Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

В резултат форумът не излиза под IE.

Не само форума / този сайт - аз изобщо те мога да си пусна IE   :ohmy:

Той щот малко винен (виненките пречат ... сигурно)

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

• Администратор

Последните "нововъведения" се мъчат да сринат Dr.Web. В резултат форумът не излиза под IE.

ab36c008c897.jpg

А май и не само. И с Crome е същото.

Не само форума / този сайт - аз изобщо те мога да си пусна IE   :ohmy:

Той щот малко винен (виненките пречат ... сигурно)

Операционна система и версия на браузър?

WinXpSP3

Така беше преди обяд от 2 различни компютъра на различни доставчици.

Сега се е оправило. На IE не искаше и да се логне.

• Администратор

WinXpSP3

Така беше преди обяд от 2 различни компютъра на различни доставчици.

Сега се е оправило. На IE не искаше и да се логне.

Супер :)

Със мобилния Хром (последна версия) и Android 4.4 браузъра въобще не иска да влиза в форума.

Microsoft Edge не мога да пиша нищо като бърз отговор, трябва да използвам разширените опции.

Не знам какво направихте, не пипайте повече форума. Тъкмо се оправи и почна да работи нормално под Opera 12.16

Супер :)

Да се повторя - не пипайте повече форума бре! :D Че пак ще го развалите!

Развалите ли го, ида у офиса ви с правата лопата, тъй да знаете! :mad:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не знам при вас какъв е проблема - при мен

- през Chromium 43.0.2357.130 под кУбунту 14.04 - ОК;

- през Опера 12. 16 под кУбунту 14.04 - ОК;

- през Chromium 43.0.2357.93 под Андроид 4.4.4 - ОК.

Хем съм на 3,000 километра от София.

Рапорт даден.  e9740f3d38956e26999045f6d51d5ca2.gif

При опит да се зареди мобилната версия на форума от мобилен телефон: Браузъра е Chrome, операционната система е Андроид. Забелязах го сутринта и сега е така.

808527.png

Редактирано от exwol (преглед на промените)

При опит да се зареди мобилната версия на форума от мобилен телефон: Браузъра е Chrome, операционната система е Андроид. Забелязах го сутринта и сега е така.

И при мен в страниците с картинки, които не са от форума дава "несигурна връзка". На главната обаче няма ядове. Проблемът най-вероятно е отново с някакви недодяланости около защитената връзка, както по-рано беше с Opera 12.17. Мистерия ми е защо въобще е защитена връзка да товари сървъра за един обикновен форум. Явно отново има някакви проблеми със сертификати. Тоя ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID най-вероятно означава, че локалното копие на сертификата е "изтекло" или има друг проблем. Обикновено се решава с refresh на кешираните сертификати или изтриването на локалната версия и изтеглянето на последната на същият сертификат и импортирането й. Обаче ми е Тъмна Индия как става в Андроид и в Chrome. Не ползвам нито едното от двете. За сметка на това вчера като се логвах няколко пъти не ми приемаше данните за вход през Opera и ми даде едно 5-6 пъти грешка "Error 40" на защитената връзка с Opera. После се оправи и всичко работи чудесно.

И при мен в страниците с картинки, които не са от форума дава "несигурна връзка". На главната обаче няма ядове. Проблемът най-вероятно е отново с някакви недодяланости около защитената връзка, както по-рано беше с Opera 12.17. Мистерия ми е защо въобще е защитена връзка да товари сървъра за един обикновен форум. Явно отново има някакви проблеми със сертификати. Тоя ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID най-вероятно означава, че локалното копие на сертификата е "изтекло" или има друг проблем. Обикновено се решава с refresh на кешираните сертификати или изтриването на локалната версия и изтеглянето на последната на същият сертификат и импортирането й. Обаче ми е Тъмна Индия как става в Андроид и в Chrome. Не ползвам нито едното от двете. За сметка на това вчера като се логвах няколко пъти не ми приемаше данните за вход през Opera и ми даде едно 5-6 пъти грешка "Error 40" на защитената връзка с Opera. После се оправи и всичко работи чудесно.

За страниците където има картинки, които са на външен сървър, към който връзката не е защитена по SSL, а обикновено HTTP, е напълно нормално да казва, че връзката не е съвсем защитена. Реално проблема не е в Калдата и на всякъде, където има подобна постановка ще го казва същото, така че това е съвсем нормално. Етo пример с картинка отгоре, която аз съм споделил. Тя се намира на picbg.net сървърa, до който връзката не е в/у SSL и реално какво се случва:

Ти (клиентa/браузърa) <---------SSL-----------> kaldata.com/forums <---------- HTTP----------> picbg.net сървъра, където е картинката. Следователно просто казано, няма как да се осъществи криптира връзката до picbg.net нищо, че на практика Калдата се явява посредник м/у теб и хоста picbg.net, защото този хост ползва некриптирания протокол HTTP  т.е. Ти (клиентa/браузърa) <-----------HTTP------------> picbg.net и за това когато има картинки на външен хост, който е по HTTP свързан, браузъра вади уведомление, че връзката не е съвсем защитена. Иначе реално данните, които се прехвърлят м/у теб и сървъра на Калдата са криптирани.

Относно проблемите със старите версии на браузърите и преди се опитах да ти кажа точно в тази тема, че не са свързани пряко със форума и това, което Калдата правят по него, но ти се сърдиш. Писах го в друга тема. Ако не греша разбира се, защото скоро не съм си правил труда да гледам комуникацията на браузърите, Калдата ползват услуга на CloudFlarе. Предполагам Free или Pro плана, които имат поддръжка само на Basic DDoS защита. На тези планове поддръжката на старите версии на браузърите не е налична и именно заради това се получават такива забивания и невъзможност да се отваря нормално форума от тях. Колкото до сертификата не виждам да е изтекъл. Не мисля, че е и компрометирана мобилната версия. По-скоро authentication с мобилната версия не може да се осъществи по други причини, които не е задължително да са претоварване на канала. Вярно, че най-често се "изсипват" пакети до DNS сървърите, който обслужват сайта с цел отказа на услуги, като по този начин сайта става недостъпен, но на практика DDoS отдавна не е само това. Слаба бръмка и цел на атаката може и да са други устройства/услуги инсталирани за обратна кеш памет, SSL ускорители и т.н. Защитата от подобни вид атаки не са толкова елементарно нещо и са комплекс от действия на различен леър.

808527.png

При мен така е вече втори ден. Две различни устройства/таблет и смартфон/ с различни браузъри и версии на Андроид.

При мен така е вече втори ден. Две различни устройства/таблет и смартфон/ с различни браузъри и версии на Андроид.

Ами и при мен вече е втори ден.

За страниците където има картинки...

Човек, знам как действа защитената връзка. И вече не се ползва SSL, а TLS. Относно проблемите със старите браузери ще кажа, че в момента нямам проблем и браузерът все още не е толкова стар. Интересно, защо по дяволите в момента нямам проблеми. Според мен е било въпрос до конфигурация.

По принцип не виждам причина да се обменят данни в защитена връзка в Kaldata. Не виждам защо се използват сертификати на Comodo, който се е пръкнал вчера, а не например на VeriSign или нещо по-сериозно, но това не го решавам аз. Не знам кое как е имплементирано.

ИМоже да има проблеми с DNS или мобилна версия, но трябва да се каже честно, че може и да е локален проблем. Случва се Chrome да се бъгва. За това и не го ползвам.

НА ВНИМАНИЕ НА АДМИНИСТРАТОРИТЕ НА КАЛДАТА. В лаптоп.бг твърдят, че от страна е иницииран едностранно без тяхно съгласие ъпдейт на форумната им система. Колко е истина и колко е слух не знам, последиците са катастрофални. Дали си мият ръцете с някой не знам.

Човек, знам как действа защитената връзка. И вече не се ползва SSL, а TLS. Относно проблемите със старите браузери ще кажа, че в момента нямам проблем и браузерът все още не е толкова стар. Интересно, защо по дяволите в момента нямам проблеми. Според мен е било въпрос до конфигурация.

По принцип не виждам причина да се обменят данни в защитена връзка в Kaldata. Не виждам защо се използват сертификати на Comodo, който се е пръкнал вчера, а не например на VeriSign или нещо по-сериозно, но това не го решавам аз. Не знам кое как е имплементирано.

ИМоже да има проблеми с DNS или мобилна версия, но трябва да се каже честно, че може и да е локален проблем. Случва се Chrome да се бъгва. За това и не го ползвам.

НА ВНИМАНИЕ НА АДМИНИСТРАТОРИТЕ НА КАЛДАТА. В лаптоп.бг твърдят, че от страна е иницииран едностранно без тяхно съгласие ъпдейт на форумната им система. Колко е истина и колко е слух не знам, последиците са катастрофални. Дали си мият ръцете с някой не знам.

Има доста сериозен аргумент за това да се ползва защитена връзка. Ако четеше малко повече щеше да разбереш например че гугъл ще подреждат резултатите на сайтове със защитена връзка на по-предни места в сравнение с тези, които не поддържат SSL/TLS

Защо е избран Комодо? Ти направи ли си труда да видиш колко струва wildcard сертификат от двете фирми?

Ами човек написах го как действа, защото от първото ти изречение останах с друго впечатление:

И при мен в страниците с картинки, които не са от форума дава "несигурна връзка". На главната обаче няма ядове. Проблемът най-вероятно е отново с някакви недодяланости около защитената връзка, както по-рано беше с Opera 12.17...

За останалите неща, capnemo ти е отговорил.

През tapatalk влизам без проблеми. Сега пробвах с два браузъра през смартфона, и на двата ми излизаше предупреждение за сертификата за сигурност. Иначе всичко си е ок.

Има доста сериозен аргумент за това да се ползва защитена връзка

Значи хардуербг форума няма TLS и това не му пречи да е на предните места в Google. А като ще се имплементира защитена връзка, да се направи кадърно. А Comodo не е сериозна фирма и ако идеята е да се отбие номера със защитена връзка - да, направено е. И има десетки проблеми. Честито. Почти съм сигурен, че като оправят проблема с Андроид браузерите, пак ще направят някоя връзка и ще създадат проблем да речем с Opera.

Ами човек написах го как действа, защото от първото ти изречение останах с друго впечатление:

Не се занимавам с Web, но не съм чак идиот. Трябва да отбележа, че ако виним CloudFlare за проблемите с форума под Opera, то според тях всичко над, включително Opera8 не би трябвало да има проблеми. А изречението ми ще рече, че няма проблеми в момента при мен, като изключим факта, че браузерът при външни ресурси по подстраниците на форума писка, че връзката е компрометирана заради third party съдържание.

Значи хардуербг форума няма TLS и това не му пречи да е на предните места в Google. А като ще се имплементира защитена връзка, да се направи кадърно. А Comodo не е сериозна фирма и ако идеята е да се отбие номера със защитена връзка - да, направено е. И има десетки проблеми. Честито. Почти съм сигурен, че като оправят проблема с Андроид браузерите, пак ще направят някоя връзка и ще създадат проблем да речем с Opera.

...

До кога ще са на предни места? А за това дали Комодо са сериозна фирма - не знам, ти явно си правил СА и знаеш и ги разбираш тези неща

П.П. Без да искам да се хваля ето ти една статийка от 2009-та http://it.toolbox.com/wiki/index.php/Creating_a_sample_CA

До кога ще са на предни места?

До винаги. По-добре ми кажи как така CloudFlare казва, че трябва да работи с Opera8 и нагоре, Opera9 и нагоре със сигурност поддържа TLS, който се ползва в сайта, а близо над 2 месеца имах проблеми с форума?

До винаги. По-добре ми кажи как така CloudFlare казва, че трябва да работи с Opera8 и нагоре, Opera9 и нагоре със сигурност поддържа TLS, който се ползва в сайта, а близо над 2 месеца имах проблеми с форума?

Човек, не че ми е работа, но пак почваш да говориш просто, за да кажеш нещо. Точно за това и преди не исках да ти казвам с подробности къде да си търсиш проблема, а само намекнах, защото на теб каквото и да ти се каже не го разбираш и си държиш на своето. Не става въпрос да спорим. Първо това за CloudFlare услугата го казах аз, а не администраторите на форума, като изрично споменах, че сега не съм сигурен дали се ползва услугата. Второ TLS е по-нов SSL, тъй че това са уточнителни подробности. На всичко отгоре си чел какво поддържат тези планове, но проблема идва от това, че старата опера 12 не поддържа TSL алгоритъма ECDSA. Даже сега като спомена, реших да погледна в описанието на плановете им и виждам, че се поддържат по-стари браузъри (Опера 8 и нагоре), но става дума за SNI (Server Name Indication), което е нещо съвсем различно.

Човек, не че ми е работа, но пак почваш да говориш просто, за да кажеш нещо. различно.

В информацията за плановете им пише, че Universal SSL се поддържа от Opera8 и нагоре. Оказва се всъщност, че се създават проблеми на потребителите с WindowsXP с браузер различен от Opera 12, както и с Opera 12. Докато за първото директно си казват, че най-нахално и безочливо режат съпорта за WindowsXP и се оказва, че освен с FF не можеш да отваряш страниците, които използват техните услуги, то Opera12 под OS различна от XP по техни думи трябва да работи, но не работи. Трябва да отбележа, че друго пише в информацията за плановете. Общо взето обаче мен като потребител не би трябвало да ме вълнува ECDSA и Cloud Flarе какво значат, а просто да очакваме достъпен сайт. Има претенции от страна на CloudFlare за съвместимост, значи като потребител не би трябвало да ме вълнува, а да очаквам да работи всичко.

Интересно е защо в момента всичко работи? Още по-интересно е до кога?... В момента Opera-та се закачила на TLSv1.0 256bit AES (1024bit DHE_RSA/SHA) Ето какво казват Cloud Flare - резюмирано - всеки браузер на OS над WindowsXP с поддръжка на SNI трябва да работи с техният Universal SSL.

SSL for Free plan users works with these modern browsers which support Server Name Indication (SNI):

Desktop Browsers

Internet Explorer 7 and later

Firefox 2

Opera 8 with TLS 1.1 enabled

По твоят проблем не знам какво стана, тъй като не ми е любим CloudFlare, направо ще обвиня и за него CloudFlare.

Иначе си прав - ако се ползва CloudFlare той със сигурност създава проблеми с Opera 12, поради идиотщините, които са направени и рязането на съвместимост, както и особеностите на Opera 12. Това просто не означава, че трябва да зарежа модерен браузер, защото някой е решил да го зачеркне ей така.

Аз ползвам Opera12 и в момента е манна небесна положението, при което всичко работи. Няма алтернатива в момента. Chrome и новата Opera са направо един Memory Leak, който чакаш да се случи. Firefox и той някъде там. IE е дърво, но учудващо добре се представя последната версия. Преди няколко години не бих си и помислил да ползвам IE.

п.п Иначе си прав. ERROR40 спокойно може да е от ECDSA. Като се замисля, самата Opera си казва, че не поддържа метода за шифриране, поддържан от сървъра или той е изключен в опциите й.

• Администратор

Здравейте,

Проблемът с андроид устройствата би трябвало да е оправен. Моля да проверите. Съжаляваме за неудобството.

Поздрави

Да, вече всичко е ок. Единствено мобилното приложение на kaldata.com(не форумите, а новините) за андроид не работи. Зарежда и когато избера категория, примерно телефони, отваря празен прозорец.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.