Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това нещо Човек

Featured Replies

преди 1 час, dioib написа:

Някои на това му викат "папагал" ... а аз му викам човек под хипноза, който определени слова "отключват" словото на лукавия, т.е. на нечистоплътни духовни думички употребени с незнайна користна цел. 

Анализирай това!!!

Освен цитатите, много повече са мои разсъцдения и възгледи. И отново: погледни себе си. Когато уска човек да не промени нещо в себе си, той започва все да се оправдава с недостатъците, които вижда в другите. Виж рамус - вече дотолкова е пропит от тази тенденция, че едва ли може да се освободи в този си живот. И ти, когато напиша нещо, което ти е трудно да приемеш, започваш да разискваш морала ми, да ми приписваш трудно минало, нечисти цели и др. подобни. 

• Отговори 777
  • Прегледи 87,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Какво е това нещо Човек"   Ми, едно голямо нищо, което си мисли ,че е нещо! 

• 27 въпроса, които ще ви откажат от човечеството  08.11.2013, 10:59, div.bg           Източник: Thinkstock/Guliver   Вероятно сте чували за онлайн платформата Yahoo! Questions. В нея всякак

• човек=развъдник на болести и червеи.

Публикувани изображения

преди 11 минути, Just a Stranger написа:

Освен цитатите, много повече са мои разсъцдения и възгледи.

Пак бързаш ... :) 

До момента не съм видял твои възгледи, а твои интерпретации ... Отделно доказваш, че в разсъжденията се базираш на изкуствено придобити убеждения, а не правилен начин на логичност. 

Не са проблем твоите фантазии, но някои от тях не са утопия, а илюзия в твоята физиологична форма на съществуване в този свят. 

И това е в следствие невъзможността ти да мислиш праведно. Да, визираш някакви правила, но те нямат нищо общо с този свят. Което пък показва, че не си пригоден към него. По-ти-се отдава някой да ти нарежда, а това те отдалечава от човешката ти същност и регресираш в някаква твар. 

преди 33 минути, dioib написа:

До момента не съм видял твои възгледи, а твои интерпретации

Ами това е възгледът - нечия интерпретация. Ти какво, нещо принципно ново ли откриваш докато мислиш? 

преди 3 минути, Just a Stranger написа:

Ами това е възгледът - нечия интерпретация. Ти какво, нещо принципно ново ли откриваш докато мислиш? 

Човеко, .... :) ... За теб всичко е интерпретация и не разбираш какво е въз глед, т.е. нещо извън това какво си видял, чул, премислил и приел за себе си, че е истина... :) 

За теб има само една истина и тя е свързана с твоето Его. = Типично за егоисти, но от извън егото ти има и други човеци, а не хора на които да доказваш и/или впечатляваш, за да та приемат като човек, а не твар. :) 

преди 35 минути, dioib написа:

Отделно доказваш, че в разсъжденията се базираш на изкуствено придобити убеждения, а не правилен начин на логичност. 

Как го доказвам? Ти какво по-различно показваш като доказателство, че при теб нещата са по друг начин? Кое наричаш естествено. Да следваш течението? Аз пък не искам. Кое е изкуствено - да използва човек разума си? Нали правиш връзка с думата "изкуство" ? 

преди 42 минути, dioib написа:

Не са проблем твоите фантазии, но някои от тях не са утопия, а илюзия в твоята физиологична форма на съществуване в този свят. 

Ок. Времето ще покаже. 

преди 43 минути, dioib написа:

И това е в следствие невъзможността ти да мислиш праведно.

Т.е. като теб. Мен не ме притеснява това да бъда съден за мислите и действията си. Но е казано на хората да не съдят. Пак си помисли за праведността. 

преди 4 минути, Just a Stranger написа:

Как го доказвам? Ти какво по-различно показваш като доказателство, че при теб нещата са по друг начин? Кое наричаш естествено. Да следваш течението? Аз пък не искам. Кое е изкуствено - да използва човек разума си? Нали правиш връзка с думата "изкуство" ? 

:) 

Аз само следвам течението с поглед и си чакам моя враг да премине по него ... 

:) 

Та, времето за мен е без значение ... 

В действителност си във фаза да се себе-докажеш. Доказваш на себе си, а не си убедителен, т.е. тук търсиш одобрение, а не истината. 

Дори да ти я покаже човек самата истина, то ти ще си настояваш на възгледа приет от псевдо мъдрец!!! 

преди 37 минути, dioib написа:

За теб има само една истина и тя е свързана с твоето Его. = Типично за егоисти, но от извън егото ти има и други човеци, а не хора на които да доказваш и/или впечатляваш, за да та приемат като човек, а не твар. :) 

Ами не знам. Виж как бързаш да ме обявиш за егоист и нечистивец когато напиша нещо, което не мижеш да съвместиш с твоя възглед. За мен ли се отнасяр думите ти тогава или за теб самия? 

преди 32 минути, dioib написа:

В действителност си във фаза да се себе-докажеш. Доказваш на себе си, а не си убедителен, т.е. тук търсиш одобрение, а не истината. 

Сериозно ли мислиш, че точно тук търся одобрение? Напусах нещо за склонността да анализираш постоянно другия, за да избегнеш да погледнеш себе си. Но очаквано си продължаваш с опитите да ме анализираш. Дори и да сгрешиш, нищо не губиш - ти оставаш незасегнат. Удобно. Не си единствения такъв тук. 

преди 19 минути, Just a Stranger написа:

Виж как бързаш да ме обявиш за егоист и нечистивец

Не бързам, нито обавявам, а споделям на какво даваш "образ" тук. 

Принципно всички сме грешници (по твой изказ "нечистивци" = духовно нечистоплътни!!!). 

Някои обаче си оставяме миряни. За да си сред клира, т.е. духовенството, то не ще разсъждаваш било то тук или в действителността, а ще посветиш живота си да израснеш сред клира на съответната религия. Там си има строги правила (канони) които не ти позволяват да разсъждаваш, а ти дават реална възможност да достигнеш висша духовност, т.е. промяната е еднопосочна и след определено ниво не е праведно да ръсиш някакви свои разсъждения из форум ил социума. 

НО, ти не знаеш какво е клетва и т.н., т.е. да не те изкушава светското общество и контактуваш само и единствено със обща духовна същност индивиди. 

Едно се усеща: Не ставаш за преподавател било то по отношение на религия, философия или психология, т.е. не може да се промениш към по-висше духовенство и нивото ти и до края на този живот ще си остане посредствено. 

Кратко: Нямаш шанс да си в някакъв клир, защото поставяш своето его над вярата!!! Та ти дори на себе си не вярваш, т.е. на собствените си възможности.

Съвета ми е да се ориентираш към нещата където имаш потенциал за положителна промяна, а не регрес на човещината която ти е дал Бог принципно. 

Духовността, философията и психологията ти не са на ниво!!!

п.п. Аз не бързам, а ти бързаш с изводите си!!! Все пак тук не съм от към професионализма, а от към елементарна човещина да помогна на другия да разбере какво е да си човек и какво е да си в дадено общество и какво всъщност е разбрал от този свят, от тази Земя и т.н., и към къде да насочи усилията си, за да са полезни не само на него (теб), а и на другите. 

Успех!

преди 23 часа, Just a Stranger написа:

Но е казано на хората да не съдят.

Изглежда, че всички правят обратното - непрестанно съдят.
Освен това, на форум като тукашния това съдене се представя всъщност публично и официално.
Но въпросът е защо и какво става като се прави така.

Ако имам да казвам нещо на някого, ще ми е много по-лесно лично да му го кажа.
Иначе, публично да оценявам и даже осъждам някого, като го злепоставям по този начин - това е сигурен път към конфликт.

Ако знам нещо добре или имам да споделя някакъв опит, бих обяснил лично на човека какво имам предвид,
или в какво мисля че не е прав (от гледна точка на това, което знам).
Даже и ако срещна неразбиране, просто се разотиваме и толкова.

на 24.07.2022 г. в 11:14, Just a Stranger написа:

Човекът не е личността.

не е и вярванията си.

Не е и глупостите които фантазира...

Въпроса е - има ли въобще "човек", ако отпаднат инфантилщините с "героичните и духовно сънища"

преди 8 минути, NVJ написа:

това е сигурен път към конфликт.

не е никакъв път - това е точно конфликт.

Този конфликт не започва с  някакъв си етикет и народно-религиозното клише "съдя". Този конфликт започва в самия човек и е част от развитието му.

Да избягаш от конфликта никога не е било решение, защото именно да избягваш конфликтите е инстинктивен примитивизъм. При положение че цялата екзистенция е изпълнена с такива и най-малката част от тях е с "други", които са носители и изразители именно на вътрешните конфликти. С бягане от конфликта никой, нищо не е решил.

Когато даден субект е приключил с вътрешните си конфликти ( но след като ги е отработил и преминал, а не е бягал от тях) - това е вече съвсем друга тема и друг разговор. И имитациите и подражанията тук нямат никаква стойност. Игрите на възвишености са просто фантазно бягство, при положение че именно тия бегълци се вживяват на "възвишени".

И да се постулират като някакви "идеали" и да се имитират и проповядват - е просто лъжа и заблуда, след като на съвсем примитивно ниво още се бяга от конфликта - от страх, от възможно усложнение, от шока и разтрисането, кризите или оставането без самозаблуди...

Да оцеляваш чрез бягство ( избягване ) е за единици от милиарди, които са преминали през своите заварени конфликти, падали са и са ставали... Докато постигнат вътрешния мир. След това - вече е без значение и няма място да се дискутира тук сред хора-деца и имитатори.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Да избягаш от конфликта никога не е било решение, защото именно да избягваш конфликтите е инстинктивен примитивизъм. При положение че цялата екзистенция е изпълнена с такива и най-малката част от тях е с "други", които са носители и изразители именно на вътрешните конфликти. С бягане от конфликта никой, нищо не е решил.

Всъщност съм съгласен с това.
Но не бих правил чак такива обобщения "никога", "цялата екзистенция", "никой", "нищо".

Мога да отговарям само за себе си - постоянно боричкане на всеки срещу всеки не е работа за мен.
Ако има борба, по-скоро трябва да има край и победител.

Странна загриженост към това как другите се справят с конфликтите си. А конфликтите във всеки са различни, защото са различни целите и стремежите им, както и онаследеното от миналото. Как така ще пренеса моя конфликт върху някой друг и ще очаквам той да е актуален и за него? Моят конфликт е между това, което искам аз да постигна - новото, което се старая да утвърдя от една страна и навиците, предразположенията и тенденциите свързани с миналото - от друга. Какво някой друг смята за ненужно и с какво иска да го замени си е негов и единствено негов проблем. 

преди 2 часа, NVJ написа:

Изглежда, че всички правят обратното - непрестанно съдят.

То е присъщо на Бог и следователно е присъщо и на човек. ;) 

Не е на обратно, а е неприсъщо за теб. ;) 

Да, има хора които не съдят, а съблюдават правила ил закони, но има и такива които следват Бог. И?! 

Ако има борба, по-скоро трябва да има край и победител.

това е възможно най-елементарната представа за казуса

постоянно боричкане на всеки срещу всеки

въобще нямам предвид това. Понеже залитате по китайски БИ, вкл и "даоизъм" да ви посоча един банален тарикатлък, който сума тарикатчета опитват.

Идеята и концепцията за вътрешният мир, минава през битката и войната. Хитрият номер - аааа, ми имало лесен начин да си стоим мирни, тихи и кротки - е просто театъра на шубелиите и фантазьорите. Десетки такива са минавали през тренировъчните зали, а се стряскат дори и от случаен шум. Ама иначе - "театър на МИР ме устройва чудесно" - но ВЪТРЕШЕН МИР е етап след като се премине през "битката" и чрез нея се преодолеят някои естествени инстинктивни ограничения. Иначе - е просто хитрият глас на шубето.

Съмнявам се че прочетохте че имам предвид че вътрешен конфликт стои зад всеки външен. А за да се реши не е решение "аз предпочитам да си стоя спокойно и да си избягам".

Зад всяка война и битка стоят вътрешно-психични конфликти. Ако е до мащабите на група - на вътртешно-групови конфликти. Идеята за войната по принцип се корени в психичното поле, инстинктите, примитивния начин за оцеляване.

В психичното поле - няма начин да се избяга от конфликта. Всеки който опита този примитивен инстинкт, за да не си докарва преживявания на неудобства или страх, е губещ в развитието.

Няма начин да се избяга от екзистенциалните конфликти - те са жалонът чрез който израстваме и се развиваме всички хора. Няма начин да се прескочи решение на конфликт - самото му пораждане е всъщност част от "стълбата" на развитието.

Лесните начини за прескачане или скриване от конфликтите се виждат печално сред целия форум.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Как така ще пренеса моя конфликт върху някой друг и ще очаквам той да е актуален и за него?

ми ето така дори не четеш и си караш по филма си. Кой го интересува че това ти е цялата вселена и не си способен на нищо освен да си го сънуваш.

Твоите конфликти си си изписал из всички коментари. Банални, елементарни... за тия, които вече са ги решили в себе си.

За теб - отдавна си развял бялото знаме,  с опит да изтарикатиш като се фръцнеш сред фантазиите си и поемеш самозаблудния си банален поход за проповеди . Това го пробва всеки малък тарикат, който го е шубе да се потопи в дълбокото. Но и си пример за печалните резултати от същото.

преди 38 минути, _ramus_ написа:

малък тарикат

:offtopic_s:Ти ко, голям тарикат ли си?! :) 

Това, че не уважаваш религията стана известно, но от друга страна се видя коя е религията на тариката .. :) 

преди 51 минути, _ramus_ написа:

ми ето така дори не четеш и си караш по филма си. Кой го интересува че това ти е цялата вселена и не си способен на нищо освен да си го сънуваш.

Твоите конфликти си си изписал из всички коментари. Банални, елементарни... за тия, които вече са ги решили в себе си.

Ми ето, ти дори не осъзнаваш, че "моите конфликти" са конфликти само в твоите очи. Ти не можеш да идентифицираш моите конфликти. Отнасяш своя опит и възгледи към моите действия. Това че ти си оценил нещо по един начин, примерно някои мои думи като фантазия, няма особена стойност за мен. Но ти продължаваш да налагаш възгледа си безкомпромисно, въпреки че знаеш, че няма да успееш. Ето аз виждам в това ти поведение бягство от конфликт. Споменавал съм защо. Ти виждаш бягстяо от конфликт в това, че поддържам възгледи, които ти смяташ за фантазни. Та не е ли по-добре всеки да се заеме със собствените си конфликти? Но имам чувството, че това не те устройва. 

преди 13 минути, Just a Stranger написа:

Ти не можеш да идентифицираш моите конфликти.

не е и моя работа, нито работа на някой друг. Не ме интересува да ги идентифицирам, а докога ще си ръсиш резултатите от нерешените си конфликти и начините си да избягаш от тях като преживяваш колко си "безконфликтен" и колко велики повярваници ще ползваш за бягствата си. Отгоре на всичко се дуеш и като разбирач, дори имаш арогантността да съветваш, да презентираш повярваниците ти като "решения".

Всеки коментар залиташ в повярваниците си и приличат на една безкрайна проповед на малкия човек да видят всички как той е голям. Мечтата на всеки комлексар е да докаже че малкия може да се играе на голям и да се вживява че е. И радостта му когато му върви номера - е огромна. 

Толкова малчугани са опитвали тая игра - защото им предлага лесно решение и достатъчно ги устройва на "безопасност". И за да си внушат колко са успели, понеже копнеят да преживеят "успеваемостта в театъра си" почват игрите на проповеди, в нуждата от презентация в масови групови места. Няма как - не е достатъчно филма да върви, а и да се вземе рупора от заблудата колко успехи и колко е велик театъра ви, със посланието "станете като мен - аз последвах и повярвах и ето ме да ме видите колко съм успял"... Прикриването и маскировката със вече клиширани с времето социални идеали - правят театъра да е по рецептата на успеваемост за социална популярност...

Въобще банални рецепти, от банални хора, с банални проблеми и банални игри, вместо решения.

преди 16 минути, Just a Stranger написа:

че поддържам възгледи, които

не се надувай, бебчо. Поддържаш религиозни възгледи, изфантазирани заради ползата ти. Нямат никаква обосновка извън филма сред който си вживян. Ама - съвсем никаква.

Ама той виждал и даже обясняваш защо... :) Фантазиите не струват когато трябва да се измине път. Фантазните светове на децата-бегълци може да са всякакви и да си намират всякакви версии на измишльотини - всеки според неговия си филм и шарения на образи в същия. За тях може да си е всичко, само защото го вярват или сънуват.

Личният ти филм не интересува никого. Ти нямаш възгледи, те не са твои, а са готови заемки, които се кършиш да сглобяваш за да заприличат на представата ти за "истински".

За да стигнеш да наречеш "моите възгледи" - първо ще трябва да напуснеш филма си, а това няма как да се случи при положение че вече е  пойнт ъф но ритърн,

преди 2 минути, _ramus_ написа:

не е и моя работа, нито работа на някой друг. Не ме интересува да ги идентифицирам, а докога ще си ръсиш резултатите от нерешените си конфликти и начините си да избягаш от тях като преживяваш колко си "безконфликтен" и колко велики повярваници ще ползваш за бягствата си. Отгоре на всичко се дуеш и като разбирач, дори имаш арогантността да съветваш, да презентираш повярваниците ти като "решения

Уж не е твоя работа да идентифицираш конфликтите в мен, но пък твърдо определяш действията му като резултат от конфликти, бягство, непорасналост и др. А то и това не е твоя работа. Но пък в моите очи (да се повторя) е бягство от конфликт от твоя страна. Но аз не очаквам да го разбереш посочвайки ти го. Затова и не настоявам. Ти обаче си особенно настоятелен във форума и все избягваш да кажеш защо. 

преди 10 минути, _ramus_ написа:

Всеки коментар залиташ в повярваниците си и приличат на една безкрайна проповед на малкия човек да видят всички как той е голям. Мечтата на всеки комлексар е да докаже че малкия може да се играе на голям и да се вживява че е. И радостта му когато му върви номера - е огромна. 

Толкова малчугани... 

Ето това е типичната втора фаза на защитна реакция. Рецитал, който много участници са чели сигурно над сто пъти. 

преди 18 минути, Just a Stranger написа:

но пък твърдо определяш действията му като резултат от конфликти, бягство, непорасналост и др.

бебчо, светът е пълен с тарикати-шубелии като теб.

Тия тийн-игри на инат, повторяемост и утвърждение са били адекватни за други години. И факта, че още не си ги израснал а си забил сред тях, те поставя в етапа, сред който си застинал. Религиозните завъртулки и лични нагласации не решават ничии конфликти, бебчо. И твоите също няма как да ги решат, без значение какви са и кои са конфликтите. Дори не е работа на психиатъра или психолога да ти ги "идентифицира", макар че същите са длъжни да играят и тая игра в името на сделката с тия на кушетките и белите стаи.

Като излезеш от филма си ще има значение "какво ти си виждал, какво очакваш, да настояваш, какво било в твоите очи". Когато напуснеш утробата на филма си и изминеш пътя на отработването при големите хора, тогава вече ще имаш значение като голям, опитен и смислен. Не ме интересуват личните ти преживяваници, когато става въпрос за екзистенциални проблеми, още повече че баналните ти схеми на повярвано са просто клишенца и повечето са наивизми.

Полето на конфликтите, представлява отношението на всеки индивид към личното му психично поле. Заварените положения - е нужно да се отработят и никъде това не става с "бягство", освен в атавизмите и инстинктивизмите на "маймунката".

"повярвайте и вярването че сте с криле ще ви направи... бла-бла-бла" е рецепта само за филма с БАТМЕН, сред който тийнбегълци се преживяват на "летящи и велики герои". Ама - те имали "виждане", имали мнение... ми да си го имат - какво го интересува някой, който въобще няма отношение към БАТМЕН и баналните му социални послания. Ако става въпрос - фантазьорчетата дето се вживяват също няма как да имат отношение към същите социални послания. И филма БАТМЕН, примерно - няма нищо общо с фантазьорчетата, които го ползват за филмите си.

Копането на фъстъци довежда до по-висока възможност за реколта. Но никоя реколта няма отношение към лаладжиите и фантазьорите. Затова са толкова велики сред виртуала - защото лаладжийстването и свободните фантазии са проста работа и успешна рецепта за дефицитници.

преди 21 минути, _ramus_ написа:

бебчо, светът е пълен с тарикати-шубелии като теб.

Тия тийн-игри на инат, повторяемост и утвърждение са били адекватни за други години. И факта, че още не си ги израснал а си забил сред тях, те поставя в етапа, сред който си застинал. Религиозните завъртулки и лични нагласации не решават ничии конфликти, бебчо. И твоите също няма как да ги решат, без значение какви са и кои са конфликтите. Дори не е работа на психиатъра или психолога да ти ги "идентифицира", макар че същите са длъжни да играят и тая игра в името на сделката с тия на кушетките и белите стаи.

Като излезеш от филма си ще има значение "какво ти си виждал, какво очакваш, да настояваш, какво било в твоите очи". Когато напуснеш утробата на филма си и изминеш пътя на отработването при големите хора, тогава вече ще имаш значение като голям, опитен и смислен. Не ме интересуват личните ти преживяваници, когато става въпрос за екзистенциални проблеми, още повече че баналните ти схеми на повярвано са просто клишенца и повечето са наивизми.

Полето на конфликтите, представлява отношението на всеки индивид към личното му психично поле. Заварените положения - е нужно да се отработят и никъде това не става с "бягство", освен в атавизмите и инстинктивизмите на "маймунката".

"повярвайте и вярването че сте с криле ще ви направи... бла-бла-бла" е рецепта само за филма с БАТМЕН, сред който тийнбегълци се преживяват на "летящи и велики герои". Ама - те имали "виждане", имали мнение... ми да си го имат - какво го интересува някой, който въобще няма отношение към БАТМЕН и баналните му социални послания. Ако става въпрос - фантазьорчетата дето се вживяват също няма как да имат отношение към същите социални послания. И филма БАТМЕН, примерно - няма нищо общо с фантазьорчетата, които го ползват за филмите си.

Копането на фъстъци довежда до по-висока възможност за реколта. Но никоя реколта няма отношение към лаладжиите и фантазьорите. Затова са толкова велики сред виртуала - защото лаладжийстването и свободните фантазии са проста работа и успешна рецепта за дефицитници.

Спокойствие, смелост, ум - дао отвсякъде. 

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Той е:

преди 2 часа, _ramus_ написа:

бебчо

Ти да не си педофил?! 

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

мно'о ясно! :)  Чудесно звучи, това от същия ти филм ли ти е?

Пропусна "скромност", но ще ти простя прегрешението! :min01:Сигурно и друго си пропуснал, но широката ми благородна душа и вселенски дух само ще те смъмрят за пропуските...

• 3 месеца по-късно...

"1969 г. 281. (Май. 7). Итак, «человек – это процесс», процесс сложный, идущий во всех его оболочках. Это движение имеет направление. Сознание расширяется, углубляется понимание. Не так уж трудно отдать себе отчет в том, в какую сторону идет развитие сознания, в сторону тьмы или Света. На протяжении веков и тысячелетий может идти возвышение или падение духа. На протяжении одного воплощения можно отметить, в чем преуспел воплощенный и в чем допустил инволюцию тех или иных качеств духа. Сознание человека есть арена борьбы между стремлениями, увлекающими его вверх или вниз: одни усиливаются и побеждают, другие ослабевают и отмирают совсем. Если отмирают влекущие вниз, благо победителю. Важно, чтобы равнодействующая всех устремлений, импульсов и желаний давала преобладание энергиям светлым. Тогда восхождение духа идет неуклонно вверх по Лестнице Света. Но, к сожалению, вместе с добрыми всходами попадаются и сорняки, которые тоже растут и укрепляются во времени. Каждое воплощение может дать возможность роста и другим. Себя надо знать и честно и нелицеприятно оценивать свои положительные и отрицательные качества: первые – для утверждения, вторые – для изживания. Печать непреклонного решения воли на утверждение положительных качеств духа даст им возможность развиваться и положит узду на качества отрицательные. Последние нуждаются в обуздании и сдерживании. Иначе они будут расти безудержно. Есть люди, которые ни обуздывать, ни сдерживать себя не хотят, и особенно в мыслях. Но кармически именно мысль имеет решающее значение в развитии качеств, ибо каждому действию предшествует мысль. Овладение мыслью будет предшествовать овладению чувствами и желаниями. Мысль первее всего."

Грани Агни Йоги 1969 г. 

еее, време беше - да си спишеш любимите си фантазии, изпапагалени от любимата ти лична библия.

Обикновено това предшества потъването в поредната верска криза... И да - модела се е повтарял сред калдата от толкова години, та досега. Иначе - някакво "развитие" фантазираш.

Вероятно си представяш Развитието като безкрайно зацикляне в личния филм сред вечността. :) Даже се играеш и на "променящ се", докато сред форума оставяш едни и същи следи вече толкова години... Но пък - ти го играеш на загрижен, на състрадателен, на чувствителен към другите... докато си мантруваш по папагалски.

"1969 г. 340. (М. А. Й.). Целият земен живот на човека е изпитание на неговия дух, поместен в земната обвивка. Плътните форми са подложени на всички случайности и трудности на плътта и всички те стареят, боледуват и умират. И духът трябва да разбере цялата неустойчивост на плътните условия, за да се укрепи не върху тях, а върху съществуването в духа. И да осъзнае другата страна на своето съществуване, несвързана със земното тяло. Именно трябва да се научите да живеете в този свят, но да бъдете не от този свят. Човекът трябва да се научи на много и най-добрата школа е неговият живот на Земята. Само такова разбиране на живота ще му позволи да се примири с трудностите на много от жизнените уроци и да ги усвои успешно. Така и гледайте на всичко ставащо с вас като на учение и на всяка подробност, приятна и неприятна - като на поредния урок, даван за усвояване и познаване на нещо много нужно и важно за бъдещето. "

Аспектите на Агни Йога 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.