Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

и аз чакам едно полу-умрело да цъфне, ако се пребори шъ ви го снимам :blink:

• Отговори 625
  • Прегледи 109,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

От 21 до 21.30 не пропускам поредния епизод по Ютилисима "За градината".

В този епизод разказаха за най-новия хит на пазара "обърнатите саксии" и колко добре си живеят в тях орхидеите! Стои страхотно! Още по интересен е начина на поливане!

Доста се порових в нета и ги открих - нещо такова:

Публикувано изображение

А тук -точно орхидея....:):eek::)

От 21 до 21.30 не пропускам поредния епизод по Ютилисима "За градината".

В този епизод разказаха за най-новия хит на пазара "обърнатите саксии" и колко добре си живеят в тях орхидеите! Стои страхотно! Още по интересен е начина на поливане!

Доста се порових в нета и ги открих - нещо такова:

Ама това са бромелиади - не са орхидеи!

Дано http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

А това са моите нови питомци.

Ето ги бодливковците :) и с тенденция да нарастват :)

Публикувано изображение

Костенурката, тя му е майката! Харесва ми :)

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Дарки, тук са орхидеите!

Ама това са бромелиади - не са орхидеи!

Аз постнах единствената снимка, която открих в нета за да покажа само как стоят тея обърнати саксии!:go ahead:

Дарки, тук са орхидеите!

И папратите и хлорофитума и други силажи :down:

Аз постнах единствената снимка, която открих в нета за да покажа само как стоят тея обърнати саксии!:down:

Е хубави са де - ма са бромелиади :)

Днешния транж от село!

Мислех си, че когато сняг запръска, що ще чиним ний зимъска? Ще идваме тука срам не срам и ще ще любуваме на багри и цвят!

Опитах се да запечатам багрите! Дано ви хареса!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Стои страхотно!:

Публикувано изображение

О неее мерси,това е като паяк,ти си падаш по паяци-ти си гледай такива измислици-

това е същото въх ужасно е,все едно ще ме полази

:ph34r:

Публикувано изображение

Щях да бъда разочарована,Вили,ако и ТъПи не беше сред розите

:)

Чушката ми "полудя" - и имам вече чушлета!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Каланхоето се съдра да цъфти

Публикувано изображение

а това е една от пъпките на каменното ми цвете

Публикувано изображение

и така

първия цвят на каменното ми цвете за тази година

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Вилата

Публикувано изображение

Публикувано изображение

с полянка за игра

:eek:

Публикувано изображение

Снощи на връщане от село(и в тъмното) нагазих в една слънчогледова нива. Дано не ме е скивал пазача :hush:(че пишеше "Стрелям на месо" - то не че има месо по мене, ама...:lol6:).Но опредерено си е струвал риска - тази сутрин се събудих с прекрасна гледка и във възторг ги споделям с вас:

За всички с лятно настроение:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Христовия венец се сети и той цъфти

Публикувано изображение

а това тук е лудото каланхое - смята, че целия балкон е негов и го подгони гигантоманията - листата му станаха колкото "една човешка длан" :)

Публикувано изображение

Ето още един нов домашен любимец...

Публикувано изображение

Фикус Женшен :lol6:

Ооооо и забравих, дечко ще цъфти :ph34r:

Публикувано изображение

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Я да ви попитам аз, сладострастни градинарчета такива, някой от вас има ли щамбова роза?

на кое казваш щамбова роза? :nono::speak:

п.п. аха, разбрах :speak:

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Всички ли сте имали благоразумието да не се захващате с този капризен вид? А ви мислех за смели и безразсъдни градинари! Все пак ще си задам въпросчето, че може и да откриете отговорчето, знам ли. Аз, като виден ентусиаст във вършенето на неща от които хабер си найн (като ашладисване), реших да си отгледам такова чудо. Основата (подложката) е корен на дива шипка, а после идва междинника, имащ свойството да расте прав, здрав, корав и да надебелява. Не разбрах обаче какъв сорт е той т.е. какво се използва, като най-подходящо за целта? Прерових няколко сайта за справка по темата (наши и чужди), но нишо не намерих. http://www.rozi-bg.com http://www.florov.com http://www.britrosaco.com

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Всички ли сте имали благоразумието да не се захващате с този капризен вид? А ви мислех за смели и безразсъдни градинари!

Все пак ще си задам въпросчето, че може и да откриете отговорчето, знам ли. Аз, като виден ентусиаст във вършенето на неща от които хабер си найн (като ашладисване), реших да си отгледам такова чудо. Основата (подложката) е корен на дива шипка, а после идва междинника, имащ свойството да расте прав, здрав, корав и да надебелява. Не разбрах обаче какъв сорт е той т.е. какво се използва, като най-подходящо за целта?

Прерових няколко сайта за справка по темата (наши и чужди), но нишо не намерих.

http://www.rozi-bg.com

http://www.florov.com

http://www.britrosaco.com

всъщност, четейки описанието стигам до извод -че всеки вид роза може да се направи на щамбова, като се предпочитат полиантово-хибридни рози, нискорастящи по принцип и се цели да се получи ефект на "розово дърво".

Не ми допада вида на това дърво и отказвам да се занимавам.

Я да ви попитам аз, сладострастни градинарчета такива, някой от вас има ли щамбова роза?

По средиземноморието съм ги виждала в парковете покрай алейките по цялата им дължина, доста високи, с корони с много цветове - приличаха на дръвчета. Красиви са, искат много вода и горещ климат. В България може би не са подходящи за отглеждане навън. Не са чак толкова капризни, като обикновените рози са, но по-лесно измръзват. Ще попитам цветарите тук за особености при отглеждането им в умерен климат и ще пиша.

всъщност, четейки описанието стигам до извод -че всеки вид роза може да се направи на щамбова, като се предпочитат полиантово-хибридни рози, нискорастящи по принцип и се цели да се получи ефект на "розово дърво".

Не ми допада вида на това дърво и отказвам да се занимавам.

Горе-долу си схванал принципа, ако и откриеш решение на моето затруднение, ще е чудесно. Не те и карам да се мъчиш, на мен ми стана интересно и искам да се опитам. Идеята ми е да направя щамбова с някоя остинка (за справка - David Austin). Би се получило нещо фантастично, но не виждам да продават такива в БГ. Мога да си купупя готови, но това което е на пазара у нас не може да се нарече избор. Иначе отглеждането им не е кой знае каква мъка, грижата и болестите са като при останалите + през зимата трябва да се поприкрие. Щом в Германия успяват да ги опазят и в нашия климат ще се справят. Основната философия е в рязането.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.