Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

Страхотни са, Nikita :whist: - чак ми се прииска да дойда до Бургас и да си купя малко дървенийки :D

А ри мен -вижте какво пристигна :

аз днес такова набучих 40 корена. Оптима. Бамята - другата седмица :rolleyes:

• Отговори 625
  • Прегледи 109,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тази година на "голямата" ми тераса съм се развихрила на тема "Петунии" - радват ми окото при сутрешното кафе:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Beli, петуниите ти са страшно красиви, честно! :biggrin: Особено виолетовата е уникална! Толкова рядко съм виждала петунии в такова наситено лилаво! ;) Шефска, момината сълза е толкова нежна... Аз тук често (всеки пост) виждам прекрасни неща, но специално за тези две цветенца имам личен мотив да коментирам. Един от скъпите като сантиментална стойност подаръци беше петуния в наситено цикламено, като първата в поста на Бели. Беше разкошна, като ушита от кадифе. После, оставена под "надзора" на други хора и далеч от очите ми за 2 седмици, си я намерих увяхнала. А момината сълза я свързвам със спомен как баба (да ми е жива и здрава!) ми подарява малко букетче момина сълза по някакъв повод. Цялата обстановка си спомням. Това е първият и последният път когато са и подарявали момина сълза, но дори някой ден да притежавам стотици акри с момина сълза, това малко букетче ще си остане едно от най-скъпите в целия свят за мен. И до днес пазя спомена как ухае божествено. Никога след това не усетих точно този аромат в нито едно стръкче.

Beli, петуниите ти са страшно красиви, честно! ;) Особено виолетовата е уникална!

Благодаря!

Само да ми цъфнат латинките :)ще ги снимам специално за теб!

А пък аз в малкия си букет опитах да събера любими цветя, според сезона. Една от кралиците е момината сълза. Здравец за допълнителен аромат и незабравка за цвят. Заешка сянка за разкош ;)

Хубави работи сте снимали :offtopic_s:

Новите ми цветя - фуксии (обички)

Публикувано изображение

Тук трябваше да използвам светкавицата иначе нищо нямаше да виждате.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И розата (Вятъра я беше съсипал миналия месец и й се бяха изсушили всичките листа като чубрица, това са новите й листа).

Публикувано изображение

Забелязах ей това нещо около корените на фуксиите. Как да го махна? :rolleyes: Може би като махна почвата отстрани и се опитам да го издърпам отдолу, но ме е страх да не им нараня корените? Една жена ми каза, че го слагат за да накарат растението да расте право нагоре.

Публикувано изображение

Сутринта пихме кафе с Кактусчо на терасата! Оставих го така:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А го заварих така: :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тъй....

След тридневното отсъствие от къщи , мисля, че е време да ви се похваля :)

Трендафилът , в цялата му прелест ( близък план):

Публикувано изображение

и малко по-отдалече :

Публикувано изображение

Заслужаваше си подрязването и бодлите по ръцете ми, нали ? :)

Освен Него, останалите царици започнаха да се събуждат една по една :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Още шест имам, но те още спинкат сладко-сладко....

Червеният божур прецъфтя, а до него цъфна розовият :

Публикувано изображение

Петунийките от "Баумакс" се оказаха чудесно допълнение около пътеката :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А в зеленчуковата част, салата за ракийката вече е набучкана :

от едната страна краставиците :

Публикувано изображение

а от другата - доматите :

Публикувано изображение

Рапорт даден, Другари и Другарки.

Време е за "шуменско" :)

Здравейте, цветелюбители,

Отново виждам страхотно красиви гледки. :cool:

Трихо, приятно впечатлена съм. Снимката с тежкия, отрупан с цвят трендафил, надвиснал над портата, е страхотна.

Приятели, това е моят подарък за мама по повод днешния й професионален празник. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Тя отдавна искаше фуксия.

Изключително съжалявам за качеството на снимките, фотоапаратът нещо ме предава напоследък.

Има прекрасни цветове – много богато тъмно оранжево, към тъмна "сьомга" и наситено виолетово. И разкошно оформени мънички цветове.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Отделно си купих друга фуксия – очевидно друг сорт, доста голяма, със съвсем различни листа, цвят на листата и стъблото. Има пъпчици, но няма нито един разцъфнал цвят. Чакам я нетърпение да разцъфне в цялото си великолепие (дано!)

Поздрав за всички мадами включили се в тази прекрасна тема....http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gifИ за едничкия ни господин....http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Сетих се да снимам кактуса отгоре - все едно е с венец на главата - страхотно му стои....:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето каква красота расте недалеч от блока ми. Съжалявам за лошото качество качество, с телефона ги снимах (и на фотото нещо не му се макросва). Няма да ги показвам в другата тема, че там се е завихрил правен спор, и вече им е омръзнало от моите макрота. Затова ги пускам тук да им се порадвате :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И двата храста заедно

Публикувано изображение

EDIT:

Chain_Reaction, прекрасни фуксии :) Не бях виждала толкова много пъпки на младо растение...И непременно да снимаш твоята, когато цъфне.

Бели, и твоят кактус е страхотен.

Трихо, питах те за розата, понеже от много време си търсех жълта и все не им доставят, но на село видях две огромни храстчета (мини-та бяха, цвета им не беше лимоненожълт като на твоята, беше по-скоро слънчево жълто. Стринка ми също имаше роза, която много приличаше на твоята и каза че ако искам може да ми даде, но аз исках точно от онези (няма да й казвам да не се разсърди).

Цветно лято ви пожелавам, имам снимки от село, но тях по-късно ще ги пусна ;)

Редактирано от Ssilver (преглед на промените)

@ Бели, истински красавчик! :offtopic_s: Едно, че изглежда супер и второ, че умирам за кактуси. Не може да си представите какво неистово желание изпитвам да ги докосна Публикувано изображение Чувствам ги близки по някакъв начин. Имам няколко кактуса, които много си обичам. Това е един от тях:

Публикувано изображение

Много ми е свеж и "извън калъпа" миличкия :cool:

@ Силвър, наистина е много красиво и си направила чудесни снимки! :cool: Чакам с нетърпение другите фотоси :)

Обожавам цветята, но за съжаление малкото жилище не ми позволява да се развихря...Не държа непременно да са много скъпи и екзотични, намирам очаромание и прелест и в полските, и в градинските ...Винаги намирам какво да сложа във вазичките си (клонки от храсти, листа папрат, в краен случай листа здравец - стоят страхотно)...Днес съседките ми спретнаха импровизирно букетче от каранфилчета и здравец:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тоз сърдитко си го купихме от Разград при последната екскурзия:

Публикувано изображение

Тоз бебешок го тътрих почти 250км - надявам се да му хареса с мен и да ме възнагради с цвят:

Публикувано изображение

Тоз бебешок го тътрих почти 250км - надявам се да му хареса с мен и да ме възнагради с цвят:

Дано http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

А това са моите нови питомци.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето ги бодливковците :biggrin: и с тенденция да нарастват :biggrin:

Публикувано изображение

Оффф , кактусите не мога да ги понасям, и разбира се не отглеждам в къщи, след една случка преди години, докато бях още студент, която е тема на друг разговор, но е свързана с мен, няколко бири и един огромен кактус в Ботаническата гради в Балчик.Мхм. Публикувано изображение

Оффф , кактусите не мога да ги понасям, и разбира се не отглеждам в къщи, след една случка преди години, докато бях още студент, която е тема на друг разговор, но е свързана с мен, няколко бири и един огромен кактус в Ботаническата гради в Балчик.Мхм. Публикувано изображение

знайми я тъз случка :biggrin:

Показвам ви Божиченската си градина в последното и състояние.

Това са днешните домати, които преди час набучих в земята. Моята любима леля се оказа, че ми е пратила поне едно сто корена, но ние посадихме 60.

Публикувано изображение

Това са насажденията ми от лук и чесън

Публикувано изображение

На преден план се вижда бобеца, следва лука и в далечината се виждат картофите. Малините са по оградата и пак там един ред червено цвекло.

Публикувано изображение

Първите ми лехи с домати. С които мислех и да приключа. На заден план: магданоз, две гнезда гергини, два реда бамя и по края босилек и мента

Публикувано изображение

Very.Big. :) (Шефска, ще прощаваш)

Уважаеми, очаквам да ме осветлите по въпроса за случката в Балчик, защото тия недомлъвки с комбинация от "теб", "няколко бири" и "един огромен кактус" рисуват интересни картини във въображението ми :help wanted3:

Благодаря предварително.

Very.Big. :) (Шефска, ще прощаваш)

Уважаеми, очаквам да ме осветлите по въпроса за случката в Балчик, защото тия недомлъвки с комбинация от "теб", "няколко бири" и "един огромен кактус" рисуват интересни картини във въображението ми :help wanted3:

Благодаря предварително.

за всичко е бил виновен кактуса :help wanted3:

за всичко е бил виновен кактуса :mad:

Виж сега, в така създалата се ситуация, ми е интересна версията на кактуса... :P

цъфна гадът бре :P

е, що па да не цъфне? Я го виж какъв сладур :blink:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.