Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мартениците

Featured Replies

Aми, вие казахте всичко важно и нямам кой знае какво да добавя. Стара планина наистина е вододел, от двете страни на който живеят две твърде различни по характер групи от хора и не-хора, които имат различна енергийна конфигурация. И както казва Док, едните са много силни и диви. Между тях и по-кротките им, "цивилизовани" събратя, трудно може да се установи равновесие и истинско разбирателство... Пък и столицата ни не си е намястото. )

Навремето, според преданието, богомилите имали таен манастирски комплекс с училище за посвещаване близо до махлата Жълтипоп /близо до Хаин боаз/ в централен Балкан, на границата на двата свята. Нещо като духовна столица, или като централно светилище - как ще го наречем няма значение.

Та махлата се вика и до днес Жълтипоп по цвета на расото на новопосветения Дедец /отговаря на Съвършен при катарите/- нещо, което на тебе със сигурност ще ти е интересно... :whist:

• Отговори 194
  • Прегледи 18,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хайде, давай, че стана интересно :wors:

А, има още едно изключение - Гърция, и там севера е по-слабо развит.

Но това с икономиката е в последните 20 години - преди нямаше дисбаланс в икономиката на севера и юга, да не говорим на състоянието преди век -век и половина, когато търговията е вървяла по Дунава...

да, сега живеем в свят, в който старите пътища буренясват и се покриват със забрава.

но матриците, отпечатани в съзнанията ни си седят, не ли ? 

Направо ме разби. Кой е този учител? Сещам се за един, който има навика да кове такива фундаментални обобщения. Да не е Той?

Ти, приятелко, не си ли на двора да копаш китките?

Тук, при мен, на 15 км по пряка линия от теб, е страхотен ден - цяла сутрин сях магданоз, копър и трийсетина гнезда зелен боб, докато жена ми се беше заровила в китките си...

Навремето, според преданието, богомилите имали таен манастирски комплекс с училище за посвещаване близо до махлата Жълтипоп /близо до Хаин боаз/ в централен Балкан, на границата на двата свята. Нещо като духовна столица, или като централно светилище - как ще го наречем няма значение.

Та махлата се вика и до днес Жълтипоп по цвета на расото на новопосветения Дедец /отговаря на Съвършен при катарите/- нещо, което на тебе със сигурност ще ти е интересно... :whist:

Жълтипоп не беше ли една махала отатък Блакана ? 

да, сега живеем в свят, в който старите пътища буренясват и се покриват със забрава.

но матриците, отпечатани в съзнанията ни си седят, не ли ? 

Много по-жестоко е - матриците се рушат, а нищо ново не ги замества.

А матриците са важни -това са дремещи програми за реакция в многообразните житейски ситуации и улесняват живота ни.

Е, караме по релси, но пък и катастрофите са по-малко.

Сега старите пътища буренясаха, учим се да плуваме, а още не можем да летим..

--------------------------------------

.http://www.youtube.com/watch?v=9Ooq7WPqd5s

Не е теософ, споко ;)

Ясно е, че не е теософ. Може би затова идея нямям за какво говорите. За някакви разделения по кръв ли става дума? Може да ни осветлите повече, ако не е тайна, разбира се. Защото ако е така, не знам кого къде да причисля - всеки втори в България, както и аз примерно, е потомък на линии и от двете посоки. Дори извън границите на държавата и езика.

А Търново, като столица, на мястото си ли е била?

Ти, приятелко, не си ли на двора да копаш китките?

Тук, при мен, на 15 км по пряка линия от теб, е страхотен ден - цяла сутрин сях магданоз, копър и трийсетина гнезда зелен боб, докато жена ми се беше заровила в китките си...

Звучи откачено, но мразя да пипам пръст. Не зная защо така.

Освен това, една особа, с която живеем в една къща и един двор, ми пръскаше магданоза преди време с хербицид. Той продължи да расте за нейно учудване, въпреки че целия двор се превърна в пустиня. После аз се отказах и вече не се боря за място под слънцето с такива хора, дори за китка магданоз. Тъпо и уморително.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Жълтипоп не беше ли една махала отатък Блакана ? 

Да, в една долина на северозапад от Гурково, близо до централното било на Балкана. Бързо се намира...

http://maps.google.bg/

Ясно е, че не е теософ. Може би затова идея нямям за какво говорите. За някакви разделения по кръв ли става дума? Може да ни осветлите повече, ако не е тайна, разбира се. Защото ако е така, не знам кого къде да причисля - всеки втори в България, както и аз примерно, е потомък на линии и от двете посоки. Дори извън границите на държавата и езика.

А Търново, като столица, на мястото си ли е била?

Звучи откачено, но мразя да пипам пръст. Не зная защо така.

Освен това, една особа, с която живеем в една къща и един двор, ми пръскаше магданоза преди време с хербицид. Той продължи да расте за нейно учудване, въпреки че 

Сигурен съм, че знаеш за какво става въпрос, ма нарочно ме караш да ти отговоря с теосовски език :dog78:

Добре, ето - 

Подрасите /ясно ти кои/ се срещат тук, на този скалист лимес. 

Всяка със своята си същност и задачи за решаване.

И двете врат в котела на Готвача, като предстои да уври шестата - венецът на нашето време.

И така нататък...

Я  За някакви разделения по кръв ли става дума?

Нали стана дума, че не бива да надценяваме този фактор. Вал, каза за разликата между генетичните маркери и гените. Кръвните линии са добре съхранени само при общности, които съзнателно са ги пазили - евреи, цигани, индианци и др. Най-общо казано, обаче, съществата се раждат там, където ги отвее тяхната лична карма. И т.н.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Вал, селото е Жълтопоп, а не Жълти поп, според мен. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D1%8A%D0%BB%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BF Баш у центъра е! Интересно, че преди се казвало Червени поп. Странно съвпадение с цветовете на старата и новата приемственост в Тибет (червен и жълт).

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

И аз, и аз съм си ориенталец...

За мен ориенталец е обидна дума, ще рече че сме изостанали, неравни на останалите европейци. Ако се считаш за ориенталец, то аз не се считам за такъв. А видеото не е от интерес за мен.

Не ми се ще да го казвам, но към момента, ние представляваме просто една сбирщина от хора, които говорят на един език и обитават една територия. Мнозинството, както се видя от последните събития, имат манталитет на роби...

Всъщност не съм съгласен, че сме сбирщина, показвал е българският народ много пъти, че е народ, но въпреки това има своеобразно разделение и ако имаме робски манталитет, то за това несъмнено е помогнало и 5-те века османско робство, което е едно от най-дългите, а България една от най-последно освободените от него държави.

И както казва Док, едните са много силни и диви. Между тях и по-кротките им, "цивилизовани" събратя, трудно може да се установи равновесие и истинско разбирателство...

Хаха, смешно е да говорим, че хората от Севера са по-диви, поне в контекста на днешното време...

различни по характер групи от хора и не-хора, които имат различна енергийна конфигурация. 

Това има ли връзка с, хм, думите на Атиша, защото за тях си спомних, макар че не съм много наясно какво точно има предвид. Сещаш се -  "не говори за тези неща с не-хора".

З

Просто пиши - Поддържам ОМ (общоприетото мнение). Това е достатъчно. Ние го знаем, тъй че няма нужда да ни го припомняш.

Това има ли връзка с, хм, думите на Атиша, защото за тях си спомних, макар че не съм много наясно какво точно има предвид. Сещаш се -  "не говори за тези неща с не-хора".

Не се сещам за какво говориш, нито от къде е цитата.

Не се сещам за какво говориш, нито от къде е цитата.

От "Съвети на духовния приятел", но не съм го чела. Само го прегледах и това ми остана в паметта, може би защото съвсем не го разбрах.

„Запасите на седемте скъпоценности никога не пресекват. Не разказвай за тях на онзи, който не е човек."

Нали стана дума, че не бива да надценяваме този фактор. Вал, каза за разликата между генетичните маркери и гените. Кръвните линии са добре съхранени само при общности, които съзнателно са ги пазили - евреи, цигани, индианци и др. Най-общо казано, обаче, съществата се раждат там, където ги отвее тяхната лична карма. И т.н.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Вал, селото е Жълтопоп, а не Жълти поп, според мен. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D1%8A%D0%BB%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BF Баш у центъра е! Интересно, че преди се казвало Червени поп. Странно съвпадение с цветовете на старата и новата приемственост в Тибет (червен и жълт).

Точно, моя е грешката.

Всичко е сенки на Едно, а не негови части :whist:

Източникът е един, ние виждаме различни шарении и проявяваме предпочитание...

От една друга гледна точка /знаеш коя/ тези подрбности са без значение, щото са рожба на Майя и иманентни на самсара.

А самсара  е безинтересна /ако и да ни е тук болката - цялата и с лихвите при това/.

---------------------------

Хората са длъжни да служат на не-хората, щото имат за изплащане дълг.

Освен ако не си изгорят дълга и да си тръгнат.

Просто пиши - Поддържам ОМ (общоприетото мнение). Това е достатъчно.

Не, не съвсем съм с общоприетото мнение, просто не поддържам твоето - просто е, както каза. Както винаги си спестяваш цялата аргументация, с което всичко става вятър твърдения, без да си тежат на мястото, от което и най-лекият полъх на вятъра ще ги издуха. Или иначе - теза без аргументация не е повече от твърдение, едно от многото и най-различни.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

За мен ориенталец е обидна дума, ще рече че сме изостанали, неравни на останалите европейци. Ако се считаш за ориенталец, то аз не се считам за такъв. А видеото не е от интерес за мен.Всъщност не съм съгласен, че сме сбирщина, показвал е българският народ много пъти, че е народ, но въпреки това има своеобразно разделение и ако имаме робски манталитет, то за това несъмнено е помогнало и 5-те века османско робство, което е едно от най-дългите, а България една от най-последно освободените от него държави.Хаха, смешно е да говорим, че хората от Севера са по-диви, поне в контекста на днешното време...

Всяко едно изречение е точно  такова, каквото би могло да се очаква от човек като теб :)

направо ме радваш с фанатизма си.

"Ориенталец" не е обидна обидна дума, а точно обратното - човек на духа, човек от много по-развита цивилизация от Западната. С думата "ориент" западняците със завист означават най-добрите части от бившата Римска империя.Перлите в Короната, ако може така да се наркат - Анатолия ( сегашен Анадол), Ирилия, и севрна Африка - най-богатите и развити провинции в миналото, а и сега.

"5-вековното робство" пък въобще не е чак толкова изолирано в света - Испания е била също толквоа години колкото и ние под арабско робство, но при тях защо ли не е допринесло до "робска спихика" ? 

Да не гововиm, че реално погледнато именно под това робство ние, българите сме станали най-многобройния и силен народ на Балканския полуоствров. Отделно, при внимателен прочит на историята, нашите царе са станали с готовност васали на султана. В Анатолия селджукските турци са асимилирали по мирен начин местното християнско население и са го похйамеданчили.Само императора в Константинопол е останал да се бие срещу османците. След това тук, на Балканския полуостров нашите предци са възприемали турското нашествие просто като смяна на властта.Рядкост са били крепостите, които са били обсаждани или са се биели.Обикновенно местните велможи ( които са били аналог на сегашните кметове и местни мутри) с готовност са приемали да станат васали на новия силен на деня.....Преди това са посрещали по този начин македонсците на Филип, легионите на Траян, българите, печенегите, куманите и всички останали, идващи от другата страна на Балкана.Накрая са посрещнали и турците.После-руснаците.После-немците.После пак рснаците.Сега -посрещаме всеки който дойде.Тъй че -няма нищо ново под слънцето. 

А колкото до дивостта - явно не си живял в Северна България, но това може да се поправи 

:D

p.s. това си мисля аз, с моя магарешки акъл де.Не претендирам за капациет или меродавност.Просто разхвърляни мисли.Може и да съм прав, а може и не.Времето ще покаже.Във всеки случай това е суета, и мисли, хвърлени на вятъра.Оня дърт шебек знае много добре защо са такива, ама си мълчи. :ph34r:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Точно, моя е грешката.

Забавното беше, че в началото погрешно писах в Гугъл-изображения Златопоп и ми излязоха множество снимки на черната и русата Златка)))

Witness, трябва да погледна. Не знам какъв превод ползваш, а и не съм получавал обяснения върху този текст. В моята приемственост ученията дадени от Атиша навлизат чрез Гампопа и фокусът е върху неговата интерпретация, която обединява постепенния път (лам-рим) на Атиша с Махамудра, т.е. това е т.нар. сутра-махамудра и т.н. В дадения контекст под "не-хора" имах предвид най-вече различните местни енергии. Не е толкова важно.

Н с което всичко става вятър твърдения, без да си тежат на мястото, от което и най-лекият полъх на вятъра ще ги издуха.

Затова не се занимавай с подобни вятърничави приказки. Не си губи времето. Както каза един друг участник - causa perduta.

Чакай ох, да сипна малко масълце във огъня. М... Различни хора навсякъде. Ей ги сицилианците и пиемонтците различни та различни. Бретонците и марсилиците пък са особен вид чешити - всеки сам за себе си. Баварците и померанците пък, не могат да се разберат дори по приказки. Ей ги валонците и фламандците, и те дума не могат да си обелят. В Швейцария, там въобще е отделен случай - три езика, три етноса, три култури! Като си заговорихме за културни несъответствия - САЩ! Мисурци и калифорнийци са толкова различни колкото уайомингци и хавайци. Но не само това... В казана са сложени още да врат индийци, пакистанци, турци, мексиканци, китайци, виетнамци, филипинци... Всякакви! Една стара, вече почти увряла на местна почва група от афро-американци... Това е един нов Вавилон! Огромен и необятен... Тааа, въпреки изтъкнатите различия - Италия, Франция, Германия, Белгия, Швейцария, САЩ са си държави та дрънкат! Не ще да е там загвоздката май...

П.П. Трих, с близки впечатления съм от Югозападна и от Северозападна България. Южните са по-големи диванета мале. По са буйни, но са по-отворени към другите хора - особено към непознати. В северната част са по-подозрителни и неуслужливи... Лични наблюдения де (най-вероятно пристрастни)...

....

П.П. Трих, с близки впечатления съм от Югозападна и от Северозападна България. Южните са по-големи диванета мале. По са буйни, но са по-отворени към другите хора - особено към непознати. В северната част са по-подозрителни и неуслужливи... Лични наблюдения де (най-вероятно пристрастни)...

и двата чешита скачат яко на бой, но аз залагам на врачанйенете при пряк сблъсък и кютек  :ph34r:

...... Тааа, въпреки изтъкнатите различия - Италия, Франция, Германия, Белгия, Швейцария, САЩ са си държави та дрънкат! Не ще да е там загвоздката май...

.....

не е със сигурност :) 

но и не мисля, че би трябвало да се депресираме от факта, че не сме някаква "Велика държава", или да си мислим, че всичко и всички са против нас, българите, щото видите ли сме много готини пичове и ни завиждат  :whist:

А до тези мисли не въвлича една матрица, насадена през Възраждането, когато е имало смисъл от нея -да се отърсим от робствто, и да поемем по своя път.

Е, направили сме го и вече няма смисъл все още да предъвкваме едно и също нещо като това  да се бием в гърдите с пропагандни картинки от учебниците и Паисевата История....Това са изживени неща.Трябва да гледаме в бъдещето, а не всяка година да викаме "Берлинксия договор долу ! "

Мартениците, от които тръгна цялата дискусия са си достатъчно готини ( яки на съвременен жаргон)  :) 

Всяко едно изречение е точно  такова, каквото би могло да се очаква от човек като теб :) направо ме радваш с фанатизма си.

Ориенталец е дума, използвана обидно, често в смисъл изоставащ и все такива неща. Общо взето щом чуя ориенталец се сещам за нещо подобно на ромски катун - мръсотия, беднотия, неуредици, шарения. Предпочитам да се идентифициран с висши светски ценности, отколкото да се бия за шериат, което си е явление в посочените от теб региони - дали много повече или по-малко. Да ти кажа, Северна Африка не ми изглежда много богата, ако ще да е богата, но с много грешно разпределено богатство, а като хората са бедни, а няколко чорбаджии богати - не ми го пиши за богата държава. Само като разгледаш състоянието и живота на обикновените хора в тези държави ти светва лампичката, че не всичко е наред. Що иде реч за Испания и арабите - Да ти кажа...според мен арабите не са били назадничави, имали са доста открития в науката и отношението им към Испания според мен е било доста по-различно, отколкото това на османците към България. Отделно, че османците за мен са назадничави, с варварска държава, издържаща се чисто на използване на чужди постижения, завладяване, зулуми на земи и разпределяне на плодовете на чуждата работа.В един момент е била толкова разядена, че просто са започнали да я наричат "Болния човек край Босфора” Интересно и що иде реч за някои битки и обсади преди падане на България под робство дали според теб са показателни, че всеки е ставал васал на силният на деня? Далеч не съм съгласен, че всички са приветствали едва ли не османците. Аз лично приписвам падането на България под робство на няколко прости нещица, на първо време разцеплението, феодализацията и отслабването на централното управление на България. Другото интересно щеше да бъде какво би станало, ако бяха се съюзили Българи и Византийци, макар да има оправдано взаимно недоверие... А що иде реч до дивостта - в Северна България да не би да живеят в горите и по пещерите, градове няма, нали?

Затова не се занимавай с подобни вятърничави приказки. Не си губи времето.

Не, просто дразнеща е липсата на пълна аргументация и навиреното носле в случай, че един знае някаква идея, която друг не я мисли с последващо определение - щом не можеш да разбереш, значи просто не си достоен.

но и не мисля, че би трябвало да се депресираме от факта, че не сме някаква "Велика държава", или да си мислим, че всичко и всички са против нас, българите, щото видите ли сме много готини пичове и ни завиждат...

Всъщност поводът за обезсърчаване е явен - зависимост от големите, невъзможност за самостоятелна политика, марионетна държава. И в света на вълците малките овце като нас си ги хапват, каквото и да говориш. Алчност, интереси, пари, облагодетелстване на едни за сметка на други - мислиш, че сме го надраснали ли? Не, просто е по-добре прикрито от преди. Не е задължително да завладееш една държава физически, за да я подчиниш например. Можеш да я завладееш икономически и да получиш дори доста по-добри резултати... Корпорации срещу хората, монополисти срещу потребители, въобще хиляди различни примери как големите се опитват да експлоатират малките. Много наивен трябва да си, за да мислиш, че това не съществува или е уникално за някоя държава явление... Ех тая алчност и егоизъм... "Демокрацията е два вълка и една овца гласуващи какво да се яде за вечеря. Свободата е една добре въоръжена овца, която оспорва гласуването."

Редактирано от Гост (преглед на промените)

честно,не знам на какво се радвате?

Руска "окупация" е по-добре от осмаско "робство". При все, че след първата България се е появила на политическата карта на света след като второто я е изличило от същата тази карта.

верно ли? просто не мога да повярвам,че това може да бъде написано от българин.

Само един въпрос - Руснаците взимали ли са малки българчета за еничарчета? Окупация е доста пресилено, ако погледнем историята. Друго какво можем да видим в нея - Въпреки "окупацията" в договора е описано и възстановяването на Българската държава. Май е по-добре от 5века робство, Баташко клане, вземане на деца за еничарчета и ежедневни унижения?

Супер са си мартениците! Всяка година им обирам погледите на колегите и трябва да обяснявам какви са тези конци по китката ми. Особен случай са индийците. Те носят едни подобни вързалета (само) от червени конци точно там, та на тях трябва да им се обяснява по-подробно. Както и да е, радвам се аз на мартеничките - обичам си ги - нося си ги. Но това е защото за мен те имат някакъв смисъл и заряд. Детски спомени с обичащите ме хора, как ми окичват мартеничка и ми пощипват бузаците... Зимата и идващата пролет... После, порастнал и аз съм подарявал мартенички на обичните ми хора... Ей тъй и за това... А колегите ме гледат тъпо, не го разбират - така както и аз не им разбирам пуйчият празник. Но, те не ми пречат аз да си нося мартеничките, както и аз не им преча да си се кефят на празника. Каждому свое! Та така. Човечеца си се чувства горд с произхода си и с културното наследство на предците ни. Хубаво! Не е лошо да знаеш, че има минало с което да си горд. Не бива и да се крие и омаловажава. Ей ги примерно, евреите се гордеят с царя си Соломон. Нищо, че вкарва идоли на чужди култове в знаменития си храм. Нищо, че товари народа си с работна повинност и ги прави почти роби. Нищо, че заимства прословутият си законник от по стари кодекси. На хората си им харесва да е велик и си го тачат. Браво! Китайците пък, ще се избият с монголците чий владетел е бил Темуджин Хан. Даже го величаят и празнуват като обединител на Китай. Нищо, че е удавил в кръв половин Азия и половин Европа.  Поляците пък, ще се надуват до спукване с това, че полско-литовските рицари спрели турците при Виена. Други, тръбят за невероятната роля на Карл Мартел в европейската история. Защо и нашият брат да не изпъкне с похода на Тервел срещу арабите? М? Надувковците от нищото си намират повод да си кръстят държавата Свещена Римска Империя, и тихомълком и удобно забравят, че същият този Тервел около два века преди това, седи като равнопоставен съуправник на трона на държавата действителен Римска Империя - той е кесар на Източната Римска Империя! Това, разбира се, не прави днешната ни действителност по-добра, но пък ако дава някому сили да се почуства по-добре, ако дава някому сили да се бори за по-добро положение, ако дава някому и грам надежда, и разкрива път напред - то трижди по-добре! Те така...

Ч Тааа, въпреки изтъкнатите различия - Италия, Франция, Германия, Белгия, Швейцария, САЩ са си държави та дрънкат! Не ще да е там загвоздката май...

Точно - населението на тези държави също не е хомогенно. Разликата е, че те най-общо казано имат общи идеали, визия или както искаш го наречи. Това у нас го няма. А защо го няма писах по-горе, но няма да го повтарям, че е доста подтискащо.

Ще припомня, обаче, думите на един американски дипломат (Мейнард Барнс), казани през 1947: "България се е появила благодарение на конфликт между Великите Сили... В историята на тази страна никога не е имало момент, когато някоя Велика Сила не се е намесвала в нейните вътрешни работи." Но затова сме си виновни и ние или както каза Valkiria, "големите конспиратори в това и участници срещу самите себе си , са самите българи". Допуснали сме да се превърнем в зона на всевъзможни социални експерименти в сферата на образованието, здравеопазването, икономиката, културата - от социалистическите утопии скочихме в неолибералните. )))

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Много по-жестоко е - матриците се рушат, а нищо ново не ги замества.

Тук съм на по-различно мнение, но не е за темата, нито за форума.

Разликата е, че те най-общо казано имат общи идеали, визия или както искаш го наречи. Това у нас го няма. А защо го няма писах по-горе, но няма да го повтарям, че е доста подтискащо.

Имат общи идеали сега дали не се е превърнало в имали (ще цитирам по памет пристрастния Достоевски, „знаем ги идеалите на Европа – да им плават корабите, да им върви търговията”) Въпросът е какво в действителност имат днес и дали няма да се окаже нещо трогателно като мартеничките китайско производство. Корабите отдавна обиколиха света и място за други идеали освен предметите за еднократна употреба не остана. В теснотията двойните стандарти вече са опасни и паниката избива в ларж купони и вопли от сорта „нищо не може да ни накара да променим начина си на живот”. Просто е тясно, задушно и няма накъде повече навън с тази тактика на скакалци. Оттук нататък или се самоизяждаме, или изходът е само навътре – към човека без място.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.