Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

преди 18 минути, dioib написа:

Другарю!!! (Макар да не си...) 

Аз те обичам - ние сме братя от началото на времето.

Дали си ти е без значение, но си подразнил много хора тук. 

Има хапчета за нерви. Който е лабилен и нестабилен, да пие хапчета.

Един човек ако не си го направи сам, то друг не може. Да, клише е, но така е като си "активен" особено с тези аватар и подпис като твоя. 

Да кажем, че някои хора не харесват Комунизма, системата, с която Света е бил първоначално замислен, и затова "мразят" аватара ми. Но какво относно подписа ми:

Цитат

Долу капитализма, горе социализма и комунизма!!!

В държава, в която разходите и инфлацията са на ръба на изпреварването на растежа на икономиката и заплатите, и дори ги изпреварват в някои случай, стремежа към безплатното и евтиното е висша форма на финансова отговорност, оцеляване, и съществуване. Ако плащаме за всичко, къде ще му излязат двата края, щом цената на "всичко" надвишава месечния доход?

Добре, нека игнорираме червените букви:

Цитат

В държава, в която разходите и инфлацията са на ръба на изпреварването на растежа на икономиката и заплатите, и дори ги изпреварват в някои случай, стремежа към безплатното и евтиното е висша форма на финансова отговорност, оцеляване, и съществуване. Ако плащаме за всичко, къде ще му излязат двата края, щом цената на "всичко" надвишава месечния доход?

Това не е ли вярно и точно, според теб? Питам сериозно и не си правя майтап - не е ли вярно и точно? Ако мислиш, че не е вярно, а погрешно, посочи елементите, които не са верни, според теб. Също така, посочи кое е вярното и хубавото в капитализма. Какво трябва да правим, как да оцелеем, как да сме щастливи, свободни и финансово стабилни, ако живеем "В държава, в която разходите и инфлацията са на ръба на изпреварването на растежа на икономиката и заплатите, и дори ги изпреварват в някои случай"?

И каква трябва да бъде системата, според хората, които са срещу комунизма? Каква трябва да е тя, ако не комунизъм?

преди 6 минути, M.Николов написа:

Не съм длъжен да ти обяснявам.

Няма такова правило.

:hush:

Така ще кажеш, като нямаш какво да кажеш.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 671,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Мазньото съм вече 100% сигурен че е белгийската мида кат гледам как ме заобикаля и се фука с интелект

преди 7 часа, balki65 написа:

Новия Щирлиц, внедрен дълбоко в тила.

Не точно там - по скоро „на педя под кръста“!

преди 3 часа, bootlicker (Мазния) написа:

Научи значението на думата спам. https://en.wikipedia.org/wiki/Spamming

Темите, които аз пускам не са спам и не бива да се класифицират като "спам".

По някаква случайност, но си прав! Темите не са точно „спам“ и ти не си спамър.

Ти си един скромен ТРОЛ! Със скромни интелектуални възможности.

Internet_Troll_velu_ill_artlibre_jnl.jpg

преди 53 минути, jhoro написа:

1000% съгласен !

преди 4 часа, dioib написа:

Да, има провокатор, а дали е човек с недъзи ...

мозъчни - няма гънки !

нормален човек би пуснал 1-2 теми на седмица или по малко !

и то за неща ,за които не би разбрал от своето обкръжение

нарича се общуване !

а ти като я видиш тая клавиатура ,и почваш да питаш за всичко - като малко дете майка си !

да, може и да имаш някое попадение като тема , но тя е 1 на 100 ...

никой не иска да те банва гони или ... 

но спри да питаш елементарни неща - и най вече , не прави по пет ПОРЕДНИ теми !!!

Да кажем

Мила Родино - Химн На Република България - YouTube

преди 2 часа, jhoro написа:

Не точно там - по скоро „на педя под кръста“!

По някаква случайност, но си прав! Темите не са точно „спам“ и ти не си спамър.

Internet_Troll_velu_ill_artlibre_jnl.jpg

Защо да съм трол? Какво те кара да смяташ, че съм трол?

преди 4 часа, petie1 написа:

Мазньото съм вече 100% сигурен че е белгийската мида кат гледам как ме заобикаля и се фука с интелект

Не те заобикалям - просто не си ми много интересен и затова не общувам много с теб. А и ти самия не се занимаваш с мен много.

преди 5 часа, M.Николов написа:

Аз каквото съм искал да кажа съм го казал.

Какво си казал?

преди 57 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Защо да съм трол? Какво те кара да смяташ, че съм трол?

Не те заобикалям - просто не си ми много интересен и затова не общувам много с теб. А и ти самия не се занимаваш с мен много.

Какво си казал?

Не е човек,а желязо,но има съд за използване на информация.

Не те заобикалям - просто не си ми много интересен и затова не общувам много с теб. А и ти самия не се занимаваш с мен много

Ами ти за тва 5 дена буутваш една флашка щот не четеш ко ти пиша бре белгийска азна мидооо

преди 9 часа, bootlicker (Мазния) написа:

...

Нека да се изясним. Другия път, когато ме обсъждате и отправяте безпочвени обвинения и твърдения срещу мен, използвайте "@" и ми напишете името, за да мога да получа известие, че съм обсъждан. Така ще мога да се появя, да развенчая твърденията и обвиненията, и да се защитя и да си изчистя името от дезинформацията, която капиталистите от форума насочват към мен.

Не искам да ми се говори зад гърба - това е подло, долно и лицемерно. Ако някой иска да ми каже нещо, да ги ко каже директно в очите.

Благодаря.

Не смеят, че ше ги туриш при Microsoft, VIVACOM, Acer, SanDisk, Google и двата магазина.

Не знам защо се сетих за...

Влиза Ежко Бежко в горската аптека и казва:
- 100 пpeзеpвaтивa, ако обичате.
Двете катерички-продавачки:
- Хи-Хи-Хи
- Нека да са 102, моля!

преди 5 часа, цър-вул написа:

Напъва го човека, отвътре го напъва със страшна сила.

Всеки си има голямата нужда, но малко са ибрикчиите ... ;) 

преди 10 часа, bootlicker (Мазния) написа:

Аз те обичам - ние сме братя от началото на времето.

Ти да не си Миро20??? :) 

преди 6 часа, balki65 написа:

Не е човек,а желязо ...

Три дента го били, ни дума ни лаф.
Чолав го правили, у шарото лилав.
- Ха, не човек, а ламаринта -
просъскал агента фашист.
- Ха, ниц бе, братле - комунист.

преди 17 часа, mr. 5r0ff написа:

1000% съгласен !

С какво си съгласен? С твърдението, че съм трол? Би ли обяснил какво те кара да мислиш че съм трол?

преди 3 часа, Валсо написа:

Точно като ония, които са ти промили мозъка.

Кои са тези, които са ми промили мозъка? Би ли ми обяснил кои са, че да знам.

Относно какво точно ми е промит мозъка?

преди 10 часа, dioib написа:

Всеки си има голямата нужда, но малко са ибрикчиите ... ;) 

Ти да не си Миро20??? :) 

Не съм Миро. Не познавам никакъв Миро.

преди 11 часа, lebel написа:

Не смеят, че ше ги туриш при Microsoft, VIVACOM, Acer, SanDisk, Google и двата магазина.

Не знам защо се сетих за...

Влиза Ежко Бежко в горската аптека и казва:
- 100 пpeзеpвaтивa, ако обичате.
Двете катерички-продавачки:
- Хи-Хи-Хи
- Нека да са 102, моля!

Да, ще ги съдя, ако видя, че нарушават закона.

Не разбрах този виц. Ще ми обясниш ли значението на вица?

преди 11 часа, petie1 написа:

Ами ти за тва 5 дена буутваш една флашка щот не четеш ко ти пиша бре белгийска азна мидооо

Аз много добре знам как се буутва флашка. Мога да буутва дадени ОС-и и програми. Проблем имам с буутването само при някои ОС-и, като Уиндоус.

преди 5 часа, bootlicker (Мазния) написа:

...

Не разбрах този виц. Ще ми обясниш ли значението на вица?

...

Бих ти го обяснил, ако го разбирах. Т'ва с вицовете е като с латинския...

- Кажи нещо мъдро.
- Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
- А какво означава?
- Каквото и да кажеш на латински, звучи мъдро…

Иначе, извън вица ... убеден съм, че обясняването на вицове трябва да се криминализира.

преди 6 часа, bootlicker (Мазния) написа:

Кои са тези, които са ми промили мозъка? Би ли ми обяснил кои са, че да знам.

Относно какво точно ми е промит мозъка?

Не ги слушай - никой не ти е „промил мозъка“!

Ти просто нямаш мозък.

преди 2 минути, jhoro написа:

Не ги слушай - никой не ти е „промил мозъка“!

Ти просто нямаш мозък.

Това, което написа, не е вярно. Не е възможно комплексни форми на живот, в случая - висок клас бозайник (аз) да поддържа биологичните си процеси без мозък. Аз съм жив, следователно имам мозък.

Фактът че мисля и мога да произвеждам теми и отговори, означава, че тази информация се генерира някъде. Това "някъде" е моят мозък, източника на темите и отговорите които излъчвам.

преди 14 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Това, което написа, не е вярно. Не е възможно комплексни форми на живот, в случая - висок клас бозайник (аз) да поддържа биологичните си процеси без мозък. Аз съм жив, следователно имам мозък.

Фактът че мисля и мога да произвеждам теми и отговори, означава, че тази информация се генерира някъде. Това "някъде" е моят мозък, източника на темите и отговорите които излъчвам.

image.jpeg.2e223001988e360495fa986b64fc1019.jpeg

Въпросният потребител @bootlicker (Мазния) няколко пъти вече твърди, че не е нарушил правилата на форума, му показвам две точки които нарушава. Нека да ги прочете внимателно и няколко пъти.

Правила за ползване на форумите

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай" на всеки ваш пост.

на 2.05.2022 г. в 11:08, ДзВяРа! написа:

Правила за ползване на форумите

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай" на всеки ваш пост.

явно бай ти Калин тез правила не ги зачита ... 

за него всяко мнение и тема  са важни за рейтинга - независимо кой кога ...

важно е колко !

а дали е цирк или е бой на малоумни теми му е през ...

ръгай чушки в боба - цирка трябва да е пълен !

преди 1 час, mr. 5r0ff написа:

явно бай ти Калин тез правила не ги зачита ... 

за него всяко мнение и тема  са важни за рейтинга - независимо кой кога ...

важно е колко !

а дали е цирк или е бой на малоумни теми му е през ...

ръгай чушки в боба - цирка трябва да е пълен !

Абе той се сравнява с фейсбук, понеже Зукърбърг не триел глупостите на милиардите олигофрени които пишат там, наш Калинчо също вдигнал крак.
Както му казах неотдавна и очевидно е изтрил този мой пост(Той да обясни защо), за него са важни с'тинките, а че форума му е заприличал "Лична драма", е, к'о толкоз, ползвайте филтъра...

Тук идват и някои неща които явно се пропускат(Удобно или не) :

1. НИКОЙ не е длъжен да използва филтри за да може да види полезната за себе си информация.
2. Ако аз например мога да се справя с това да филтрирам този и онзи, то мнозина не знаят как става това и дори и да е обяснено някъде може да не успеят да се справят.
3. Ако си нов потребител и влезеш тук и първото което видиш са каретата "Нови теми" и "Горещи теми" 90%+ пълни с теми на въпросния потребител какъв извод ще си направиш? Аз лично бих си помислил доста негативни неща и не бих "стъпил" вече тук.

Накрая но не на последн място - Калдата не е фейсбук, а форум за софтуер и хардуер, но явно гус'ин началника е намислил да го обръща на социална мрежа.

Абе той се сравнява с фейсбук, понеже Зукърбърг не триел глупостите на милиардите олигофрени които пишат там, наш Калинчо също вдигнал крак.
Както му казах неотдавна и очевидно е изтрил този мой пост(Той да обясни защо), за него са важни с'тинките, а че форума му е заприличал "Лична драма", е, к'о толкоз, ползвайте филтъра...

Тук идват и някои неща които явно се пропускат(Удобно или не) :
1. НИКОЙ не е длъжен да използва филтри за да може да види полезната за себе си информация.
2. Ако аз например мога да се справя с това да филтрирам този и онзи, то мнозина не знаят как става това и дори и да е обяснено някъде може да не успеят да се справят.
3. Ако си нов потребител и влезеш тук и първото което видиш са каретата "Нови теми" и "Горещи теми" 90%+ пълни с теми на въпросния потребител какъв извод ще си направиш? Аз лично бих си помислил доста негативни неща и не бих "стъпил" вече тук.

Накрая но не на последн място - Калдата не е фейсбук, а форум за софтуер и хардуер, но явно гус'ин началника е намислил да го обръща на социална мрежа.

Не забравяй,че тук сме „на гости”!

- Имаш ли Фейсбук?
- Да, имам.
- Грешка! Фейсбук има само Зукърбърг, останалите сме просто профили!
преди 20 минути, jhoro написа:

И е така, и не е точно така - като влезеш в магазин, който е нает, не виждаш представянето на стопанина, а това на наемателя! Във форума като влезеш виждаш основно нивото на членовете на форума, и в по-малка степен това на собственика.

преди 44 минути, jhoro написа:

прав си - но без гости си кръгла 0 (пример дата.бг)

и ако смяташ че притежаваш нещо добро (калдата) защо допускаш всичкото мангал и чобани тук ??? 

не мое се мери с фейса ни по стинките нито по броя на хората...

в момента сме цирк (искрено и лично) но не и форум за софтуер и хардуер !!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.