Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Катуница - бунтът срещу Рашкови

Featured Replies

Казах го с ирония, определено града ни заприличва на едно голямо циганско село. Имаме цигански махали на центъра (аджисана) в кв. Източен (столипиново- изгрев), в каршиака също има.Да не забравяме любимата ни "шекер маала", където бяха построени чисто нови хубави къщи за малцинството, а те какво направиха - изкъртиха паркета за да се топлят зимата и вкараха конете си в къщите.

На мен "шекер махала" повече ми харесва. Някак си е по-сладка :)

• Отговори 793
  • Прегледи 55,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Расистите ги видях преди няколко дена.Видя се, че расизма е жив в Европа и то в така наречените демокрации като Холандия, Финландия, Франция ...........

Гета си има и сега (Факултета и Столипиново какво са).Когато циганите се изучат,почнат да работят,да плащат здравни и пенсионни осигуровки,да отглеждат земеделски култури (вместо да ги крадат),почнат да пращат децата на училище,а не да ги продават - тогава добре дошли при българите.При сегашното положение на нещата,не считам че имаме много общи неща и съответно предлагам да си живеят отделно (да не ги тормозят лошите българи)=

Редактирано от larryone (преглед на промените)

• Автор

Опасно: Катуница е като буре с барут

Има ли жалба до полицията в Садово в деня преди трагедията?

Публикувано изображение

"Младежите от Катуница, Садово и Караджово са готови на битка и саморазправа", твърдят местни хора пред репортер на БЛИЦ.

"Това дерибейство на Кирил Рашков продължава години, нетърпимо е. досега като ни прикипят нервите, втурвахме се в къщата му и вдигахме скандали. Никой не ни обърна внимание - оплаквахме се, крещяхме, молехме... нищо, никаква реакция. Той от години споносрира полицията с бензин и те вместо да го изобличават, те го пазят", изплакват хората.

Според Д.П. от Караджово в деня преди трагедията, в полицията в Садово е внесена жалба, че "циганетата на Цар Киро" вдигат шумотевица, обикалят с коли и заплашват който им падне, напрежението нараства. Д.П. и приятелите му се опитали да привлекат вниманието на познати имена от няколко телевизии, но ударили на камък.

Според местни хора Кирил Рашков бил купил нови автомобили, за да върши работа за изборите. На кого - не е известно. Но е обществена тайна, че от години той търгува с различни партии, на които осигурява "ромски вот".

В Катуница българите и ромите се дебнат един друг, твърдят източници на БЛИЦ. Може да стане още по-страшно, коментира се репликата на прокурор от Пловдив, който казал, че не може да се изселват хора в 21 век.

"Ние не искаме Цар Киро да бъде изселен, а въдворен в затвора за всичко, което е направил през последните години. Да започнат пълни данъчни и финансови ревизии на фирмите и фондациите, на свързаните лица, които са неговите "златни кокошки", а не са свързани директно с него", казват още местните.

Ако този път държавата не повдигне обвинение срещу Кирил Рашков, ще се пролее още кръв, мълви се сред хората в Катуница.

blitz.bg

Гета си има и сега (Факултета и Столипиново какво са).Когато циганите се изучат,почнат да работят,да плащат здравни и пенсионни осигуровки,да отглеждат земеделски култури (вместо да ги крадат),почнат да пращат децата на училище,а не да ги продават - тогава добре дошли при българите.При сегашното положение на нещата,не считам че имаме много нещо и съответно предлагам да си живеят отделно (да не ги тормозят лошите българи)=

Не и се обяснявай, няма да те разбере момето.А истината е една, те сами искат да живеят в гетото, да са заедно и да се мислят за силни....а всъщност боклука си има място и те подсъзнателно си намират точното място.

Расистите ги видях преди няколко дена.Видя се, че расизма е жив в Европа и то в така наречените демокрации като Холандия, Финландия, Франция ...........

"Расистите" в Европа ще стават все повече. Хората започнаха да осъзнават грешката, която допуснаха с тази глобализация и отварянето на границите си за всякакви хора от различни култури. В Англия и Франция отдавна са пропищели от мюсюлманските малцинства, и не само, които не се съобразяват с културните особености на страната-приемник, правят каквото си искат и биват защитавани от политиците. В много от тези западноевропейски страни набират сила партии на националистическа основа, което е напълно нормално. В един момент на европейците взе да им им писва да са толерантни към хора, които не са толерантни към тях самите. Така че този "расизъм" не смятам, че е нещо лошо, стига да е овладян и контролиран...

Е, пак старата песен за етнически мир..........Ама ще повторя за стотен път една мисъл на един американски президент:

В една държава, няма ли расова дискриминация, няма и демокрация.

А аз да напомня ли колко невинни чернокожи са станали жертва на фанатизирани американски нацисти от типа на Ку - Клукс - Клан? Чернокожите от робството насам досега не живеят нормално, а в гета, страх и насилие! Нищо чудно че в Англия робство никога не е имало - там са далеч по - толерантни и нормални! Затова и англичаните ненавиждат американците! Щото не стига че американците им взеха земи за бази, ами и се бият колко са велики и добри, а в същото време убийствата на чернокожи деца в Атланта продължава!

А да споменавам ли за многото избити индианци, които днес са малобройни?

"Расистите" в Европа ще стават все повече. Хората започнаха да осъзнават грешката, която допуснаха с тази глобализация и отварянето на границите си за всякакви хора от различни култури. В Англия и Франция отдавна са пропищели от мюсюлманските малцинства, и не само, които не се съобразяват с културните особености на страната-приемник, правят каквото си искат и биват защитавани от политиците.

Това са доста грешни представи. Всъщност, в Европа се възражда национализмът. Наистина се дължи на глобализацията, но причините са други и нямат нищо общо с проблемите у нас в това отношение. :)

Казах го с ирония, определено града ни заприличва на едно голямо циганско село. Имаме цигански махали на центъра (аджисана) в кв. Източен (столипиново- изгрев), в каршиака също има.Да не забравяме любимата ни "шекер маала", където бяха построени чисто нови хубави къщи за малцинството, а те какво направиха - изкъртиха паркета за да се топлят зимата и вкараха конете си в къщите.

Това с конете е нищо. Нашите по бай-тошово време почнаха да ги разселват в нов квартал с панелки, а те си качиха конете по етажите :) Аз снощи написах, какво ще кажат политиците днес и се оказах прав. Отново националните партии са виновни. Не очаквах обаче, че Бойко ще се засегне, задето рокерите не направили протестно шествие, когато българите убивали. Явно трябва да се напомни, че има разлика между умишлено и неумишлено убийство. Или за него няма? При неумишлените убийства обикновено хората се признават за виновни и си изтърпяват наказанието, като влизат в статистиката с успехи на управляващите. При умишлените обаче, никой не се признава за виновен, изкарва от девет кладенеца вода и се отървава поради липса на доказателства. пресен пример - мазния циганин. Наистина е мазен. Ако не беше, нямаше да го наричам така, ама на черното не може да кажеш бяло.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

А аз да напомня ли колко невинни чернокожи са станали жертва на фанатизирани американски нацисти от типа на Ку - Клукс - Клан? Чернокожите от робството насам досега не живеят нормално, а в гета, страх и насилие! Нищо чудно че в Англия робство никога не е имало - там са далеч по - толерантни и нормални! Затова и англичаните ненавиждат американците! Щото не стига че американците им взеха земи за бази, ами и се бият колко са велики и добри, а в същото време убийствата на чернокожи деца в Атланта продължава!

Ако ще се връщаме назад:

От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак?

Там зад горите... много е далече...........

Вземи помисли малко и не повтаряй журналистите-подлоги.Много почна да се спекулира с етническата търпимост.За да има търпимост, компромиси трябва да се правят от всички страни, а в действителност ние сме толерантни към малцинствата, а те ни се качиха на главата. Не ми говори за правата на тази паплач, а се помоли за вчерашните жертви.

А аз да напомня ли колко невинни чернокожи са станали жертва на фанатизирани американски нацисти от типа на Ку - Клукс - Клан?.......

.....а в същото време убийствата на чернокожи деца в Атланта продължава!

Това е вътре видова конкуренция, която е изключена при комунизма(имам предвид истинският, ако някога бъде осъществен), но присъства във всички други(животински) строеве, от типа на монархически, буржуазен, капиталистически...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ако ще се връщаме назад:

От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак?

Там зад горите... много е далече...........

Drosophila melanogaster, не намесвай мюсюлманите в случая !

Аз познавам доста и трябва да ти кажа,че това са едни много работливи и добри хора.

Не ги намесвай !

Това не е име с което града на тепетата да се гордее! Добре ще е на местен референдум да го преименуват с нещо отговарящо на българските традиции, а не на някакъв арабски хаджия..."Майничките" си имат прекрасен град, най-готиният голям град в България, но именната система на улици и квартали е, все едно съм в близкия изток и Ориента. Дано вземат мерки!

ДУМА ДА НЕ СТАВА! НЯМА ДА СИ ПРЕНАПИСВАМЕ ИСТОРИЯТА КАКТО НИ Е ИЗГОДНО.ГЕРМАНИЯ ПРИ ХИТЛЕР ГО НАПРАВИ И ДОКЪДЕ ДОВЕДЕ ТОВА? :(

Drosophila melanogaster, не намесвай мюсюлманите в случая !

Аз познавам доста и трябва да ти кажа,че това са едни много работливи и добри хора.

Не ги намесвай !

Просто давам пример, че това което е било в миналото, не е причина в наши дни да се таи омраза.С поста си отговорих на някво моме да не намесва индианци и клу клукс клановци, а да се замисли за реалноста.

Кой ме е разбрал- разбрал, кой не е негов проблем......

ДУМА ДА НЕ СТАВА! НЯМА ДА СИ ПРЕНАПИСВАМЕ ИСТОРИЯТА КАКТО НИ Е ИЗГОДНО.ГЕРМАНИЯ ПРИ ХИТЛЕР ГО НАПРАВИ И ДОКЪДЕ ДОВЕДЕ ТОВА? :(

Моля, спри с капса, аз не ти викам, прави го и ти!!!!!

Дето ще докарат нови бели на Европа. Германия по - добре да се разграничи от тях че иначе...........

• Автор

В случая става въпрос за правилно и навременно прилагане на закони.

Ако имахме нормално работещи правосъдие и полиция и неподкупни политици нямаше да се стигне до войната в Катуница.

Момиче, ти едва си се родило, какво ли знаеш за света. Не си в състояние да се справиш със собствените си реални и/или въображаеми проблеми.

.................................................

Лошото е, че няма как да ги накараме да спазват законите, защото те си се смятат за нещо отделно, по-висше от нас .......

И как ще спазват законите когато дори журналистите изпълняват нечии поръчки и изпачават фактите. Миролюба Бенатова в 10 ч. имаше наглоста да каже че момчето САМО СЕ Е ХВЪРЛИЛО под микробуса.В следващото предаване каза че момчето е било убито умишлено.Предния ден същата журналистка показа филм в който се твърдеше че БЪЛГАРКИ ПРОДАВАТ ДЕЦАТА СИ.А истината е че циганки продават децата си и въпреки че са български граждани не са българи.По същия начин работи и българското правосъдие и администрация. - С лъжжи,измами и изнудвания.

Редактирано от roy2roy (преглед на промените)

В случая става въпрос за правилно и навременно прилагане на закони.

Ако имахме нормално работещи правосъдие и полиция и неподкупни политици нямаше да се стигне до войната в Катуница.

Чудя се, ти изобщо живяла ли си с малцинства? Аз близо 40 години живея с такива. Дори на 10 метра от прозореца ми има подобни типове, купили цялата кооперация. Синчето им дойде от Холандия да се ожени ( каква невероятна случайност) и 7 дена надуваше музиката след 23 часа, чак до изгрев слънце. Комшиите се обаждаха до полиция, правиха им забележки, а ония по едно време взеха да заплашват. Естествено, полицията не взе никакви мерки. Дори не се опитаха да ги накарат да спрат музиката нощем. Знаеш ли какво е на 10 метра от главата ти да гърмят кючеци? Явно не знаеш. А нормално работеше полицията, когато се казваше милиция, преди 1989 година. Тогава кварталният директно влизаше в къщите им с палката и налагаше здраво тия, дето са се провинили. Те само от това разбират. Оставиш ли ги свободно да си развяват байрака, става ето това, което става. Съгласен съм, че полицията трябва да си върши работата, а не само да дебне за превишена скорост и с това да отчита активност. Има закони в нашата страна. След определен час не може да вдигаш шум и ако го направиш, има санкции. Ела тук да видиш - мине не мине седмица и целия квартал гръмва заради някоя сватба. Странно обаче защо това става главно нощем. Аз намирам умисъл в цялата работа, защото нищо не им пречи през деня да си вдигат колкото искат врява, когато хората са на работа. Да, ама не. Закони има за нас, ама не и за циганите. Сега пак ще ви излъжат по телевизиите и пак всичко ще си върви по старому. Вие пак ще си гласувате за Бойко и Станишев и пак ще се възмущавате от вандалите. Никога не е имало по-неподходящи кандидати за президенти на избори от сега. Това говори само едно - държавата ни отива надолу. Един провалил се премиер с ехидна усмивка обяснява, колко са лоши лошите, а неговата подлога не може да сдържи гнева си. За какъв чеп ни е тогава такъв президент? Другия пък, с походката и усмивката на педераст, се мъчи да ни каже, че е с тапи в ушите. Ама ние го виждаме и без да ни казва.И тия двамата водят в проучванията. И знаеш ли защо защитават виновния циганин? Защото се страхуват, че след циганина идва техния ред. :( Ако не беше тъжно, щях да се превивам от смях, слушайки нелепите им изказвания пред медиите. АЗ ПРИЗОВАВАМ КЪМ НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ ТИЯ ИЗБОРИ. НЕ НА СТАНИШЕВ, НЕ НА БОЙКО! Гласувайте за когото искате, но на тия им ударете як шут, та да им държи влажно до следващите избори.

Еъо нещо интересно пише за циганите, в един блог.

http://eltimir.blog.bg/politika/2010/09/26/ciganite-ne-sa-hora.611321

абзац от блога

„Ние, рома ,сме различни от всички останали хора.” Така, според тяхното собствено признание, те са различни, различават се от всички останали хора. Тоест, циганите твърдят, че са нещо различно от съществата, които ние определяме като човечество, като човешки род. Значи или трябва да приемем, че само циганите на този свят са хора, или че те, циганите не са хора. Пак ще кажа – това не е мое мнение, това е тяхно, циганско мнение. Кое е смущаващото?

Смущаващото е, че след като не ни смятат дори за хора, циганите не могат и да се отнасят към нас като към хора. Само помислете какво си внушават един на друг! Че те, висшата раса „рома”, които са се сражавали с извънземни могат да приемат останалите двукраки само като „даса”, тоест като слуги, както се превежда думата от езика хинди. Още обяснения за циганската престъпност трябват ли ви?

Не призовавам към изтребване на циганите. Не призовавам дори към тяхното отделяне от хората. Щях да кажа от другите хора, но се сетих, че те не ни признават за такива. Все пак виждам ли решение и какво според мен е то? Според мен решението е в отказ на циганите от техните расистки теории. В заклеймяването на циганските расистки теории. Решението е проповядването на тези теории да бъде инкриминирано и за тях да се предвижда съдебно преследване. Тази работа аз не мога да свърша, не разполагам с такава власт. Затова предложението ми е отправено към българските държавници. Отправям го, макар отлично да съзнавам, че е напразно. Защо ли?

Защото нашите управници не са български. И защото не са никакви държавници, а най-обикновени дървеняци. Само да не тръгнат да ме съдят за думата „дървеняци”. Какво да правя като са си такива. Ама пък циганите и за хора ги нямат, това не е ли по-обидно?

Позволявам си да препечатам мнение, взето от форума на в-к "Атака". Намирам го за изключително ценно и издържано. Не всички са видиотени от пропагандата, хората почват да мислят със собствените си глави. И в това е голямата надежда за България:

"Според проекта „Ромско езикознание и ромски език", циганите наричат другите народи с думата „гаджо" (буквално не-цигани) и в частност славяните - с „дас", от оригинална индийска дума за „роб" - игра на думи, вдъхновена от подобността на гръцките думи ‘склавос’ (роб) и ‘славос’ (славянин). От друга страна, според доклади на Международния център за изследване на малцинствата , част от циганските общности в България не говорят ромски език или „романес", ами български, турски, румънски или сръбски. Някои интерпретатори на факта за думата "дас” го квалифицират като расизъм и твърдят, че това е достатъчно доказателство, че традиционната култура и възпитание на циганите са расистки.

Такъв расизъм се усеща от българското население при етнически конфликти, особено през 2005, когато цигански тълпи, които се организират с цел саморазправа, крещят:

„Ще ви избием, мама ви българска!".

Ромите се въоръжават, полиция влезе в Аджисана

В Столипиново готови за отбрана. Горя клуб в гетото, патаклама и пред Джумая джамия

Публикувано изображение

http://www.podtepeto...cle.php?id=6466

PS. Има ли някой от Пловдив да каже как стоят нещата в момента...

Едит:Преди да започнете да ми обяснявате каквото и да било относно проблема имайте впредвид че 12 години съм живял в Изгрев,а в настоящия момент живея на 6 км от Катуница...благодаря за разбирането

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Понечих да напиша нещо, ама си го изтрих, за да не ми го изтрие модератор.......... Не искам да ме разбирате погрешно, нямам нищо против модериращите форума, все пак има правила и трябва да се спазват, а и аз сам съм съм се съгласил с тях при регистрацията си.Но понякога само с мили приказки не може да се изрази мнението за даден проблем, а явно момента не е за мили думи.Достатъчно сме били толерантни, видя се, че с толерантност сме я докарали до никъде.

Редактирано от Drosophila melanogaster (преглед на промените)

Ромите се въоръжават, полиция влезе в Аджисана

В Столипиново готови за отбрана. Горя клуб в гетото, патаклама и пред Джумая джамия

Публикувано изображение

http://www.podtepeto...cle.php?id=6466

PS. Има ли някой от Пловдив да каже как стоят нещата в момента...

Аз бях там докато се събираха саждите с лопати какво ли не. Бяхме над 1500 човека, но се чу слух, че в тунела се събират цигани за засада и повечето се засилиха на там. Аз стоях пред Папараци още. Дойде още полиция и всеха да си прибират циганите в "мааалта", след което си тръгнах, но не съм чул нещо да е станало. Минаха 2 пожарни, докато стояхме пред аджисана, но не знам дали имат нещо общо

Понечих да напиша нещо, ама си го изтрих, за да не ми го изтрие модератор..........

Нека трият,какво се притесняваш...

Да си напиша спомените, защото аз помня за разлика от другите "биографи" През "онова време" имаше обширен репортаж в реномираното списание "Общество и право" за въпросния субект Рашков. Те са си хайдуци от време оно. Всички работещи в ЕАЗ (Електроапаратурен завод - Пловдив) от махлата са крали и са му носили сребърни пъпки от контактори. Той и синът му (май същият Ангел) са ги претопявали. Доказано и чрез експертиза на космите им - металът се натрупва. Та за случката и друга нерегламентирана търговия с благотродни метали има присъда от няколко излежани години. След това може и да са го "амнистирали". Като гледам как през толкова "демократични" години си развяват байрака и дефакто са недосегаеми мисълта сама се натрапва - "спонсорирали" са всички власти. Е, в един момент на хората им писва. От циганските права и липса на задължения на въпросната пасмина, от явното бездействие на полиция, прокуратура и други правораздавателни органи спрямо нарушенията на закона (меко казано) от част от въпросния етнос.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.