Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност

Featured Replies

Според мен Norton си е достатъчно добър и без помощта на Авирата, това е мое мнение.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 131,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен Norton си е достатъчно добър и без помощта на Авирата, това е мое мнение.

около 60-70% дава на вредни адреси, и това не ме кефи...с добавка на Авирата вдигам до 90%!

Редактирано от Статик (преглед на промените)

Преди време бях споменал, че при Авира има "насичане" и лека загуба на трафик! Въпреки, че раздела е за празни приказки, знаеш, че аз празни приказки почти не говоря и обичам фактите и цифрите:

1. NORTON+AVIRA FREE (само уеб-гард и ръчен скенер)

Публикувано изображение

2.само NORTON (изглючен уеб-гард на Авирата)

Публикувано изображение

3. Само AVIRA FREE (уеб-гард и ръчен скенер), пълно изключване на Нортон-а

Публикувано изображение

За склонните към съмнения, че има някаква шашма, мога да спретна клипче, но ме спира това, че ще ми се види IP!

Това са фактите- Авира носи лека загуба на трафик, но както виждаш я държа от доста време, защото като програма е ценна и това не може да се отрече! Но нека да показваме цялата истина, а не тази, която ни изнася!

Аве ти много сериали гледаш :D

Ето пич Авирка - през рутер,с три машини включени,план 40 мега. Доставчик същият,като твоят !

Публикувано изображение

пп.С право да се притесняваш за IP то :D Нямам време за губене да споря и вадя калкулатори!ия

Само не ми стана ясно защо тестваш сървара в София,след като си оттам?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

около 60-70% дава на вредни адреси, и това не ме кефи...с добавка на Авирата вдигам до 90%!

Мен пък точно WebGuard-a не ме кефи...като цяло за мен е най-слабия компонент на Avira.

Аз пък с NoScript вдигам до 100%...и после какво...ами включвам на втора. :D

Comodo Firewall + Avira + Noscript са при мен повече от половин година...преди бях само с CIS + NoScript - същата скука. Смених ги само за разнообразие и заради това, че ми трябва по-лесен начин за декриптиране на файловете в карантината на Avira...иначе още щех да съм с CIS. Mежду другото CIS е по-тежка комбинация от Avira + Comodo Firewall. Антивируса на Comodo е лек от към използвани ресурси, но все пак се чувства една тегавост в системата (колкото и минимална да е).

Тествам и новия Avg LinkScanner, но освен, че са премахнали репутацията на сайтовете в Google (трябва вече да се използва смотания им тулбар), досега не ми е блокирала нищо - благодарение на NoScript. Единствените 3 линка, които блокира бяха от MDL и то по време на личен тест и ще я махна. NoScript си има и недостатъци, няма как да се знае дали сайта е доверен или не...аз затова съм дал строги рестрикции за всички сайтове по-време на първото им посещение. После преценям дали са зловредни или не...и лека по-лека си допълвам списъците - whitelist и blacklist. Mоже да не е удобно на всеки, но е доста ефективно.

Аз пък се заемам на масата. :D

Аз слагам гроздовата и дори и без WebGuard пак ще съм Bulletproof :ph34r:

И мое също...

Аз пък с NoScript вдигам до 100%...и после какво...ами включвам на втора. :D

Comodo Firewall + Avira + Noscript са при мен повече от половин година...

Желязна комбинация ;)

NoScript си има и недостатъци, няма как да се знае дали сайта е доверен или не...аз затова съм дал строги рестрикции за всички сайтове по-време на първото им посещение. После преценям дали са зловредни или не...и лека по-лека си допълвам списъците - whitelist и blacklist. Mоже да не е удобно на всеки, но е доста ефективно.

Това изчерпва всичко! Значи не тава за стандартен потребител, а е по-скоро за манияци. Т.е. това е някакъв вид "хипс" ако мога така да го нарека, но за сайтове. Без уеб-гард не стават нещата.

Comodo Firewall + Avira + Noscript са при мен повече от половин година...преди бях само с CIS + NoScript - същата скука.

То може да си без защита,и пак да е скука.

Аме не искам в случая нищо да чета, защото програмата е на лаптопа ми и знам какъв е сега лаптопа и какъв беше преди с НОД. Не, че има голяма разлика, но все пак маааалко по-леко се държи с Аваст, като имаш впредвид, че имам инсталиран и Комодо-стена. Аз не себе си ли да вярвам или на чужди мнения за Аваст, инсталиран кой знае на какви затлачени компютри!

Кой казва,че на компа ти се държи зле Аваст бе човек! Толкова хора ти обесниха,че е проблемна на моменти и на доста машини - това е.

П.П. Виж каква реклама правя на Microsoft Security Essentials в подпомагането :ph34r:

Редактирано от Ганю (преглед на промените)

Хубавите неща стават бавно!При първа възможност момчетата, ще довършат започнатата работа.

Абе много често съм се чудил на хората, които идват да си чистят компютъра. Гледам, че едно чистене отива (по ред обективни причини) 3-4 дни, че често и повече... В същото време за 1 ден се прави пълен преинстал на компютъра с инсталация на всички нужни програми. Аз не бих издържал повече от 3-4 часа ако нещо ми има в компа! Или Акрониса влиза в играта, или преинстал! Та в този ред на мисли един въпрос: Заслужава ли си чистенето, ако сте сериозно заразени, или е по-бързо, по-лесно, а и по-сигурно- директен преинстал с форматиране, като си запазиш предварително всички лични файлове?

Веднага получаваш отговор, ако на компютъра имаш ценна информация... би било повече от логично да не я затриеш (преинстал, примерно), защото се сещаш, че има "парцали" дето се пръска из целия хард и с формат само на C не става, и за тва първо да опиташ да я спасиш ;) Според мен въпроса ти е логичен, но е въпрос на преценка от самия ползвател и собственик на дадена машина..

Редактирано от hUstle - TimeOut (преглед на промените)

Абе много често съм се чудил на хората, които идват да си чистят компютъра. Гледам, че едно чистене отива (по ред обективни причини) 3-4 дни, че често и повече... В същото време за 1 ден се прави пълен преинстал на компютъра с инсталация на всички нужни програми. Аз не бих издържал повече от 3-4 часа ако нещо ми има в компа! Или Акрониса влиза в играта, или преинстал! Та в този ред на мисли един въпрос: Заслужава ли си чистенето, ако сте сериозно заразени, или е по-бързо, по-лесно, а и по-сигурно- директен преинстал с форматиране, като си запазиш предварително всички лични файлове?

За мен е пълно безумие чистенето на зловреден софтуер , формат или акрониш и всичко приключва. Един преинстал с инсталиране на всички програми и пълен ъпдейт на ОС става за час и половина ( XP ) , ако е Win 7 за един час.

Много се радвам, че преди време попаднах да този форум, понеже тук сме се събрали всички компютърни мазохисти :) Преди това се чувствах самотен в моето садо хоби :), но Ви срещнах...... I love you Kaldata community , време е да спра Рома :)

Редактирано от hUstle - TimeOut (преглед на промените)

Зависи от уменията на ползващия го! Всеки втори в темата за чистене не е чувал за MBAM,Hitman Pro...сами си отговорете, колко от тях биха могли да направят читава преинсталация.

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

... Та в този ред на мисли един въпрос: Заслужава ли си чистенето, ако сте сериозно заразени, или е по-бързо, по-лесно, а и по-сигурно- директен преинстал с форматиране, като си запазиш предварително всички лични файлове?

Относително е,ако има криптирани файлове какво правим?

За мен е пълно безумие чистенето на зловреден софтуер , формат или акрониш и всичко приключва. Един преинстал с инсталиране на всички програми и пълен ъпдейт на ОС става за час и половина ( XP ) , ако е Win 7 за един час.

Преинсталацията добре ами ако има един куп периферия или специфични програми докато се инсталират и настроят отново, далеч не е 2 часа работа.

Информация нямам на личните машинки всичко е по дискове и реинстала ми е 1 час,ама не всички хора са така :)

Информация нямам на личните машинки всичко е по дискове и реинстала ми е 1 час,ама не всички хора са така :)

Аз го смятам за 1 ден- преинстал, инсталация и настройки на всички програми

Аз го смятам за 1 ден....

Смятай пак! (примерно):

Публикувано изображение

Нищо не каза за криптираните файлове?

Нищо не каза за криптираните файлове?

какви криптирани файлове? имаш впредвид ако вирус ми е криптирал файловете ли?

какви криптирани файлове? имаш впредвид ако вирус ми е криптирал файловете ли?

Публикувано изображение

Абе много често съм се чудил на хората, които идват да си чистят компютъра. Или Акрониса влиза в играта, или преинстал!

Някои не могат, други не знаят, и трябва :money6: , не всички са като теб

Което е свързано с мъкнене на щайгата до сервиз, и чакане много повече от ден

Някои не могат, други не знаят, и трябва :money6: , не всички са като теб

Което е свързано с мъкнене на щайгата до сервиз, и чакане много повече от ден

Евала, един да схване за какво става въпрос.Той Статика си мисли, че света се върти около него и статистиките му!

Публикувано изображение

Това е частен случай... Всички файлове /е почти всички/ ги имам копирани на външен диск, и периодично добавям новите. Така, че....формат без да му мисля!

... Всички файлове /е почти всички/ ги имам копирани на външен диск, и периодично добавям новите.

Много хора го нямат този навик.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.