Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

Мен ми крашва компютър ...

Е, нормално виждам Виндовс :D

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е, нормално виждам Виндовс :D

Всичко каквото съм ползвал ми е крашвало, но шегата е наистина подходяща за тази тема :)

Пачо какво толкова си отворил на 66 таба ? Има отметки в тия браузери  и отнема 1 клик да си пуснеш сайта който ти трябва.

Ммм добре, я на първо време свали прикачения .zip, разархивирай и сложи папката в /etc така както си се казва. Демек требва да се получи директория /etc/adobe. После рестартирай сесията на потребителя или направо ПЦ-то и виж дали ще има подобрение по работа на флаша.

Добавено и тествано - работи! Много благодаря! :handshake:

Пачо какво толкова си отворил на 66 таба ? Има отметки в тия браузери  и отнема 1 клик да си пуснеш сайта който ти трябва.

Човек дето му трябва само един сайт, после само друг сайт в рамките на няколко часа не му трябва повече от телефон. Те айфоните на това научиха потребителите - правиш едно нещо и ако ти дотрябва да правиш и друго в тоя момент, то трябва да затвориш това което до момента правиш.

Не става така в моето ежедневие. Много сайтове се зареждат с ajax без да пренаписват url-a с цел да ти е трудно да автоматизираш scraping. Други пък правят същото но с цел да не можеш да автоматизираш сваляне на файлове, искат да те принудят да си купиш подходящия абонамент който ще ти позволи автоматизирана синхронизация на файлове. Резултатър е като в някогашните сайтове с frames - не можеш да запазиш като отметки конкретни страници, само главната.

Много сайтове са тежки, отнема време да се заредят. Ако трябва да ползвам бутоните напред/назад е изнервящо бавно. Затова отварям новите линкове в нов таб и после затварям каквото не ми трябва вече. Онези 66 таба не помня какво са били, може би понеже търся кола та са били 15-тина таба с коли. Ето сега какво е отворено с 28 таба, което е в зоната на нормалното за мен.

FF-TABS.png

• 2 седмици по-късно...

Революционната операционна система 

За хората ,които не знаят какво е Linux ,GNU ......

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

^ Този пост не е за спам и "пълни" приказки, а заслужава да се закове с гредарски пирон най-горе и да се набива на очи, та да видят някои заблудени що е то Linux. Определено си заслужава да се отдели време и да се изгледа цялото видео.

+1 и от мен за гледането на филма. Доста след като се бях зарибил с всичко свързано на тема Линукс гледах филма и помня, че много ми хареса :)

• 2 седмици по-късно...

Изгледах филмчето. Лошо ли е, че съм съгласен с Бил Гейтс за платения софтуер?

Изгледах филмчето. Лошо ли е, че съм съгласен с Бил Гейтс за платения софтуер?

Всеки си има собствено мнение.

Загледах се в новия сериал Mr. Robot  http://www.imdb.com/title/tt4158110/

Пилотния епизод беше клулт, и се зарибих понеже темата Linux беше доста застъпена. Та снощи в поредния епизод какво да видя конзолата на root@kali  :D

post-4917-0-40584600-1438434193_thumb.pn

• 4 седмици по-късно...

Излезна новата версия на konzolno-radio 1.0.9

h_1440346770_9940337_06aa72b100.png

Новости - ChangeLog

Тези които имат програмата вече инсталирана, може лесно да актуализират, като изпълнят sudo konzolno-radio --update

също ако сте добавили хранилищата за debian или rpm базираните, може да направите това със тяхна помощ, като потърсите за нова версия.

За останалите - изберете инсталация най подходяща за вас от тук -  ivoarch.github.io/konzolno-radio

Приятно слушане!!

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Демострация на sos-easy-install (StotinkaOS Easy Install) .

Не чакайте ефекти!

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Как да променя иконата на панела ,Xubuntu 14.04

9b59f9b60032ea47.png

Това би трябвало да се променя от икон-темата. Ако не намирате подходяща, може да създадете нова  на базата на съществуващата или по-просто да смените файла на иконката.

9b59f9b60032ea47.png

Като дадете десен бутон на мишката върху менюто и отворите настройките, ясно се вижда, откъде се сменя иконата. Виж тук

Но, за да зададете нова, трябва да е налична. Аз си поставям иконите в папка usr/share/pixmaps и от там я задавам. Пускам ви моята колекция с картинки. Поставете ги в папка pixmaps и задайте иконите от там. Има и няколко прилични панела.

https://cloud.mail.ru/public/87Tz/w14C1kKnj

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Мерси много

• 2 седмици по-късно...

Хора, според вас коя дистрибуция е, как да го нареча..... стабилна. OpenSuse 13.2 Gnome или Linux mint 17.2 KDE?

Редактирано от Ultimate Computers (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Цък,ако сте на Арчи .Гугъл стайл!!! 

[papyros]
SigLevel = Never
Server = http://dash.papyros.io/repos/$repo/$arch

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Имам проблем с wirelesa и по точно: С Parrot Security OS съм и не ми открива вградената уаиерлес карта на лаптопа, изпробвал съм всичко което намерих в нета но без резултат, всичко което действа за Кали линукс, убунту, дебиан тук не тръгва. Иначе когато включа външна усб карта няма проблеми. Имали някой с решение за тази ОС?

• 4 седмици по-късно...

Ако някой може да ми обясни, как внука ми който е на 3 години е успял да смени Grub-a на настолния ми комп, ще го черпя. Последно бях инсталирал ubuntu 15.10 и тя беше първа при зареждане , а УСУ-то второ, Вчера  виждам точно обратното след негов престой на компа

преди 36 минути, yogle написа:

Ако някой може да ми обясни, как внука ми който е на 3 години е успял да смени Grub-a на настолния ми комп, ще го черпя. Последно бях инсталирал ubuntu 15.10 и тя беше първа при зареждане , а УСУ-то второ, Вчера  виждам точно обратното след негов престой на компа

При мен, когато имах и Минт и Убунту на един комп, се беше получило това. Когато получих ъпдейт на Grub под Минт, си размениха местата, Минт първа Убунту втора. След това, когато получих същия ъпдейт, но под Убунту, се върхана в първоначалното си състояние.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Ха,ха:

hqdefault.jpg

• 1 месец по-късно...

Арч  се  позиционира трайно в моята класация като най не дружелюбната  дистрибуция. Елементарни неща като пускането на най елементарен сървър  се оказаха невъзможно дело след 3 дена четене и гледане на клипове.Дори след  инсталиране на  уж готово дистро се оказа ,че  нищо от това което исках да работи не рабити като хората.Който иска му давам достъп за 1 свдмица ако иска да се проба  и сам да се убеди колко смоптана и бъгава е тази дистрибуция.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.