Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

преди 1 час, Ивайло Костов написа:

Ако не правиш редовно бекъп значи сайта не е важен.

Ти пък се изказа ... сървър без бекъп :angry:  къде си виждал

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 42 минути, jhoro написа:

Ти пък се изказа ... сървър без бекъп :angry:  къде си виждал

На много места, и тук е същия случай - върнат форума 7 дена назад. Това както и да го върти е поради липса на редовен бекъп.

• Администратор
преди 2 часа, Ивайло Костов написа:

На много места, и тук е същия случай - върнат форума 7 дена назад. Това както и да го върти е поради липса на редовен бекъп.

Еми явно няма как да се разберем, ок прав си въртим го и правим бекъп точно и само в деня преди който мислим, че ще има срив, защото в екипа ни освен програмисти има и една ясновидка и тя ни предупреждава. След това като има срив уведомяваме в тази тема (за справка предишните ми постове в нея) и споменаваме, че работим по пълното отстраняване на проблемите и оправянето на личните съобщения. След като се оказва, че няма начин да оправим абсолютно всичко без да върнем бекъпа (този който случайно сме направили точно преди срива за какъвто ни е уведомила, че ще има нашата ясновидка) решаваме да върнем сайта съм този момент и те така. Та си прав по лесно е вместо да правим автоматично бекъпи всяка вечер да си наемем една ясновидка, която да ни казва кога ще има срив та случайно да направим бекъп предишния ден и те така. Айде лека вечер, че се отплеснах.

Добър ден! Макар да съм потребител основно на новинарската част на Kaldata.com, днес реших да се регистрирам, за да попитам възможно ли е да се направи нещо срещу възможността при изтриване на историята на браузъра, да се поставят допълнителни гласове на коментарите? OFFNews имаха също такъв проблем, но го решиха чрез въвеждане на регистрация и възможно оценяване на коментарите единствено след такава.

Според мен е важно този проблем да бъде решен, защото има злоупотребяващи, които променят съотношението на оценките за дадени коментари и един посетител, който не е навътре в нещата по определен въпрос ще остане с грешно впечатление относно тезите, които се подкрепят от потребителите на сайта. Конкретният случай, заради който реших да привлека вниманието ви, са коментарите под тази новина - https://www.kaldata.com/IT-Новини/Defender-в-ОС-Windows-10-Anniversary-Update-може-да-сканира-системата-до-112403.html#comment148260.

Смея да кажа, че следях развитието на коментарите внимателно и потребителят с никнейм Kaldata Kaldata доскоро нямаше нито един положителен коментар, докато "mluk be" изведнъж беше затрупан с отрицателни. Отново казвам - това разрушава доверието в Kaldata.com, както и на потребителите помежду им. Поне това е моето мнение.

@Калин Карабойчев, още един проблем, който открих след регистрирането ми - когато се впиша нормално във форума и преглеждам профила ми, там не се показва какво правя в момента ("Разглежда началната страница" и т.н.), а когато използвам т.нар. "Анонимен вход", в профила ми се показва въпросната информация. Не трябва ли да е обратното? (Извинявайте, ако ви занимавам с глупости, нямам представа как е било преди и затова така...) 19:22 - сега пък се оправи...

Редактирано от критичен (преглед на промените)

преди 9 часа, adersa написа:

Някой мод да е трил мнения ???? снощи преди да си легна си бяха 2016 а сега 1994 ?

никой не е трил, виж по-горе какво пише Калин

на 8.08.2016 г. в 17:16, exwol написа:

По-горе сте писали за възстановяване на базата от преди 7 дни, това за дни ли става дума или години, защото на мен активностите ми ги показва от 2010 г. 

Ти се радвай, че не е 17 или 27 хил.години. Да те връща ... при другите кроманьонци.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Администратор
преди 5 часа, критичен написа:

Добър ден! Макар да съм потребител основно на новинарската част на Kaldata.com, днес реших да се регистрирам, за да попитам възможно ли е да се направи нещо срещу възможността при изтриване на историята на браузъра, да се поставят допълнителни гласове на коментарите? OFFNews имаха също такъв проблем, но го решиха чрез въвеждане на регистрация и възможно оценяване на коментарите единствено след такава.

Според мен е важно този проблем да бъде решен, защото има злоупотребяващи, които променят съотношението на оценките за дадени коментари и един посетител, който не е навътре в нещата по определен въпрос ще остане с грешно впечатление относно тезите, които се подкрепят от потребителите на сайта. Конкретният случай, заради който реших да привлека вниманието ви, са коментарите под тази новина - https://www.kaldata.com/IT-Новини/Defender-в-ОС-Windows-10-Anniversary-Update-може-да-сканира-системата-до-112403.html#comment148260.

Смея да кажа, че следях развитието на коментарите внимателно и потребителят с никнейм Kaldata Kaldata доскоро нямаше нито един положителен коментар, докато "mluk be" изведнъж беше затрупан с отрицателни. Отново казвам - това разрушава доверието в Kaldata.com, както и на потребителите помежду им. Поне това е моето мнение.

@Калин Карабойчев, още един проблем, който открих след регистрирането ми - когато се впиша нормално във форума и преглеждам профила ми, там не се показва какво правя в момента ("Разглежда началната страница" и т.н.), а когато използвам т.нар. "Анонимен вход", в профила ми се показва въпросната информация. Не трябва ли да е обратното? (Извинявайте, ако ви занимавам с глупости, нямам представа как е било преди и затова така...) 19:22 - сега пък се оправи...

Здравейте, благодарим за градивната критика. 

Относно първия въпрос. Скоро ни предстои цялостен редизайн на новинарската част и тогава ще мислим за този проблем.

Относно втория въпрос. Какво правите в момента би трябвало да се вижда и в двата случая, но във втория само вие виждате, че сте онлайн и къде се намирате в момента.

Поздрави и приятни мигове във форумите.

преди 27 минути, Калин Карабойчев написа:

Относно втория въпрос. Какво правите в момента би трябвало да се вижда и в двата случая, но във втория само вие виждате, че сте онлайн и къде се намирате в момента.

Аз пък Не искам да се Вижда, какво Правя в момента...

Може да съм Си бръкнал в гащите...

преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Момо без глупости по никое време!:D

Що?

Аз съм глупак.

Поздравявам Ви...

Наздраве!

Преди няколко дни бях направил промени в профила си, на аватара и титлата, но днес при влизане видях, че съм със стария аватар и титла. Учудих се...Не съм променял нищо от отнзи ден. Също така не виждам аватарите на някои потребители под chrome и windows 7.

преди 1 час, miazmatik написа:

Преди няколко дни бях направил промени в профила си, на аватара и титлата, но днес при влизане видях, че съм със стария аватар и титла. Учудих се...Не съм променял нищо от отнзи ден. Също така не виждам аватарите на някои потребители под chrome и windows 7.

Не четохте ли постовете на администратора?

на August 8, 2016 в 18:31, Калин Карабойчев написа:

Здравейте,

За да оправим множеството проблеми, които се появиха след срива преди седмица, се наложи да възстановим цялата база на форума от деня преди срива. Тоест 31.07. 

Форума е с дата 31.07 и е нормално да не виждате промени, които сте правил след тази дата.

преди 20 часа, jhoro написа:

Ти се радвай, че не е 17 или 27 хил.години. Да те връща ... при другите кроманьонци.

Точно това ми е детската мечта, а пък ти ми викаш да не се радвам. К'ъв човек си бре.

преди 28 минути, exwol написа:

Точно това ми е детската мечта, а пък ти ми викаш да не се радвам. К'ъв човек си бре.

Аууу ... banging-head-on-the-wall-smiley-emoticon .... пак се издъних.

Звинявай начи - ама де да знам, че това ти е идеята (и мечтата).   :ohmy:

Това обачИ навежда на мисълта (на Фниманието на Калин) - че може ТИ да имаш пръст в цялата ... бъркотия.

преди 3 часа, jhoro написа:

Това обачИ навежда на мисълта (на Фниманието на Калин) - че може ТИ да имаш пръст в цялата ... бъркотия.

Ако имах, щях да се похваля. Щеше да е безумна чест за мен...

• Администратор
на 19/07/2016 в 16:30, haidukpikaso написа:

аз пак да питам дали ще се оправят клипчетата от фейсбук, това на какво прилича - на нищо нали, че води и в страницата линка на самото клипче

Това вече трябва да работи.

преди 2 минути, Калин Карабойчев написа:

Това вече трябва да работи.

я да видим

ураааа работи вече :clap:

благодаря

:wors:

• Администратор
преди 6 часа, valkiria1 написа:

След ъпдейта ,не може да се отвори темата "  Вашите снимки на цветя "... Дава "  Код на грешка EX0 "

Оправено

Понякога и аз имам проблеми с форума. И ми изчезват копчета. Имаше едно копче за преглед на коментар/тема преди да бъде побликувана. Не мога да го видя къде е сега.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.