Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

И аз светнах в червено. Аз много рядко, даже никога си позволявам да употребявам вулгарни думи.

Къде е вулгарната дума? Тъ..по? Коментирах една новина из тези дни. 😳

https://s12.directupload.net/images/201001/92fx2quu.jpg

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Някой с такъв проблем ?

2020-10-01-200158.png

От днес е.

Забележете, че ми е изключен AdGuard AdBlocker и нямам друг такъв. Все пак, интересното е, че прави тези мизерии и при други страници, като на страницата на един поток и на профила ми го прави само ако е включен AdGuard !

2020-10-01-200649.png

Chrome:

Цитат

About Chrome

Google Chrome

Google Chrome is up to date
Version 85.0.4183.121 (Official Build) (64-bit)

Същото е и с Yandex Browser...

С FireFoX + AdGuard няма проблеми.

преди 9 часа, acnekt написа:

Нужно ми е този символ, защото така скривах дългите текстове.

Не става ли да минеш в режим "Desktop site/view" или както се зове там в Edge/Safari по време на отговор,колкото да забиеш спойлера?

Spoiler

R6b6Jyx.png

на 30.09.2020 г. в 15:23, Myanmar написа:

Ако увеличиш на 700% какво виждаш?

Дава ми само до 300%.

Тогава виждам този твой пост, запълващ целия екран, 19 инчов монитор.

Въпроса ми е свързан с моя публикация в раздел "Статии и ревюта".  Ако съм нарушила правило на форума с публикацията си, не трябва ли да бъда уведомена, защо ми е премахната темата и евентуално да бъда предупредена или наказана за това? 
Правилата са като нормативен документ, всеки си ги тълкува, според разбиранията си. Вероятно съм прекрачила някое от правилата.
Нямам представа от дневният обем изтривани теми, но, ако не са много, предлагам автора на такива теми да бъде уводемен, наказван или предупреждаван, за да не висят в пространството подобни въпросителни.

току-що, VeeeSeLa написа:

Въпроса ми е свързан с моя публикация в раздел "Статии и ревюта".  Ако съм нарушила правило на форума с публикацията си, не трябва ли да бъда уведомена, защо ми е премахната темата и евентуално да бъда предупредена или наказана за това? 
Правилата са като нормативен документ, всеки си ги тълкува, според разбиранията си. Вероятно съм прекрачила някое от правилата.
Нямам представа от дневният обем изтривани теми, но, ако не са много, предлагам автора на такива теми да бъде уводемен, наказван или предупреждаван, за да не висят в пространството подобни въпросителни.

За "Гордите българи" ли става въпрос? Понеже само я видях в списъка с новите, но като опитах да я отворя вече я нямаше.
Ако е съдържала нещо по националистическо може някой модератор да го е сметнал за нетолерантно спрямо някоя етническа група, кой знае...

• Администратор
преди 18 минути, VeeeSeLa написа:

Чак пък "публикация" по-скоро линк. Тук никога не са се толерирали постове без лично мнение и текст от автора. Само един висящ линк пък още по-малко и то когато е цяла тема, която започва само с линк на някъде. Каква е идеята? Това е форум не място за споделяне на линкове. Ако искате да създадете тема споделете вашите мисли, цели и емоции от това което сте публикували един гол линк не е тема. 

Поздрави и спокойна вечер. 

преди 2 минути, Kalin Karaboychev написа:

Чак пък "публикация" по-скоро линк. Тук никога не са се толерирали постове без лично мнение и текст от автора а само един висящ линк още по-малко пък когато е цяла тема, която започва само с линк на някъде. Каква е идеята? Това е форум не място за споделяне на линкове. Ако искате да създадете тема споделете вашите мисли, цели и емоции от това което сте публикували един гол линк не е тема. 

Поздрави и спокойна вечер. 

Разбрах ви! Благодаря за отговора!

Спокойна вечер!

• Администратор
току-що, VeeeSeLa написа:

Разбрах ви! Благодаря за отговора!

Спокойна вечер!

Може да си публикувате отново темата, но освен линка я придружете с някакъв текст, дори и копиран от мястото на където води линка. 

преди 6 минути, VeeeSeLa написа:

Разбрах ви!

Преди вършеше работа едно изречение. А линкът трябва да го маскираш максимално - да избереш най-бледото сиво и най-малкият размер. Така една прехвърли стотици статии в раздела Новини, за да изглежда умна.

Предлагам темата обсъждаща вегетарианството да се премести от Кулинар в Здравеопазване. Ако има отдел за психическо здраве - най-добре.

.

преди 40 минути, Myanmar написа:

Предлагам темата обсъждаща вегетарианството да се премести от Кулинар в Здравеопазване. Ако има отдел за психическо здраве - най-добре.

.

Защо? Веганство или вегетарианско. 
Всеки си избира, какво да си слага в устата. Един салам, друг морков. Крайният резултат е винаги тоалетната и още нещо.

преди 1 час, acnekt написа:

Защо?

Защото кулинарията е изкуството на готвенето, а изборът да си вегетарианец няма нищо общо с готвенето.

Няма ли адекватни мерки срещу такива патологии?

679612ea-4131-4e44-8669-17770171a3e5

Предните ѝ два поста бяха изтрити. Сега нови три, чието единствено предназначение е да може сама да си ги лайкне.

• Администратор
преди 1 час, Myanmar написа:

Предните ѝ два поста бяха изтрити. Сега нови три, чието единствено предназначение е да може сама да си ги лайкне.

Разбирам. Явно самолайването води до спам. Спряхме го да видим как ще са нещата.

преди 1 час, Myanmar написа:

Е тя за това има 300К поста и 250К харесвания...
...хоби бре. 😁

преди 26 минути, Bubbles написа:

Е тя за това има 300К поста и 250К харесвания...
...хоби бре. 😁

така е, кой кво го влече

:min05:

• 2 седмици по-късно...

При мен има някакъв проблем с автоматичното вграждане на видео при слагане на връзка към youtube - работи когато си поиска.

В момента например, в темата за музикални клипове, линкът ми го приема все едно е текст, колкото и пъти да го пействам след изтриване и презареждане на страницата. А тук, както пиша в тази тема и го сложих за проба, веднага го направи син и подчертан, и след това зареди на неговото място видеото.

Има ли някакъв таг, с който ръчно да се обозначава дадена връзка, че е за вграждане, вместо да се разчита само на автоматичното разпознаване?

Когато не става, може да пробваш да премахнеш httpS (да бъде така като пример: http://www.youtube.com/watch?v=kdEzGBZdcIg )

В старата версия на Bulletin Board, говоря за форума на една Дат@.бг , където все още е тази версия и най-вероятно до края й ще бъде тя, там НЕ приема линкове към тубата с httpS, тоест приема ги, но не ги показва като видео, а като линк, освен ако не го направиш да е просто http.

Сега влезе в настроение и заработи и по двата начина (https и http). Така че не мога да кажа има ли разлика. Ще тествам когато отново в някоя тема започне да ми прави номера и да изписва нормалния линк просто като текст.

Не е от https-а. Когато не работи, не работи и по двата начина написано.

Понякога, дори и след доста проби, не се оправя и се отказвам да публикувам. А понякога, както преди малко - разглеждам за кратко други постове, опитвам отново един път - и вече е наред.

на 1.10.2020 г. в 18:27, acnekt написа:

И аз светнах в червено. Аз много рядко, даже никога си позволявам да употребявам вулгарни думи.

Къде е вулгарната дума? Тъ..по? Коментирах една новина из тези дни. 😳

https://s12.directupload.net/images/201001/92fx2quu.jpg

Няма и да ти отговорят! Факта че използваш изречения, не думи,говориш за пазители, дето горят и т.н. стига като мотив да светнеш в червено! Също като в БЛИЦ, там ти изписва, че "използвате забранени думи" тука светиш в червено! Цензура...свиквай! Това не е Германия!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.