Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

Адаш сложих CENT OS 6 ма не ме пуска като root в конзолата ,паролата ми е вярна.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Адаш сложих CENT OS 6 ма не ме пуска като root в конзолата ,паролата ми е вярна.

Как пробваш да влезнеш като root в конзолата?

За root

$> su <root парола> <не потребителска парола>

за да добавиш на потребителя sudo привилегии.

$> su <root парола># echo "$username ALL=(ALL) ALL" >> /etc/sudoers# exit$> sudo bla bla <потребителска парола>

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Влезнах вече аз със su. Сега как да си инасталирам пакетен менъджър ?Нет инсталация 1 час :)  чудя се на себе си как се навих да се занимавам с това. :giggle1:

Влезнах вече аз със su. Сега как да си инасталирам пакетен менъджър ?Нет инсталация 1 час Публикувано изображение  чудя се на себе си как се навих да се занимавам с това. Публикувано изображение

Ако ще има 20 въпросчета за "Какво да права след като инсталирам CentOS 6.5" по добре направи нова тема, и ще ти бъде помогнато :) така за в бъдеще ще е по полезно за който и да е...

Сега упдейтвам в конзолата ,баси цирка

Ако ще има 20 въпросчета за "Какво да права след като инсталирам CentOS 6.5" по добре направи нова тема, и ще ти бъде помогнато :) така за в бъдеще ще е по полезно за който и да е...

Не знам кой друг психопат като мен ще тръгне да инсталира през нета CENT OS :wink12:

Влезнах вече аз със su. Сега как да си инасталирам пакетен менъджър ?Нет инсталация 1 час :)  чудя се на себе си как се навих да се занимавам с това. :giggle1:

su

yum update

yum install yumex

Направо не знам какво да правя ,трих,обнових ,инсталирах пак .Пробвах с различни версии на видео драйверите ,но все съм с TTY 2 и надпис Reached  target network .Ядрото е 3.15.5-2-ARCH.Arch Linux i686 ,ако мога да видя Gnome 3  ще е добре ,засега съм писач.Поне нет има Публикувано изображение

Днес пак борба Публикувано изображение  .

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Pi1 (първата версия на B с 256MB): Web сървър, който прави и стрийминг на видео от статични файлове, IceCast сървър

Pi2 (втора версия на B с 512MB): Home Automation - управлява няколко неща - климатик, телевизор, приемници за телевизия, осветление, събира информация за температура, влажност, осветеност, говори с няколко Arduino-та безжично

PI3 (втора версия на B с 512MB): играчка за тестове

Такива простички нещица :)

Тай тай,дедо ми казваше "На префалено лозе не ходи с голяма кошница" та CENT OS инсталирах ,нет инсталация  близо 1,30 час.Всичко добре ,само най необходимите пакети ,пулсе аудио и т.н..Първо греда ,зарежда на десктоп за 4-5 минутки ,после при рестартиране или изключване един странни звуци пращящи от тонколоните, супер бъгава ОС 

:)  Минт КДЕ 64 зарежда за 1.5 минута ,инсталира се и се настройва за максимум 1 час

П.П. Като инсталирах CENT OS сложих отметка "Десктоп" , за да не инсталира излишни глупости.После инсталирах yumex  ,гледам няма го,пиша в конзолата и ми казва "Пакета не е инсталиран".Инсталирам наново всичко ОК и пак греда  :giggle1:

... супер бъгава ОС 

:)  Минт КДЕ 64 зарежда за 1.5 минута ,инсталира се и се настройва за максимум 1 час

П.П. Като инсталирах CENT OS сложих отметка "Десктоп" , за да не инсталира излишни глупости.После инсталирах yumex  ,гледам няма го,пиша в конзолата и ми казва "Пакета не е инсталиран".Инсталирам наново всичко ОК и пак греда  :giggle1:

След като нямаш опит с CENT OS, защо не инсталира версията с KDE от LIve CD ? Има всичко необходимо за нормална работа, само трябва да добавиш допълнителното хранилище.

Колкото до ментата - при мен, Ubuntu с Xfce, зарежда за 10-12 секунди и изключва за 2-3 секунди. Няма да издържа да ползвам десктоп, който зарежда повече от минута.

Тай тай,дедо ми казваше "На префалено лозе не ходи с голяма кошница" та CENT OS, супер бъгава ОС 

Ако за тебе CentOS,Debian са бъгави ОС, тогава по добре спри да ползваш Линукс :)

Друго не мисля, че тази ОС е за тебе, още си твърде зеелен! :P

Човъркай се още мъничко в ментата и другите, и с времето лека по лека ще хванеш верния път.

След като нямаш опит с CENT OS, защо не инсталира версията с KDE от LIve CD ? Има всичко необходимо за нормална работа, само трябва да добавиш допълнителното хранилище.

Колкото до ментата - при мен, Ubuntu с Xfce, зарежда за 10-12 секунди и изключва за 2-3 секунди. Няма да издържа да ползвам десктоп, който зарежда повече от минута.

Ментата и при мен изключва за 4-5 секунди ,то за зареждането бърза работа нямам ама 4-5 минутки...............

Ако за тебе CentOS,Debian са бъгави ОС, тогава по добре спри да ползваш Линукс :)

Друго не мисля, че тази ОС е за тебе, още си твърде зеелен! :P

Човъркай се още мъничко в ментата и другите, и с времето лека по лека ще хванеш верния път.

Ти къде видя да казвам нещо за Дебиан ..........?CENT OS я видях колко струва,не знам какви настройки трябва да се правят уж била  бърза ,стабилна .......бля бля .Приказки от 1001 нощ :)

Вероятно, мрежова инсталация на Debian, при теб ще доведе до същият резултат. Там обаче можеш да ползваш стандартните десктопи (task-kde-desktop, task-xfce-desktop, task-gnome-desktop), които включват и стандартен комплект драйвъри за хардуер. 

Интернет сайт за разглеждане на снимки на дистрибуции линукс.

Може да е от полза на некой :)

сайт - http://www.linuxscreenshots.org/

...CENT OS я видях колко струва,не знам какви настройки трябва да се правят уж била  бърза ,стабилна .......бля бля .Приказки от 1001 нощ Публикувано изображение

Моля не бъркайте това че вие не можете да настроите нещо с това че нещо не може да се направи :)

В момента се занимавам с инсталацията на един Арч. Искам да попитам може ли по време на инсталацията да се свържа към рутера си посредством Wi-Fi, защото изглежда, че трябва да се свалят някакви неща, а аз нямам достъп до интернет?

В момента се занимавам с инсталацията на един Арч. Искам да попитам може ли по време на инсталацията да се свържа към рутера си посредством Wi-Fi, защото изглежда, че трябва да се свалят някакви неща, а аз нямам достъп до интернет?

Здравей!

Става така:

# wifi-menu

Ще ти се покажат наличните мрежи, които са в обхвата ти, после клик върху твоята, пишеш кода и пак клик, после вече би трябвало да се конектира в интернет. След това си продължаваш с инсталацията, и това което ти трябва с интернет връзка и т.н...

Важно!!

Задължително инсталирай тези пакети, ако искаш да имаш интернет през wifi, след инсталация:

Още тук

pacstrap -i /mnt wpa_supplicant wireless_tools dialog

Много благодаря. Аз вече намерих как става намирането на мрежа по време на инсталацията, но пък нямах след инсталацията. Довечера като се прибера задължително ще пробвам отново.

Ок, инсталирах всичко, което беше посочил, но нещо пак не се получава. Излиза това: Job for [email protected] failed. И после не знам какво да правя. Рових се в Арч уики-то, но това, което е посочено като решение не мога да го направя, защото липсвало нещо.

Кога по точно ти излиза това?

след wifi-menu ли?

edit 1 дай ми тази команда

netctl list

edit 2 дай също тази командa

sudo journalctl -b --priority 0..3

Pi1 (първата версия на B с 256MB): Web сървър, който прави и стрийминг на видео от статични файлове, IceCast сървър

Pi2 (втора версия на B с 512MB): Home Automation - управлява няколко неща - климатик, телевизор, приемници за телевизия, осветление, събира информация за температура, влажност, осветеност, говори с няколко Arduino-та безжично

PI3 (втора версия на B с 512MB): играчка за тестове

Такива простички нещица :)

Имаш ли Web monitoring (php) за температурата? DS18b20 ли ти е датчика?

Имаш ли Web monitoring (php) за температурата? DS18b20 ли ти е датчика?

Не знам какво трябва да се разбира под web monitoring, но имам разни графики. Имам и DS18B20, имам и от DHT22

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.