Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да изкарвам по 10 лв. на ден?

Featured Replies

малко черногледо, но ..... гробокопач, копач на септични ями и канали, тежък физ. труд при ремонти и др, ако имаш и някакви практически умения ....

• Отговори 67
  • Прегледи 29,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Drosophila melanogaster, похвално е, че искаш да помогнеш. Предложенията, които си направил са работещи, но замисли ли се дали има човек, който да живее на село и да не е запознат с тези възможности, та това са по-голяма част от основните източници за допълнителни, а често и единствени доходи по селата от години (единствено "такситата" са по-нов (незаконен) "занаят", който се появи преди 6-7 години). Проблемът при тези варианти е, че конкуренцията е много голяма и доходите вече са доста ниски и несигурни. Последвалите ти постове ще оставя без коментар. Отново ще кажа, че на село може да се печели достатъчно за приличен живот, но не е лесно, а и трябват подходящи условия, в някои села ще е много по-трудно или дори невъзможно спрямо други. Към автора - след като не искаш/нямаш възможност да се преместиш, то нямаш голям избор. Ето ти един последен съвет - обърни се към областната ви служба за съвети в земеделието. Координатите й можеш да намериш тук: http://naas.government.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=152&Itemid=28 Най-добре им се обади, може и да им пратиш имейл да ти кажат къде и кога може да се срещнете и да си поговорите. Ще ти обърнат внимание, това им е работата. Службата е държавна и всичко е безплатно, тоест нищо не губиш да опиташ. Могат да ти бъдат особено полезни, ако проявяваш интерес към някоя от евро програмите. Честно казано в момента няма добри такива, но се говори, че догодина отново могат да отворят най-добрата мярка за случая - мярка „Млад фермер”. Ето какви бяха изискванията преди: http://evroprogrami.com/mnenieto-na-konsultanta/iziskvaniya-kam-kandidatite-po-myarka-mlad-fermer Изборът е твой. Успех! Аз приключих с тази тема.

• Автор

HristoX благодаря за добрите предложения от вчера преглеждам форуми за земеделие и вече имам конкретен план, който обаче ще осъществявам на пролет дай боже. На другите, които също се включиха с предложения също искам да благодаря. За много от тези предложения и сам съм се сещал, и много тях съм осъществявал, някой от тях правя и сега други зависят от конкретни събития които зависят само от съдбата, но и на тях се отзовавам при нужда. Това е живота все пак човек не си избира къде да живее, но пък трябва да живее все пак. И да на село не е лесно, но през топлите дни от годината се преживява доста по-лесно, проблема е през студените зимни месеци, когато няма гъби, билки, орехи, цепене на дърва и др. само някой и друг смъртен случай което никак ама никак не ме радва, но незнайно защо хората най-много умрат именно през зимно-пролетния сезон. Както спомена и Ernesto Che Guevara, кметски избори се провеждат в населени места доста по-големи от моето (преди минимума беше 150 жители сега не съм точно запознат с новите изисквания), какво да ви кажа ние дори си нямаме магазин от няколко години и най-близкото населено място от където можем да си купим продукти от първа необходимост е на няколко километра, но пък това е тема за друг разговор. Относно това което мога да правя, това вече е според изискванията нямам някакво особено образование ( разбирайте по различно от средно) но пък съм начет човек и всичко ми се отдава с лекота имам добри познания в доста области. Разбирам, че това не значи нищо в големия финансов свят, или с други думи кой го е еня какво можеш щом нямаш никакво образование, но времената когато живях докато бях млад не беше чак от такова значение какво образование имаш, тогава само се мислеше "ех един път да завърша и ..." Живота учи на всичко, човек може и да съжелява, в последствие но пък не може да промени нищо.

Живота учи на всичко, човек може и да съжелява, в последствие но пък не може да промени нищо.

С останалото извън цитата съм съгласен.

• 3 седмици по-късно...
В Булгарплод - 20 дават за 5-6 часа.

Здравейте, живея в малко населен район без много възможности за работа (да не казвам никакви),

та въпроса ми е как мога да изкарвам по 10 лв. на ден ?

Приемам всякакви предложения.

Значи ако има свестен интернет в селото в което живееш и ако знаеш добре чужд език, можеш да изкраваш като нищо по 1000 лв на месец, без да превиваш гръб по нивата. Само не ме питай как .

Ако не знаеш език, можеш да се уредиш с един импулсен тлефонен номер и да предлагаш услуги на него. Софиянци ще звънят на него, пък ти си си на село и отговаряш там. А може ако те мързи ти да работиш, да си наемеш други хора те да ти бачкат, пък ти да ми правиш компания тука във форума да си лафиме.

Значи хватката е следната. Пускаш реклами в които пишеш че не трябва да плащат предварително. Те хората ще си помислят че въобще няма да трябва да ти плащат. След това им обясняваш че услугата я извършваш докато те са на телефона , на импулсния. И всички тези използвачи, които са на мнение че ти си им длъжен да си губиш времето с тях ще пробват да се възползват от услугите ти. Докато загреят че безплатните им минути от абонаментните планове не се броят за импулсните телефони, ехееее ти ще си напълниш каруцата със зимнина.

Честно ли е ?

Ами според мен е точно толкова честно, колкото повечето търговски дейности.

Търговецът който се ипитва да ти продаде с 33% надценка фотоапарат, също не ти казва че можеш да си го поръчаш от Холандия за много по-евтино. Той ти скрива истината и за надценката от 33% и за реалната цена на същата стока в Европейския съюз. Той търговецът на дребно е съучастник с вносителя на марката, в намеренията да забогатяват по-бързо от по-надути цени. Един вид правят те на маймуна. За да ти предложат нормалната цена те принуждават да купиш и втори обектив с фотоапарата. Това ако не си е чисто изнудване, здраве му кажи.

Да не говориме за честността на докторите които искат от пенсионери пари за да ги оперират.

Баща ми отишъл на безплатен преглед на очен лекар и там, опаааа предлагат му операцийка от перде, ама за над 1000 лв. Частна клиника било, не знам какво си било. А прегледа безплатен - ха ха ха - сещаш ли се как се лови риба ?

Очната лекарка не му казва да отиде да се оперира там където няма да му искат 1000лв.

Такъв е живота, който го разбира правилно, успява да изплува над водата.

Ако наистина толкова няма какво да правиш най-стабилните ПТК са НЕОБУКС те са едни от първите и щом не са изчезнали значи все още явно плащат.

Все пак това е по-скоро занимавка за като няма какво да правиш, не очаквай прекалено много от тези програми. Най-много да си платиш интернета в края на месеца.

Ето още малко подобни системи http://money-for-me.net/

• 6 години по-късно...
на ‎12‎.‎10‎.‎2011‎ г. в 14:55, dimitardimitko написа:

Здравейте, живея в малко населен район без много възможности за работа (да не казвам никакви), та въпроса ми е как мога да изкарвам по 10 лв. на ден ? Приемам всякакви предложения.

Примерно: Бране на гъби Кило манатарки лошо качество 1лв./кг при първо 5лв./кг

Ако има гюл демек воден басей (язовир на близо) ако е източен малко.... събиране на олово от завзек рибари.... цена 2,5лв./кг....

Ако има златоносна река покрай тебе.... има начин с драга и т.н промиване на злато.... около 11г на месец (при много въртене на лопата)... и цена на изкупуване около 50лв./грам....

Това са честните начини за изкарване на някакви пари, а колко.... хм, всичко зависи от теб.... а у едно село търсят пастир с осигурена храна и нощувка.... + някакво заплащане.... верно скотски живот, но с достоййнсво ще си изкарваш прехраната....

• 2 години по-късно...

преди 18 часа, Малина Павлова написа:

И аз искам да изкарвам по 20 лв на ден

Ела в Белгия ще ти дават по 1000 € на месец без да те карат да работиш, докарай си само един кемпер или караван да има къде да спиш, щото те и пустите наеми не са ниски.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Ела в Белгия ще ти дават по 1000 € на месец без да те карат да работиш, докарай си само един кемпер или караван да има къде да спиш, щото те и пустите наеми не са ниски.

А засукани белгийки намират ли се?

Те не искат мюсюлмани белгийките, ама има туркини, арабки, чеченки ... албанки и т.н., заповядай, ще те приюти някоя от твоята вяра.

И 1000 евро до къде ще ти стигнат у Белгия? Колкото пестинлеа у България.

преди 2 часа, Alon_zo написа:

И 1000 евро до къде ще ти стигнат у Белгия? 

Ако си имаш собсвено жилище като мене, си живуркаш спокойно с тези пари.
Е, трябва да си в град де, щото ако си в село трябва и кола.
То и тука има Лидъл, няма всичко в него, ама няма да умреш от глад със сигурност.

преди 29 минути, Белгиеца написа:

Ако си имаш собсвено жилище като мене

То е на жена ти бе. Забрави ли, че си безработен мъж под чехъл, заврян зет в Белгия.

Придобитото след сватбата е на двамата 50 на 50.
Това е то да можеш да се ожениш.
А пък тебе като никоя не би те взела и нямаш жена.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.