Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да споделим бенчмарк с GeekBench.

ftpkid
Виж решението Разрешен от pepy86,

Препоръчан отговор

преди 12 часа, Tommygun написа:

Бичи му PBO и не се занимавай повече. Тея финните настройки, съотнесени с времето да ги направиш, не си струват.

Може да видиш новата програма на братюгата Ryzen clock нещо си, иначе толкова врътки има, че за човек с работа е загуба на време.

1та минута в биоса ли ти е загуба на време? 😆 Чудя се какво правиш с толкова много спестено време.

И тия разни приложения са за уинлайно, аз с уинлайно не си цапам компютъра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, Росен Р. Александров написа:

1та минута в биоса ли ти е загуба на време? 😆 Чудя се какво правиш с толкова много спестено време.

И тия разни приложения са за уинлайно, аз с уинлайно не си цапам компютъра.

Много си оригинален. Хайде позачети се малко, какво точно и колко се пипа и тогава да говорим пак. Един множител и един волтаж даже не  са ти и началото...При твоя процесор, много повече вадиш с тунинг на паметта. Под Винлайното е лесно ако стане от първия път да въведеш стойностите от програмата и да захапе. Общо взето ми се е случило веднъж досега.

Ама не , не съм аз този ,който има от 3-4 години Райзън и прекарал десетки безсмислени часове в оптимизация. Последно си играх цял следобед с един 3700Х за няма и 10% спрямо PBO...

Успех с начинанието.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Росене, ако някой успее да си настрой за 1 минута Ryzen процесор от биоса , го съветвам директно да отиде и да пуска тото.  Печалбата му е гарантирана.

Когато опитах да изцедя максимум перформанс на разумни волтажи , в комбинация с добра стабилност на стария ми ryzen 5 3600X си загубих цели два дни да си играя в биоса с PPT, TDC , EDC , Scalar лимити , офсети , boost clock override ,  и куп други настройки , за които си е необходимо ужасно много време за да разбереш коя за какво и по какъв начин влияе на работата на самия процесор . И на всичкото отгоре със същия процесор , еднакви настройки в биоса ,само че на друга дънна платка / AsRock/ поведението на процесора изобщо не беше същото , колкото и странно да звучи.  Няма такава играчка и загуба на време . Освен , ако не си с някоя златна бройка , която позволява да намалиш ''значително'' волтажа , запазвайки високите бууст честоти , не виждам по разумна идея от активирано PBO и евентуално минимален отрицателен офсет.    

Аз бях с първите ревизии 3600Х и специално за гейминг , получих сравнително прилични резултати и минимално подобрение с тези настройки: PBO -Manual; PPT - 0; TDC- 0; EDC -1 ; Scalar -Auto , Max CPU boost clock override - 150Mhz, offset -0.031 или -0.0372v. /минуса тук беше само при сингъл-кор перформънса на синтетични бенчове/. Но от към температури и волтаж по време на гейминг , получих най-добри резултати с тея настройки.  Пак казвам на друго дъно и биос , изобщо не показа сходно поведение!

п.п. Успех с начинанието и от мен.

п.п.2 : Ето ти малко материал за четене , дерзай . Link

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, pepy86 написа:

Росене, ако някой успее да си настрой за 1 минута Ryzen процесор от биоса , го съветвам директно да отиде и да пуска тото.  Печалбата му е гарантирана.

Когато опитах да изцедя максимум перформанс на разумни волтажи , в комбинация с добра стабилност на стария ми ryzen 5 3600X си загубих цели два дни да си играя в биоса с PPT, TDC , EDC , Scalar лимити , офсети , boost clock override ,  и куп други настройки , за които си е необходимо ужасно много време за да разбереш коя за какво и по какъв начин влияе на работата на самия процесор . И на всичкото отгоре със същия процесор , еднакви настройки в биоса ,само че на друга дънна платка / AsRock/ поведението на процесора изобщо не беше същото , колкото и странно да звучи.  Няма такава играчка и загуба на време . Освен , ако не си с някоя златна бройка , която позволява да намалиш ''значително'' волтажа , запазвайки високите бууст честоти , не виждам по разумна идея от активирано PBO и евентуално минимален отрицателен офсет.    

Аз бях с първите ревизии 3600Х и специално за гейминг , получих сравнително прилични резултати и минимално подобрение с тези настройки: PBO -Manual; PPT - 0; TDC- 0; EDC -1 ; Scalar -Auto , Max CPU boost clock override - 150Mhz, offset -0.031 или -0.0372v. /минуса тук беше само при сингъл-кор перформънса на синтетични бенчове/. Но от към температури и волтаж по време на гейминг , получих най-добри резултати с тея настройки.  Пак казвам на друго дъно и биос , изобщо не показа сходно поведение!

п.п. Успех с начинанието и от мен.

п.п.2 : Ето ти малко материал за четене , дерзай . Link

Като цяло за момента се държи добре, и спря да ми замръзва и да се рестартира. При компилиране също не ми е правил проблеми (натоварване на всички ядра на максимум).

Иначе моя едва ли е от първите бройки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@pepy86, очертават ти се май нови покупки като гледам ревютата на Райзън 5ххх :)

Ами лошото е ,че май и на мен ми се очертават. Искаше ми се да паднат цените на 3ххх и да не сменям дъно, но е прекалено изкушаващо.

Просто с това закопаха Интел, след като и 5600Х бие 10900К в игри...Лошото е ,че сега ще си повярват с цените и ще почнат те да доят.

Дано не направят същото и с нВидиа ами да са на кантар както изглежда, че ще е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Tommygun написа:

Искаше ми се да паднат цените на 3ххх и да не сменям дъно, но е прекалено изкушаващо.

Вероятно ще паднат, но от АМД още се ослушват да видят как ще вървят 5ххх.

Последно кой чипсет минимум ще трябва за 5ххх?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, vpvelev написа:

За момента последния b550/x570. Уж за по-старите също ще пускат обновявания на BIOS за новите процесори, но поне при мен още няма - Asrock B450.

преди 1 минута, Tommygun написа:

от Януари ще поддържат официално и 4хх

Това официално ли е? Къде го видя, че ми е интересно да видя какво точно пише?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Raze написа:

Това официално ли е? Къде го видя, че ми е интересно да видя какво точно пише?

https://www.amd.com/en/chipsets/x570

Toва е от тяхната страница, но имаше на доста места новини от МСИ и Асус, че според плана за ъпдейт на АМД, биосите за серия 4хх ще са готови към Януари.

Това цялото, защото бяха обвинили Асус, че някакъв е казал, че няма да се поддържат. И те го опровергаха после.

ПП. Нямаше ли принципна тема за процесори вече, да се преместим там да ги обсъждаме тея неща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да и аз намерих информация, но да видим. И без това първо ще ъпдейтвам видеокартата, но ще чакам малко да се оправят цените и наличностите (най-рано след януари/февруари).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, vpvelev написа:

Вероятно ще паднат, но от АМД още се ослушват да видят как ще вървят 5ххх.

B450. https://www.overclockers.ua/news/hardware/2020-11-02/127971/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com

Аз дори вече обнових до F60c

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Росен Р. Александров написа:

Явно Gigabyte действат бързо. За моето дъно (ASRock B450M Pro4-F) още няма. Днес за всеки случай сложих последната версия на моя BIOS v2.20 въпреки че не го препоръчват за моя процесор, но засега работи :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, vpvelev написа:

Явно Gigabyte действат бързо. За моето дъно (ASRock B450M Pro4-F) още няма. Днес за всеки случай сложих последната версия на моя BIOS v2.20 въпреки че не го препоръчват за моя процесор, но засега работи :)

За Асус/Асрок на 100% няма да има. Гигабайт и МСИ са обявили че ще имат, но Гигабайт изпревариха всички. Аз съм готов за един 5600x :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Росен Р. Александров написа:

Аз съм готов за един 5600x :D

Много бързо ги действаш ъпгрейдите. Кога взе 3600X, кога се хвърляш на наследника му?:D 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Tommygun написа:

@pepy86, очертават ти се май нови покупки като гледам ревютата на Райзън 5ххх :)

Ами лошото е ,че май и на мен ми се очертават. Искаше ми се да паднат цените на 3ххх и да не сменям дъно, но е прекалено изкушаващо.

Просто с това закопаха Интел, след като и 5600Х бие 10900К в игри...Лошото е ,че сега ще си повярват с цените и ще почнат те да доят.

Дано не направят същото и с нВидиа ами да са на кантар както изглежда, че ще е.

Томи , аз като цяло не съм на гребена на вълната и гледам хайпа да не ми влияе толкова на решението. Като цяло не мисля , че клокнатия процесор от подписа ми или новия ми клокър 9700К който си взех ще пада в игрите от 5900Х . И все пак понеже съм мераклия да го тествам тоя ''дЗвер'' , ще скоча на един такъв. Де да знам , може пък да съм в заблуда и да ме оправергае.  Без обстойни тестове , няма как да реша .  Знаеш , че съм почитател на клока и единствено ми идва малко скучен райзена .  Ама сега ме е яд , че няма наличности и се наложи да чакам .  Обещавам да се включа и да споделя впечатления , ако изобщо добаръм такъв . Да не стане като с Нвидиите само :)

Относно картите , RX 6800XT за сега не е никак лоша алтернатива  на 3080 .  Чакам обаче независимите тестове за да съм сигурен в крайното си решение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Jorge написа:

Много бързо ги действаш ъпгрейдите. Кога взе 3600X, кога се хвърляш на наследника му?:D 

Ами скоро може би ще мина към новия. 😆 След като е възможно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, Росен Р. Александров написа:

За Асус/Асрок на 100% няма да има.

Toва не е вярно, Асус ще имат съпорт просто Януари, не сега.

преди 1 минута, pepy86 написа:

Относно картите , RX 6800XT за сега не е никак лоша алтернатива  на 3080 .  Чакам обаче независимите тестове за да съм сигурен в крайното си решение.

Ще въртят около Рейтресинг и DLSS, иначе като чиста скорост ще са на кантар.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Tommygun написа:

Рейтресинг и DLSS

точно това е хубавото при мен , че Рейтресинга и DLSS не са ми приоритет .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Tommygun написа:

Toва не е вярно, Асус ще имат съпорт просто Януари, не сега.

Ще въртят около Рейтресинг и DLSS, иначе като чиста скорост ще са на кантар.

Не се споменава че Асус ще пуснат на B450, даже го имаше написано че няма да поддържат новите процесори на B450.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Росен Р. Александров написа:

Не се споменава че Асус ще пуснат на B450, даже го имаше написано че няма да поддържат новите процесори на B450.

Toва беше и скандала, че някакъв техен работник е пратил имейл,че няма да поддържат. След това го опровергаха официално. Не ми се търси,но чичко гугъл може да го потвърди. А асрок ще са малоумни ако сато те нямат поддръжка. Особенно след като агеса-та идва от АМД и на тях не им е никакъв проблем да го интегрират.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То не е лошо да има. И хората с въпросните платки да могат безплатно да обновят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ryzen 7 [email protected] , 2x8GB Team Group 3200Mhz , 16-18-18.
.....след прясна инсталация на джама ..........

1354 - Single-Core Score
8954 - Multi-Core Score

Резултат!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

[email protected] . G.SKill Ripjaws 2x16GB 3200Mhz , 14-14-14.

1440 - Single-Core Score
7042 - Multi-Core Score

РЕЗУЛТАТ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 13.11.2020 г. в 15:33, pepy86 написа:

Ryzen 7 [email protected] , 2x8GB Team Group 3200Mhz , 16-18-18.
.....след прясна инсталация на джама ..........

1354 - Single-Core Score
8954 - Multi-Core Score

Резултат!

.. в очакване бях на 5900х ... но нещо отече работата

-по-рано тази вечер -r5 [email protected] b.die 3800 14-14-14-28-42-224-1t , с последния биос patchC са ми нагоре всички напрежения, трябва да бенчи към -0.02v на цпу

1407 - 8835

gb5.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...