Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

Трябва да опиташ някой път :)

NAS-a ми не е спиран откакто го конфигурирах :D
  • Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

колкото по-дълго работи една линукс система толкова нещата се стабилизират в нея и усещането ми е че заработва малко по-бързо

Нъплно споделям това мнение.

NAS-a ми не е спиран откакто го конфигурирах :D

Понякога ми се налага да го рескам моя заради ъпдейти, но е почти 24/7 ъп :)

~$ uptime 08:27:58 up 3 days, 18:56,  1 user,  load average: 0.08, 0.03, 0.05

Скиновете на Winamp 2.x напълно съвместими ли са с Audacious?Или някой случайно да знае откъде мога да сваля скинове за този плеър?

http://gnome-look.org/content/show.php/LED+VU+Meter?content=146286

И много други можеш да намериш

Само за Firefox29

Как да се върнем, към старият интерфейс на Firefox.

линк

Колеги от тук кой файл да изтегля ЛИНК ,че се обърках има един 4,2 гб и един 1,7 все 64 бит :(

Колеги от тук кой файл да изтегля ЛИНК ,че се обърках има един 4,2 гб и един 1,7 все 64 бит :(

в 99% само това ти трябва: http://mirrors.neterra.net/centos/6.5/isos/x86_64/CentOS-6.5-x86_64-minimal.iso

Капитане благодаря ,може ли малко повече инфо-минимал какво значи :) ще мога ли да го пробвам преди инсталация

Капитане благодаря ,може ли малко повече инфо-минимал какво значи :) ще мога ли да го пробвам преди инсталация

Не, няма да можеш да го пробваш, за да пробваш жив диск ти трябва live: http://mirrors.neterra.net/centos/6.5/isos/x86_64/CentOS-6.5-x86_64-LiveDVD.iso

А това е минимална инсталация. След това от нея си инсталираш каквото искаш (само текстови режим)

Аха ясно ,значи тегля 1,7 гб ,благодаря :)

Дежурен по СОД съм ,че имам време да пробвам ,сега правя флашката :)

За Desktop

Има и Live CD версия - която е, по малка по-размер http://mirrors.neterra.net/centos/6.5/isos/x86_64/CentOS-6.5-x86_64-LiveCD.iso аз си ползвам нея, тъй като ползвам Centos за desktop, и това което включва cd-то ме устройва. Другото си го добавям аз.

За Server

Minimal инстала, тъй като, нема да ти трябва работна среда, и некои други X глупости към нея.

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

ftp://ftp.redhat.com/redhat/rhel/beta/7/x86_64/iso/

Докато е бета ще бъде свободен за теглене и ползване.

Въпрос от интерес, към капитанa!

Q: КОя Centos-ка версия ползвате, и смятате ли да обновявате, с излизането на 7-цата?

Въпрос от интерес, към капитанa!

Q: КОя Centos-ка версия ползвате, и смятате ли да обновявате, с излизането на 7-цата?

6. И ще има обновяване едва след като стигне 6.9. Това са отговорни сървъри на които не бих желал да си правя експерименти :)

6. И ще има обновяване едва след като стигне 6.9. Това са отговорни сървъри на които не бих желал да си правя експерименти :)

Разбирам ви, и мисля че повечето ще постъпят като вас. Все пак, промените в репертуара които включва 7-та, са доста.

И едвали на всеки, му се иска да експерементира със нея. Пък и със сигорност ще и трябва време, всичко да се сработи добре, както сега го прави.

Разбирам ви, и мисля че повечето ще постъпят като вас. Все пак, промените в репертуара които включва 7-та, са доста.

И едвали на всеки, му се иска да експерементира със нея. Пък и със сигорност ще и трябва време, всичко да се сработи добре, както се го прави.

Лично препоръчвам да се изчака с ъпдейта и да се направи с 7.1 Иначе може да се разгледа във виртуалка :)

Пробвах я ,няма кой знае каква разлика с Минта ,малко повече софтуер има .Само не разбрах докато бях в лайв и пусна някакво приложение и го минимизирам не го показва в лентата :(

Аз лично мисля да карам до край със 6-цата. Няма какво да му гледам на 7-ма, тея работи (с исключение) вече съм ги ползвал, пък и 6 е скала, и пасва идеално на мойта машина, за сега нема грешка.

P.S Само ми е странно, че 7-та е базиран на една от най плуваните версий на Федора (18)-ката.

Пробвах я ,няма кой знае каква разлика с Минта ,малко повече софтуер има .Само не разбрах докато бях в лайв и пусна някакво приложение и го минимизирам не го показва в лентата :(

А ми, има доста разлика :).

И откъм приложения Centos има доста по малко, които влизат във репотата с които идва.

Относно панела незнам, при мен всичко лети :)

Мисля да си остана със Ментата за сега ,доволен съм :)

Тази CentOS имаше някакъв инструмент за премахване на инсталиран софтуер,това някакво подобие като в джама,какво налага такава екстра

Мисля да си остана със Ментата за сега ,доволен съм :)

Тази CentOS имаше някакъв инструмент за премахване на инсталиран софтуер,това някакво подобие като в джама,какво налага такава екстра

??? При всяка дистрибуция може да се премахне софтуер

Този инструмент идва със Gnome (средата която се ползва в живия образ), и се казва Add/Remove software нищо от небесата, не е  :)

Ако инсталираш minimal диска, едва ли ще го има :)

Да де ама до сега съм пробвал сигурно 7-8 вида дистрибуции сефте видях това като при бозата.

Капитане знам ,че може да се премахва софтуера :)

Да де ама до сега съм пробвал сигурно 7-8 вида дистрибуции сефте видях това като при бозата.

Капитане знам ,че може да се премахва софтуера :)

Още, много работи има да откриете :)

Особенно ако надникнете в кутията на пандора, унова черното джамче :P

Ааааааааа адаш не ме вкарвай в изкушения :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.