Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

И що не копипействаш линк към пост, а са прайш на фотограф?
Калпав или осакатен браузър?

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 671,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 7 минути, цър-вул написа:

И що не копипействаш линк към пост, а са прайш на фотограф?
Калпав или осакатен браузър?

в някои теми, не успявам да захапя ве
Центъй ногу дрът, а у форума викат, че разработчика сий отишъл от този свят...ковид
може дъй партенка, ама никакъв го нема

преди 34 минути, цър-вул написа:

И к'во те бърка да си копнеш линка към поста:

въх
ама и аз съм една склероза...баси
съвсем бях забравил за това

• Администратор
преди 3 часа, Симеонова написа:

Опитах, не стана. Пак ще опитам.

Напротив, винаги е било така. Дори и аз не се виждам. Като собственик, не сте много запознат с тая опция, май! Нека и други "шизофреници"/скрити да се  изкажат! 

Съвсем бегло съм запознат с всички опции. Иначе за протокола само: Винаги се е виждало името от собственика на профила когато се е логнал като скрит потребител. Единствената промяна на тази функция е, че преди години пред името имаше звездичка (*) и беше с наклонен текст, но от няколко години си се вижда нормално като всички други никове. И другото е че заради бъг в една от версиите около месец изобщо не показваше правилно дали някой чете темата без значение дали е скрит или не. Но кой съм аз та да ги знам тия работи, просто налучквам и ако стане - стане. 

преди 21 минути, Kalin Karaboychev написа:

Единствената промяна на тази функция е, че преди години пред името имаше звездичка (*) и беше с наклонен текст, но от няколко години си се вижда нормално като всички други никове. И другото е че заради бъг в една от версиите около месец изобщо не показваше правилно дали някой чете темата без значение дали е скрит или не. Но кой съм аз та да ги знам тия работи, просто налучквам и ако стане - стане. 

Ето аз сега чета мнението ви, но "Разглеждащи това в момента" 0 потребители. Но вече, няма значение, няма да ви губя времето! Хубав ден!

1606302033_.png.61f922f8ee268f0f8d91b98eaecbff2f.png

• Администратор
преди 2 минути, Симеонова написа:

Ето аз сега чета мнението ви, но "Разглеждащи това в момента" 0 потребители. Но вече, няма значение, няма да ви губя времето! Хубав ден!

Както всичко друго и тази функция работи с кеширане. Възможно е кешът да не е обновил и ще се появили името ви след няколко минути или функцията отново не работи. Ще го проверим, но пак казвам винаги се е показвало името на собственика на профила. 

Както всичко друго и тази функция работи с кеширане. Възможно е кешът да не е обновил и ще се появили името ви след няколко минути или функцията отново не работи. Ще го проверим, но пак казвам винаги се е показвало името на собственика на профила. 
Никога не съм „се крил” - да влизам инкогнито.
Но когато отворя форума в няколко таба - софтуера „се чуди” - какво точно правя. Аз също.
Не, че има значение де.
преди 41 минути, jhoro написа:

Никога не съм „се крил” - да влизам инкогнито.

аве и аз не съм се крил, ама едно време, когато смениха облика на форума, изведнъж се оказах невидим циган
и понеже не знам къде е оцията, а и не ми интересно да я научавам, го оставих така
ся  сигънту ней кът църно петно на бял сняг

преди 12 часа, Kalin Karaboychev написа:

Но кой съм аз та да ги знам тия работи, просто налучквам и ако стане - стане. 

Вярно, кой сте вие, па?! Дали ще ми припомните догодина при гласуването за вашия форум?  .... или сама си да си сложа "шизофренна" отметка в календара на Калдата 2022?

• Администратор
преди 21 минути, Симеонова написа:

Вярно, кой сте вие, па?! Дали ще ми припомните догодина при гласуването за вашия форум?  .... или сама си да си сложа "шизофренна" отметка в календара на Калдата 2022?

Ама да не се обидихте пък сега.

1. Аз казах, че на мен ми се струва шизофренично, а не че ви мисля за такава. 

2. Кой съм аз? Беше ироничен отговор на това, че ми казахте, че не разбирам много как работи форумът. Което е комично като се има предвид, че аз съм го създал преди 20 години и едва ли има някой, който да знае по-добре от мен как работи тази система. 

Без лоши чувства, извинявам се, ако думите ми са приети по друг начин, но те са чисто и просто лека ирония на хапливия коментар. 

Поздрави и приятни мигове във форумите.

преди 1 минута, Kalin Karaboychev написа:

Ама да не се обидихте пък сега.

1. Аз казах, че на мен ми се струва шизофренично, а не че ви мисля за такава. 

2. Кой съм аз? Беше ироничен отговор на това, че ми казахте, че не разбирам много как работи форума. Което е комично като се има предвид, че аз съм го създал преди 20 години и едва ли има някой, който да знае по-добре от мен как работи тази система. 

Без лоши чувства, извинявам се, ако думите ми са приети по друг начин, но те са чисто и просто лека ирония на хапливия коментар. 

Поздрави и приятни мигове във форумите.

Приятните мигове зависят и от вас, в частност, понякога. Аз каквото мога правя по въпроса, и в общи линии съм повече от доволна, за което благодаря! 

Мии ..., как да е? Коментирам хапливо, това, което ме дразни. Има опция във вашия форум и очаквам да е работеща, а тя не е. Какво повече да кажа/искам. Принципно нося на шеги, много! Защото и аз самата се шегувам, подобаващо. (Прав сте! Вероятно и аз ви провокирах за изказа Ви.)

От много време се опитвам да си обясня тая небивалица с профила си. Коментирала съм я с човек от екипа ви, опитвах какво ли не. Вероятно VIP профила (и такива със специален статут), си имат и своите слаби страни. Като не бях такъв, нямах подобни грижи. Може и да греша. Не знам, дали е бъг или не знам си какво си, констатирах и очаквах адекватен отговор/ насоки! Това е! Нямам кои знае какви очаквания и претенции. 

Тук съм заради зародените приятелства, емоцията от директният контакт и новите неща, които научавам ежедневно! 

И аз се извинявам за провокиращия изказ! 

• Администратор
преди 6 минути, Симеонова написа:

Приятните мигове зависят и от вас, в частност, понякога. Аз каквото мога правя по въпроса, и в общи линии съм повече от доволна, за което благодаря! 

Мии ..., как да е? Коментирам хапливо, това, което ме дразни. Има опция във вашия форум и очаквам да е работеща, а тя не е. Какво повече да кажа/искам. Принципно нося на шеги, много! Защото и аз самата се шегувам, подобаващо. (Прав сте! Вероятно и аз ви провокирах за изказа Ви.)

От много време се опитвам да си обясня тая небивалица с профила си. Коментирала съм я с човек от екипа ви, опитвах какво ли не. Вероятно VIP профила (и такива със специален статут), си имат и своите слаби страни. Като не бях такъв, нямах подобни грижи. Може и да греша. Не знам, дали е бъг или не знам си какво си, констатирах и очаквах адекватен отговор/ насоки! Това е! Нямам кои знае какви очаквания и претенции. 

Тук съм заради зародените приятелства, емоцията от директният контакт и новите неща, които научавам ежедневно! 

И аз се извинявам за провокиращия изказ! 

Ами опитах се и дадох адекватни отговори. Никой освен вас не вижда, че четете дадена тема. Може да пробвате и сама в тема в която виждате името си отворете в инкогнито прозорец същата тема, в който прозорец не сте логната и ще видите че името ви няма да се вижда, ако разглеждате форума като Гост или като друг потребител. 

А другия проблем надявам се се е решил след изтриването на бисквитките ви.

Поздрави и усмивки.

преди 2 минути, Kalin Karaboychev написа:

Ами опитах се и дадох адекватни отговори. Никой освен вас не вижда, че четете дадена тема. Може да пробвате и сама в тема в която виждате името си отворете в инкогнито прозорец същата тема, в който прозорец не сте логната и ще видите че името ви няма да се вижда, ако разглеждате форума като Гост или като друг потребител.

Няма да споря с вас, а и не искам. Достатъчно време загубих в подобни опити, експериментирахме какво ли не, оказа се, че няма зависимост, периодика или нещо за което да се хванеш и да има логично обяснение. Просто, когато системата си реши, допуска определен профил извън избраната опция. Неоспорим факт! Това, че само аз съм докладвала подобен казус, не значи, че не съществува. Пак ще отбележа, че не е болка за умиране, но пък си е предизвикателство, за решаване! 

Благодаря за отделеното време и отговори!

пп: Да, другия проблем е решен. С повечко ползвани устройства, повечко ангажименти и грижи! :)

Това го имаме от доста дълго време във форума и не е от сега.

Сега можем единствено да ръкопляскаме че най накрая и ти си го видял.  Браво! Като натиснеш бутончето на клавиатурата "Home", също можеш да скролваш до началото на страницата.  Точно в този форум има изписани поне 3 или 4 теми по въпроса.

преди 1 минута, Kolev71 написа:

Сега можем единствено да ръкопляскаме че най накрая и ти си го видял.  Браво

Рядко ползвам декстоп версията мобилната е по удобна и явно затова сега съм забелязал .

преди 1 час, bulljo написа:

Я сменили са дизайна на стрелката, до вчера беше синьо квадратче с бяла стрелка, а сега светлосиня стрелка.

Да видях и на мобилната версия е така даже си помислих , че е нова придобивка :giggle1:

Но е много по яко такаа

Когато използвам уеб браузъра на 1DM+ под андроид, понякога реакциите ми се удвояват. Тоя проблем го няма при Хром.

Пример: https://www.kaldata.com/forums/topic/296062-за-какво-си-мислите-в-момента-в-очакване-на-лятото-през-2022-година-☀️/?do=showReactionsComment&comment=5073315&reaction=3

Каква може да е причината?

Има ли начин да спра пренасочването при щракване върху външен линк, или ще трябва да си разписвам user script, който да прави това? Аз поне не го намирам в настройките...

преди 21 минути, killchain написа:

Има ли начин да спра пренасочването при щракване върху външен линк

Кво ти пречи мен ме кефи ;)

преди 2 минути, adersa написа:

Кво ти пречи мен ме кефи ;)

Ами че се бави излишно. Ако е с цел защита - хубаво, за по-разсеяните може би има смисъл, ама аз мога и сам да погледна линка, преди да щракна. Според мен трябва да го има като настройка, която да може да се спре.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.