Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Катуница - бунтът срещу Рашкови

Featured Replies

Винаги съм била толерантна към всички и не съм подкрепяла расизма, но в случая, съм изцяло на страната на тези, които искат да се предприемат някакви действия...

Не става въпрос за политика, нито за "циганите са хора" и т.н.... става въпрос за самозащита... нас ни тъпчат и малтретират в собствената ни държава... правителството лиже г***вете на европейците и нас и проблемите ни ни пращат в трета глуха, като ни оставят за по-нататък... а междувременно народа ни го избиват и унищожават

Това не е расизъм, това е инстинкт за самосъхранение

В случая българи имат проблем, никой не ги защитава, млади футболни фенове, демек "възрожденци", или пък по други стандарти "хулигани" рипват да защитят съгражданите си от мутри и престъпници, и те се оказват арестуваните... къде е расизма в цялата тази ситуация? Кой може да се обърне срещу това без да го е срам да се нарече българин???

• Отговори 793
  • Прегледи 55,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Спокойно! Ако някой наистина реши да прави нещо, със сигурност не писанията тук ще са го "навили", а реалните събития, случващи се в бившата ни мила татковина - сега средище на геноцид срещу собствения си народ...

Строителю, 99% съгласен, само че Болен, отдавна няма нищо общо с националистичната идея освен с нейното "осребряване"!

Може и да си прав, но през деветдесетте имаше няколко национални партии, между които се колебаех . Това бяха ОПТ, БНДП, БНРП, ВМРО. Стана така, че гласовете се размиха и 15 години нямаше и един в парламента ( разбирай по телевизия, радио и преса), който да скръцне със зъби и да каже НЕ на емиграцията и заробването ни от не български елементи в Българската държава. Когато се появи Атака, честно да ти кажа се зарадвах, че най-сетне някой почна да говори по болните въпроси на българската нация и то в парламента.

А дали някой ще се трогне от думи по форумите, едва ли. Всеки тук си има собствено мнение, което коренно се различава от това на колегите му. Поне това е моето наблюдение. Не сме ония изостанали държавици от Африка, които видяха, че има и други хора извън тяхното село, след като седнаха зад клавиатурите. Ние отдавна знаем как живеят другите и най-простия начин е да отидем при тях. Защо ни е да проливаме кръв? Интелигентни хора сме и може да си направим сметката кое е добро и кое не. Ако бяха подпалили къщите на някои бедни цигани, изобщо нямаше да се впечатля от това ( разбирай, щях да се замисля, дали не е по-добре да ограмотим тия хора). Обаче тук става въпрос за някакъв мазен циганин с несметни богатства, покровителстван от държавата. Ако това бе някой български, мазен бизнесмен, отношението ми щеше да бъде същото. Тия хора заслужават това. Няма значение националност, След като краде от бедните и беззащитни, полага му се подобна участ. А някой знае ли, колко хора е уморил тоя "цар" с фабриките си за алкохол? Едва ли. Нещастен случай, некачествен алкохол, полицейска сводка и майната им на пияндетата.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

къде е расизма в цялата тази ситуация?

Расизъм е.

Абсолютен Расизъм.

И какво като става българо-турскоциганската война - все едно днес е почнала.

Расизъм е.

Абсолютен Расизъм.

Защо намесваш турците в цялата работа? Аз имам колега турчин, който дори мрази повече циганите отколкото ние тях. :huh: Вече, как ще го представят по телевизията, е друг въпрос. 100 на 100 ще намесят и Доган, но ще го направят заради изборите. Знаеш ли. политиците не спят в тоя час и си пишат речите за утре. Чудят се, как да я подкарат така, че да не загубят изборите. Направо са ми жалки.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Полицията, както във всяка цивилизована страна, така и в нашата, никога няма да вземе страна в ситуация като тази на САМОРАЗПРАВА. Саморазправата е подсъдна. Нали не очаквате полицията да нарушава законите!?

Полицията, както във всяка цивилизована страна, така и в нашата, никога няма да вземе страна в ситуация като тази на САМОРАЗПРАВА. Саморазправата е подсъдна. Нали не очаквате полицията да нарушава законите!?

Не. И политиците няма да нарушат собствените си закони и ще изкарат виновни нас, дето останахме в България, защото сме българи. Това е престъпление по техните неписани закони. Затова Сидеров и сие ще са виновни.

Расизъм е.

Абсолютен Расизъм.

Войните не започват от ден за ден, винаги си има причина... замисли се, какво става в тази държава, за да предизвика чак такова недоволство и помисли малко, преди да сочиш с пръс и да викаш "расист"... нищо лично, но това вече наистина не се търпи :huh:

Редактирано от ImMortsSis (преглед на промените)

Не. И политиците няма да нарушат собствените си закони и ще изкарат виновни нас, дето останахме в България, защото сме българи. Това е престъпление по техните неписани закони. Затова Сидеров и сие ще са виновни.

Пишеш толкова, колкото да не заспиш.

млади футболни фенове, демек "възрожденци"

Възрожденци - това направо ме уби. :huh:

Нека да помислим върху нещо друго - защо Цар Киро се шири в палати, вместо да стои на топло в затвора, където му е мястото? Кой е виновен за това?

Да припомним нещо старо и забравено : "Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на циганите към родните им страни: „Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията – Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо Българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили “българските” евреи, а за циганите нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците особено що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото забележете самите Българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: „Купуването на гласове било европейско явление.“ И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че циганите отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, Българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите Българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот. Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат шибани, както се изрази наскоро друг техен забележете професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни си обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква измет. Вярно, че Франция е родила девиза „Свобода, равенство, братство.“ но явно някой го бъркат със „Слободия, права, помощи.“, само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по гео-политически съобръжения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израстнат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, а точно такъв тип е мисленето на българите, а ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ който търпи такива хора в обществото, и политици които извличат дивиденти от положението на тези цигани – такива хора нямат място в Европейският съюз.“"

• Автор

Това в Катуница нямаше да се случи, ако всички в България бяха равни пред закона не само на книга...

Ако не се вземат спешни мерки в тази насока, със сигурност такива войни ще пламнат и на други места в България.

Кому е нужно това?!

БУНТЪТ НА КАТУНИЦА В КАДЪР

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Няма страна в света,която е успяла да интегрира циганите.Смятам,че най-добре е да приложим Американското правило: равни но разделени.Така би могло доста да се сложи ред много лесно.Циганите ще си живеят заедно в катуна,а в редките случаи,когато трябва да го напуснат за да свършат някаква работа на Българите,ще им се издава пропуск с вписан час на излизане и връщане.

Освен всичко друго и че знаем колко се млатят феновете, за щяло и нещяло...Днес по-добре да отпътуват за Раз-два град! :) Ако и армията неуспее в Катуница ще се обърнем към НАТО!

Редактирано от Alain_Delon (преглед на промените)

Не помня точно в коя страна, Чехия или Словакия, бяха издигнали високи бетонни стени в гетата и пропускателен режим, престъпността намаляла в пъти след това. Те не са българи тези хора и доста изкривяват понятията за гражданин на Република България. Дайте да си им заградим гетата и да си се размножават там на воля и да се оправят без помощи. Мини държави в държава ще бъде. 100 % съм сигурен, че ще има ефект.

Не помня точно в коя страна, Чехия или Словакия, бяха издигнали високи бетонни стени в гетата и пропускателен режим, престъпността намаляла в пъти след това. Те не са българи тези хора и доста изкривяват понятията за гражданин на Република България. Дайте да си им заградим гетата и да си се размножават там на воля и да се оправят без помощи. Мини държави в държава ще бъде. 100 % съм сигурен, че ще има ефект.

Да им изграждаме гета? Ами то България е едно огромно гето! Защо еВреОпейците ни плащат маса пари за разни програми с тези жи*отни?! Това са само част от задълженията им затова, че ни принуждават да приютяваме на наша територия катуните ...Едно от условията за да ни "приемат" в ЕС, е да станем сметището на белите ЕврЕопейски страни, т.е. да складираме тяхната смет и скрап, примерно коли втора и пета употреба, за наша сметка при това - вместо те да ни плащат, ние го правим, същото е и със..., нали се сещате, ама няма да го напиша да не ме обвинят за нарушаване на някое правило...

При всички случаи говорим за размирици в едно селце,а не за Лондон! И това,че полицията се страхува за 1 ден само да раздели враждуващите позовавайки се на Закона е смешно! Като за капак българската неспособност бързо и веднага да залови и осъди виновниците за тази анархия. А всяка втора дума започва с ...европейската/кото. На мен ми се повръща от това маниакално влюбване в Европа... Поздрави с лалета и шайби...

Жалко , че трябва да търпим безчинствата на манголийте , знам решението , но е "антихуманно" .

Не се притеснявай... щеше да е антихуманно, ако ставаше въпрос за хора. А то става въпрос само за животни, които приличат на хора, при това - диви животни, с паразитен начин на съществуване.

18 септeмври 2009 г.

"Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, повече известен като Цар Киро. "Монархът" получил мястото си в ГЕРБ лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК."

Редактирано от adXok (преглед на промените)

• Автор

127 задържани след размириците в Катуница

Нощта в селото премина без екшъни

Публикувано изображение

Снимка: Под тепето

Поне 127 души бяха арестувани в Пловдивско сред размириците в село Катуница в събота. Нощта в селото премина спокойно.Срещу задържаните има обвинения за хулиганство, вандализъм, нарушаване на обществения ред. Стотици разгневени хора снощи запалиха трите къщи от фамилията на Кирил Рашков - Цар Киро,

Кирил Рашев и семейството му бяха изведени от Катуница.

Бунтът в селото пламна, след като 19-годишният Ангел в петък бе прегазен от микробус. При протестите издъхна още едно 16-годишно дете - Павел.

За 11 часа днес в сградата на Областна дирекция на МВР в Пловдив е предвидена пресконференция по случая на главния секретар на МВР Калин Георгиев, директора на ОД МВР Пловдив старши комисар Тодор Чонов и окръжния прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Нощта в селото преминала спокойно, без екшъни. Обстановката в Катуница се нормализира след 23.00 часа в събота. На място все още има дежурни полицаи, но по-малко, отколкото в събота.

Междувременно стана ясно, че в интернет се организира протестно шествие за днес в Пловдив. По информация от социалните мрежи - в 14,30 часа на площад "Съединение" в Града под тепетата ще се съберат хората, които искат да почетат паметта на загиналия 19-годишен Ангел Петров и да подкрепят местните от Катуница, които искат изселване на фамилия на Цар Киро от селото.

blitz.bg

Нощта преминала спокойно?!...

Кои са арестуваните?

Свети красиво, ама са запалили камината твърде рано, навън още е топло...и домакините ги е нямало, та само се е похабил горивният материал...

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/09/24/buntyt-na-katunica-v-kadyr.129521

Пропуск за Полицията на предното стъкло на кола на Киро - циганина, член на ГЕРБ!

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Както и голямата къща на циганина и член на ГЕРБ - "цар" Киро остава цяла... засега!

Днес са погребенията на жертвите! Преди малко чух по една телевизия,чe Баш Циганина няма да напусне селото и че нямало да отмъщава... А преди това...да запалят и останалите имоти - тогава???

• Автор

Роднина на Цар Киро: Рашков изпрати срещу Ангел наемните си убийци от Столипиново!

Това е методът му - и мен ме заплашваше така, обяви Иван Иванов

Публикувано изображение

Племенникът на Царица Костадинка - съпруга на ромския Цар Киро, обяви, че 19-годишният Ангел Петров е бил прегазен от наемни убийци от Столипиново, изпълняващи указанията на Кирил Рашков.

"Внуците на Цар Киро са били в конфликт с убитото момче. Опитали са се да го сплашат, но то не се е поддало. И мен така са се опитвали да ме плашат. Това им е методът. Убеден съм, че убийците са извикани от Кирил Рашков и им е наредено да убият това момче", категоричен бе Иван Иванов в "Станция Нова".

Включилият се по телефона мъж е син на Никола Младенов, който неотдавна се самоуби в Горни Богров. Слуховете разнасят, че в предсмъртното си писмо той е споменал имената на редица ромски босове, сред които и това на Кирил Рашков.

В разговора се включи и лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев. "Кланът Рашкови е изолиран от кардарашката общност. Та те малтретират собствените си хора. Българи, роми, турци... За тях няма етнос. Те са царете, а останалите са роби", коментира Кънчев.

blitz.bg

Медиите много прекаляват с глупостите. "Агитките на пловдивските футболни отбори" - а хората от Катуница? Това, че някаква група от хора са участвали не значи, че са само те. Футболните фенове се събраха да подкрепят хората от Катуница, които очевидно не могат да се справят сами с Рашкови, а не са отишли ей така да правят глупости без повод. Днес ще отидем на шествието за да подкрепим сънародниците ни, които са малтретирани в собствената си родина, а виновниците за това остават безнаказани. Дано не се забрави бързо този случай. Дано не забравим, как беше убито жестоко едно младо момче и да останем така единни, както бяхме снощи. Тук войната не е цигани и българи, а срещу престъпниците, които се отървават без наказание. А относно "циганите на сапун, турците под ножа"- беше доста глупаво от страна на хората, които го скандираха, макар доста от тях да са ми приятели. Турците нямат нищо общо в случая и е глупаво да ги намесват без причина. Нека загиналите две момчета почиват в мир. Нищо няма да ги върне но от нас - българския народ зависи да не се стига до подобни инциденти в бъдеще, защото очевидно на власт имащите им е все тая. Те са управляващи само на думи и по новините, но се вижда, че освен собствените си г***ве нищо друго не ги интересува.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.