Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Имам инсталирана последната версия и Windows 7 Ultimate. От няколко дни се получават странни неща.

1, Не можах да пусна темата защото не ми дава да пиша в полето и се принудих да вляза с лисицата

2, Когато от един сайт щракна на препратка към друг, отваря се втория и не мога да се върна на основния

Сигурно има и още неща, но още да не съм се сблъсквал с тях.

Дали ще се оправи ако деинсталирам Операта, изтрия папката и инсталирам отново. Може би са объркани някакви настройки, но аз да не ги намирам.

1. Възможно е по погрешка да ти е спрян JavaScript. Натисни F12 и виж дали има отметка на 'Enable JavaScript'.

2. Ако вторият сайт се отваря в същия таб, то трябва да можеш да се върнеш на предишния с 'back' (назад).

За ресет на настройките можеш да пробваш следното: в адресното поле напиши 'opera:about и виж какво пише след 'Opera Directory'. Намери въпросната директория, затвори Opera и преименувай директорията. При следващо пускане, Opera ще си създаде наново всички необходими папки и ще тръгне със стандартни настройки.

Как да махна това съобщение?Появява се всеки път щом стартирам браузъра

http://dox.bg/files/dw?a=4ceeed98e6

Опитай да закачиш картинката наново, понеже всъщност си качил пряк път, не самата картинка...

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 224,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, от един два дни имам проблем с Opera/та когато съм в фейса някой снимки не ми ги отваря, просто снимката стой празна ( ще ви покажа) моля дайте ми съвет какво да направя така е много гадно когато не можеш да виждаш снимките...

Редактирано от techmasteerr3 (преглед на промените)

Здравейте, от един два дни имам проблем с Opera/та когато съм в фейса някой снимки не ми ги отваря, просто снимката стой празна ( ще ви покажа) моля дайте ми съвет какво да направя така е много гадно когато не можеш да виждаш снимките...

Отвори настройките (Ctrl + F12), отиди в таба 'Webpages' и от падащото меню за 'Images' избери 'Show Images'.

Отвори настройките (Ctrl + F12), отиди в таба 'Webpages' и от падащото меню за 'Images' избери 'Show Images'.

На Show Images беше Публикувано изображение

Редактирано от techmasteerr3 (преглед на промените)

Иди на Advanced > History и щракни на 'Empty now' - това ще изпразни кеша, може заради това да не иска да ги зарежда. Друго - имаш ли някакви разширения за блокиране на реклами или пък зададени правила във вградения Content Blocker?

Иди на Advanced > History и щракни на 'Empty now' - това ще изпразни кеша, може заради това да не иска да ги зарежда. Друго - имаш ли някакви разширения за блокиране на реклами или пък зададени правила във вградения Content Blocker?

1.-вата процедура я направих пак е така. Преди 1 мин. се обадих на интернет доставчика ми и той каза че има ли проблем с фейса и до 1-2 часа ще го оправят зареди това не ми отваря снимките.

1. Възможно е по погрешка да ти е спрян JavaScript. Натисни F12 и виж дали има отметка на 'Enable JavaScript'.

2. Ако вторият сайт се отваря в същия таб, то трябва да можеш да се върнеш на предишния с 'back' (назад).

За ресет на настройките можеш да пробваш следното: в адресното поле напиши 'opera:about и виж какво пише след 'Opera Directory'. Намери въпросната директория, затвори Opera и преименувай директорията. При следващо пускане, Opera ще си създаде наново всички необходими папки и ще тръгне със стандартни настройки.

Опитай да закачиш картинката наново, понеже всъщност си качил пряк път, не самата картинка...

http://picbg.net/img...a4ae16a5e83.GIF

Това е

1.-вата процедура я направих пак е така. Преди 1 мин. се обадих на интернет доставчика ми и той каза че има ли проблем с фейса и до 1-2 часа ще го оправят зареди това не ми отваря снимките.

Може да имат проблем с DNS сървъра си - ако ползваш техния, от там ще да е проблема. В настройките на мрежовата карта можеш да си зададеш друг, примерно този на Google - 8.8.8.8 и 8.8.4.4, или пък OpenDNS (http://www.opendns.com/ - двата адреса в дъното на страницата).

Имаш ли устройство, което изисква ръкописно въвеждане на текст (например графичен таблет)? Предполагам, че по-скоро нямаш, но е настроено ръкописно въвеждане при езиците и затова Opera се бърка.

www.kaldata.com : Netcraft / Whois

IP адрес : 87.120.6.235

Страна : Bulgaria (BG)

Регион : Grad Sofiya

Град : Sofia

Ширина : 42.6833

Дължина : 23.3167

Покажи в Google Maps

Данни : IPInfoDB

Автор : PH?Явно проблема при мен е от някаква настройка която се е променила. При отваряне на препратка, тя не се отваря в нов подпрозорец/прозорец а се отваря в текущия и бутона за връщане назад изчезва. Предполагам, че някъде има настройка, която да казва на браузъра да отваря в нов под прозорец. Проблемът е, че аз не знам къде да я търся. Ако някой се сеща, да помага. Иначе съм с последната налична версия, на български език. Публикувано изображение

http://imgcrave.com/u/jbBWO.jpg

Интересува те единствената маркирана отметка - 'Reuse current tab' - не знам как е в българския интерфейс, но предполагам, че ще се ориентираш. При мен е така и линкове с target="_blank" се отварят в нов таб, както си му е редът.

Проблема се оказа изключително тъп. По неизвестна за мен причина в меню "изглед" е махната отметката на "ленти/на разделите. Публикувано изображение

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Инсталирах Adblock Opera и сега не ми отваря Zamunda и Arena, и ред други тракери. Някакви настройки?

P.S. Махнах оставих в листата само Bulgarian и се оправи, но не блокира въобще реклами, поне не в Arena и Zamunda.

Ghostery върши доста добра работа, ползвам го като допълнение към стандартния филтър.

Здравейте, бихте ли споделили настройките за него?

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Здравейте, бихте ли споделили настройките за него?

Ако не се лъжа, това е филтърът, но вече не помня какво съм слагал и махал от него. Лошото е, че реално не знам каква част от правилата вътре се използват (а колкото е по-голям файлът, толкова по-негативен ефект има върху производителността, въпреки че даже и на по-стар компютър по-скоро не се усеща). Във форума на My Opera доста хора са искали да имат нещо като статистика за това кои правила се ползват и кои - не, но нищо не се е случило по въпроса и устройството на филтъра сякаш не се е променило от Opera 9 насам.

Иначе Ghostery от време на време прави проблеми с някои сайтове, но е хубаво, че лесно може да се спре.

Ако не се лъжа, това е филтърът, но вече не помня какво съм слагал и махал от него. Лошото е, че реално не знам каква част от правилата вътре се използват (а колкото е по-голям файлът, толкова по-негативен ефект има върху производителността, въпреки че даже и на по-стар компютър по-скоро не се усеща). Във форума на My Opera доста хора са искали да имат нещо като статистика за това кои правила се ползват и кои - не, но нищо не се е случило по въпроса и устройството на филтъра сякаш не се е променило от Opera 9 насам.

Иначе Ghostery от време на време прави проблеми с някои сайтове, но е хубаво, че лесно може да се спре.

Благодаря! Аз инсталирах Ghostery и само ако има начин да се скрие иконата, ще е супер, но май засега няма тази възможност?

Благодаря! Аз инсталирах Ghostery и само ако има начин да се скрие иконата, ще е супер, но май засега няма тази възможност?

Има, има. Погледни този пост. Не е официално, но пък е напълно работещо.

Искам да попитам може ли операта да се зарежда в различна резолюция от тази на която е настроен компютъра ми?

Искам да попитам, когато отворя над 1-2 страници в Opera, защо ми забива самия браузър за 1 мин.?

Искам да попитам, когато отворя над 1-2 страници в Opera, защо ми забива самия браузър за 1 мин.?

Аз забелязвам този проблем, само че с много отворени табове.

А при мен е с 1-2 таба и забива? как да го оправя? кеш/а в диска ми е 20 МБ

Няма оправяне и при мен забива, но след 30 сек. се оправя.

Искам да попитам може ли операта да се зарежда в различна резолюция от тази на която е настроен компютъра ми?

Използвай долу в десния ъгъл увеличаването и намаляването на страницата. Същото става и с ctrl + скролера на мишока.

Ще може ли да ми кажете браузър подобен на опера? на началната страница да има за бързо избиране

Ще може ли да ми кажете браузър подобен на опера? на началната страница да има за бързо избиране

Ако това те спира да минеш на друг браузър - ами значи изобщо не се възползваш от това, което може Opera и май ще ти е все едно кой браузър ползваш. Доколкото знам и Safari, и Chrome (Chromium), и Firefox могат нещо подобно, кой по принцип, кой с някаква добавка, но всичко е взето от Opera.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.