Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Момчета защо когато отворя даден линк първо ми се отваря таб с началната страница и до него таб с избрания линк? Не може ли направо да си отваря линка без началната страница ?

• Отговори 2k
  • Прегледи 224,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Моля някой който има готов urlfilter.ini (т.е човек който си е блокирал рекламите почти навсякъде) да ми пише Л.С и да ми го прати. Ще съм му благодарен. :shake_puter:

Заповядай: http://my.opera.com/Alpha-Toxic/blog/

Не гледай датите на постовете, обновява го много често Петко.

Здравейте, някой да наблюдава проблем като моя, Opera 11.51 да не помни паролата за gmai? Давам да се запомни, но при следващ опит да влезна с magic wand, ми изписва грешна парола?!? P.S Забравих да спомена, че пробвах да изтрия и кеша на браузъра.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

А страниците със запаметени пароли?

Tools-Delete Private data-Delete password protected pages&data

А страниците със запаметени пароли?

Tools-Delete Private data-Delete password protected pages&data

Това ако го направя ще ми изтрие всички пароли на сайтовете, а аз не искам това, понеже после на всеки един трябва да я пиша пак и да я запомни.

Пробвах, чрез изтриване на запаметен сайт от полето за търсене, но резултат няма. Дали по гореописания метод ще стане?

Изглежда, че преди няколко дни гугъл промениха входната страница и от тогава една добавка в лисицата, която проверява автоматично за нова поща там вече не може да го прави. При мен след като направих нов запис на данните в операта влиза без проблем. Пробвай да изтриеш стария логин и се логни ръчно, за да ги запише отново. Спомням си, че преди време имах проблем с пощата на гугъл - когато в адресното поле напишех gmail.com не можех да се логна с операта, а с този линк, който води на същото място ставаше:

https://www.google.c...e.com%2Fmail%2F

Добър ден на всички значи днес си изтегли Опера 11.51 и влязах в фейсбука и там ми писаха сърца сиреч <3 обаче аз не ги виждам някой може ли да ми каже какъв е проблема и защо не ги виждам и мога ли да го оправя ?!

А това според теб хардуерен проблем ли е ?

А кой казва, че е хардуерен? Но си има тема за Операта, там трябваше да се зададе въпроса.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

Мда, ясно, колкото до проблема, пробвай деинсталация на операта, изчистване на папката в C:\Documents and Settings\user\Application Data\Opera\ и C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Application Data\Opera\ и нова инсталация.

хм доста хора се мъчиха неможеха да го направят (:

Здравейте, от 10-ина дни операта показва тази

Публикувано изображение

грешка, когато качвам снимки или свалям файлове. Грешката не прекъсва работата на програмата, просто цъкам около 10 пъти OK и се тегли файла, но дразни МНОГО.

Версия 11,51

windows 7 pro 64

вЪпросния DLL файл е дефектен, смени го

• 2 седмици по-късно...

Днес опера 10.50 се бъгна и ще се наложи да я преинсталирам но искам да си запазя паролите и сайтовете който съм запаметил в спид диал. Как може да се направи? С уиндовс хп съм.

При мен е по следния начин:

Paths

Preferences

C:\Program Files\Opera\profile\operaprefs.ini

Saved session

C:\Program Files\Opera\profile\sessions\autopera.win

Bookmarks

C:\Program Files\Opera\profile\bookmarks.adr

Opera directory

C:\Program Files\Opera\profile

Cache

C:\Program Files\Opera\profile\cache

Help documents

C:\Program Files\Opera\profile\opcache

Mail directory

C:\Program Files\Opera\profile\mail

Plug-in path

C:\Program Files\Opera\program\plugins

C:\Program Files\Windows Media Player

C:\Program Files\Java\jre6\bin\new_plugin

User CSS directory

C:\Program Files\Opera\profile\styles\user

при теб почти със сигурност няма да съответстват, тоест, търси в директорията на потребителския ти профил. Аз просто я инсталирам не по дефолт, тъй че ще има разлика, но търси същите папки и файлове. Търси Opera\profile\, там се намира всичко, и паролите и кукитата, и всичко останало. Много пъти е коментирано. Ще се ориентираш по съответните имена на файловете. А следващия път, поне за отметките и за бързото набиране, не би било зле да ползваш синхронизацията. Това е едно от най-удобните неща и до колкото знам, пак опера първи я въведоха.

Има доста

Днес опера 10.50 се бъгна и ще се наложи да я преинсталирам но искам да си запазя паролите и сайтовете който съм запаметил в спид диал. Как може да се направи? С уиндовс хп съм.

Има поне 3 варианта да ги запазиш:

Да ползваш синхронизиране чрез Opera Link (долу вляво)

Да запазиш wand.dat и speeddial.ini файловете, които се намират в C:\Documents and Settings\XXXX\Application Data\Opera\Opera

Да ползваш ето тази програма, която ще ти помогне да архириваш всичко, което искаш, че и повече:

http://my.opera.com/...ort-export-tool

Редакция: Сега като се замисля, аз ползвам 11.51, така че пътя до папката с файловете при теб може да е друг, както е дал джаги. След като си с 10.50 бих ти препоръчал програмката с нея е много лесно.

Редактирано от HristoX (преглед на промените)

Има доста

Има поне 3 варианта да ги запазиш:

Да ползваш синхронизиране чрез Opera Link (долу вляво)

Да запазиш wand.dat и speeddial.ini файловете, които се намират в C:\Documents and Settings\XXXX\Application Data\Opera\Opera

Да ползваш ето тази програма, която ще ти помогне да архириваш всичко, което искаш, че и повече:

http://my.opera.com/...ort-export-tool

Редакция: Сега като се замисля, аз ползвам 11.51, така че пътя до папката с файловете при теб може да е друг, както е дал джаги. След като си с 10.50 бих ти препоръчал програмката с нея е много лесно.

Там, където е инсталирана Opera, има файлче на име operaprefs_default.ini

Отворено в текстов редактор, в него ще пише разни работи. Интересува ни редът Multi User в секцията [system] - ако срещу него има нула, то нужните файлове са в подпапка profile, а ако има единичка - Start > Run > %appdata%\opera и нужната папка ще се отвори.

Аз лично не разчитам сляпо на Opera Link, понеже все още не дава достатъчно възможности.

profile папката ще е в папката на Opera (независимо къде е тази папка, може и на друг диск да е), ако при инсталирането е инсталирана като портативна. Аз винаги така я инсталирам, защото само аз си ползвам компютъра и не искам да си търся настройките из потребителските профили.

profile папката ще е в папката на Opera (независимо къде е тази папка, може и на друг диск да е), ако при инсталирането е инсталирана като портативна. Аз винаги така я инсталирам, защото само аз си ползвам компютъра и не искам да си търся настройките из потребителските профили.

На всяка вече съществуваща инсталация на Opera (от десета версия насам, ако не се лъжа) можеш да преместиш profile в основната директория - отваряш въпросния файл (виж предния ми пост) и променяш Multi User от 1 на 0. При следващото стартиране ще имаш папка profile в папката на Opera под Program Files. Само не мога да гарантирам, че нещата ще се преместят в такъв случай, но винаги е хубаво да си имаш едно копие на папката.

Иначе и аз напоследък карам само на портативни инсталации, понеже едновременно имам и ползвам няколко билда.

От известно време забелязвам някакво зависване на Операта и то предимно във Фейсбук. Не ми зарежд нацяло, постоянно върти часовника уж, че мисли нещо и така докато не я рестартирам. Чистя кеш, но пак същото.

да се надяваме, че като дойде 5 ноември всички проблем с фейсбук ще изчезнат заедно с него...

Някой има ли представа защо не ми излизат предишно въведените стойности за полетата. Например като се логвам някъде или като попълвам поле с мейл или друго инфо, което съм писала и преди това. От скоро съм с опера, до сега бях с хром и ми излизаше подсказка с въвежданите неща, както и на ФФ, на опера не излиза... ?

Редактирано от Kastelliano (преглед на промените)

целта на функцията е да се избегне ненужно даване на данни

иначе десен клавиш "Вмъкване на готово">"Редактиране"

Благодаря, saentist, но аз не искам автоматично попълване, а автоматично да ми collect-ва въведените потребителски имена, или мейли и т.н. и да ми ги предлага докато изписвам. Май липсата на тази благинка за първи път я виждам в браузър.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.