Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

sudo apt-get update

sudo apt-get install lmsensors

sudo apt-get install psensor

Колкото до плавното превъртане - това чудо съм го виждал само в web браузърите. Никога не съм се интересувал, дали има такава опция за самата графична среда. А, и неми е трябвало.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нямам предвид точно плавно превъртане, но просто превъртам твърде много ... Също нещо ми е изчезнал пакета System Settings и май от там идва проблема някакви идеи как да го инсталирам..

Как ще ти изчезне пакет ?

При теб, трябва да е нещо от рода на unity-control-center. 

Относно превъртането - възможно е да ти е повредена мишката.  Прегледах почти всички разновидности на Ubuntu 14.04.1 и за мен, изданието е перфектно. Никакви видими грешки не забелязвам.

Мишката ми не е повредена тествах на друго PC относно как е изчезнал ами като махах някой програми от software center и съм пропуснал да прочета, че маха някакви основни пакети :D Сега инсталирах с apt това което каза и всичко е ок.

Един съвет от мен. Инсталирай си lxde-core за да имаш резервна сесия в случай, че повредиш нещо по unity-desktop.

Тази седмица стартира курса "Въведение в Linux"  благодарение на LinuxFoundationX още не е късно да се запишете :)

Ако решите да се запишете имате 3 опций.

1.Audit - ви разрешава да влезнете във курса, и гледате всичкият материал.

2.Honor Code - ви разрешава да придобиете един безплатен сертификат.

3.Третета опция е платена и получавате, доказан сертификат.

Курса

...

Също копира 8гб от флашка с порт 3.0 за около 5-9 минути

Като забодеш флашката, дай изхода от dmesg в терминала. Може да си ударен от бъг, който аз имах с флашка на Kingston, но не е ограничен само до тези на въпросната фирма - проблемът е в контролера и линукс ядрата, които са стабилни до този момент.

• 2 седмици по-късно...

Понеже изчетох доста информация из нета, не пускам отделна тема, а пиша в тази направо. Някой сблъсквал ли се е със доста високи температури на процесора и видео картата (със минимално натоварване) на лаптоп DELL N5110, след инсталацията на каквото и да е Линукс дистро. Намерих един фикс, който се казваше bumblebee, но изобщо не ми помогна. При джама този проблем го няма и вече нямам идея и аз колко време не мога да се справя с проблема.

Редактирано от -JAX- (преглед на промените)

Понеже изчетох доста информация из нета, не пускам отделна тема, а пиша в тази направо. Някой сблъсквал ли се е със доста високи температури на процесора и видео картата (със минимално натоварване) на лаптоп DELL N5110, след инсталацията на каквото и да е Линукс дистро. Намерих един фикс, който се казваше bumblebee, но изобщо не ми помогна. При джама този проблем го няма и вече нямам идея и аз колко време не мога да се справя с проблема.

Имам абсолютно същия проблем и фикса е да изключиш Nvidia картата когато не се използва.При мен проблема реши bumblebee и още нещо което не помня какво беше.Ама лошото е че при моя вариант както  не използвам nvidia драйверите не мога изобщо да включа тази карта но така или иначе не я използвам.След инсталация на bumblebee рестартира ли?Ако не проработи вторият вариант е да инсталираш Nvidia драйверите и да избереш да използва вградената карта.

Отваряш внимателно лаптопа. Купуваш си хубава термо контактна силиконова паста и си готов :)

FF 31 доста замръзва ,не знам как е при другите системи ,но при UBUNTU поне при мен доста замръзва  .Друг с такъв проблем ?

Чудя се дали да не  сложа ли Palemoon ?

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

1. Help -> Restart with add-ons disabled и проверте дали замръзва.

2. Спирате firefox.

mv ~/.mozilla ~/.mozilla.orig

Пускате firefox и проверявате как са нещата. Това ще принуди firefox да направи нов профил. За да върнете стартия - спирате firefox.

mv ~/.mozilla ~/.mozilla.new

mv ~/.mozilla.orig ~/.mozilla

3. Ако горните не помагат - стартирате firefox от терминал и гледате какви съобщения ще изплюе. Освен това вижте дали като замръзне процесора не се товари на 100%.

Успех!

Едва ли е от допълненията или плъгините ,които съм инсталирал,но ще пробвам.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

При мен също се случва да замръзне за секунда-две,рядко го прави по принцип но напоследък нямам никакво време и не съм го разчовъркал.

Отваряш внимателно лаптопа. Купуваш си хубава термо контактна силиконова паста и си готов :)

Вярно е, че темата е за общи приказки, но никъде в заглавието не прочетох и глупости ...

Имам абсолютно същия проблем и фикса е да изключиш Nvidia картата когато не се използва.При мен проблема реши bumblebee и още нещо което не помня какво беше.Ама лошото е че при моя вариант както  не използвам nvidia драйверите не мога изобщо да включа тази карта но така или иначе не я използвам.След инсталация на bumblebee рестартира ли?Ако не проработи вторият вариант е да инсталираш Nvidia драйверите и да избереш да използва вградената карта.

Ами втория вариант не съм го пробвал, защото и аз разсъждавах както си написал и ти, а именно, че след като няма драйвери дискретната карта не трябва да работи, но знаеш ли ...

Редактирано от -JAX- (преглед на промените)

Ами втория вариант не съм го пробвал, защото и аз разсъждавах както си написал и ти, а именно, че след като няма драйвери дискретната карта не трябва да работи, но знаеш ли ...

По принцип, вградените карти са интелски. А, още не съм виждал Linux дистрибуция в която да не са включени по подразбиране драйвъри за интелските видеокарти. 

Вярно е, че темата е за общи приказки, но никъде в заглавието не прочетох и глупости ...

Изключи също втория дисплей от Displays на Ubuntu деривативите.Ти каза че си инсталирал но ето пак информация от Bumblebee.Провери пак с modinfo bbswitch дали го имаш инсталиран както трябва.Видях някакви бъгове в launchpad но при тях ставаше въпрос само за ATI видеокарти.

Чудя се дали всичко ще е достоверно ако направя инсталация с wubi, само за да видя температурите и ако всичко е добре да направя нормална инсталация, защото с VB няма да е достоверно.

Линукс не е това, което беше :)

Публикувано изображение

Въй, дано Столман да не види, че лошо. :D

Редактирано от programings (преглед на промените)

Чудя се дали всичко ще е достоверно ако направя инсталация с wubi, само за да видя температурите и ако всичко е добре да направя нормална инсталация, защото с VB няма да е достоверно.

Няма да е достоверно. Най- добре е да ползваш инсталация на две системи върху един диск. 

Няма да е достоверно. Най- добре е да ползваш инсталация на две системи върху един диск. 

Най-накрая така ще направя. Въпреки, че съм доста песимистично настроен, че този път ще има разлика...  :D

Най-накрая така ще направя. Въпреки, че съм доста песимистично настроен, че този път ще има разлика...  :D

Ако проблемът се корени от дискретната видеокарта(което е така според мен) нова инсталация едва ли ще реши проблема.При инсталация когато системата засича хардуера ще види дискретната карта и ще зареди "nouveau" драйвера който доколкото знам е вграден в ядрото.И с две думи ситуацията според мен ще стане същата.По-добре инсталирай съответния драйвер на Nvidia и превключвай между двете видеокарти.

След като преди време бех направил уеб "страничка провъзгласяваща превъзходството на Arch Linux" вище тук .

Реших, че трябва да си поиграя, и да направа нещо такова и за най добрата за сървер ОС :P

Та е на, направих "страничка провъзгласяваща сървър превъзходството на CentOS" вище тук . :)

Ако ви харесва, може да я използвате където искате :)source link

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.