Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

И при мен го има проблема . Май е свързано с това че въвеждат "снеговалежи" в клиповете .

• Отговори 2k
  • Прегледи 224,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сега проверих вградени в Калдата филми,които въобще не тръгват. Май 100% Чичко Гугъл е виновен - респективно Ютуб. :)

При мен има субтитри в опера(както и във файърфокс),само че при опера не виждам бутона за включване и изключване а при файърфокс го виждам.Иначе предположенията ми за флаш(опера и файърфокс ползват един и същ плъгин) и за джава увисват(при мен са обновени и за опера/файърфокс и за интернет експлорър/хром).

Проблемът е решен от YouTube! Като при настройка автоматично се включват налични бг-субитри.

А как мога да разреша това дразнещото, че като вляза в Ютуб ми иска да цъкна два пъти върху бутона "плей"? И защо по дяволите, когато натисна бутона "Назад" ме връща в най-горната част на страницата и чак след втори клик върху "Назад" ме връща наистина вече назад??? Всеки път се налага два пъти да кликвам, пффф... Кажете ми как да го онравя, моля ви!

Влизаш в Youtube дясно копче --> настройки на сайта --> мрежа --> представяне на Опера и избираш като Интернет Експлорер

Пичове аз имам един въпрос за опера 11.60 как да я накарам да разпознае тоз callto://протокол такаче да рънва скайпа и да набира skype профилите автомат точно както firefox щото сега ми пищи че няма разпознато разширение за callto://

Пичове аз имам един въпрос за опера 11.60 как да я накарам да разпознае тоз callto://протокол такаче да рънва скайпа и да набира skype профилите автомат точно както firefox щото сега ми пищи че няма разпознато разширение за callto://

Публикувано изображение

Влизаш в Youtube дясно копче --> настройки на сайта --> мрежа --> представяне на Опера и избираш като Интернет Експлорер

Всичко хубаво, ама сега какво да правя с този бутон "Назад"? Трябва по няколко пъти да кликвам, за да ме върне наистина назад в предишната страница. Забелязах, че когато давам "Назад" първия път, нещо в линка в адресната лента изчезва и чак след това като дам още един път "Назад" ме пуска. Моля ви за помощ, много е дразнещо това, язък че е толкова бърза и удобна (удобна като изключим проблема с тоя бутон за връщане на предишната страница).

Всичко хубаво, ама сега какво да правя с този бутон "Назад"? Трябва по няколко пъти да кликвам, за да ме върне наистина назад в предишната страница. Забелязах, че когато давам "Назад" първия път, нещо в линка в адресната лента изчезва и чак след това като дам още един път "Назад" ме пуска. Моля ви за помощ, много е дразнещо това, язък че е толкова бърза и удобна (удобна като изключим проблема с тоя бутон за връщане на предишната страница).

Това се случва ако има редирект на страница към друга и е нещо в html и няма никаква връзка с броузера

Какво общо има нагласянето на подразбиращ се браузър с callto://

Публикувано изображение

Какъв параметър се вкарва в полето параметри

Никакъв, но трябваше преди да снимам да избера 'Open with default application', както се вижда даже си познава Skype. Той така или иначе протоколът е въведен точно от Skype, едва ли ще работи с друга програма.

На втория скрийншот е показано какво ми изписва като цъкна върху скайпа на някой потребител в опера 11.60 а в първия е списъка протоколите. (post-51341-0-97868000-1325528372_thumb.p Искам да попитам как да разкарам втория надписpost-51341-0-05127300-1325528462_thumb.p

Редактирано от Magas (преглед на промените)

На втория скрийншот е показано какво ми изписва като цъкна върху скайпа на някой потребител в опера 11.60 а в първия е списъка протоколите.

(post-51341-0-97868000-1325528372_thumb.p

Искам да попитам как да разкарам втория надписpost-51341-0-05127300-1325528462_thumb.p

Значи най-вероятно callto не ти е регистриран системно, а не само в Opera.

Пусни следния текст в Notepad

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\callto]
@="URL: CallTo Protocol"
"EditFlags"=hex:02,00,00,00
"URL Protocol"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\callto\DefaultIcon]
@="C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe,1"

[HKEY_CLASSES_ROOT\callto\shell]
[HKEY_CLASSES_ROOT\callto\shell\open]

[HKEY_CLASSES_ROOT\callto\shell\open\command]
@="C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe /%1"

Съхрани файла някъде като "skype.reg" (в Save As в поленцето за име напиши името заедно с кавичките) и го пусни. В излезлия диалогов прозорец отговори с "да" и би трябвало нещата да заработят.

Това се случва ако има редирект на страница към друга и е нещо в html и няма никаква връзка с броузера

С други браузъри не ми се е случвало. Не мисля, че проблема е в сайта.

Здравейте!

Появи ми се следният проблем с браузъра Opera: започна да ми хаби много RAM памет, от порядъка на 450-500 MB, вчера дори стигна до 750 МВ зает RAM.

Имате ли някаква идея, на какво се длжи това и как мога да се преборя с него?

Ето и един screenshot:

Публикувано изображение

Поздрави!!!

Ами не знам дали е проблем... В момента съм със 72 отворени таба и ми заема около 850 мб рам, но зависи от сайтове които са отворени и други неща... примерно от операционната система, добавки, флаш, джава и т.н. Това е при положение, че блокирам фейсбук, реклами и всичко излишно. Писано е - виж си настройките за кеша и изобщо настройките си погледни, ако го усещаш, че бави. Колко рам ползва, не е никакъв показател, стига всичко да е плавно, мигновено, както е при мен.

Здравейте!

Появи ми се следният проблем с браузъра Opera: започна да ми хаби много RAM памет, от порядъка на 450-500 MB, вчера дори стигна до 750 МВ зает RAM.

Имате ли някаква идея, на какво се длжи това и как мога да се преборя с него?

Поздрави!!!

Орежи кеша на Opera oт настройките.

Основно правило за оперативната памет - като я има, ще се ползва.

Основно правило на Opera-ако не искаш да кешира на поразия, орежи й кеша в настройките. Някаква стойност от порядъка на 20МБ в паметта и без кеш на диска е перфектна.

п.п Ползвам браузера като основен и единствен повече от 5години.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Благодаря @Dark.Master.

edit:

Дори с ограничение на кеша до 40 МВ в паметта пак си хаби 450 МВ RAM.

Opera наистина е доста гладна на моменти, но това е положението.

Някои неща, които да погледнеш - като затваряш страници, те остават в кошчето (горе вдясно). Ако не изпразниш кошчето, тези страници още са там, т.е. още са в паметта, въпреки че си ги затворил.

Можеш също така да си сложиш CleanMem - полезна програмка за дефрагментация на оперативната памет, може да ти спести няколко стотин мегабайта. И все пак нищо не върши такава работа, както наистина да имаш 4 или повече гигабайта памет.

Аз съм си извел бутон CleanUp (Delete Private Data...), но е хубаво първия път да погледнете какво точно триете (Detailed Options)

Програми за оптимизация на RAM паметта не използвам, защото не вършат особена работа, а само допълнително и те товарят паметта. Всъщност съм с 4 GB RAM. И кошчето на браузъра го чистя през известно време. Това с CleanUp звучи добре, но не отнема ли прекалено много време това триене?

Програми за оптимизация на RAM паметта не използвам, защото не вършат особена работа, а само допълнително и те товарят паметта. Всъщност съм с 4 GB RAM. И кошчето на браузъра го чистя през известно време.

Това с CleanUp звучи добре, но не отнема ли прекалено много време това триене?

2 секунди... Бутона съм го извел до кошчето. Трия когато се сетя, обикновено един да два пъти на ден при интензивно ползване. А използването на паметта (не хабенето, защото едва ли нещо и се хаби), може да се дължи на флаш, джава и т.н., на анимации и реклами по страниците, настройки на Опера и на самия компютър дори. Аз блокирам всички реклами, дори фейсбук. За рекламите - urlfilter.ini (тегли се от интернет това файлче), за фейсбук - Facebook blocker

Аз съм си извел бутон CleanUp (Delete Private Data...), но е хубаво първия път да погледнете какво точно триете (Detailed Options)

В Delete Private Data сякаш единственото, което има отношение към паметта, е кеша. Другото (бисквитки, пароли, история и т.н.) са по-скоро неща, които не искаш да оставяш на компютъра от гледна точка на сигурност.

Програми за оптимизация на RAM паметта не използвам, защото не вършат особена работа, а само допълнително и те товарят паметта. Всъщност съм с 4 GB RAM. И кошчето на браузъра го чистя през известно време.

CleanMem може да се пуска само при нужда и товари (съвсем леко) само докато работи. Ако си с многоядрен процесор, няма да я усетиш.

Отново се връщаме на това, че ако има свободна оперативна памет, тя ще се използва. Проблем става единствено когато физическата памет свърши и Windows опре до виртуалната такава и започне да пише по диска.

P.S. "RAM памет" е тавтология.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.