Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да споделим бенчмарк с GeekBench.

ftpkid
Виж решението Разрешен от pepy86,

Препоръчан отговор

повечето съвременни платки изкарват clr cmos на задния панел и нищо не трябва да отваряш..при мен е така, при killchain също

-killchain, ще ти подхождат едни хубави памети

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, arestant написа:

повечето съвременни платки изкарват clr cmos на задния панел и нищо не трябва да отваряш..при мен е така, при killchain също

-killchain, ще ти подхождат едни хубави памети

Знам, знам, чакам да се вредя за 3600 CL16 b-die - и то нещо с ниски радиатори, че ако сложа 4 и са високи, вентилаторът на Noctua-та ще опира в първия модул. Миналата седмица като исках да поръчам, нямаше от това, което си бях харесал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, arestant написа:

точно това ме дразни , постоянното сваляне на капака за да нулирам.  Не , че не си вързах ресет бутона на кутията за CMOS-a и сега проблем нямам , но някак си побългаряването не подхожда на подобна дънна платка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 2 часа, Tommygun написа:

@pepy86, kak e  6800ХТ? Доволен ли си като скорост и температури?

Томи , имам картата от едва 3 дни. За това време мога да кажа, че съм впечатлен. Тепърва ще я мъча допълнително, най вече да направя сравнение при игрите за какво иде реч.  Картата е доста тежка и масивна. PowerColor си е чист референтен дизайн , но определено АМД не са жалили матРиал по не я :) . От към градуси , с къстъм фан крива /сходна с тази на моатя rtx 3080 Evga XC3 Ultra/ докарва същите градуси при гейминг спрямо нвидията , но с тази забележка , че ползвам  Евгата ъндърволтната на 0,9V при 1950Мхц за 24/7 .  Като шум , са на кантар /даже една идея по тиха ми се вижда АМД-то/.   Като клок едва снощи успях да пусна 10-тина теста , но успях да докарам ядрото да бууства стабилно до 2600Мхц на тестове като Fire strike , Time Spy и няколко заглавия , които съм приложил по-долу.  С паметта ще се занимавам тепърва да я мъча , но май нямат голям потенциал тия карти .  Както и да е. Както винаги АМД на места избухват , на други падат от НВ .

За РТ не коментирам , там е ясно къде отива предимството.

Ето няколко бързи сравния на моята щайга , с еднакви настройки на паметта и процесора .

RX 6800 XT  /core~ 2300-2600; memory: stock/

Fire strike

Fire Strike ULTRA

Time spy

Time Spy Extreme

AC Oddissey :  FHD

AC Oddissey :  1440p

SOTR: FHD

SOTR  :   2K

AC Origins 1440p

Far Cry 5 :    1440p

Evga RTX 3080 XC3 Ultra /core~2085; memory+850/900; Perormance драйвер/

Fire Strike , тук пазя само резултат на сток честоти

Fire strike ULTRA

Time Spy

Time Spy Extreme

AC Oddissey:    FHD

AC Oddissey :    1440p

SOTR:    FHD

SOTR  1440p

AC Origins :     1440p  

Far Cry 5 :   1440p

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Jorge написа:

Хайде за Томи малко по-подробно: твоите хора...

Видях го днеска че изпищя телефона, ама още не съм го изледал. Той имаше и друго такова, трябва да видя защо го прави пак. Или го е налегнала скуката.

преди 2 часа, pepy86 написа:

Томи , имам картата от едва 3 дни. За това време мога да кажа, че съм впечатлен. Тепърва ще я мъча допълнително, най вече да направя сравнение при игрите за какво иде реч.  Картата е доста тежка и масивна. PowerColor си е чист референтен дизайн , но определено АМД не са жалили матРиал по не я :) . От към градуси , с къстъм фан крива /сходна с тази на моатя rtx 3080 Evga XC3 Ultra/ докарва същите градуси при гейминг спрямо нвидията , но с тази забележка , че ползвам  Евгата ъндърволтната на 0,9V при 1950Мхц за 24/7 .  Като шум , са на кантар /даже една идея по тиха ми се вижда АМД-то/.   Като клок едва снощи успях да пусна 10-тина теста , но успях да докарам ядрото да бууства стабилно до 2600Мхц на тестове като Fire strike , Time Spy и няколко заглавия , които съм приложил по-долу.  С паметта ще се занимавам тепърва да я мъча , но май нямат голям потенциал тия карти .  Както и да е. Както винаги АМД на места избухват , на други падат от НВ .

За РТ не коментирам , там е ясно къде отива предимството.

Ето няколко бързи сравния на моята щайга , с еднакви настройки на паметта и процесора .

RX 6800 XT  /core~ 2300-2600; memory: stock/

Fire strike

Fire Strike ULTRA

Time spy

Time Spy Extreme

AC Oddissey :  FHD

AC Oddissey :  1440p

SOTR: FHD

SOTR  :   2K

AC Origins 1440p

Far Cry 5 :    1440p

Evga RTX 3080 XC3 Ultra /core~2085; memory+850/900; Perormance драйвер/

Fire Strike , тук пазя само резултат на сток честоти

Fire strike ULTRA

Time Spy

Time Spy Extreme

AC Oddissey:    FHD

AC Oddissey :    1440p

SOTR:    FHD

SOTR  1440p

AC Origins :     1440p  

Far Cry 5 :   1440p

Супер, значи това е картата. Един воден блок и заспива. Ако някога ги видим на MSRP естествено-1100 евро няма да дам за карта не знам какво да стане.

Колкото до RT, пробвах го на Cyberpunk и загубих интерес. И към технологията и към играта. Ще мине много време преди RT  наистина да е първи избор а не само заигравка, за хора обичащи да броят пиксели по екрана. Screen Space отраженията в новите игри са толкова перфектни,че просто няма идея от RT. Същото и за АО и сенките.Трябва или да струва толкова ресурси като другите ефекти или поне да не губиш повече от 10% кадри.Или да е визуално много по-красиво от сега. В момента RT без DLSS е просто за принципа,но не и за истинки геймплей.

Лично мнение, не ангажирам никого.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Tommygun написа:

Супер, значи това е картата. Един воден блок и заспива.

Дори не смятам , че е нужно приводняването . Даже Hot spot сензора не достига 80градуса при лека заигравка с кривата на вентилатора.  Представям си Red devil модела , какъв звяр е пък той . 

Ако някога ги видим на MSRP естествено-1100 евро няма да дам за карта не знам какво да стане.

Между другото моята изпадна на 1430лв. от румънците . Предвид истерията по майнинга в момента , все още не мога да повярвам, че успях да се докопам до някаква карта.

Колкото до RT, пробвах го на Cyberpunk и загубих интерес. И към технологията и към играта. Ще мине много време преди RT  наистина да е първи избор а не само заигравка, за хора обичащи да броят пиксели по екрана. Screen Space отраженията в новите игри са толкова перфектни,че просто няма идея от RT. Същото и за АО и сенките.Трябва или да струва толкова ресурси като другите ефекти или поне да не губиш повече от 10% кадри.Или да е визуално много по-красиво от сега. В момента RT без DLSS е просто за принципа,но не и за истинки геймплей.

Тук за съжаление споделям изцяло мнението ти за RT / DLSS.  Cyberpunk и мен не ме впечатли с нищо . Точно по тази причина в момента се колебая коя карта да си оставя на основната конфигурация с райзена , 6800ХТ или 3080 . Съответно хартисалата карта ще прави компания на интела /9700К/.  Аз съм голям почитател на Far cry поредицата и вероятно ще имам леко предимство с Евгата , но като се замисля едва ли ще усетя с просто око осезаема разлика между двете по време на гейминг . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ako нямаш мониторинг няма да го усетиш при всички положения.

Аз играя напоследък АRK на лаптопа и наскоро пуснах мониторинга да видя какво става че ми запали ръката с мишката отстрани. Оказа се че процесора е на 95 градуса и тротнал на 1400 мхц и играта пак вървеше с 90 кадъра като най-ниското ,което видях, беше дроп до 62. Поиграх си вчера с Ryzen Controler и го направих да не допуска повече от 90 с малко променени power таргети. Шума падна значително и не тротва вече под 2300 мхц и общо взето кадрите пак са там,заради картата. Даже се чудя дали да се занимавам да му сменям пастата с течен метал. Имам го поръчан и видях и други модове с допълнителни охладителчета и медно фолио и рязане на дупки,които мислех и аз да правя. Но като гледам е безидейно. Дори и да тротне е повече от достатъчно бърз за всичко,което правя. А при тренинг на неврални мрежи направо кърти в сравнение с клокнатия ми 1600.

Та мисълта ми е, че съвременните процесори са толкова яки,че без мониторинг никога няма да видиш разлика в геймплея със сходни карти. Другото са цифрички за его и за принципа. Особенно с монитор с някакъв synch.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/16023246

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/6259915

4.35GHz/1.325V е максималния постижим с моята конфигурация 4.4GHz дори на 1.4 волта не работи стабилно и често се рестартира.

А това са резултати от двете последни версии на теста.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...
на 30.01.2021 г. в 19:49, killchain написа:

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/6208547

Нищо не съм пипал все още освен да пусна XMP - и това за момента е със старата памет (16 GiB @ 2400 MHz CL14) и старата инсталация на Windows - явно наистина много се влияе от такива работи.

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/7623106

Най-сетне да се вредя за b-die - успях да щипна 3600C14 горе-долу за парите, за които иначе вървяха някои 3600C16 комплекти. В момента е по същия начин като старата - просто включен DOCP със стандартния профил (3600 14-15-15-35), като този път в допълнение зададох FCLCK на 1800, нищо друго променено няма.

Ако имам оборотна друга машина, на която да работя, на тази бих ѝ разтягал ушите както се полага, ама в случая искам да е стабилна.

Една камара включени работи и все още старта инсталация на Windows, та може би затова малко по-ниски точки от очакваното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 9 месеца по-късно...
преди 22 часа, vtex написа:

12900K P5.3 E4.1
2x16GB 6666C30 2T

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/12495564

geekbench5.jpg

Ако паметите си ги докарал за постоянно ежедневно натоварване (24/7 както някои изписват) на тази честота - отличен резултат. За процесорчето - мисля с малко повече старание можеш да намалиш напрежението и да имаш стабилност на 5.3 с по-ниски температури. Е не с много.:D С какво се охлажда? Предполагам AIO 360 или правено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Jorge написа:

Ако паметите си ги докарал за постоянно ежедневно натоварване (24/7 както някои изписват) на тази честота - отличен резултат. За процесорчето - мисля с малко повече старание можеш да намалиш напрежението и да имаш стабилност на 5.3 с по-ниски температури. Е не с много.:D С какво се охлажда? Предполагам AIO 360 или правено.

Процесор, водно с 1 кръг, но се тъкми, блокът на процесора се сменя заради някои ограничения, паметите чакат блок. Временно е с 1 радиатор. 12900К P5.3 стабилен ежедневно става и така, едва ли с AIO. Чипът е избиран.
Памети, Hynix на стандартен BIOS, последния, който флашнах. С XOC BIOS Samsung са стабилни ежедневно на 6500 1T стегнати, равни 35 до 34tCL, Hynix (тези) постигат стабилни 6800C32 на 2T, по-високи tRCD, tRP. С един стик във външния слот 7000+. Горчива истина, дъното не трейнва гладко и всеки флаш разбутва настройки. На ASUS QC са им вдигнали мерника, много брак на Apex дъна, това е друга тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеца по-късно...

без никакви оптимизации

intel i7-12700KF + 32GB Adata XPG 6000mhz CL40 + GA Z690 GamingX  . Паметта в теста е на 5600Мхц. Тепърва ще я мъча на горе , очевидно за момента Биосите на GA не позволяват дори XMP да зареди . Нищо , че с B-die чипове .

1957  -  Single-Core Score

16685 - Multi-Core Score

Резултат

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, pepy86 написа:

без никакви оптимизации

Ти пък на всичките пари, които си дал (ако си дал), се осланяш на такова дъно...срамота.:D

П.П. Сега ти е паднало да се занимаваш с неща, които ти влизат в длъжностната характеристика...ако ме разбираш...

П.П.П. Предполагам процесорчето е на 5.1 на "силните" ядра. Най-много да подобриш еднонишковата със стотина точки. Даже и толкова може да не е. 

Поздрави.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Generic - Geekbench Browser AMD Ryzen 7 5800X, 4х8 GB @3.6 GHz, ASRock B450 Gaming K4.

Цитат

1635 Single-Core Score
10695 Multi-Core Score

Малко съм го ограничил от към PBO и мощност до 120 вата, че охладителя не смогва - Arctic Freezer 34 Еsports с 2 вентилатора и ако го оставя на default си минава 90 градуса без проблеми (така успявам да го удържа до под 90 градуса в най-лошия случай). Някой ден, като взема по-добро охлаждане, ще пробвам и с по-завишени стойности.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Jorge написа:

Ти пък на всичките пари, които си дал (ако си дал), се осланяш на такова дъно...срамота.:D

П.П. Сега ти е паднало да се занимаваш с неща, които ти влизат в длъжностната характеристика...ако ме разбираш...

П.П.П. Предполагам процесорчето е на 5.1 на "силните" ядра. Най-много да подобриш еднонишковата със стотина точки. Даже и толкова може да не е. 

Поздрави.

да , до 5.1 е на 2 от ядрата . Конфигурацията си е моя , но за съжаление от близо година насам нямам вече никакво време нито за настройки , нито за заигравки с тайминги , честоти и прочие.  Дъното си прав , нищо особено не е . Да не кажа пълен та*ак.  Иначе носи на клок , процесора до 5.3Гхц и 1.31V  няма драми и ограничения що се касае до дъното. От там на горе обаче, самия процесор няма охлаждане . На сток е супер хладен, но при клок и волтажи от 1.3+ , става брутално горещ. Само къстъм водно е решение...до някъде. Иначе за същите пари , по добре щеше да е да взема един MSI , поне от към честоти на паметта , вероятно щях да съм стъпка напред.   

Живи и здрави всички от форума и весели празници!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вдигнах малко мощността с 1 ват, че ми беше интересно дали ще има разлика (беше на 123, не 120, както съм писал по-горе) на 124 вата и леко се вдигна резултата (може и да е заради рестарта: Generic - Geekbench Browser

Цитат

1655 Single-Core Score
10734 Multi-Core Score

Иначе, според hwinfo64 максималната CPU package power, отчетена след теста е 122 W:

xlJw6fZ.png

Утре може да пробвам и на 130 вата да видим дали ще има подобрение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Raze написа:

Утре може да пробвам и на 130 вата да видим дали ще има подобрение.

Действай смело ,  докато кулера ти позволява . Не виждам място за притесненние ,тествай пълните възможностите на процесорчето. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето какво е положението с клок на процесора и минимална оптимизация поне на таймингите на паметта:

i7-12700KF: 

3-ядра на 5.3гхц , останалите разпределени на 5.2гхц и 5.1гхц . 

Малките ядра са всички на 4.1Гхц.

пикова консумация според Hwinfo: 255-260W

Мax пикови Температури след общо 10-тина бенчмарк теста, съответно на Cinebench R20 , R23 и Geekbench5  : 85-88гр. при 20-21гр стайна температура. 

RAM : 2x16GB Adata XPG , Samsung чипове - 5600Мхц , с тайминги 36-36-36 -1.4V.  

Geekbench 5:

Тест 1:

2078   -   Single-Core Score

17536   -   Multi-Core Score

линк към резултата

Тест 2:

2089   -   Single-Core Score

17343   -   Multi-Core Score

линк и към този резултат

Cinebench R23 + Cpu-Z : 

Резултат Cinebech R23 на Multi core: 25137pts

Cpu-Z с v.1.98 : Single core 864 , Multi core 10374

Снимка Cinebench R23 + CPU-Z

Cinebench R20 : 

Резултат Multi core: 9570pts

Снимка тест Cinebench R20

п.п. тук имам по-стар резултат с Multi core: 9611pts

Снимка 2 тест Cinebech R20

Извод: Дъното не спъва по никакъв начин процесора при овърклок до въпросните честоти и волтажи .   В това отношение , за цена от 430лв , мисля че нямам право да имам забележки. Относно Биоса и клока на РАМ паметта , с версия F7b , положението при Гигабайт категорично не е ОК. Отделно липсата на Clear Cmos бутон , допълнително усложнява всякакви опити за тестове на паметта , както на по-високи честоти , така и за оптимизация на останалите тайминги.  За момента приключвам с тестовете , при по-нов Биос , с удоволствие ще се правят нови опити. Поне на на Geekbench 5 , ще има подобрение , в това съм убеден. За по-висока честота от рода на 5.4Ghz , си иска волтаж над 1.33-1.34 , което с моето водно вече е проблем. Гаранция ще мина 90-градуса с лекота , което не смятам че си заслужава дори за единичен тест.

Oтносно "ъпгрейда", който направих и преминаването ми от Ryzen 9 5900X към i7-12700KF . Специално що се касае до гейминг на 2К резолюция /в комбинация с RX 6800XT/ , ефекта е буквално нулев. На заглавията от моята конфигурация , предимството от ДДР5 рам паметта и въпросния интел е в рамките на 3-5% /средно/ . Това е при СТОК честоти на интела , без никакъв овърклок. Ако остане време ще проверя какво е положението в комбинация с RTX 3080 FTW3.  Като плюс мога да отбележа , че 12700KF е по-икономичен спрямо Ryzen-a благодарение на Е-ядрата на iddle както и при бразуване и ежедневна работа . По време на гейминг , на честотите които го ползвам (до 5Ghz) , рядко на минава 45-50градуса на Far cry 6 , която разцъквам  в свободното ми време. 

Общо взето това е за сега , надявам се да съм бил полезен на някой. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, pepy86 написа:

Действай смело ,  докато кулера ти позволява . Не виждам място за притесненние ,тествай пълните възможностите на процесорчето. 

Аз в началото го тествах, малко по-добре е сякаш без тези лимити, но температурите минаваха 90 градуса, а беше и зима. Просто си трябва по-добър охладител за този процесор, особено ако не се ограничава, само с PBO negative curve на отделните ядра не става.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едно бързо single-core (+ мулти core) тестче на R20 , за сверка на часовниците. 

3-ядра на 5.3Гхц , 2-ядра на 5.2Гхц и 3 ядра на 5.1Гхц.  Е-core : 4.1Ghz всички.  Рама 5600Мхц, CL36.

п.п. Другата седмица се надявам да пристигне Торпедото , та да видим дали ще оправя проблема с паметта .   

uu8v42T.jpg

На R23 , това е макса с настоящото дъно и памет и с горните настройки : Резултат

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте . Обещах да споделя какъв е резултата след теста с MSI Z690 TORPEDO , та по тази причина и пиша.

Накратко , ще обобщя с две думи : " Нямах късмет"! 

Дъното пристигна. Без много да се чудя демонтирах Гигадръвчето и сложих новия MSI. поставих същата паста на процесора, която ползвах до-момента - grizzly hydronaut . Монтирах водното Evga CLC360 /с което бях до сега/ и минах директно към флаш на  Биоса до последна верися. Веднага след флаша , пуснах само паметта на XMP и за моя ограмна радост изгря с лекота на 6000мхц . И всичко хубаво изведнъж приключи тук .  Пуснах тест на сток честоти с активиран ХМР профил и за мое ограмно съжаление видях температури , с приблизително 8-9 градуса по-високи спрямо дефолт настройките + памет с ХМР на 5600мхц с Гигабайта . Реших , че нещо не съм монтирал кулера както трябва или че няма добър контакт. Демонтирах , обаче "принта" не беше нищо по-ралично от този с Гигабайт дъното . Пастата се бе разнесла по сходен начин и контакта изглеждаше добър.  Тогава почнах всякакви варианти. Изгубих си скромните 2 дни да разбера какъв е проблема. Препастирвах на ново , използвах Ноктуа и Арктик МХ4 пасти , монтирах два вида допълнителни шайби с различни дебелина, за които по много чужди форуми се твърди, че помогат за подобряване на контакта , тествах без ХМР профил , тествах с нов кулер Noctua NH-U12S , тествах с фиксирани волтажи , тествах с абсолютно всички варианти и комбинации от настройки в Биоса както с Евга CLC 360 , така и с въпросната Ноктуа , при единтично съпоставяне спрямо Гигадръва. Абсолютно в нито една ситуация не успях да достигна температурите на същия процесор , със същите кулери , пасти и настройки . При абсолютно заковани (фиксирани за да е по-коректно) )напрежения , процесора даваше с 7 до 10+ повече градуса при МСИ дъното . За тези два дни свалях и монтирах тези две дънни платки многократно и нито веднъж тоя МСИ не може да стигне Гигабайта.  Нещо по лошо . С МСИ дъното изобщо не успях да достигна клок над 5,1Гхц , при волтажи с които на Гигабайта дори докарвах 5-ядра на 5.3,  2-ядра на 5.2 и 3-ядра на 5.1Гхц. + 4 Е-ядра на 4.1Гхц.   При всякакъв вид напрежение над ~1.32 изобщо не можеше да става и дума за тест със клок на процесора на това Торпедо. Крашвах или веднага след зареждане на Уин-а или при пускане на тест. Единствения  плюс беше , че при 5,1Гхц клок с MSI достигнах стабилност при по-нисък волтаж спрямо Gigabyte  Gaming X . Над 5.1 Гхц изобщо нямах шанс да го подкарам .  

Наложи ми се за тия два дни да разуча до голяма степен тоя БИОС на МСИ . Помолих за помощ и познат със същото дъно /макар че той е с 12900К процесор/ , както и от още един колега с MSI PRO Z690A  + 12700Kf , но поддържащо ддр4 памети . Все тая . Ефект нямаше . 

В интерес на истината нямаше никакво логично обяснение в поведението на това дъно . Все едно тествах с различен процесор , с различни охлаждания и прочие .  Нямаше изкривяване/огъване след монтаж на кулерите . Като цяло нямаше никаква логика от къде на къде се появява при еднакъв волтаж/консумация/настройки/кулери/пасти и т.н. да има подобна температурна разлика както и подобна стена от 5,1Гхц на горе . 

Забравих да спомена. Тествах МСИ Торпедото с 3-различни версии на Биоса .  

Лично за мен , тази бройка беше скапана . Имаше нещо нередно в това дъно и за това реших че правилния избор е да го върна. Към момента няма гаранция пичове , че и МСИ са решение на проблемите . Дали е до конкретна бройка или не , няма как да знам. От фирмата Ардес нямаха друго дъно /Torpedo или някой Tomahawk/с което да ми го заменят, за това на този етап предпочетох да си остана с GamingX-a . Просто разликата в перформънса след клок е повече от осезаема , та дори паметта да работи на малко по-ниска честота . Температурната разлика е другото , което нямаше как да преглътна . Явно за момента при липсва на смислени дъна в средния клас , по добре е да чакам фикс със следващия БИОС /за проблема с XMP профила/ , отколкото да съм спънат с клока на процесора. 

Ето и няколко снимчици за ориентация , при около 25-26 гр стайна температура.

Тестове при фискирани волтажи 1.3V и клок на 5.1Гхц на Р-ядрата ; 4Гхц на Е-ядрата 

Hwinfo Gigabyte Z690 Gaming X след Cinebench R20 и R23

Hwinfo MSI Z690 Torpedo след Cinebench

Tест с Гигабайт Z690 GamingX на Blender 3.1.0 CPU Benchmark + Cinebench R20/R23 .  Клок  5-ядра на 5.3Ghz,  2-ядра на 5.2Ghz и 3-ядра на 5.1Ghz. + 4 Е-ядра на 4.1Ghz. /тук съм позасилил перките и оборотите на помпата на водното. Стайната температура не мога да кажа колко е била/

Hwinfo с GaminX Z690 след клок до 5.3Гхц

Aко някой случайно се интересува , имам и други шотове от Hwinfo  с двете дъна , правени при различни настройки , клоци. / с двата кулера CLC360 или NH-U12S/. 

За финал само ще споделя , че искрено се надявам , просто аз да съм бил каръка и бройката да е била калпава . Щото , ако подобен проблем е масов и при МСИ , определено не ме спечлиха и не смятам че положението е ОК . Особено предвид факта , че в този ценови диапазон не виждам никакви други алтернативи . В крайна сметка Tomahawk-а е буквално 1 към 1 с Торпедото .

Това беше от мен , лека вечер . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е да ти прави въртели и да са капризни и дъна и процесори. Все пак са изпилени далеч над опрималните си възможности за ефективност. Тук е както едно време беше с обратен знак обаче. Само и само да са конкурентни като скорост Интел се движат по ръба на бръснача. Така е много по-трудно всичко да заспи от раз.

Това , което можеш да направиш е както в началото с АМД. Пишеш дъното и процесора в гугъл с думичката проблем към тях и четеш дали и какви проблеми дават. Аз пък наскоро четох с едбо от скъпите дъна на Асус и 12900К , че се беше вкарал във филм един германец.

Друг вариант - махай го и взимай един 5800 X3D. Конкурентен ако не и по-бърз и върви на всяко едно средно дъно без да те интересува темепратури,волтажи и прочие....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...