Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

Не знам - дали е „Проблем с форума“ или „Проблем с управлението на форума“ - затова питам целия екип.
Като се започне от Kalin Karaboychev, всички Администратори (zazzkopoiskiovcho.iovchev), Глобални (ostavimestanley56kokomilUnderwaterTrichocephalusalgor) и други модератори.

Уж това е „форум“ - в който си казваме мненията, а разни цър-вул си позволяват обиди, пренебрежително отношение и едва ли не - цензура.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 671,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 1 минута, цър-вул написа:

Има бутон [Докладвай]

и като докладва ,какво ?! Знаеш ли колко постове има пуснати с откровени псувни и обиди,които се докладват или остават заметени  и "незабелязани".На теб сложена ли ти е опция за преглед от модератор ,преди да публикуваш тук ?!

Тук са нарочени определени потребители, а не желание да се модерира безпристрастно.

Ще видим сега, колко време ще чака този пост да бъде одобрен,ако изобщо се прояви........признак за модерация,в който се отнема правото на хората да казват мнението си.Обаче накрая на годината или в началото "елате гласувайте за Калдейта".

• Администратор
преди 9 минути, valkiria1 написа:

и като докладва ,какво ?! Знаеш ли колко постове има пуснати с откровени псувни и обиди,които се докладват или остават заметени  и "незабелязани".На теб сложена ли ти е опция за преглед от модератор ,преди да публикуваш тук ?!

Тук са нарочени определени потребители, а не желание да се модерира безпристрастно.

Ще видим сега, колко време ще чака този пост да бъде одобрен,ако изобщо се прояви........признак за модерация,в който се отнема правото на хората да казват мнението си.Обаче накрая на годината или в началото "елате гласувайте за Калдейта".

Пак лъжеш и манипулираш, както винаги! Гарантирам ти, че няма нито един пост "с откровени псувни", който да бил докладван и да не е изтрит и потребителя наказан. Ако случайно има някъде останал такъв пост, в което малко се съмнявам, то той или не е бил докладван или не е забелязан от модераторите. Ние не четем всеки пост във всяка тема, нямаме технологично такова време. И престани да си мислиш, че светът се върти около теб НЕ Е ТАКА - на всеки в тази тема поста му се одобрява, и си пише каква е причината. 

преди 30 минути, jhoro написа:

Не знам - дали е „Проблем с форума“ или „Проблем с управлението на форума“ - затова питам целия екип.
Като се започне от Kalin Karaboychev, всички Администратори (zazzkopoiskiovcho.iovchev), Глобални (ostavimestanley56kokomilUnderwaterTrichocephalusalgor) и други модератори.

Уж това е „форум“ - в който си казваме мненията, а разни цър-вул си позволяват обиди, пренебрежително отношение и едва ли не - цензура.

Къде видя обиди тук, че мрънкаш? Ако някой пост не ви харесва то това не е причина да го докладвате. Ние не сме детска градина. Докладвате постове, които не нарушават правилата, а просто не ви харесват и после мрънкате, че не са предприети действия. Няма и не се трият постове, ако модератор прецени, че няма нарушения на правилата!

screenshot-www.kaldata.com-2022_03.07-10_37_02.thumb.png.49d0e5e72373cd881a78c35dd86d9aeb.png

преди 1 минута, Kalin Karaboychev написа:

Къде видя обиди тук, че мрънкаш? Ако някой пост не ви харесва то това не е причина да го докладвате. Ние не сме детска градина. Докладвате постове, които не нарушават правилата, а просто не ви харесват и после мрънкате, че не са предприети действия. Няма и не се трият постове, ако модератор прецени, че няма нарушения на правилата!

В случая не „докладвам“ конкретен пост или тема - говоря за цялостно поведение.

Въпросния субект има странно поведение. В един моменти е комуникативен и добронамерен, в други - злобен и жлъчен! Това ме кара да мисля, че профила се ползва от двама души!

Пп. Темата е „Проблеми с форума“, а лошата комуникация е сериозен проблем!

• Администратор
преди 1 минута, jhoro написа:

В случая не „докладвам“ конкретен пост или тема - говоря за цялостно поведение.

Въпросния субект има странно поведение. В един моменти е комуникативен и добронамерен, в други - злобен и жлъчен! Това ме кара да мисля, че профила се ползва от двама души!

Пп. Темата е „Проблеми с форума“, а лошата комуникация е сериозен проблем!

Какво ти мислиш и какви са правилата на форума са различни нещата. Ние вземаме решенията дали даден пост да бъде изтрит и потребителя наказан на база на нашите правила, а не на база на твоите мисли. Ти утре може да си помислиш много неща, ние не сме длъжни да се съобразяваме с тях. Ако почнем да наказваме за неща, които са извън правилата ни това е самоуправство! Та ще те замоля да докладваш неща, които са свързани с нашите правила, а не с твоите мисли. Относно това кой е комуникативен, кой агресивен, кой хрисим, кой мюсюлманин - отново не ни засяга. Ние нито сме психиатри, нито следователи, нито прокурори! 

Добре де, бате - форума и сайта са си твои! Ти командваш, ние само ... Сър да сър! Бутон за звук – Приложения в Google Play

Не съм говорил за триене на постове и наказания! А за малко мисъл.

Както и да е - „Прошка“ беше вчера.
Каквото било - било. От тук нататък - както си е било.

• Администратор
преди 3 минути, jhoro написа:

Добре де, бате - форума и сайта са си твои! Ти командваш, ние само ... Сър да сър! Бутон за звук – Приложения в Google Play

Не съм говорил за триене на постове и наказания! А за малко мисъл.

Както и да е - „Прошка“ беше вчера.
Каквото било - било. От тук нататък - както си е било.

Не командвам, придържам се към правилата, които сме написали. Командването и наказанията извън правилата са присъщи за диктатурите. А аз се опитвам да съм максимално справедлив и обективен до колкото е възможно от едно човешко същество. И Простено да ти е! Прощавайте и вие, ако има нещо не е било нарочно.

Предлагам ако е възможно да измислите система за блокиране или за разблокирване на вече блокирани потребители само за определени теми.
Защото вече две страници блокирани имам и от тях повечето не са със абсолютно неприемливо поведение по всички теми.
Да речем, обикновено в технически теми казват полезни неща, но в другите раздели са със отвратително поведение. Едни такива агресивни и злобни със симптоми на патологичен садизъм направо.
Функцията блокирай ми помага да знам на кого да не отговарям никога, без значение какво пише. Щото те нарочно търсят провокация, да се заяждат и после като се съберат мнозинство по някоя тема, да се оплакват ако нещо не им харесва от писаното от мен.
Та блокирането е миротворна функция и върши работа.
Ама като са блокирани за във всички теми, пък се изпускат мненията им в които не се заяждат, ами пишат нещо смислено.

преди 18 минути, Kalin Karaboychev написа:

Пак лъжеш и манипулираш, както винаги! Гарантирам ти, че няма нито един пост "с откровени псувни", който да бил докладван и да не е изтрит и потребителя наказан. Ако случайно има някъде останал такъв пост, в което малко се съмнявам, то той или не е бил докладван или не е забелязан от модераторите. Ние не четем всеки пост във всяка тема, нямаме технологично такова време.

Тези твои приказки съм ги слушала неведнъж.

Когато намериш за необходимо да информираш за какво ще бъдат наказвани и са наказвани потребителите,дръж под един знаменател всички. Един си отива защото написал нецензурна дума с многоточие, а модератор пише съвсем спокойно два пъти подобна  дума и оправданието е че видите ли той не бил я насочил към конкретен човек.  Винаги намираш начин да ги оправдаеш, дори и заради явните им простотии,за които другите са наказвани.

Задавам въпрос : коя дума е обидна : галош,гнида  или идиот ?!

Сравнявай щом се чудиш :

на 2.03.2022 г. в 2:09, insec написа:

като в ежедневието му - изоставен на дивана със самочувствие на гнида си прави психопрофил бъркайки си в носа.

на 1.03.2022 г. в 23:46, insec написа:

:таебавтъпакасмотан

преди 42 минути, Kalin Karaboychev написа:

И престани да си мислиш, че светът се върти около теб НЕ Е ТАКА - на всеки в тази тема поста му се одобрява, и си пише каква е причината. 

Не разпознавам себе си в твоите думи,понеже трябва да докажеш съществуващо, а не отсъстващо твърдение. 

За одобрението на постовете ми стана ясно. На мен не ми пречи да се извиня,ако съм се подвела.

Тези които имат мнение по дадени въпроси,различно от твоето  не са заплаха за форума ти.

Трябва да помислиш,че никой не се оплаква, ако няма за какво. Това за да не излезе, че те имат значение,само когато трябва да гласуват в анкети.

То е ясно,че нещата тук все така ще си вървят и  очевидно тази дискусия е изчерпана.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Предлагам ако е възможно да измислите система за блокиране или за разблокирване на вече блокирани потребители само за определени теми или раздели

Браво - виж, че можеш да говориш и смислени неща.

• Администратор
преди 2 минути, valkiria1 написа:

Тези твои приказки съм ги слушала неведнъж.

Когато намериш за необходимо да информираш за какво ще бъдат наказвани и са наказвани потребителите,дръж под един знаменател всички. Един си отива защото написал нецензурна дума с многоточие, а модератор пише съвсем спокойно два пъти подобна  дума и оправданието е че видите ли той не бил я насочил към конкретен човек.  Винаги намираш начин да ги оправдаеш, дори и заради явните им простотии,за които другите са наказвани.

Задавам въпрос : коя дума е обидна : галош,гнида  или идиот ?!

Сравнявай щом се чудиш :

Не разпознавам себе си в твоите думи,понеже трябва да докажеш съществуващо, а не отсъстващо твърдение. 

За одобрението на постовете ми стана ясно. На мен не ми пречи да се извиня,ако съм се подвела.

Тези които имат мнение по дадени въпроси,различно от твоето  не са заплаха за форума ти.

Трябва да помислиш,че никой не се оплаква, ако няма за какво. Това за да не излезе, че те имат значение,само когато трябва да гласуват в анкети.

То е ясно,че нещата тук все така ще си вървят и  очевидно тази дискусия е изчерпана.

1. Това ли са великите псувни, които спомената в предния пост?

2. Всеки глобален модератор или администратор (обикновенните модератори не могат да наказват) сам преценява кога и за какво да накаже. Разбира се, че има и субективен елемент, колкото и всеки да се опитва да е обективен това е почти невъзможно. Всяка дума може да е обидна в различен контекст и по преценка на модератор е дали ще предприеме действие, не е задължително. 

3. Включих одобрението на постовете в тази тема за да огранича спама, който както виждаш в предната страница е доста и си разказват глупости, които не са свързани с темата. Не е включено одобрението за да ти запуша устата, както ти се струва защото пак казвам си въобразяваш, че всичко, което се прави в този форум е свързано с теб. Това може да те кара да се чувстваш значим, но повярвай ми може да те разочаровам малко, но абсолютно нищо, никога тук не е направено заради теб :(

Бъди щастлива. Поздрави и успех.

преди 14 минути, Kalin Karaboychev написа:

1. Това ли са великите псувни, които спомената в предния пост?

Просто ти показвам,това което поиска и  дали са равнопоставени думите галош, гнида и псувнята.

Значи взимам си бележка ,че  милото обръщение

на 1.03.2022 г. в 21:46, insec написа:

:таебавтъпакасмотан

както и думите гнида,  и идиот не са обида   и съпоставимо с това  наказанието сложено от Алгор  за думата галош е тенденциозно.

преди 19 минути, Kalin Karaboychev написа:

Бъди щастлива. Поздрави и успех.

Подобно.

• Администратор
преди 5 минути, valkiria1 написа:

Просто ти показвам,това което поиска и  дали са равнопоставени думите галош, гнида и псувнята.

Значи взимам си бележка ,че  милото обръщение

както и думите гнида,  и идиот не са обида   и съпоставимо с това  наказанието сложено от Алгор  за думата галош е тенденциозно.

Подобно.

Казах няколко пъти, явно по-бавничко схващаш, ще кажа отново: Преценка на всеки модератор е кога и дали да предупреди някой потребител за която и да е дума използвана в контекста на поста. Избягвайте подобни думи за да не се окажете неприятно изненадани. Може да пропуснат няколко пъти, но следващия да получи предупреждение. До колкото виждам ти е отправено само предупреждение, вероятно защото не е сметнал нарушението за сериозно, дори нямаш наказание или ограничение, но ти пак орева света. Както казах няколко пъти наистина вярвам, че тези неща те карат да се чувстваш значима, явно не получаваш нужното внимание от близките ти хора, но аз нямам повече свободно време да ощастливявам дните ти. 

А относно постът на inec, не си го докладвала за да се вземат мерки, нито преди, нито сега. И това ще ти го кажа за още един път, защото нищо от казаното от мен не разбираш от първия. Ние не четем всички постове и теми и няма как да знаем дали някъде има нарушение, ако не се докладва! Въпреки това, вече са взети мерки и постът е изтрит. Надявам се това да донесе поне малко радост в сивото ти ежедневие.

Бъди здрава. 

преди 28 минути, valkiria1 написа:

...  наказанието сложено от Алгор  за думата галош е тенденциозно.

Понеже ти го споменаваш - по-назад в темата се чете следното

на 3.03.2022 г. в 19:07, algor написа:

Не, не…
След като цъкнах и…стана ми жал някакси…
Помислих си “Възрастна жена, няма друг смисъл и друго забавление в живота освен да пише във форума, а и да не добие някой инфаркт от ужас, че три дни няма да пише…”

И отмаркирах наказанието за лишаване от публикуване.

Само констатирам!

преди 4 минути, Kalin Karaboychev написа:

Както казах няколко пъти наистина вярвам, че тези неща те карат да се чувстваш значима, явно не получаваш нужното внимание от близките ти хора, но аз нямам повече свободно време да ощастливявам дните ти. 

Не очаквах от висотата на заявените ти претенции да намесваш в диалога  семейството ми.

Тази" желязна аргументация" е потрисащо грозна и безвкусна  и не знам защо се опитваш да" хапеш" с такива клишета.

Изясняваме неща,които касаят форума, участниците  тук и модерацията, а не какво става под завивките на Валкирия, ако  не си разбрал правилно. Ако това ви е интересно за собствена консумация, публикувайте  си в администраторския форум  и си обсъждайте. Когато стане въпрос дали моето семейство и отношенията ни зависят от форума или по-някакъв начин публично му вредят ,тогава ще те поканя да се изказваш.

И да отношението на Алгор е тенденциозно.

Има наказание и това не е защото аз му отдавам някакво значение, а защото изясняваме принципно начина на модериране.

Ако това не те засяга, няма нужда да се отклоняваш в друга посока.

Ако публикуваш този пост, считай че това е последният път в който комуникирам с теб.

• Администратор
преди 7 минути, valkiria1 написа:

Не очаквах от висотата на заявените ти претенции да намесваш в диалога  семейството ми.

Тази" желязна аргументация" е потрисащо грозна и безвкусна  и не знам защо се опитваш да" хапеш" с такива клишета.

Изясняваме неща,които касаят форума, участниците  тук и модерацията, а не какво става под завивките на Валкирия, ако  не си разбрал правилно. Ако това ви е интересно за собствена консумация, публикувайте  си в администраторския форум  и си обсъждайте. Когато стане въпрос дали моето семейство и отношенията ни зависят от форума или по-някакъв начин публично му вредят ,тогава ще те поканя да се изказваш.

И да отношението на Алгор е тенденциозно.

Има наказание и това не е защото аз му отдавам някакво значение, а защото изясняваме принципно начина на модериране.

Ако това не те засяга, няма нужда да се отклоняваш в друга посока.

Ако публикуваш този пост, считай че това е последният път в който комуникирам с теб.

Аз за завивки изобщо не съм говорил най-малко на света ме интересува какво се случва точно под твоята завивка. Говорех за нормално човешко отношение и внимание към теб. Помислите ти са доста порочни, но не се припокриват с моите. 

И не повтаряй думата "наказание" - такова няма. Има предупреждение! Колкото и да повтаряш една лъжа то тя тук няма да стане истина. 

преди 6 минути, valkiria1 написа:

Изясняваме неща,които касаят форума, участниците  тук и модерацията, а не какво става под завивките на Валкирия, ако  не си разбрал правилно.

Така е - права си. Какво става там - си е само твоя абота!
Само предлагам „Капитана“ да го направим „ПОД-полковник“, а теб - полковник.

преди 6 минути, valkiria1 написа:

-tQS0o_bV0XMdw-qn2w2FDLQMIKzjqJArPHdgCdxAhXIFUIdjzJbZsTLoZv2vzhuHBD1B5Y_4eKKikUTOrvqq3uggUgIzZbgjviAvKKPrbRr85IQHNdbvUMo_sppJ7jp6fCxBLi0nHmjfUL71Cy19ltmPoz4ZAYl0UXCVtD8e2ax-AyLs9pIh-WzrDNCHOgiK-WD2hPfh0kP7SbcEL-Nw07wgLD28wbhLUrom8JJT6FyOedx-wd0eeGr15S67yEUqBoqTjfYH8ommY03pdQqVXQqZndZzcoNGiZUpQjAPm4H02bfUMYQSxHm8KE1aL8Jek25W8uVDe8fx8I4U7ulhOV3kKggC38ZJChfkdh4Ns318MLz6fBHGoXzvLob1yIj1hBL9-ekLtW-lZKCzkN5lOyBp-uYEMz1eAAEb-GXwGMua3A7S5NsTbgStJ7EZTLBwVgfi8vCUZRegVzPg0AZ8dHEbznons6qjY1XtkZa_oKqtbEnowxt1P9R6hXUYfanP7sFGARHoqDtULRH1pLJWwKznRfSOZ1sGZn3GXjwwtJs6TlQ7rjeQmcg-K0KrtR2bkSilY_xyR2OcNxqMn1qVq9D2Zo4wKZyTkZo3It7Esg07TfQC72AyFUWpudc7CcXPz3DS2CPkETkVmmoYAIbaf_92-xRx84IK4aQDgjXd3Wx5wRYRdzz1zNJwLRwZkst2XSop_jQRymRCArtm_-DU9HKZw=w197-h256-no?authuser=0

Предлагам съвсем сериозно да спре това давичкане и заяждане с администратора. Той , очевидно не може да угоди на всички, просто не обръщайте внимание на писания, които не ви се нравят. Вина за всичко това сигурно има и лошото време, което изопва нервите, по-високо организираните системи го осъзнават това и го контролират, помъчете се да направите и вие така. Иначе има опасност да останем без това чудесно нещо, наречено " Калдата".

Ей Валкирио измислена,  стига писка и занимава форума с истериите си, че помним, когато ти беше модератор, какви своеволия си позволяваше. Не стига, че си позволяваш във български форум да обиждаш всичко де що е българско и това ти се разминава съвсем безнаказано, ами и претенции имаш как специално теб да те модерират - наглостта ти е безгранична. Нагла и нахална, преструвана!!!

преди 1 час, adersa написа:

От 2 дена на мобилната версия на форума не мога да поствам линкове слагам линка и нищо не излиза 

Не знам защо е тази мода - да се слагат линкове! Към сайтове - откъдето бълват реклами и всякакви гадове. АВ постоянно „вряка“.

на 7.03.2022 г. в 12:24, Kalin Karaboychev написа:

явно не получаваш нужното внимание от близките ти хора

Не знам за какво иде реч след последните мнения в тази тема (Проблеми с форума), но горното цитатче изглежда грозно. От където и да го погледнеш. Най-малкото пък като отношение към жена.

П.П. Честит празник на всички жени! Бъдете себе си, дами.:)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.