Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

Мале мила, баси и форума, тук има един камион палячовци, които се имат за супер светнати линукс разбирачи. Този над мен, изобщо дори и не е виждал хардуера за който съм писал, ама се изплясква, че ментата била страхотен вариант. да страхотен е но за стари машини с поддържан хардуер. Иначе когато попитах за това как да оправя brightness control на мента 17.1 големите разбирачи се покриха, та се наложи дори да пиша аз как съм го оправил. Точно тук има само едни заблудени паляци, които като ги питаш нещо сериозно и почват да ти казват колко си тъп.

Един бърз въпрос към разбирачите как се ползва пълноценно тъчпада под мента 17.1 на Aspire E5 -572G-77BU. За видеото разбрах че няма да стане, има само статии в нета как видиш ли 346 съпортвал 840М обаче никой не виждал инсталиран и работеш драйвър на тази карта.

Модераторе, има ли някоя част от компютъра ти, която работи изобщо? При мен, тъчпада работи. като си поставя пръста върху него. Не съм пипал нищо по настройките. Изглежда си уцелил много странен лаптоп, защото досега не съм попадал на лаптоп, чиито тъчпад да не работи под Linux. По принцип, драйвърът е xserver-xorg-input-synaptics.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

@Кибер, не си прав. За да го говори - начи има нечто. Пък и си направих труда за справка в нета и ... Ми има нещо не по реда си, ама де е, смее ли да попита човек и има ли кой да му каже...

Linux x64 (AMD64/EM64T) Display Driver

Version: 343.36 Release Date: 2014.12.5 Operating System: Linux 64-bit Language: English (US)

GeForce 800M Series (Notebooks):GeForce GTX 880M, GeForce GTX 870M, GeForce GTX 860M, GeForce GTX 850M, GeForce 840M, GeForce 830M, GeForce 820M

Sokoban  ти с коя мобилна карта си бре пишман майсторе ? На какъв език трябва да ти го напиша ,че драйвера го боли фара ти с коя дистрибуция си и коя ти е  десктоп средата. Минта излиза 1 месец след Убунту защото имат навика да изчакват докато  се открият грешки в прясното дистро. Освен по логото и 4 -5 къстъм  файла двете дистрибуции са едно и също нещо.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

@Кибер, не си прав. За да го говори - начи има нечто. Пък и си направих труда за справка в нета и ... Ми има нещо не по реда си, ама де е, смее ли да попита човек и има ли кой да му каже...

Писах само, че неговият лаптоп трябва да е доста проблемен. Пуснах Linux Mint 17.1 с МАТЕ и я разгледах по- подробно. Според мен си е по- добра за настолен компютър. Тъчпада работи, но не видях опция да се изключва напълно. Нещо, което в Xfce става с една отметка.

http://s19.postimg.org/4cpptdhrn/touchpad.png

Има и един дразнещ проблем с яркостта. Изглежда яркостта се контролира едновременно от скрипт и от настройките на mate-power-manager, които се дублират. А, не виждам опция за изключване в Power-manager. Не е проблем, ако не си взискателен и не се дразниш от премигването при превключването на яркостта от power-manager след стартиране.

Тъчпад-овете, както и много други компоненти, се поддържат от ядрото, т.е. ако ядрото е старо тъчпадът може и да не работи. А колегата модератор разглежда дистрибуциите като отделни ОС, а те са едно и също. Ако ядрото поддържа въпростния тъчпад - дали ще Минт, Убунту се е тая, както се казва: "Изворът е един и същ, тълкуванията различни".

Sokoban..............На 3 лаптопа съм инсталирал Минт Мате и на всички им работят тъчпадите            ето ти линк от дето да си дръпнеш драйвера .......аман от мързеливци ЛИНК  .Ама то е лесно да дънкаш щуротии

Аууууууууууу колко сложен Ацер.............сега го погледнах,ма той чудо на инжинерната мисъл..............за сведение на автора тъчпада на Леново т61 е по-сложен и си бачка под Минт Мате,а и на моя от подписа е същия с тракпойнт/ко не знаеш кфо е питай чичо Гошо/ пак няма грижи.

Linux x64 (AMD64/EM64T) Display Driver

Version: 343.36 Release Date: 2014.12.5 Operating System: Linux 64-bit Language: English (US)

GeForce 800M Series (Notebooks):GeForce GTX 880M, GeForce GTX 870M, GeForce GTX 860M, GeForce GTX 850M, GeForce 840M, GeForce 830M, GeForce 820M

Sokoban  ти с коя мобилна карта си бре пишман майсторе ? На какъв език трябва да ти го напиша ,че драйвера го боли фара ти с коя дистрибуция си и коя ти е  десктоп средата. Минта излиза 1 месец след Убунту защото имат навика да изчакват докато  се открият грешки в прясното дистро. Освен по логото и 4 -5 къстъм  файла двете дистрибуции са едно и също нещо.

Ти малоумен ли си? Колко пъти трябва да ти пиша едно и също нещо че да го разбереш? драйвъра се инсталира(840М) но крашва чинамона, което идва че е абсолютно безполезен така. Тъчпада за сведение на сайбъркюпа работи наполовина(десен бутон не иска) само под ядро от 3,16 нагоре, но дори и на 3,19 десен бутон пак не работи. Макелеле ти си тотален ретард мойто момче с тази изветряла техника от подписа ти, но умееш да даваш безполезни съвети. Чакам предложения от така големите майстори как се пуска тъчпада да работи на 100% и драйвъра за 840М да не крашва чинамона. Единствено 340 се инсталира и работи, докато не си вържа монитора, като след рестарт пак е Flash Back и пак отначало... Алкатраз от нета ще ти извадя 101 статии как се подкарва 343 или 346 но не всичко работи така както е написано.

Ти малоумен ли си? Колко пъти трябва да ти пиша едно и също нещо че да го разбереш? драйвъра се инсталира(840М) но крашва чинамона, което идва че е абсолютно безполезен така. Тъчпада за сведение на сайбъркюпа работи наполовина(десен бутон не иска) само под ядро от 3,16 нагоре, но дори и на 3,19 десен бутон пак не работи. Макелеле ти си тотален ретард мойто момче с тази изветряла техника от подписа ти, но умееш да даваш безполезни съвети. Чакам предложения от така големите майстори как се пуска тъчпада да работи на 100% и драйвъра за 840М да не крашва чинамона. Единствено 340 се инсталира и работи, докато не си вържа монитора, като след рестарт пак е Flash Back и пак отначало... Алкатраз от нета ще ти извадя 101 статии как се подкарва 343 или 346 но не всичко работи така както е написано.

Господин лоши обноски, със риск да бъда обиден от вас. Пробвайте със решението на подобен проблем от този линк Цък!

Защото има вероятност този десен бутон да е изключен.

Лека вечер!

Господин лоши обноски, със риск да бъда обиден от вас. Пробвайте със решението на подобен проблем от този линк Цък!

Защото има вероятност този десен бутон да е изключен.

Лека вечер!

Явно темата във форума на минт не съм я намерил, но във форума на убунту този пост го видях и не се оправи, за разлика от поста във форума на минт. Благодаря!

Сега остава само тъпия драйвър за 840М(343-346).Хиляда поста във форуми изчетох и няма оправия

Ти малоумен ли си? Колко пъти трябва да ти пиша едно и също нещо че да го разбереш....

Разбирам че си от село, но все пак член от екипа да нарушава 2.13 е малкоооооо срамно!

Мале мила, баси и форума, тук има един камион палячовци, които се имат за супер светнати линукс разбирачи. Този над мен, изобщо дори и не е виждал хардуера за който съм писал, ама се изплясква, че ментата била страхотен вариант. да страхотен е но за стари машини с поддържан хардуер. Иначе когато попитах за това как да оправя brightness control на мента 17.1 големите разбирачи се покриха, та се наложи дори да пиша аз как съм го оправил. Точно тук има само едни заблудени паляци, които като ги питаш нещо сериозно и почват да ти казват колко си тъп.

Скобане, че ти какво очакваш от български форум? Ако не ти кажат че не ставаш, значи не си в България. :)

Все пак някои неща имат разумно обяснение. Ако искаш някои да ти го оправи, покани човека на чат и ssh връзка, защото иначе каквото и да ти каже, без тоя хардуер, ще е предположение.

По отношени на графиката ще те посъветвам да инсталираш точно официалния драйвър който крашва. След това спри авоматичното стариране на графична сесия. Логни се през терминал и въведи командата startx. Пак ще крашне, но виж с каква грешка. Ще ти хвърли и къде е подробният лог. Аз така си го оправих.

Въоръжи се с повече търпение в Linux си трябва!

Може да ти даде някакви идеи:

https://wiki.archlinux.org/index.php/xorg

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Явно темата във форума на минт не съм я намерил, но във форума на убунту този пост го видях и не се оправи, за разлика от поста във форума на минт. Благодаря!

Сега остава само тъпия драйвър за 840М(343-346).Хиляда поста във форуми изчетох и няма оправия

Ще намерите решение, но се иска малко спокойствие.

Когато едно нещо не върви добре, е хубаво да го зарежете за малко, оставете го настрани докато ви се избистри главата, и сами не се сетите къде грешите.

Аз така, знаете ли колко пъти съм си бичил мозъка до пушек да намеря решение на даден проблем, и не го намирам чак докато си легна, и не ми дойде сам във главата :D щурава работа ДА! Тогава се става моментално, и се оправя :D независимо от часа :D.

Късмет!

“За да се сетиш за някого, първо трябва да спреш да мислиш за него!”

Адаш казва се провидение...........като си легнеш и ти идва музата..........Бетовен е сънувал музиката която е композирал............

Не знаех,че като използваш Линукс Гну си хакер и трябва да знаеш Асемблер и сам да си  пишеш драйверите.

Драйверите било за тачпада или за видео картата.Не знам,доколко тук пищешите са линукс гурута,но винаги са ми помагали .

Линукс може да работи и без графична среда ,и без  тачпад ,и без мишка.(user mode).

1280px-The_Linux_Graphics_Stack_and_glam

Редактирано от MirchevSvilen (преглед на промените)

Линукс може да работи и без графична среда ,и без  тачпад ,и без мишка.(user mode).

Разбира се, че може, точно там си проличава кои са истинските мъже :D

Също е хубаво да се знае, че линукс може да работи и със графична среда без тъчпад и мишка :D

Просто стартирайте X  така:

startx -- -nocursor

Той завалийката тъчпада си не може да подкара една седмица ................а вие му говорите за сътворението на света :lol6: :lol6:

Някой знае ли, какво се е случило с този вестник?

http://computerworld.bg/operating_systems

Потърсих го от носталгия и видях, че няма нищо общо с някогашният весник на хартиен носител.

Да не са го продали на някое поделение на Microsoft ?

По ми прилича на WinWorld, броячитем им са серозни числа => предлагат четиво за масата.

Mомчета, дайте някакви теми за xfce, ако ви се намират под ръка. И предложения за икони приемам. :D

Аз лично открай време си карам с gnome-brave. Те като че ли ми пасват най-добре. Но пък всичко е въпрос на вкус.

Аз ползвам една GTK+ тема, която съм кръстил OldGreybird. Качил съм я в Xfce-look.org.

http://s19.postimg.org/5u8ewosvn/Old_Greybird.png

За тема на иконите, предпочитам Faenza или Ubuntu-mono. 

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Бах ....................некъф ми трие коментарите от темата за Windows 10 :) ..............2 дена им се смея на бисерите !

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.