Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да споделим бенчмарк с GeekBench.

ftpkid
Виж решението Разрешен от pepy86,

Препоръчан отговор

Аз също съм направил поръчка на 5900Х, но вече не знам дали изобщо се вредя . Почвам здраво да се разочаровам , защото уж се хвалиха , че бройки ще има , а на края нищо по различно не виждам от излагацията при нвидия. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разликата е ,че нВидиа осигуриха няколко хиляди бройки в света и не се вижда кога ще има следваща доставка в голямо количество,като се оправдават с голямо търсене. Докато АМД само в един немски шоп са продали за 1 ден няколко десетки хиляди бройки и следващата доставка е на път и ще дойде на 18. При тях наистина търсенето е брутално - вече и последния интел фенбой тръгна да сменя. До един месец ако не се нормализира положението,може да се каже ,че са се изложили, за една седмица нищо не може да се каже. Зелените вече 2 месеца не могат да осигурят наличности и то въпреки че доста хора отказаха поръчките и чакат RX6xxx. Там нещата може да повторят ситуацията ,защото се концентрират първо да напълнят пазара на процесори и тогава картите. Щели да имат повече от нВидиа ,но не много повече...За съжаление...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за въпросния ''немски шоп'' какво е положението , но реалността в БГ е такава , че ако нямаш познат , няма да се доредиш за бройка. Говоря най вече за 5900х модела .  В България дори в HWBG форума, където масата са АМД фенове , се броят на пръстите на едната ръка притежателите на 5900х. А голям брой , са чакащи като мен.  Ако на 19-ти също няма бройки за нас ''простосмъртните'' , за мен ще е поредното разочарование и подигравка.  За картите изобщо не се и надявам. Не виждам как ще купя нито 6800ХТ , нито 3080 , освен ако не са на брутално завишени цени.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

E да , и на мен ми се иска 5600Х+6800ХТ, но пък като гледам че трябва да сменям дъно,май ще е 3600 за 150 евро и картата както дойде. Като нищо някой маниак може да се върже и да си шитне 2080Тi на по-нормална цена(до 400 евро с водния блок,в момента ги има от 500), така че ъпгрейда ще е "тънко".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Tommygun написа:

E да , и на мен ми се иска 5600Х+6800ХТ, но пък като гледам че трябва да сменям дъно,май ще е 3600 за 150 евро и картата както дойде. Като нищо някой маниак може да се върже и да си шитне 2080Тi на по-нормална цена(до 400 евро с водния блок,в момента ги има от 500), така че ъпгрейда ще е "тънко".

.... качвай се на x570 unify .. хубаво дъно и не е скъпо, към него съм се насочил като раздигам стенда

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, arestant написа:

качвай се на x570 unify .. хубаво дъно и не е скъпо, към него съм се насочил като раздигам стенда

Проблема е че едно време изсипах 270 евро за Crosshair VI Hero и не ми се иска да го хвърля,след като едва ли ще има проблем да бута и най-големия 3ххх Райзън. Кабелите и маркучите ми в деска са мерени по него,лед осветлението ми е навързано за него, и малко ме мързи всичко да коригирам и да хвърля топ дъно. А и вече не съм чак такъв геймър. Гъделичка ме някоя нова игра, но повече ме пали в момента на програмиране като пиша ботове за емулирани игри, за да уча Питон. И като напредна най-вероятно изобщо няма да играя вече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изчакай, може да пуснат нов BIOS с новите процесори след нова година. Някъде четох, че китайци са успели да подкарат Ryzen 5xxx на дъно с X370 чипсет.

https://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-5000-zen-3-cpus-spotted-working-on-a320-and-x370-motherboards.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Tова ми е надеждата, поне за топ дъната като моето и Тайчи да кандисат, след като мине хайпа и народа си накупи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, dimy написа:

https://browser.geekbench.com/v5/compute/1829518

Това мойто добре ли е като резултат? 10х

Това е само за графиката.

Пусни тест за CPU.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, dimy написа:

Процесорчето има доста по-сериозен потенциал , ако се клокне /и сътветно си уцелил на бройка/.

Днес тествах след прясна инсталация , имаше още леко подобрение в резултата:

[email protected] , 1.36V , RAM G.Skill TridentZ 4000Mhz 4x8GB , 16-16-16 .

1526 - Single-Core Score
9722 - Multi-Core Score

Линк - Резултат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, pepy86 написа:

Процесорчето има доста по-сериозен потенциал , ако се клокне /и сътветно си уцелил на бройка/.

Днес тествах след прясна инсталация , имаше още леко подобрение в резултата:

[email protected] , 1.36V , RAM G.Skill TridentZ 4000Mhz 4x8GB , 16-16-16 .

1526 - Single-Core Score
9722 - Multi-Core Score

Линк - Резултат.

Аха, ама никога не съм барал оверклока и ме е страх направо да не го скапя.
А тия резултати - OpenCL Score 17155 - добри ли са?

Че скоро го купих тоя Делл втора ръка, засега е много пъргав.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Tommygun написа:

Какво съвпадение, сингъла му сток е колкото на моя 4800Н в лаптопа до точка.

Тия Ryzen-и вярно са дръпнали доста обаче - няма и половината TDP на Intel-а, 1 GHz надолу, и пак същите точки. Иначе липсата на HT даже май даже трябва да помага на Intel-а при еднонишков товар. Виждал ли си дали излиза от тези 45 W TDP, и ако да - с колко?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, не ги минава даже и на турбо пуснат ,където му позволява да ходи до 95-96 градуса без да тротва. Виж след около 10 минути в игра.

6XoYeVbL3zKXeqnOw48hoUbxzj2r_rgdTHJvOKiQ

и ето и средното и мин-макс от hwinfo за този период.

ACtC-3cMG3RIG6fMBDmvlEFoANxb_PRpr3KngEWh

Нямам нищо по-тежко от асасина да пробвам, но не мисля че ще ги и стигне 45 ,камо ли да ги мине.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, pepy86 написа:

Странно , моя 4600Н минава 50W при тест на Cinebench . 

https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-5-4600h

Цитат
Default TDP / TDP 45W
cTDP 35-54W

преди 2 часа, Tommygun написа:

Нямам нищо по-тежко от асасина да пробвам, но не мисля че ще ги и стигне 45 ,камо ли да ги мине.

https://www.maxon.net/en/cinebench

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Raze написа:
Default TDP / TDP 45W
cTDP 35-54W

тук е ясно , чудно ми е по-скоро защо Томи на Асасина няма пикове поне до 45W /на cpu-то/ .   Ще вземе да сваля и аз някоя игра на това лаптопче , защото до момента освен Time spy и Heaven , друг товар видеото не е видяло. Ако в действителност при гейминг е около 35W процесора , това звучи повече от добре. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно играта не го товари толкова, колкото cinebench, въпреки че може да виждаш на моменти 100% товар в task manager.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, едно е тук-таме да удря 100% по някоя нишка, съвсем друго - постоянно 100% на всички нишки + AVX (ако говорим за R20 или по-нов, че в предните май нямаше).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На синтетика е ясно макар че сега ще сваля един да пробвам. Даже може да напрая една нова тема за Cinebench, да не правим тук мармалад.

btw. Доколкото знам Асасина е най-товарещата процесора игра. Може би само Kingdom come deliverance e по-тежка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, dimy написа:

А тия резултати - OpenCL Score 17155 - добри ли са?

Моята видеокарта е по-добра но не е кой знае какво, а пък и процесора ми е много по-слаб от твоя. 

Това са резултатите в Linux:

https://browser.geekbench.com/v5/compute/1844384

и в Windows:

https://browser.geekbench.com/v5/compute/1844258

Интересно че пуснах CPU теста в Windows 2-3 пъти един след друг и все дава доста различни резултати, докато в Linux си е все едно и също +-2 точки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Томи , дори на Far cry New dawn съм виждал по-високи градуси на процесора , спрямо Асасина .  Не знам дали защото ползвам основно интел и за това съм останал с такова впечатление. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, vpvelev написа:

Моята видеокарта е по-добра но не е кой знае какво, а пък и процесора ми е много по-слаб от твоя. 

Това са резултатите в Linux:

https://browser.geekbench.com/v5/compute/1844384

и в Windows:

https://browser.geekbench.com/v5/compute/1844258

Интересно че пуснах CPU теста в Windows 2-3 пъти един след друг и все дава доста различни резултати, докато в Linux си е все едно и също +-2 точки.

10x

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...