Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

А, не грешката беше в синамон-а... или мате беше, не помня. Как да е. Вече нямам грижи. В последните месеци прекарах доста време с Минт, и разбирам защо бавно-бавно е изместила Убунту от потребителските предпочитания. Е, и Убунт с Unity и досадния лаунчър (с който като свикне човек, разбира, че всъщност е доста по-удобна алтернатива на това да имаш статична лента в дъното на десктопа, чието единственото й предимство е, че... хората са свикнали с нея), имат сигурно вина. Та, така, де евала на хората... 

Бодни си един АРЧ и забравяш за тия кахъри.

Човек, аз съм Л.А.И.К (или лаик, ако щеш). Ок, де, не - аз съм средностатистически юзър (това, че използвам терминала за инстал и ъпдейт на системата не ме прави друг), не съм про. Това си има и положителните страни разбира се. Когато зарибявам за ментата мои приятели, им казвам: "Виж, човек, даже аз нямам проблем с Минт", и те цъкат с език и разбират, че значи наистина е ок....  :)

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Последното убунто не е стабилно..........,а и ментата се развива с главоломна скорост.Има голям избор графични среди и е лесна за употреба.Като ще е убунту по-добре Кубунту .

Бодни си един АРЧ и забравяш за тия кахъри.

Ммм даа. Най- вероятно ще забрави за тях. Просто няма да има време докато оправя по- сериозните. Препоръчваш му да смени LTS дистрибуция с експериментална.

Последното убунто не е стабилно..........,а и ментата се развива с главоломна скорост.Има голям избор графични среди и е лесна за употреба.Като ще е убунту по-добре Кубунту .

Никое издание на Linux Mint не е базирано на последната версия на Ubuntu. И, наистина, последното Ubuntu не се взема насериозно дори от разработчиците му. То е просто буфер за преминаването към systemd. 

Да, много кофти това за Убунту 14.04, но предполагам, че още пролетта няма да има проблеми. А ментата я използвах, докато съм на бачкане. Ако през тези месеци ме беше предала, първо щях да си създам кофти проблеми, след това щях да я зарежа, но не ме предаде веднъж. 

Като ще е убунту по-добре Кубунту .

Не, не, Минт ме спечели и не ми се мърда от него.

Да, много кофти това за Убунту 14.04, но предполагам, че още пролетта няма да има проблеми. А ментата я използвах, докато съм на бачкане. Ако през тези месеци ме беше предала, първо щях да си създам кофти проблеми, след това щях да я зарежа, но не ме предаде веднъж. 

Колегата има предвид Ubuntu 14.10. Ubuntu 14.04 e LTS.

Колегата има предвид Ubuntu 14.10. Ubuntu 14.04 e LTS.

Явно трябваше да напиша релийза .....моя грешка.

Мето то и аз съм аматьор ма с четене го инсталирах Арч ................за сега се държи много добре.

Кое точно крашва ?

Да знам да ти кажа. Значи замръзваше системата един-два пъти и веднъж не искаше да бутва след няколко рестарта. Всъщност Убунтуту го бях инсталирал само да видя как се държи - на споменатия от мен нетбук. Не мислех да го ползвам дълго. Както казах, там имам мента и ми е важно да си стои там. На компчето има Уин 7, който го използвам като бекъп един вид. Ако вземе нещо да се случи с ментата. Патил съм си с небутващо само на системата убунту. Не искам вече да си скубя косите.

Мето то и аз съм аматьор ма с четене го инсталирах Арч

Да, ма аз съм и мързел.

Аааа, сетих се - Maya, май беше версията на Минт дето ми крашна.

На два нетбука съм инсталирал Xubuntu 12.04 с добавено PPA за Xfce 4.10 и хората са много доволни. Естествено, премахнал съм единият панел, защото мястото е ограничено. Умишлено съм избрал по- стара версия, защото и нетбучетата не бяха първа младост. Но, все пак имаха 1 GB RAM и всички приложение, включително браузърите и Скайп, вървяха перфектно.

Да знам да ти кажа. Значи замръзваше системата един-два пъти и веднъж не искаше да бутва след няколко рестарта. Всъщност Убунтуту го бях инсталирал само да видя как се държи - на споменатия от мен нетбук. Не мислех да го ползвам дълго. Както казах, там имам мента и ми е важно да си стои там. На компчето има Уин 7, който го използвам като бекъп един вид. Ако вземе нещо да се случи с ментата. Патил съм си с небутващо само на системата убунту. Не искам вече да си скубя косите.

Да, ма аз съм и мързел.

Аааа, сетих се - Maya, май беше версията на Минт дето ми крашна.

........малко си си скубал косата ...явно, както и да крашва Ubuntu , си казва за какво иде реч ......., а да ползваш прозорците за да си спасиш системата при положение че има Live Linux CD е повече от смешно ...пич , нищо лично ......просто ако искаш нещата да стават излез от мързела си щото е несериозно оправдание...!!!!!!

Гледам големи дитирамби са написани за "ментата" и всички са супер-дупер доволни, е обаче аз съм на съвсем различно мнение. Мнооооого далеч са от Убунту по отношение на подръжката за видео драйвери по специално Nvidia. За чинамона става тук въпрос, просто е несериозно по принуда да ползвам вграденото видео, точно това беше и причината да разкарам така хвалената мента. Проблемите със контраста на екрана изобщо няма да ги споменавам. Та лично за мен все още са далеч от Убунту, колкото и бързо да се развиват!

Искаш да кажеш, че не добавяш хранилища и спазваш препоръките на мениджъра на ъпдейти в Ментата? и караш както си е дошло. Няма лошо. Явно някои не правят така.

Искаш да кажеш, че не добавяш хранилища и спазваш препоръките на мениджъра на ъпдейти в Ментата? и караш както си е дошло. Няма лошо. Явно някои не правят така.

Искам да кажа че към този момент драйвери за карти от 800 нагоре на Nvidia няма начин да се инсталират на мента с чинамон. Ти си плямпай за  хранилища и тем подобни, без изобщо да си наясно с проблема

Sokoban каква е разликата между Ubuntu и Mint Cinamon  що се касае до драйверите ? И на двете  дистрибуции драйвера е един и същи и идва от едно и също място. Графичната среда няма никакво значение коя  е  и никога не е била фактор за драйвера.Напиши,че ти не можеш а не ,че не може  да се инсталират Nvidia Graphics Drivers In Ubuntu/Linux Mint For Best ...

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Искам да кажа че към този момент драйвери за карти от 800 нагоре на Nvidia няма начин да се инсталират на мента с чинамон. Ти си плямпай за  хранилища и тем подобни, без изобщо да си наясно с проблема

Разликата между всички дистрибуции е минимална, между Минт и Убунту е повече от незначителна.

Sokoban каква е разликата между Ubuntu и Mint Cinamon  що се касае до драйверите ? И на двете  дистрибуции драйвера е един и същи и идва от едно и също място. Графичната среда няма никакво значение коя  е  и никога не е била фактор за драйвера.Напиши,че ти не можеш а не ,че не може  да се инсталират Nvidia Graphics Drivers In Ubuntu/Linux Mint For Best ...

Това че си намерил, нещо не означава че работи към момента.До последната бета проблема с видео драйвъра си остава. Не знам защо, обаче под убунту го няма този проблем Ама нали е по-лесно да плямпаш и ти. И не ми обяснявай какво мога и какво не.

Редактирано от sokoban (преглед на промените)

Е тва е модератор в български форум! След малко очаквам да се разпсува, за да почувствам с пълна сила в каква посредственост живея. Сори ако плямпам.

Искам да кажа че към този момент драйвери за карти от 800 нагоре на Nvidia няма начин да се инсталират на мента с чинамон.

"Ментата" не е само чинамон, а и аз никога не съм пробвал "канела" , нямам и желание. И ако не си забелязал, препоръките са само докато си "начинаещ", а като "захитрееш" - сам се махаш от нея , почва да "стяга", но на първо време - чудесен избор.

Аз поне нямах проблеми с Linux Mint,всичко бе идеално.Инсталирах си драйверите от Driver Manager.

Всичко е улеснено,красиво и изпипано.

mintdrivers.png

Редактирано от MirchevSvilen (преглед на промените)

То иска четене да инсталираш нещо ..............не само дърдорене и празнословия по форуми.Ментата е страхотен вариант за преминаване от Уиндоус към Линукс,потребителя като свикне с новата ОС може да експериментира със CENT OS,Open Suse,Arch ,Calculate .Опира до желание у потребителя да си попълва знанията

Драйвера за картата не зависи от средата.

Мале мила, баси и форума, тук има един камион палячовци, които се имат за супер светнати линукс разбирачи. Този над мен, изобщо дори и не е виждал хардуера за който съм писал, ама се изплясква, че ментата била страхотен вариант. да страхотен е но за стари машини с поддържан хардуер. Иначе когато попитах за това как да оправя brightness control на мента 17.1 големите разбирачи се покриха, та се наложи дори да пиша аз как съм го оправил. Точно тук има само едни заблудени паляци, които като ги питаш нещо сериозно и почват да ти казват колко си тъп.

Един бърз въпрос към разбирачите как се ползва пълноценно тъчпада под мента 17.1 на Aspire E5 -572G-77BU. За видеото разбрах че няма да стане, има само статии в нета как видиш ли 346 съпортвал 840М обаче никой не виждал инсталиран и работеш драйвър на тази карта.

Ооо, батка, недей с лошото. Ний избиваме комплекси, не ни издавай. :D

Та на въпроса - не знам, нямам лаптоп/нетбук и не се очертава да имам скоро. А даже и да имах - пак не знам, защото... не знам и това си е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.