Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

Ако бачка добре да черпите  ;) А ако не бачка добре  :wink12:

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Момчета някой има ли опит с VirtualBox под Ubuntu 14.04?Знам че е нормално нещата да вървят тегаво ама чак пък толкова...Инсталирал съм го от софтуерния център на Ubuntu,също така съм инсталирал и екстенжъна и пуснах един Debian 7.5.0 i386 netinstall.Задал съм му 2 GB RAM и 8 Gb VDI хард с фиксиран размер.Тръгнах да инсталирам всичко добре  но не знам дали е нормално да се инсталира вече около 3 часа.При избор на пакети съм му задал да инсталира уеб и ssh сървър и десктоп.Пакетите ги свали за десетина минути но инсталацията се тътри от 2-3 часа вече и все още е на 52%.Хост машината е лаптоп с Intel P6200 процесор и 8 GB RAM.

Нещо доста набъбнаха тия ядра http://s19.postimg.org/5txzhp0s1/kernel.png

Не, че хардуерът, който трябва да поддържат е намалял.

А Дебиън е все още на 3.2. Ядро,което излезе преди 2/3 години. 

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Имам проблем със скайп в Линукс Минт Мате 64 бита,като искам да проведа видео разговор и напиша текстово съобщение скайпа се изключва и трябва да се логна пак .Дразнещо е  :mad: ,някой да има идея някаква !

Съжалявам но това което виждам тук е, направо отвратително!

Мисля, че може да си спестяваме такива картинки със фекали, пък и всеки има право да си ползва каквото иска,

било то продукти на Micr*soft и т.н.

Съжалявам но това което виждам тук е, направо отвратително!

Мисля, че може да си спестяваме такива картинки със фекали, пък и всеки има право да си ползва каквото иска,

било то продукти на Micr*soft и т.н.

Имаме си фанатик ;)

Имам проблем със скайп в Линукс Минт Мате 64 бита,като искам да проведа видео разговор и напиша текстово съобщение скайпа се изключва и трябва да се логна пак .Дразнещо е  :mad: ,някой да има идея някаква !

Липсват ти едни плъгини. Затвори скайп и от терминала ctrl+alt+t ги инсталирай по следния начин

sudo apt-get install libasound2-plugins:i386 

В случая става дума за това, че Скайп по подразбиране е 32-битово приложение, та тук му трябва въпросният преводач, за да работи и на 64-битова ОС.

Но след това може да продължиш да имаш проблеми с някои действия в Скайп. Те са проблем и за 32, и за 64 битовата версия. Затова:

sudo sed -i 's/^Exec=.*/Exec=env PULSE_LATENCY_MSEC=30 skype %U/' /usr/share/applications/skype.desktop

Така, ако вече си направил някакви иконки за бързо достъп по панелите или десктопа, трябва да им отвориш properties, и да поставиш в графата command 

env PULSE_LATENCY_MSEC=30 skype

като с това заменяш съдържанието на тази графа, ако има такова.

P.S. На мен това ми помогна. Не се правя на разбирач, просто ти превеждам на български ето това (картинки има вътре)

http://500sovetov.com/advice/Computers-Internetq/Linuxq/linux-mint-16-problemi-so-skype-267/all

Поздрави и дано съм бил полезен.

Редактирано от korduna (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, имам няколко тъпи въпроса: за направата на буутващо ЮСБ, има ли значение каква версия е ЮСБто 2.0 или 3.0 и 4гб памет достатъчни ли са?

4 GB за Linux? Би трябвало. За кое UB  иде реч? За версията на флашката или за версията на порта на компютъра?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

За кое UB  иде реч? За версията на флашката или за версията на порта на компютъра?

Ами на флашката.

Благодаря. Така си и мислех, но трябваше да попитам.

Никакъв проблем с USB3.0 flash drive - бодеш във всяко USB

Не винаги! Имам Kingston DT Ultimate 3.0 G3 32GB и под какъвто и да е линукс, който съм пробвал на Dell Latitude e5530 с HM77 Express Chipset, не отваря флашката, като при буутваща такава след зареждане на кърнела зависва - явно липсваща поддръжка за тази специфична флаш памет в досегашните линукс ядра. С бозата никакви проблеми. Иначе по спомен друг  производител като Apacer нямаше проблем с линукс ядрата и се отваряше и всичко работеше перфектно.

С последнот ядро как са нещата?

Последното, ако говорим за 3.15.3, не съм го тествал, но до всичко преди него - никакъв успех. Не ми се вярва този проблем и с най-новото да е оправен. По-скоро очаквам 3.16.х бранча да се стабилизира скоро и да му дам възможност.

Във G+ попаднах на това, та реших да го шарна тук, понеже може да е помощ за тези от вас, които искат да пробват/инсталират линукс заедно със уиндойс 8 през UEFI.

Пак от горния линк, за CentOS7 и Windows8 UEFI инсталиране.

Аз само шарвам, не отговарям ако нещо при вас не сработи :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.