Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да споделим бенчмарк с GeekBench.

ftpkid
Виж решението Разрешен от pepy86,

Препоръчан отговор

преди 11 минути, Raze написа:

Да, но на cpu-z виждам как се товарят всички ядра едновременно, както и на cinebench например. Тук такова нещо не видях.

При мен се вижда, че всички ядра се товарят от време на време. Трудно се хваща да се направи снимка на екрана. Тук само едно не е натоварено но и то беше. Просто не улучих момента.

uxtlthg.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Току що пуснах и аз hwinfo + теста . През по голямата част от времето P-ядрата си работеха на максималните честоти , като Е-ядрата се включваха всички на маХ, само в определени тестове.  В действителност няма някакъв продължителен -чист cpu тест , но тук /в Geekbench-a./ резултата на мултито се формира по различен начин.

п.п. Сега сравних консумацията на процесора ми на Geekbench 5 VS Geekbench 6 . В новата версия съм с 30вата на долу, което реално обяснява по-ниските температури на процесора. Явно рама играе още по-голяма роля в този тест, защото при сравнение на моя процесор и друг 13700К само , че в комбинация с ддр4, имам 10% по-висок резултат на мултикор. (пича HWBG форума дори е клокнал 2 ядра на 5.8 , така че клока на процесора му е дори леко над моя) . С други думи сингъл кор перформънса си го отчита коректно, а мултито е компилация от цпу и РАМ перформънс.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

GEEKBENCH 6 :

Ryzen 5 7600X (PBO + CO Neg -15) + 2x16GB 6400Mhz + Gigabyte 650 GAMING X AX 

2820  -  Single-Core Score

13245  -  Multi-Core Score

Линк към резултата

==============

Ryzen 7 7700X ( CO Neg -15 , PBO +100Mhz) + 2x16GB 6400Mhz CL36 + MSI PRO B650-P Wifi

2934  -  Single-Core Score

15351  -  Multi-Core Score

Линк към резултата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз направих тест с новия GEEKBENCH 6  и за първи път ми даде еднакви резултати и при Linux и при Windows11:

gpBmfxU.png

Резултат Linux.

Резултат Windows11.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 26.03.2023 г. в 14:11, vpvelev написа:

И аз направих тест с новия GEEKBENCH 6  и за първи път ми даде еднакви резултати и при Linux и при Windows11:

gpBmfxU.png

Резултат Linux.

Резултат Windows11.

Тия синтетики са вятър работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вятър или не, дават ориентировачно сравнение между процесорите в комбинация с РАМ при еднакви условия. Cinebench или другите сходни CPU тестове да не би да показват нещо по различно ? Ако за някои хора приоритет е гейминга и нищо друго, естествено че няма смисъл да гледат резултата от подобен тест. Този тест е смислен за да се покаже нагледно подобрението във всяко едно следващо поколение. Къде и за кого е приложимо , никой не коментира, Който не му изнася, да пуска нови теми със смислени за него бенчмарк тестове и ще сравняваме и там. Само с мрънкане не се допринася с нищо в тоя форум. Говоря за вечно недоволните от живота Росенчо и Хосето.   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Днес влязох в BIOS-a да видя какво е положението и с изненада видях, че рама от 3200MHz станал 2400. Процесорът ми е Ryzen 5600 (без Х) и много бързо го правя да стане Х като сложа в една опция +200MHz. И така турбото става 4,6GHz колкото е на 5600Х. Без вдигане на напрежение.

След това пуснах пак теста и всичко скочи :)

Br0cuUs.png

Generic - Geekbench

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, цър-вул написа:

До сега(от 30г.) не съм видял машина с шина, покриваща 100MHz. Винаги е една идея надолу.

И аз. Все пак е някакъв кварц. И се дели честотата. Така, че съвсем спокойно и нормално можеше и да е 100,76 MHz например. Ама е все отдолу.

От друга страна програмистите на CPU-Z може да използват такъв алгоритъм на изчисление, че все да е под 100.

"if Busspeed < 100 then print" :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, vpvelev написа:

Днес влязох в BIOS-a да видя какво е положението и с изненада видях, че рама от 3200MHz станал 2400. Процесорът ми е Ryzen 5600 (без Х) и много бързо го правя да стане Х като сложа в една опция +200MHz. И така турбото става 4,6GHz колкото е на 5600Х. Без вдигане на напрежение.

След това пуснах пак теста и всичко скочи :)

Br0cuUs.png

Generic - Geekbench

A PBO пусна ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Gaming_Solutions написа:

A PBO пусна ли?

Да. Всъщност от там дадох тия +200MHz.

WlY4c4O.png

Не ми трябва, а и не искам повече, защото съм със стоковия охладител.

Радвам се че с предишния процесор Ryzen 3 1200 успях пак със стоковия охладител от 3,1 да го подкарам стабилно на 4 GHz и то с минимално вдигане на напрежението и то динамичното. Явно бях попаднал на добра бройка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, vpvelev написа:

Да. Всъщност от там дадох тия +200MHz.

WlY4c4O.png

А отрицателен офсет от Curve Optimizer-a зададе ли?

Ако не си задай му -15 на всичко ядра и ако е стабилно пробвай и нагоре. Хем ще свалиш температурите, а от там хем ще бууства и повече.

Най-добре е разбира се за всяко ядро по отделно, но си е играчка

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

А отрицателен офсет от Curve Optimizer-a зададе ли?

Ако не си задай му -15 на всичко ядра и ако е стабилно пробвай и нагоре. Хем ще свалиш температурите, а от там хем ще бууства и повече.

Най-добре е разбира се за всяко ядро по отделно, но си е играчка

Ще го пробвам. Помня че наистина си беше играчка и преди се бях отказал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, vpvelev написа:

Ще го пробвам. Помня че наистина си беше играчка и преди се бях отказал.

Е, като е на всички ядра не е играчка. И -10 да е пак ще е по-добре от нищо. Някои процесори могат и до -30

И именно, че си със стоковия охладител ще е от още по-голяма полза

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Е, като е на всички ядра не е играчка. И -10 да е пак ще е по-добре от нищо. Някои процесори могат и до -30

И име но, че си със стоковия охладител ще е от още по-голяма полза

Сега ме мързи да си играя и пуснах Ryzen Master-a да видим какво ще оптимизира :)

YdppKwi.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, цър-вул написа:

До сега(от 30г.) не съм видял машина с шина, покриваща 100MHz. Винаги е една идея надолу.

Зависи. В BIOS съм го направил на 100 точно, и само CPU-Z ми го отчита съвсем малко надолу:

eGgCNoK.pnguh5UtB5.pnggvgiE5G.png26swMWX.png

Също така, ако е активиран hyper-v в windows смъква още надолу отчитането.

преди 1 минута, vpvelev написа:

Сега ме мързи да си играя и пуснах Ryzen Master-a да видим какво ще оптимизира :)

YdppKwi.png

Нищо, ще го чакаш сума ти време само. Най-много да ти намали честотата. Да беше влязал в BIOS досега, но трябва доста тестване след това за стабилност. Можеш и power-а да му ограничиш.

Overclocking your Zen 3 / Ryzen 5000 with Precision Boost Overdrive 2 and Curve Optimizer – Albert Herd

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Raze написа:

Най-много да ти намали честотата.

Ще я вдигна пак от БИОС-а. :)

Както писах по-горе въпроса е да вдигна само 200MHz да се изравни моя 5600 с 5600Х, който само заради това е с около 100 лева по-скъп. 200MHz=100 лева.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, vpvelev написа:

Ще я вдигна пак от БИОС-а. :)

Както писах по-горе въпроса е да вдигна само 200MHz да се изравни моя 5600 с 5600Х, който само заради това е с около 100 лева по-скъп. 200MHz=100 лева.

Да де, но реално както си и със стоковия охладител, той бууства, но за много кратко, защото си удря в лимитите. С отрицателен офсет ще получиш още повече пърформанс, защото ще бууства по-дълго, понеже температурите ще паднат. А от там ще ти се качат и точките в синтетичните тестове и FPS в игрите. Иначе да, сега си като стоков 5600Х, но на него също може да вдигнеш честотата с 200MHz

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нищо няма да спечелиш с тези 200 MHz. А ако зададеш отрицателен офсет, може и да не можеш да ги постигнеш. Пробвай с максимална настройка за boost, процесора ти е достатъчно хладен и икономичен, без да намаляваш офсета и да пипаш нищо друго. Моя 5800x с ограниченията съм му задал +250 и буства до 4.95 GHz, като има зададени лимити за power, TDC и EDC.  На всяко ядро има различен отрицателен офсет. Отделно Infinity Fabric Clock (FCLK) съм го вдигнал на 1900, а паметта е клокната на 3.6 GHz с намалени тайминги.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Raze написа:

Нищо, ще го чакаш сума ти време само. Най-много да ти намали честотата.

Raze, няма да обиждаш Ryzen Master-a. Много добре се справи човека :)

hPhiLG4.png

И за проба му пуснах пак Geekbench-a и даде по-добър резултат:

CNPmYuG.png

Generic - Geekbench

П.П. Не е по-добър ама е добре.

преди 7 минути, Raze написа:

Моя 5800x с ограниченията съм му задал +250 и буства до 4.95 GHz, като има зададени лимити за power, TDC и EDC.  На всяко ядро има различен отрицателен офсет.

Да, ама с какво охлаждане си?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Single core производителността ти е спаднала, multi core е нагоре. 

преди 4 минути, vpvelev написа:

човека

разбра ли какво точно е направил? Нали знаеш, че тези настройки са само за ОС, ако искаш да са в BIOS ще трябва ръчно да ги зададеш или да направиш ryzen master да стартира със системата и да зарежда профила.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...