Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

При мен лаленцата само са напъпили,но след оняденшния сняг...страх ме беше да погледна .Моля,никой да не забелязва треволяците...:nono:

Публикувано изображение

Момината сълза и тя милата ме зарадва...

Публикувано изображение

и бай божур е решил скоро да ме зарадва...:clap:

Публикувано изображение

Оказа се,че имам дафиноф лист и аз,благодаря на Бел,че ме подсети.

Публикувано изображение

:)

Редактирано от Niкiта (преглед на промените)

• Отговори 625
  • Прегледи 110,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

И аз да се разпиша :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Един неканен гост който прекара миналата пролет в градината на село.

Редактирано от ludfen (преглед на промените)

Това е нещо като цвете-дърво, намиращо се в дворчето на НБУ. Още не се е разлистило напълно, но да се надяваме, че когато това стане, няма да пропусна момента.

Цветовете са по-бледо розови, но новият ми фотоапарат, както и преди съм ви казвала, не може да се справи с розово-червено-лилавата гама.

Някой да знае как се казва това дръвче?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това е нещо като цвете-дърво, намиращо се в дворчето на НБУ. Още не се е разлистило напълно, но да се надяваме, че когато това стане, няма да пропусна момента.

Цветовете са по-бледо розови, но новият ми фотоапарат, както и преди съм ви казвала, не може да се справи с розово-червено-лилавата гама.

Някой да знае как се казва това дръвче?

Инчик, това е магнолия :)

Инчик, това е магнолия :)

Ей, благодаря :) А знаеш ли дали може да се насади в саксия, и въобще откъде да се сдобия. Много ми харесва. Хайде, няма да си чупя от дървото, щото охраната ще ме привика Публикувано изображение и пък и не знам дали ще хване така. Дали в цветарските магазини продават семена ли, дръвченца ли, какво ли е там - идея си нямам.

Аз сея латинки за първи път.Предупредиха ме, че доста често се получава когато:

1.прекалено много е торено

Да.... това в последствие и аз го четох някъде. Не съм слагала тор, но....

2.или е използвана само магазинска почва (желателно било да се смеси с градинска или горска - купената им идвала доста

ето това явно също е причина, наред с липсата на слънце.... Благодаря ти, научих нещо ново - ще знам, ако ми дойде муза за тези прекрасни цветенца. :lol6:

Това са снимки от центъра - много ми хареса аранжировката на шадравана :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ей, благодаря :clap: А знаеш ли дали може да се насади в саксия, и въобще откъде да се сдобия. Много ми харесва. Хайде, няма да си чупя от дървото, щото охраната ще ме привика Публикувано изображение и пък и не знам дали ще хване така. Дали в цветарските магазини продават семена ли, дръвченца ли, какво ли е там - идея си нямам.

е, в саксия............. ще ти е трудно. Фиданките се продават във всеки средно-голям разсадник. Поне в нашия със сигурност съм ги виждала.

е, в саксия............. ще ти е трудно. Фиданките се продават във всеки средно-голям разсадник. Поне в нашия със сигурност съм ги виждала.

Китайските рози и те са доста големи, но стават в саксии, та затова мисля, стига да намеря фиданка, да се пробвам.

Искам да ви се похваля, насадих си в две черупки от яйца две цветенца по идея на Шефчето. Като стане малчо от компа ми, ще ви ги покажа, че там ги прехвърлих.

Китайските рози и те са доста големи, но стават в саксии, та затова мисля, стига да намеря фиданка, да се пробвам.

Искам да ви се похваля, насадих си в две черупки от яйца две цветенца по идея на Шефчето. Като стане малчо от компа ми, ще ви ги покажа, че там ги прехвърлих.

ама това е дърво, не е храст. Но питай пак в разсадниците......

ама това е дърво, не е храст. Но питай пак в разсадниците......

ОК, ще питам. На сестра ми розите са огромни, много по-големи от това дръвче.

Ето ги и цветенцата в черупките.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Засега са в тези чинийки от руски сервиз за чай Публикувано изображение, щото нямам по-подходящи. Нещо дървенко или глинено ми се струва, че ще си пасва най-добре, но ...

Шефче, благодаря Публикувано изображение

• Автор

Ето и моя столетник, снимкат е от миналото лято.

Непретенциозен е, през зимат аси спинка на тъмно и почти не се полива.

Публикувано изображение

И магнолията в центъра на Правец е почти прецъфтяла

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Снимките не са хубави, защото са правени с телефон, но ми се искаше да хвана цъфналото дръвче на фона на снега в планината :yanim:

Публикувано изображение

Градината на училището в Правец.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Красиво е Вес, много ми харесва, благодаря ти!

Тази тенденция за облагородяване и грижи за градините на градовете е безценна, с какви пари и от къде не ме интересува но и Пазарджик въпреки доведения до минимум социален статус и мизерия на жителите му, започна да прилича на цветна градина.

Мисля, че просто трябва още време, за да си платим цената за потдесет, годишното мързелуване и уравниловка.

Досети ме, че имам снимки на част от градините на Троянския манастир.

Там е просто вълшебно през топлите месеци на годината.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Новите попълнения - на връщане спряхем в Раданово, и от една грънчарка си купихме зек и полу-амфорка в която вече се настани една петуния :

Публикувано изображение

А тъй като, вашият покорен слуга Трихо пие ракийка и папка салатка, от село беше доведен още разсад марулки и сега зеленчувата част на градината ми изглежда така :

Публикувано изображение

а на село, великденският заек вече дойде (разбира се, коректно вързан с въженце, под котрол ) :ph34r:

Публикувано изображение

• Автор

Първо и да не е добре, не съм аз човека, който ще познае, второ на харизан кон ... ти ри ри рим ...

И трето така както ти гледам градинката, просот няма начин да не е добре.

А онова го зная още от онзи ден, нали ни сподели .

Освен, да кажа съжалявам, няма какво друго. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Ако това те поуспокои малко, аз пък слизам да чистя мазето и имам да изхвърлям три чувала боклуци.

Чаках само камбаната в четири да обяви края на празника.

Иначе днес след обяд, бяхме на гости на една от съседките на има Ружа, кака Ружа де, на 71 годинки е милата и ни слага в жоба сичките. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Правата жена с кърпата, седналите са, мъжът и - баче Ваньо и другата съседка Таничка, аз съм фотографа, че те не борявят с такива неща:

Публикувано изображение

Ето и малка част от градината и:

Публикувано изображение

Искам да ви покажа,две дръвчета които си бях откъснал,и ги бях поставил в бурканче да си пуснат корен и взеха,че станаха ! По голямото,доста време чаках да пусне корени,а по малкото пусна по бързо. http://img864.imageshack.us/i/p4170001n.jpg/ http://img593.imageshack.us/i/p4170002.jpg/

Искам да ви покажа,две дръвчета които си бях откъснал,и ги бях поставил в бурканче да си пуснат корен и взеха,че станаха !

По голямото,доста време чаках да пусне корени,а по малкото пусна по бързо.

http://img864.imageshack.us/i/p4170001n.jpg/

http://img593.imageshack.us/i/p4170002.jpg/

:cool:

Първото е Бенджамин,и аз имах и много си го обичах,но стана голям и го подарих на една приятелка,дет взе че го умори ъф

оказа се, че лалетата ми са лилави :rolleyes:

Публикувано изображение

черешите ми са цъфнали

Публикувано изображение

а това е малка част от китките ми вкъщи. Още не съм ги изнесла по терасите.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А това не знам какво е, растеше в двора на хотела в Банско, в който отседнахме веднъж и понеже го зърнах, разглеждайки снимките си

Публикувано изображение

Имаме си къщичка на село. На свекито беше, но вече е наша! Да даде Господ здраве и сили за да инвестираме в нея!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Имаме си къщичка на село. На свекито беше, но вече е наша! Да даде Господ здраве и сили за да инвестираме в нея!

защо "беше" :yanim:

Публикувано изображение

много хубаво е цъфнало-чак при мен усетих аромата :blink:

Публикувано изображение

Тоя зайчо си го взел за домашен любимец,нали Док

:biggrin:

защо "беше" :biggrin:

...оф, грешка на езика (клавиатурата)...Трябваше да напиша "е"....:)

И тази снимка е от село:лично моя реколта - тази година ще се пробвам пак, но в по-големи количества.Това е урожая от едно коренче:

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.