Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

преди 21 минути, adersa написа:

Остави това за времето за редакция аз пак казвам , че екстрата за триене на постове ще е полезна за всички и няма да занимаваме модовете с нашите доклади и да следим постоянно дали неправилният ни пост е изтрит.

Ами трий бре, кой те спира? Имаш 30 минути след публикуването на поста да изтриеш написаното вътре. Не разбирам какъв е проблема?

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 671k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Аз пък искам да мога трия и мнението на другите, защо няма и такава опция?

Най-добре всеки да може да трие каквото си поиска.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Ами трий бре, кой те спира? Имаш 30 минути след публикуването на поста да изтриеш написаното вътре. Не разбирам какъв е проблема?

И да оставя празен пост ще е грозно ...

преди 20 минути, Sliderum2 написа:

Не съм съгласен, че "триенето" на постове от всички, би намалило работата и главоболията за екипа, напротив.

Едно е даа докладваш пост на друг човек , съвсем друго е да докладваш свой пост .

Добре ай да пробва Калин за 1 месец да я пусне опцията тестово за всички и краят на месеца на 31 ден да пусне анализ дали е по добре така или не 

преди 3 минути, 0000000 написа:

Аз пък искам да мога трия и мнението на другите, защо няма и такава опция?

Най-добре всеки да може да трие каквото си поиска.

Желанието ти е изпълнимо . Само някой трябва да те възпроизведе в "админ" .

преди 22 минути, adersa написа:

Все тая и такова поведение може да се реши, че е нарушение на съществуващо правило. Ако искаш да бъде изтрит твой пост без последствия, евентуално, може да оставиш надпис от рода на: грешен пост ; объркал съм темата, объркал съм вселената; за триене и т.н., а ако и искаш бърза реакция, просто си докладвай поста. При всички случаи, ако оригиналното съдържание на поста е от някакво значение за темата, а екипа го вижда, дори ако си "изтрил" писаното вътре в поста, или ако е нещо, с което си заслужил ефективно наказание, или предупреждение поне, в зависимост от съдържанието на поста, той може и да бъде отново направен публично видим в оригинал, за да се знае за какво си наказан, а може и да не се показва повече в бъдеще публично, ако е обида към друг потребител.

Аз не искам да изземвам правомощията на Администратора, но мога да се постарая да обясня с някоя  и друга дума. Нека първо да се спрем на ново регистриралите се.

1. За да се регистрира който и да е във форума се изисква  преди това да си прочел неговите правила. След попълване на формуляра следва една точка в която се казва, че в празното квадратче трябва да поставиш отметка, тикче, галочка или с това ти потвърждаваш, че си запознат с правилата на този форум. Което от своя страна значи, че си ги ПРИЕЛ.

Вярно е, че новите регистрации допускат грешки при самото постване в различните под форуми и техните теми. Може би се дължи на това, че човекът, пишещ дадената тема не може да се ориентира в самото начало в кой раздел да я постави. Но това е решено отлично от администрацията. Запознатите с правилата реагират и пускат доклад и впоследствие темата си минава на нужното място. Даже модератора, администратора оповестява постващият, че темата му е преместена в правилния раздел. Доклада тук не е никаква обида за който и да е, а се явява в помощ на Администрацията, понеже хората занимаващи се с тази дейност, може и да не забележат това. Не са длъжни ни модератори, ни администратори да четат темите в целият форум. Кой с каквото може помага в случая.(ако иска,разбира се)

Независимо от това и старите членове допускат такива грешки, но то е по...невнимание, а не че не го знаят.

Теми в техническите форуми и там където е писано по над 2-3 страници е абсолютно неправилно , при положение че всичко е по темата, а не писани пичи масали, да се запази. Коментарите на различните участници се явяват свързани един с друг ако се спазва благоприличието и изтриване на един или 2, до три водят до много неяснотии и неправилни преценки от някой, на който му е интересна самата тема. И много правилно е постъпила Администрацията, че не е дала разрешение за изтриване. Достатъчно е да си направиш редакция на поста след като си го пуснал във форума. А още по правилно е, ако го направиш като "чернова". Прочетеш какво си писал и ако ти се наложи редакция, можеш веднага да я направиш. Чак тогава си пускаш темата или поста в съответния под форум. Това е форум, а не социална група. А и правилата след като си чекнал квадратчето явно трябва да ти говорят, че трябва да правиш това, за което хората са написали този ПРАВИЛНИК! Ако някой се разрови по назад в годините, ще се уверите че Калин е дал тези отговори по този и много други въпроси , свързани с това, какво искаме или не искаме.Wip членове имат право на изтриване, но как стоят нещата там не съм запознат, защото все още не съм станал такъв член. Също - "легендите" имат време на реакция не 30 минути а мисля - 1 час от времето на пускане на темата. На всички Ви  - много здраве , радост и любов пожелавам.

преди 18 минути, adersa написа:

А да дискутираш с някой и този някой в даден момент да изтрие всичките си постове няма ли да е грозно?

Освен това "празните" постове които оставяш рано или късно се трият от модераторите. 

преди 4 минути, Kolev72 написа:

Също - "легендите" имат време на реакция не 30 минути а мисля - 1 час

Аз да попитам - как се става "легенда " в този форум ? 

Аз съм Жива Легенда и никой още не ми е сложил надписче оранжево ? :D

преди 14 минути, _sirena_ написа:

Аз да попитам - как се става "легенда " в този форум ? 

Аз съм Жива Легенда и никой още не ми е сложил надписче оранжево ? :D

Това, че си легенда  се знае от много хора във форума. На всичкото отгоре достатъчно етична със всеки един член от форума. Затова аз с удоволствие ще те предложа за ЛЕГЕБДА , независимо, че най долу под темите за форума, отново стои моето име с последното си предложение , преди няколко месеца. Това мисля за администрацията няма да представлява никакъв проблем.

@Kolev72колко съм докладвал постове с обиди на цървула дето ме е обиждал само мен , и други потребители и никаква реакция.Миналата седмица го обидих и хоп след 10 мин предупреждение докато оня същата вечер продължава да обижда в различни теми потребители .

преди 7 минути, Kolev72 написа:

Даже модератора, администратора оповестява постващият, че темата му е преместена в правилния раздел.

Може и да се лъжа, но туй известие дори е автоматизирано от доста години, ако не и откакто съществуват форумните системи. Е, може и, ако така реши членът на екипа, сам да извести за съответното действие, по начин който сметне за добре, ако няма строго разписан такъв в указанията.

преди 6 минути, Kolev72 написа:

Wip членове имат право на изтриване, но как стоят нещата там не съм запознат, защото все още не съм станал такъв член. Също - "легендите" имат време на реакция не 30 минути а мисля - 1 час от времето на пускане на темата. На всички Ви  - много здраве , радост и любов пожелавам.

VIP-овете могат да трият постовете си без ограничение във времето.

Точно заради това Лоботомирко20 успя две седмици след публикуването му да промени линк в свой пост който го разобличаваше като лъжец и манипулатор.

Ето какво включва VIP абонамента 

https://www.kaldata.com/forums/subscriptions/

преди 6 минути, Kolev72 написа:

Това, че си легенда  се знае от много хора във форума. На всичкото отгоре достатъчно етична със всеки един член от форума. Затова аз с удоволствие ще те предложа за ЛЕГЕБДА , независимо, че най долу под темите за форума, отново стои моето име с последното си предложение , преди няколко месеца. Това мисля за администрацията няма да представлява никакъв проблем.

Направо ме хвана срам , понеже като изпросено ще дойде ...недей , недей ... :D

преди 13 минути, adersa написа:

@Kolev72колко съм докладвал постове с обиди на цървула дето ме е обиждал само мен , и други потребители и никаква реакция.Миналата седмица го обидих и хоп след 10 мин предупреждение докато оня същата вечер продължава да обижда в различни теми потребители .

Питаш за едно, а в този пост си написал съвсем друго. Пак те моля най учтиво. Когато се обръщаш към някого с питане, първо помисли какво и защо го питаш и какво е отношението на тази въпрос и това, което коментираме в темата. Няма такова. Един модератор може спокойно да прецени как трябва да постъпи. Има много фактори за това. Нищо лично ни към теб, ни към"цър-вул"

преди 16 минути, adersa написа:

Само така ти се струва от твоя гледна точка. Не изключвам за някои профили на база на някакви фактори, да се стига до това да се изчакат малко повече провинения, преди прилагане на ефективно и видимо и за теб наказание на обидил те потребител, а ако е имало наказанието за къс период, примерно 24 часа...Може дори да не си разбрал, че е бил наказван. 

преди 21 минути, adersa написа:

След като в десет поредни поста ме наричаха "пишлегар", реших да отвърна и... изядох бананите. На въпросът ми защо така се получи, Админа беше така любезен да ми обясни че обидите тук се делят на два вида. Сигурно и ти си минал на обиди от втори вид и за т'ва ти си получил банани, а другият явно знае кои обиди са позволени и се е измъкнал. Цитирам отговора на админа:

Цитат

Приемаме за обиди общоприетите такива. Иначе всеки може да си измисли, че нещо го обижда, пишлегар, пикльо, дрисльо и тем подобни. Ние не сме детска градина. Но откровенни псувни и намеци към майки задължително награждаваме подобаващо. 

преди 10 минути, ivottoshev написа:

След като в десет поредни поста ме наричаха "пишлегар", реших да отвърна и... изядох бананите. На въпросът ми защо така се получи, Админа беше така любезен да ми обясни че обидите тук се делят на два вида. Сигурно и ти си минал на обиди от втори вид и за т'ва ти си получил банани, а другият явно знае кои обиди са позволени и се е измъкнал. Цитирам отговора на админа:

Тук да вметна нещо много важно към твоя пост.

По правилата на форума ако не знаеш (трябва да го прочетеш отново) нямаш право на публикуване на лично съобщение изпратено ти от който и да е, включително и Администратор, да го публикуваш без неговото знание и разрешение.

2.16 Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във форума без съгласието на двете страни, участвали в кореспонденцията, както и всякаква форма на лични данни извън официално публикуваните в настоящия форум (снимков или друг материал, засягащ личния живот), когато това може да е в ущърб или да служи за дискредитация на някоя от двете страни. Ако това стане, то по желание на ощетената страна такива постове ще бъдат трити без предупреждение.

преди 8 минути, ivottoshev написа:

След като в десет поредни поста ме наричаха "пишлегар", реших да отвърна и... изядох бананите

А според теб на всеки пост да те нарича неграмотник , малумник , не минава ли границите на нормалното ?

И аз така след поредната обида в която тема да пиша ме обиди отвърнах с контра и algor  ме предупреди даже моята обида си беше в рамките на ежедневен диалект , а не като цървула като селски шоп .

гд. Колев, не знаех че са те издигнали пак в Администрацията! :party4:

Мен няма ли да ме предложеш за ЛЕГЕБДА, ако трябва ще си сменя пола.:*

току-що, 0000000 написа:

гд. Колев, не знаех че са те издигнали пак в Администрацията! :party4:

Мен няма ли да ме предложеш за ЛЕГЕБДА, ако трябва ще си сменя пола.:*

Ни са ме издигнали, ни имам такова желание.

По твоя въпрос: Тъкмо бях решил да те предлагам преди известно време(без шега) , а ти взе, та си смени ника! Какво му пречеше на старият ти, като всички те знаеха кой си? И хората щяха да ме питат: Абе от де накъде предлагаш този новобранец(щото не са ти погледнали профила) за Легенда, когато той оня ден се регистрира тук.

преди 16 минути, Kolev72 написа:

По правилата на форума ако не знаеш (трябва да го прочетеш отново) нямаш право на публикуване на лично съобщение изпратено ти от който и да е, включително и Администратор, да го публикуваш без неговото знание и разрешение.

2.16 Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във форума без съгласието на двете страни, участвали в кореспонденцията, както и всякаква форма на лични данни извън официално публикуваните в настоящия форум (снимков или друг материал, засягащ личния живот), когато това може да е в ущърб или да служи за дискредитация на някоя от двете страни. Ако това стане, то по желание на ощетената страна такива постове ще бъдат трити без предупреждение.

Ами значи ще ям пак банани. К'во да направя? Нема са да зема и да си трия поста я :D

преди 11 минути, adersa написа:

А според теб на всеки пост да те нарича неграмотник , малумник , не минава ли границите на нормалното ?

И аз така след поредната обида в която тема да пиша ме обиди отвърнах с контра и algor  ме предупреди даже моята обида си беше в рамките на ежедневен диалект , а не като цървула като селски шоп .

Не според мен, а според админа. Думи като пишлегар, малоумник, пикльо или дрисльо явно не са обиди и не би трябвало да подлежиш на наказание заради тях. Обиди са само откровени псувни като "да ти е*ба ма*ката"

Аз бях на ръба да си изтрия профила, добре че се отказах и след няколко дни ми мина.:)

преди 1 минута, 0000000 написа:

Аз бях на ръба да си изтрия профила, добре че се отказах и след няколко дни ми мина.:)

Стой си тук. Няма къде да вървим вече. Давам ти моята 'титла"  за да си по щастлив. И благодаря за целувките. Някой ще си помисли нещо, но то по хората ходи!

преди 25 минути, ivottoshev написа:

ме наричаха "пишлегар

дедо - по ли ти отива:D

преди 23 минути, Kolev72 написа:

преди време - онази дър дърцила се обиди на лично - после се изфука с личното

хем е сърбеше - хем болеше:D

преди 9 часа, Kolev72 написа:

Ммм, не мисля че в случая има ущърб, лична информация или други от атрибутите на лични съобщение, които са от описаните в правилото, пък и не е цитирани името и съответно уточнено кой точно е писалият. Познанието водещо до уточняването на рамките какво би било прието, или наказуемо, може да се приеме като запознаване на колегите с част от "ситният текст", към правилото за обидите и вулгаризмите, забравих му номера. Който "ситен текст", може би също би трябвало да е достъпен за обикновените потребители, като приложение към правилата на форума. Това е идея, която екипа на форума може и да вземе предвид и да осъществи, ако се постигне такова решение. Все пак съгласието с правилата, си е вид договор и трябва всичко да е ясно. Докато правилата, в кратката си форма, не уточняват достатъчно и се налага едва ли не потребителите на принципа проба-грешка, сами да научават кое в какви граници се приема, или не за нарушение на дадено правило.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.