пишета?!? Вместо да се чудите, коя отрова ще бъде най-ефикасна, за да се изтрепят кучетата помислете как да накарате хората които получават милиони,за да се с

Публикувани изображения

• Автор

Следя дискусията ви и не мога да разбера тези, които поставят знак за равенство между правата на животните и тези на хората, защо след това се жалват от отношението на другите хора към тях ? Щом искате да сте равни на животните - значи и с вас трябва да се държат като към животни. Просто е.

Така ли?

Колкото ти имаш право на живот-

толкова и всяко едно живо създание!

Но това не е човек-и не заслужава помиление!

Не ми изнасят сюжети като твоите.

Мога друг да ти напиша-

като толкова държиш на тоя изрод.

Аре-няма да го пъхаме зад решетките по твоята логика.

Аз предлагам да му завържем питбула и да го хвърлим на крокодил да го разкъса.

И да стои и да гледа.

Постът ти свирепо крещи - Кръв! Кръв! Кръв! Нямам повече въпроси към теб.

Следя дискусията ви и не мога да разбера тези, които поставят знак за равенство между правата на животните и тези на хората, защо след това се жалват от отношението на другите хора към тях ?

Щом искате да сте равни на животните - значи и с вас трябва да се държат като към животни.

Просто е.

а защо трябва да има отношение като към животно?

Следя дискусията ви и не мога да разбера тези, които поставят знак за равенство между правата на животните и тези на хората, защо след това се жалват от отношението на другите хора към тях ?

Щом искате да сте равни на животните - значи и с вас трябва да се държат като към животни.

Просто е.

Тук не коментираме права на хората и права на животните,тук коментираме права на стопанин на куче,действията на неговото куче са пряко свързани и отговорни със правата на стопанина му като такъв и определено той ги е надвишил,като нарушава и закона за спазване на обществения ред!

Просто е...за подобни издевателства над животни и с хладно оръжие в ръка размахващ го на публично място,глобата е най-малкото !

• Автор

а защо трябва да има отношение като към животно?

Щом се смята, че животното е същото като него , със същите права - защо не ?

Тук не коментираме права на хората и права на животните,тук коментираме права на стопанин на куче,действията на неговото куче са пряко свързани и отговорни със правата на стопанина му като такъв и определено той ги е надвишил,като нарушава и закона за спазване на обществения ред!

Просто е...

Законът е ясен по въпроса :

за умишлено причиняване на нараняване на животно - наказанието е пробация и глоба до 3000 лв.

За деяния, извършени с особена жестокост или по особено мъчителен за животното начин или на публично място, както и за рецидиви или подобни действия, извършени в присъствието на малолетно или непълнолетно лице, се предвижда затвор от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лв.

Тук не виждам какво трябва да се коментира.

Случаят от който тръгна дискусията бе за Варна :

Куче-убиец и стопанинът му окървавиха Варна

Публикувано изображение

Варненската полиция арестува собственик на куче-убиец, съобщава ТV7. Мъжът редовно насъсквал питбула си срещу улични животни пред очите на собствения си син и деца от квартала.

Според съседи така го тренирал за кучешки боеве. След поредната схватка 42-годишният Живко Томов - стопанин на питбула, доубил поредната жертва и изхвърлил трупа в кофите за смет.

Арена на поредната кучешка битка става детска площадка. Питбулът Грета е насъскан от мъртво пияния си стопанин срещу безобидно улично куче, любимец на децата от квартала. Това, което не могъл да свърши питбулът, довършил стопанинът му – с нож.

Целият квартал е потресен от случката, но никой от съседите не посмя да коментира зверството пред камера. Хората се страхуват не само от лошия нрав на стопанина, а и от домашния любимец Грета.

Стопанинът на питбула е задържан в полицията за 24 часа. Очаква го глоба до 500 лева за едро хулиганство. Съдбата на кучето–убиец още не е ясна.

БЛИЦ

Нали ?

Значи тук става дума за деяние, извършено с особена жестокост или по особено мъчителен за животното начин (1), на публично място (2), извършено в присъствието на малолетно или непълнолетно лице (3).Тоест -законът предвижда се предвижда затвор от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лв.

Единственото което остава е да се изчака делото и виновното лице да си получи санкцията.

Просто е, нали ?

Ама вие започнахте да се дерете и да си късате ризите и да жадувате този човек едва ли не да увисне на бесилото ?!

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Ще си позволя да добавя само един щрих! Цитираните от теб текстове са на законопроекти и не са в сила. Това което го чака е глоба, поне според действащите закони.

Значи тук става дума за деяние, извършено с особена жестокост или по особено мъчителен за животното начин (1), на публично място (2), извършено в присъствието на малолетно или непълнолетно лице (3).Тоест -законът предвижда се предвижда затвор от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лв.

Единственото което остава е да се изчака делото и виновното лице да си получи санкцията.

Просто е, нали ?

И какво,да спрем да го коментираме ли?

Ами спирам...просто е!

• Автор

Ще си позволя да добавя само един щрих! Цитираните от теб текстове са на законопроекти и не са в сила. Това което го чака е глоба, поне според действащите закони.

Да, прав си, че са законопроекти.

Според сега действащия закон положението е следното :

Чл. 10. (1) Забранява се проявата на особена жестокост към животните.

(2) За особена жестокост се смятат:

1. умишленото причиняване на смърт на животни;

2. умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни;

3. организирането на боеве с животни;

4. стрелбата по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни.

наказания :

Чл. 62. (1) Който прояви особена жестокост към животно по смисъла на чл. 10, се наказва с глоба от 500 до 1000 лв., освен ако деянието не съставлява престъпление.

(2) Когато деянието по ал. 1 е извършено спрямо собствено животно, то се отнема в полза на държавата.

Това е.

И какво,да спрем да го коментираме ли?

Ами спирам...просто е!

Не, просто не се палете толкова .

Не, просто не се палете толкова .

Когато дъщеря ти стане свидетел на подобна гледка-

не знам каква песен ще пееш.

И как ще я лекуваш от стреса-който ще й остане за цял живот.

• Автор

Когато дъщеря ти стане свидетел на подобна гледка-

не знам каква песен ще пееш.

И как ще я лекуваш от стреса-който ще й остане за цял живот.

Дъщеря ми не я мисли.

Всяко дете от малко трябва да знае, че животът не е пухени завивки и галене с перце, а им и страдания и смърт.

Моето още на три години разбра от къде иде месото, и каква е съдбата на животинките на село.

Ама вие започнахте да се дерете и да си късате ризите и да жадувате този човек едва ли не да увисне на бесилото ?!

Ако някой ми даде малко инфо за тоя варненеца с питбула,нямам нищо протива да го навестя ,и да направя с кучето му това ,което той го кара да прави с уличните кучета.

П.П.Док,не използвай думата "човек" за тоя с питбула,щото давам ти гаранция ,че тоя е някав трета ръка бандит,на който мястото му не е сред хората,повярвай ми!!

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Автор

Ако някой ми даде малко инфо за тоя варненеца с питбула,нямам нищо протива да го навестя ,и да направя с кучето му това ,което той го кара да прави с уличните кучета.

П.П.Док,не използвай думата "човек" за тоя с питбула,щото давам ти гаранция ,че тоя е някав трета ръка бандит,на който мястото му не е сред хората,повярвай ми!!

О, за това спор няма :)

Такъв само от бой разбира и дране докато му дойде акъла в главата. Още помня как едно време бих един подобен, че стреляше по котките в махалата.

Доколкото виждам из нет-а, този се казва Живко Томов ,Явно е известен в определени среди във Варна.

Дъщеря ми не я мисли.

Всяко дете от малко трябва да знае, че животът не е пухени завивки и галене с перце, а им и страдания и смърт.

Моето още на три години разбра от къде иде месото, и каква е съдбата на животинките на село.

Не ти го пожелавам-да преживее същите "пухчета" като децата,станали свидетели на тоя изрод.

Едно е да знае-друго е да се докосне до него,нали?

Излязла е примерно с котето навън да си играе и питбул разкъсва котето й-

преди да пишеш клишета се опитай да вникнеш в ситуацията-

която не ти пожелавам да изпиташ.

Защото и дума не каза как се чувстват децата,видели тия кървища,нали

Нито дума на съжаление не прочетох от теб.

Защо да те интересува-

живо и здраво и без стресови ситуации е твоето.

Е, точно това ме втрещява, как с лека ръка се решава, на кой къде му е мястото и кой какво и колко заслужава.

Дъщеря ми не я мисли.

Ашколсун Докторе, розовите очила не са на почит и в моето семейство!

• Автор

Още един пример по темата :

Добри уби куче с чук, отнесе 500 лева глоба

Публикувана: Неделя, 27-ми Февруари 2011, автор: Илко Василев , "24 часа"

Публикувано изображение

500 лева глоба за екзекуция на улично куче ще плаща пазачът от Първомай Добри Велков. Наказанието на Районния съд в града вече е в сила, научи "Твоят Ден".

54-годишният охранител отдавна се дразнел от кучето Бък, защото животното винаги се нахвърляло срещу него, когато минавал с велосипеда си. На Гергьовден миналата година Добри седял на пейка пред къщата си на ул. "Княз Борис I". Зърнал Бък да прекосява шосето. Миг по-късно профучала кола, прегазила псето и отминала.

Добри приближил и видял, че четириногото е още живо. Злопаметният пазач го вързал със сезал за врата и го довлачил в двора си. Там направил възел за теглича на туристическото си ремарке, за да не мърда пленникът му. Добри награбил чук и злобно го стоварил 3 пъти по черепа на скимтящото животно. То издъхнало за 1 минута. После го метнал в контейнер за смет.

Съседи видели екзекуцията и казали на жената, която се грижела за Бък след изоставянето му от собствениците. Тя подала сигнал в полицията. Добри обяснил, че убил кучето, защото се страхувал. Сега съжалявал.

Не чух възторжените ви аплодисменти.

Ей надувка, какво ти е виновно кучето голям мъжага го вадиш,а?

Физическата саморазправа е признак на първосигнално мислене и тесногръдие ,заради ей такива като тебе държавата е на този хал! В случая не си с нищо повече от стопанина на кучето!

Понял?

за ?

За поощрението ви към такива изроди.

Според мен човек,който е способен безпричинно да малтретира и убие животно няма да се поколебае да посегне и на човек.

Такива хора са или за затвор или за психиатрия - това го решава съда,пред който такъв човек непременно трябва да бъде изправен.

Според мен човек,който е способен безпричинно да малтретира и убие животно няма да се поколебае да посегне и на човек.

Такива хора са или за затвор или за психиатрия - това го решава съда,пред който такъв човек непременно трябва да бъде изправен.

Аз това съм казала по напред в темата -- човека/стопанин е садист + социопат. Това са тежки клинични случаи, които почти не се поддават на лечение, така че, Трихо, моля те, не се изказвай по този лаишки начин точно в тази тема :lol6:

Просто е.

Не е така, животните имат само 1-ва сигнална система, но някои хора нямат нито една :lol6: Просто е, нали ?

Редактирано от Madam_Cruella (преглед на промените)

За поощрението ви към такива изроди.

Къде ни видя да ги поощряваме? Напротив и двамата не одобряваме постъпката.

Демократичното право е е базирано върху няколко опорни принципа. Един от тях е, че човек получава наказание само за извършена простъпка (подготовката за престъпление се наказва като престъплението - това включва набавяне на материали, инструменти, пособия, организиране, структуриране и т.н.). Всички други евентуалности, като посочения от теб аргумент не се вземат пред вид (за разлика от минали проявления - предишни простъпки, тяхната мотивация, насоченост и повтаряемост). И така е правилно, защото те може и да си останат евентуалности.

Аз това съм казала по напред в темата -- човека/стопанин е садист + социопат. Това са тежки клинични случаи, които почти не се поддават на лечение, така че, Трихо, моля те, не се изказвай по този лаишки начин точно в тази тема :speak:

Обладаваш ли компетенцията и прерогативите за да окачествяваш извършителя по какъвто и да е начин?

Къде ни видя да ги поощряваме? Напротив и двамата не одобряваме постъпката.

След като го защитаваш и не искаш да лежи в затвора-

значи си на негова страна => че го поощряваш.

Ами то от хора с Публикувано изображение мислене сме на това дередже...

Всеки трябва да носи отговорност за провиненията си според закона.Прошка+принудително лечение да има само за психичноболните.

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.