Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

видях че има опашка ... да взема да се наредя и аз ....ъ-ъ-ъ....кво продават?

Пуснали са ... маслини (или само костилки)

Sent from my Vodafone 890N using Tapatalk

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Ся ще дойде и ще ми каже, ма те не пишат и затова незнаете! Почна на тебе и на Алгор да вярвам тря пометна!

Изчакай - да те забременят първо.

Sent from my Vodafone 890N using Tapatalk

1. Сайта работи мудно и бавно. Поне в сравнение със стария дизайн.

2. Къде са коментарите под статиите?

3. Реших да се логна... Опааа... Зависна. Презаредих страницата и се оказа, че съм логнат.

4. Няма никаква граница между различните статии, раздели, реклами и т.н. Всичко е изсипано на камара.

5. Уволнете си графичния дизайнер!

6. И т.н. ...

Редактирано от bure_s_barut (преглед на промените)

• Администратор

Благодарим ви на всички за отзивите. Нали разбирате, че в момента това е една огромна миграция, която правим от повече от 6 месеца. Дайте ни време всичко ще си дойде постепенно на мястото. Ако не помните и с форума беше така. Пускаме нещо постепенно го оптимизираме и след това започваме да добавяме неща и да го усъвършенстваме. Разбирам, че искате всичко да стане с едно щракване на пръстите и ние също го искаме, но за съжаление нещата не се случват толкова лесно, колкото ни се иска. Имайте търпение всичко ще си дойде на мястото и ще е по-добро и хубаво от преди.

Поздрави на всички, усмивки и приятни мигове в сайта.

Това, че казваме какво не е добре - не го правим за да се чувства някой неудобно, а за да се дооправят, доошлайфат нещата.
Има ли желание - другото е въпрос на време.

Г-н Карабойчев, за целта се прави копие на базата данни на отделен сървър и се работи на него. Като го нагласите там, го качвате на основния сървър и всичко обикновено върви много добре. Може да има няколко бъга, но като цяло върви. В момента сайта е лагав и бъгав. За мен в момента е много трудно да се ориентирам, защото както вече казах няма никакви граници между отделните статии/раздели.

Презаредих един път в Хром с CTRL+R, за да почисти кеша, но си е все така бавен.

Вижте в прикачените файлове каква грозотия е. Всяка картинка със собствено мнение за размера. Не, че не може да се оправи, но този темплейт не е ли тестван преди да се качи?
Намирам новия дизайн за грозен и непрактичен. Тествах го и на телефона ми, но и там не стои добре.

Untitled.png

Untitled1.png

• Администратор
преди 8 минути, bure_s_barut написа:

Г-н Карабойчев, за целта се прави копие на базата данни на отделен сървър и се работи на него. Като нагласите HTML/CSS/JS го качвате на основния сървър и всичко обикновено върви много добре. Може да има няколко бъга, но като цяло върви. В момента сайта е лагав и бъгав. За мен в момента е много трудно да се ориентирам, защото както вече казах няма никакви граници между отделните статии/раздели.

Презаредих един път в Хром с CTRL+R, за да почисти кеша, но си е все така бавен.

Не думай, за сефте го чувам. Ние пък 6 месеца седим и пием бира и днес решихме да го изпраскаме ей направо лайф и квот стане. Ако тръгне - тръгне, ако не здраве да е. Ако мислиш, че не работим месеци подред на отделен поддомейн в отделна база в която мигрираме всяка новина (за протокола точно 110 000 за тия 15 години) всяка картинка, всеки коментар под новините и безброй други неща. Явно се занимаваш с тези неща и си наясно, че колкото и всичко да се тества накрая като се пусне винаги се оказва, че не всичко е направено. Хайде да не си губим времето оставете ни да работим накрая пак ще си говорим.

PS. знам за проблема с картинките в софтуер - ще се оправят и те спете спокойно.

преди 19 минути, Калин Карабойчев написа:

Не думай, за сефте го чувам. Ние пък 6 месеца седим и пием бира и днес решихме да го изпраскаме ей направо лайф и квот стане. Ако тръгне - тръгне, ако не здраве да е. Ако мислиш, че не работим месеци подред на отделен поддомейн в отделна база в която мигрираме всяка новина (за протокола точно 110 000 за тия 15 години) всяка картинка, всеки коментар под новините и безброй други неща.

Има едно златно правило - каквото работи - не се пипа. Явно още не сте го научили. Мислите си, че като наплескате поредният нов и странен дизайн, както и тая нова смотана версия на форумният софтуер, ще го прокопсате.
Още едвам се махат картинки от цитати и ви търпя бъговете, като например като цитирам някой, да не мога да си разширя полето за писане, за да му виждам целият коментар, на който отговарям. Или пък линка, който се разтегля колкото и да пиша нов текст, ако не изляза на нов параграф.

Стига сте гледали гадната страна на нещата. Да, има недодялани, но ще се оптимизират в последствие. Не е нещо фатално. Така и не осъзнавам нападките ви. Златното ти правило колега, над мен, не е никакво правило. Ако човечеството го следваше досега да сме в каменната ера и щото метода с накладения огън и убитата свиня работи дай да бичим в пещерите. На мен от всички дизайни този ми харесва най-много, само ако зареждаха една идея по-бързо страниците щеше да е супер. Цветовете, подредбата и целият дизайн са съчетани идеално! 

преди 15 часа, simtech написа:

Има едно златно правило - каквото работи - не се пипа. Явно още не сте го научили. Мислите си, че като наплескате поредният нов и странен дизайн, както и тая нова смотана версия на форумният софтуер, ще го прокопсате.
Още едвам се махат картинки от цитати и ви търпя бъговете, като например като цитирам някой, да не мога да си разширя полето за писане, за да му виждам целият коментар, на който отговарям. Или пък линка, който се разтегля колкото и да пиша нов текст, ако не изляза на нов параграф.

Ти за това ли си си още с Голф 2-ката? Щото работи. 

В днешно време, за да си в крак със случващото около теб трябва да се развиваш спрямо тенденциите и най-вече, за да си конкуретноспособен е нужно да правиш необходимите промени.

Виж, при теб нещата стоят по съвсем различен начин. Ти така или иначе си спрял. 

преди 30 минути, ostavime написа:

Ти за това ли си си още с Голф 2-ката? Щото работи.  В днешно време, за да си в крак със случващото около теб трябва да се развиваш спрямо тенденциите и най-вече, за да си конкуретноспособен е нужно да правиш необходимите промени.

Ще ти дам един пример - един от най-тежкотоварните самолети АН е проектиран и създаден преди повече от 30години. Днес има колкото искаш фешън самолетчета, но никое не може да свърши работата, която върши АН или да го замести.
Или друг пример - колелото е изобретение на хиляди години, но и днес е актуално и още се ползва.
Това, което се прави тук е да се вземе нещо работещо като колелото и да се направи колелото квадратно, защото така е фешън. Без да знаете каква греда всъщност ви чака зад това решение.
Какво разбираш под развитие? Та новата версия на IPB има по-беден и ограничен редактор от старата. Новата версия на Skype има плочки и сини квадратчета, които са трудно четими и е набъкана с реклами. Това ли ти разбираш?

Надявам се в някакъв момент да се обърне внимание и на аддона за файърфокс.

До снощи си работеше прекрасно но от днес ми дава това

qgkw6fw.png

:04:

Кога ще се направи поле за писане, което се разтяга ръчно, опция която я имаше преди във форума?
Кога ще се направи опция, която СПИРА Визуалният редактор? Аз искам ръчно да го редактирам. По-бързо ми е.

преди 15 часа, _Uzunov_ написа:

Златното ти правило колега, над мен, не е никакво правило. Ако човечеството го следваше досега да сме в каменната ера...

Напредъкът не е самоцел, а е подтикнат от необходимостта от решаване на проблеми.
Дизайнът е огромен, бутоните, полетата и текстовете са големи.
По-новият форум е по-омотан и по-беден откъм възможности. В старият форум използвах прегледа на цялото ми съдържание, за да видя кои теми са обновени и къде има нови отговори. Вече не мога. Новият начин е неудобен. Там няма само темите, ами някакъв бловоч от съдържание.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Оказа се, че на мобилният изглед на сайта няма линк към форума или поне аз не го намерих днес сутринта.

Нормално ли е на 27" монитор да виждам само 4 картинки? Същото е и със софтуера. Очевидно ще трябва да си търся друг подобен сайт.

Untitled.png

преди 31 минути, bure_s_barut написа:

Оказа се, че на мобилният изглед на сайта няма линк към форума или поне аз не го намерих днес сутринта.

Нормално ли е на 27" монитор да виждам само 4 картинки? Същото е и със софтуера. Очевидно ще трябва да си търся друг подобен сайт.

Ко речи   :cantbelieve:  "мобилен" и 27" - това на едно устройство ли ???  :cantbelieve:

току-що, jhoro написа:

Ко речи   :cantbelieve:  "мобилен" и 27" - това на едно устройство ли ???  :cantbelieve:

Две отделни изречения, написани на отделни редове, а не едно след друго. Кое не ти стана ясно, че реши да се правиш на остроумен?

току-що, bure_s_barut написа:

Две отделни изречения, написани на отделни редове, а не едно след друго. Кое не ти стана ясно, че реши да се правиш на остроумен?

Само попитах. Да, 2 изречения са - но как са разбера за едно и също нещо ли се отнасят или за различни?

За въпроса от второто - откъде да знаем колко процента ти е зуума? При много - може да виждаш само 1 картинка.

И запомни - не се правя, аз съм си остроумен. И не ми пука за такива като теб.

преди 23 минути, jhoro написа:

Само попитах. Да, 2 изречения са - но как са разбера за едно и също нещо ли се отнасят или за различни?

За въпроса от второто - откъде да знаем колко процента ти е зуума? При много - може да виждаш само 1 картинка.

И запомни - не се правя, аз съм си остроумен. И не ми пука за такива като теб.

Бери си ягодите и марулките в Юнайтед Кингдома и не се обаждай, за неща, които очевидно не разбираш.
Благодаря за разбирането, което ще проявиш!

Kaldata.com е най-големият технологичен портал в България за за софтуерни, хардуерни, технологични, фото и геймърски новини.

"за за"... Някой е бързал, когато го е писал. :)

преди 2 часа, bure_s_barut написа:

Нормално ли е на 27" монитор да виждам само 4 картинки? Същото е и със софтуера.

При мен се виждат пълноценно 6... :D (на 32")

преди 2 часа, jhoro написа:

Aз съм без зуум и смятам, че картинките са безумно огромни.

xyFKptf.jpg

(краката са за мащаб)

Не че стария дизайн бе слънце, но новия е... Явно е мислен за таблети. На такъв сигурно ще изглежда ок, но текущо е просто безумно разхищение на място.

Редактирано от Beldin84 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.