Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

Защо ползвате Линукс... аз виждам смисъл само в Back Track от всичките дистрибуции. Поне можеш да разбиеш паролата на wi-fi съседа хахаха :D

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защо ползвате Линукс... аз виждам смисъл само в Back Track от всичките дистрибуции. Поне можеш да разбиеш паролата на wi-fi съседа хахаха :D

Да приложиш Wi-Fu на съседа, нети е нужен Back Track, а само една простичка програма.

Да приложиш Wi-Fu на съседа, нети е нужен Back Track, а само една простичка програма.

А не само програма ти трябва,трябва да знаеш и какво точно правиш.

Момчета некой не е, ли помислил над това, да направи extension за Firefox/Chrome etc .. което да показва известията от Kaldata форумите?

Какво имам предвид: Пример https://github.com/seleznev/firefox-extension-lor-notifier

Неможе ли да се пренапише това нещо?

edit: Как да извада тази информация от notificationlog-а на Kaldata? [Готов съм да чуя, всички възможни начини]

П.С Нема да е зле, да се започне един такъв проект, не мислите ли?

Може би трябваше да бъде зададен този въпрос, във темата, Към екипа от форума?.

Може да ме преместите, ако е нужно!

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Незнам мисля че,във main.js просто трябва да се смени url-то,id и lable_,във package.json също трябва да се поиграе малко

Незнам мисля че,във main.js просто трябва да се смени url-то,id и lable_,във package.json също трябва да се поиграе малко

Да ясно но, как да извада тази информация от notificationlog-а на Kaldata?

Да ясно но, как да извада тази информация от notificationlog-а на Kaldata?

Хъм сега се рових в плъгина за новините и открих това ,ама няма да работи за нотофикацията

http://www.kaldata.com/plugin.php?updates=new 

ХЪм.Страна работа става сега на мен ми показваше брояча Нула ? А сега излиза страницата ?

Редактирано от tux (преглед на промените)

ХЪм.Страна работа става сега на мен ми показваше брояча Нула ? А сега излиза страницата ?

Точно брояча ми трябва да знам :), в момента чета как стават тези магий във други форуми.

Та ако мога да измъкна нещо :)

Или, ако има некой добър модератор да даде некой коз?

Ще е още по добре!

Точно брояча ми трябва да знам :), в момента чета как стават тези магий във други форуми.

Та ако мога да измъкна нещо :)

Или, ако има некой добър модератор да даде некой коз?

Ще е още по добре!

Ей това си мислих и аз,някой модератор да помогне.

пп

МИсля че,се сещам за един ;)

пп2

То може да се пробва,ако вземеш адреса само на твоя нотификейшън,да провбаш дали работи.

Редактирано от tux (преглед на промените)

Ако на тия 2 реда се смени адреса дали ще покаже  каквото трябва .Във Калдата е това  за известията :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=core&module=usercp&area=notificationlog

а в плъгина е така

const checkUrl = "https://www.linux.org.ru/notifications-count";const notifUrl = "https://www.linux.org.ru/notifications";

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Напредвам, може би :)

Ще мъча така да вида!

"http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=core&module=usercp&area=notificationlog=count?s="

или

"http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=core&module=usercp&area=notificationlog=count=%s"

Да де това ми беше идеята ,но ако знаеш в каквъв голям прозорец се показва :)

Да де това ми беше идеята ,но ако знаеш в каквъв голям прозорец се показва :)

Би трябвало да се показва само броя на известията. 1 -2 -5 etc..

А между другото, каква е представката кoято ти имаш за Kaldata?

Или е нещо друго!

А между другото, каква е представката кoято ти имаш за Kaldata?

Или е нещо друго!

Не просто погледнах,изходния код на страницата като маркирах бутона за известия.А иначе разгледах екстенжъна на Хромчето,за Калдата

А иначе разгледах екстенжъна на Хромчето,за Калдата

Да де, тва имах предвид, дай линкче, нема ли?

Дай да видим, за какво става въпрос :)

П.С И защо самo за Хроме, и това аko нe е дескриминация ...

Ами най-добре си го инсталирай и го разгледай.Хрома го инсталира във $HOME/.config/google-chrome/Default/Extensions

Ами най-добре си го инсталирай и го разгледай.Хрома го инсталира във $HOME/.config/google-chrome/Default/Extensions

Нее, немам Хром само ме интересуваше, да погледна какво прави, и за каво служи?

Описанието в линка..

Здравейте на всички. Със CAE Linux- Xubuntu - XfCE съм. Не мога да запиша на флашка или външен хард диск нищо. Дава ми грешка. И на УСУ Линукс преди време същото. Искам да си запиша филм под Линукс на Флашката или Харддиска, който после да гледам на телевизора. Не искам да записвам Линукс на флашка. Просто със слагането/ включването на Флашката или външният хард диск ми дава грешка. Под Windows 7  на същите устройства няма такъв проблем, но при компютъра на съседката. Не мога през час да ходя при съседката да я безпокоя да ми сваля филми и записва на Хард диска. Пробвал съм с една флашка и  два външни харда 1 ТБ 2,5" .  На флашката записа нещо част от това и изкара грешка и не иска да се изтрие, нито да се форматира. Не знам и как се форматира флашка под Линукс  / просто в линукс няма такава опция / . В Windows на всяко меню от десен бутон възможност за форматиране на флашка. На единият ми хард диск уж го записа,  поне така даваше, но ги няма на харда филмите и, като пак включих харда в компютъра веднага даде грешка и не го разпознава.  На другият хард диск записа филмите нормално, като под директория и ги гледах на телевизора. Просто Линукса поврежда Флашки и външни хардове, който после само на  Windows 7, 8.1  се оправят. Линукс инсталира допълнително две директории, едната е Trash,  а другата не я помня. Същите и при Windows  не може да се изтрият, а трябва само форматиране на флашката/ харда за да се махнат. Нищо против тези две директории, но заемат излишно място и са неприятни за гледане - просто не се вписват с необходимите папки.  Ако може някой да ми каже как да форматирам флашка и да си изведа иконка за смяна на клавиатурата на Линукса.  Обърнах се с тези въпроси за помощ към cybercop -  сигурно съм му омръзнал с молбите си за помощ на лични. За клавиавиатурата ми даде линк към тема в калдата, от който само командният ред ми беше от полза за една команда. Другото нищо общо с реалното описание в темата и съм без икона за сменяне на клавиатурата. За Флашката и харда не можа да ми помогне, но му благодаря за усилията и се извинявам за нахалството и безпокойствието. За да не спамим форума и за да не се дразнят някой на неопитността ми - скайпът ми е bdenkov.  За такова нещо, като запис на филм на флашка в Линукс трябва помощ от форум. Извинявам се за острите думи. Нужна ми е помощ по- скайпа за да овладея Линукс. Ще се радвам на всякаква помощ. Обещавам, че след, като овладея Линукс и аз ще помагам в форума. Не исках да отварям нова тема, а писах в тази за да не спамя форума.

...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Превод - първа снимка mintstick , втора - gnome-disk-utility ; gparted - от мене ( използвай опцията за демонтиране първо и след това - формат и т.н. ; етикет , ако има , да е на латиница - за всички).

Във гитхъб попаднах на един проект в начален стадий, става въпрос за (Pepper) Flash player работещ във Firefox, можете да хвърлите едно око, като инсталирате и тествате, за сега пише че е още във Alpha версия, също пише че повечето видео плайери работът, включително аудио/видео.

Дрън,дрън, най добре ако искате пробвайте, страницата на проекта freshplayerplugin

Ако бачка добре да черпите ;)

Във гитхъб попаднах на един проект в начален стадий, става въпрос за (Pepper) Flash player работещ във Firefox, можете да хвърлите едно око, като инсталирате и тествате, за сега пише че е още във Alpha версия, също пише че повечето видео плайери работът, включително аудио/видео.

Дрън,дрън, най добре ако искате пробвайте, страницата на проекта freshplayerplugin

Ако бачка добре да черпите ;)

Инсталирай за Ubuntu

Инсталирай за Arch linux

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.