Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да споделим бенчмарк с GeekBench.

ftpkid
Виж решението Разрешен от pepy86,

Препоръчан отговор

преди 11 часа, pepy86 написа:

Клок  5-ядра на 5.3Ghz,  2-ядра на 5.2Ghz и 3-ядра на 5.1Ghz. + 4 Е-ядра на 4.1Ghz

Уточнение, понеже не ми дава да редактирам горния пост. Тук става въпрос за 3-ядра на 5.3Гхц , 2-ядра на 5.2 , 3-ядра на 5.1.  Иначе всички Р-ядра . достигат пиково до 5.3. Е-ядрата , всички на 4.1ГХц

...........

Тук няма как да се съглася с теб Томи. Не виждам логична прична да заменя 12700KF с 5800x3d . С лек клок постигам същия ефект в игрите , а във всяко едно друго отношение 5800х3D е доста по бавния процесор . За мен към момента 12700KF е по добрия процесор и най смислен от към цена / пеформанс.  Най-малкото желанието ми бе и да премина към ддр5. Може би със следващия zen +ddr5 ,AMD ще успеят да ме спечелят , но за момента не виждам смисъл от подобен процесор , особено на такава цена . Та 12700KF го взех на 670лв от румънците . 5800х3D е над 1000лв . Честно да ти кажа , интела изобщо не е изцеден на макс  както си мислиш. Лек клок, до към 5.1Гхц , и волтажи до 1.3 можеш да постигнеш дори със среден клас охлаждане. Със всяко по-добро AIO ще постигнеш моите резултати , че и повече . Да не говорим , интела на iddle както и при ежедневна работа е по икономичен от стария ми Райзен 5900ХЩе ти покажа резултати на мои познати , които докарват с къстъм водно клокове от 5.3 , 5.4  на всички ядра , при това в разумни волтажи . Да не говорим , че позволяват и делид тези процесори. Отнсосно ДДР5 , преминаването към нея е неизбежно. Да, предимствата не са големи за момента , но е въпрос на време и там да оптимизират нещата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Резултат с по-нисък клок на процесора , но пък с клок на паметта:

i7-12700KF @ P5.1Ghz , E4.1Ghz , 2x16GB adata XPG 6400Mhz CL36 , MSI Z690 Torpedo

2071 - Single-Core Score

18132 - Multi-Core Score

Резултат

dUz8Mdz.jpg 

Горе-долу резултата е почти същия и при памет на 6200Mhz , CL34 .  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, pepy86 написа:

Резултат с по-нисък клок на процесора , но пък с клок на паметта:

i7-12700KF @ P5.1Ghz , E4.1Ghz , 2x16GB adata XPG 6400Mhz CL36 , MSI Z690 Torpedo

2071 - Single-Core Score

18132 - Multi-Core Score

Резултат

Горе-долу резултата е почти същия и при памет на 6200Mhz , CL34 .  

От тези сухи числа читателите на този раздел не могат да придобият реална представа за производителността на отделните централни процесори. Примерно какво ме топли мен, че 12700KF изкарва много повече точки от 3 поколения назад 9700K, който е в подписа ти?! Понеже ти си най-активен тук като брой мнения предлагам да направиш съпоставка м/у 12400F, 9700K и 12700KF. С една и и съща дискова подсистема и операционна система. Новите поколения с D5 vs D4 за 9700К. Използвани програми от средностатистически потребител и реална производителност в най-разпространените броузъри. И крайна цена на трите конфигурации с обобщение коя за какво да се ползва и съотношение цена/производителност. Всичко друго са отново сухи числа. Тоест една леко безсмислена тема, в която и аз съм публикувал мнения, но за развлечение.:D

П.П. И не на последно място - твоето субективно мнение за най-обща отзивчивост. Това последното знам, че няма да се случи.;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, Jorge написа:

От тези сухи числа читателите на този раздел не могат да придобият реална представа за производителността на отделните централни процесори. Примерно какво ме топли мен, че 12700KF изкарва много повече точки от 3 поколения назад 9700K, който е в подписа ти?! Понеже ти си най-активен тук като брой мнения предлагам да направиш съпоставка м/у 12400F, 9700K и 12700KF. С една и и съща дискова подсистема и операционна система. Новите поколения с D5 vs D4 за 9700К. Използвани програми от средностатистически потребител и реална производителност в най-разпространените броузъри. И крайна цена на трите конфигурации с обобщение коя за какво да се ползва и съотношение цена/производителност. Всичко друго са отново сухи числа. Тоест една леко безсмислена тема, в която и аз съм публикувал мнения, но за развлечение.:D

Нещо се засегна , не така.  Едно време ти говорех че това е най-безсмисления БенчМарк тест , ама ти му беше голям почитател въпреки това . Темата е за Geekbench, така че ще публикувам резултатите точно за този тест . Направи друга тема , която далеч повече те вълнува и ще се включа и там . Това което се опитваш да ме накараш да направя е изключително трудоемко и го знаеш много добре . Няма вариант да си загубя времето за подобна глупост . Най малкото , системата с 9700К ми е в Плевен , а не в София . Да разнасям видеокарти , дискове и прочие за някакви тестове , които всеки може да провери в нета по ревютата е меко казано шантаво .  А кой ще се трогне от това ? Раздела толкова е замрял , че няма на къде . Тука освен предложения за нова конфигурация, друго не се обсъжда .  Вземи качи и ти някоя бенч , раздвижи темата.  Току се взел да ме надъхаш да клокна пак стария Дзвер 9700К .

Лека 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, pepy86 написа:

Няма вариант да си загубя времето за подобна глупост

Нима? Че ти си губиш времето с всевъзможни глупости. А основната ти е и най-покъртителна. 

П.П. От какво да се засегна? Не те разбрах. Направих предложение за по-добро разбиране от потребителите. Да, трудоемко, но все пак би имало някакъв смисъл. Обаче при тези твои разсъждения не виждам смисъл въобще от участието ти. Давай го на уволнявка, капрал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще го кажа по просто защото явно трудно загряваш . За разлика от теб имам доста повече ангажименти и липсата на свободно време ме ограничава . Имам съвсем други приоритети вместо да изпълнявам прищявките на някой комплексар като теб .

п.п. Не съм виновен , че се дразниш от факта че стария ти процесор яде пердах дори от 12400. Приеми реалността , това е нормално при хардуера.  А това , че нямаш достъп и опит със съвременния хардуер не е мой проблем . Не е нужно да изливаш злобата си заради това . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/16743703

ПС: Отчитането на базовата честота е грешно (вероятно заради статичния клок, реално е на 4.6GHz)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Росен Р. Александров написа:

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/16743703

ПС: Отчитането на базовата честота е грешно (вероятно заради статичния клок, реално е на 4.6GHz)

Роска, доволен ли си от процесорчето?

преди 12 часа, dimy написа:

Тествал си графичната карта. Стандартен резултат според мен за P1000. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Jorge написа:

Аз от моя 5800X съм много доволен, макар че си е доста горещ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Raze написа:

Аз от моя 5800X съм много доволен, макар че си е доста горещ.

Наистина е добро от към перформънс процесорче , но и аз споделям същото мнение. Имах възможност преди два дни за последно да поръчкам по обстойно още една бройка 5800Х , като направих сравнение спрямо ryzen 9 3900X, който ми беше също под ръка.  При абсолютно еднакви условия (кулер, дъно, стайна температура, термо паста и прочие) ми даде ми 3-5 градуса по-високи температури спрямо 12-ядреника. Като се замисля , горе долу е 1:1 в това отношение със стария ми 5900Х , нищо че не бууства повече от него и е по-малко ядра.  Това беше 3-та бройка 5800Х, която имах шанса да тествам и вече се убедих, че причината си е в самия процесор , а не в други фактори.  С други думи , иска си хубав dual tower cooler или водица за да държи по-ниски градуси.

Ако все пак това ще те успокои, не само при Ryzen има подобни горещи процесори. 

Необяснимо топли печки са почти всички процесори от 10 и 11 поколение i7 (дори без "К") .  12- поколение поне на сток са значително по-приемливи спрямо тях. След клок вече , нещата загрубяват.

Идеята на поста ми е не за друго , ами защото в резултат на това пусто надпреварване между интел и АМД, вече нямам никакви добри очаквания от новите ryzen и Раптор процесорчета, които ще ни залеят скоро.  Независимо от подобрената технология , всичко що е ТОП ще грее на поразия.   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За 5800X има доста информация защо е горещ. Направил съм му доста ограничения откъм PBO и отделно на консумацията до 130 вата и пак при по-сериозно и продължително натоварване отива към 90 градуса, а вентилаторите в кутията и на охлаждането arctic 34 esports duo 'излитат'. Ползвам от около 8 месеца и ми върши перфектна работа, сравнено с предния 1600AF е в пъти по-производителен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Jorge написа:

Доста доволен, просто е по-труден за охлаждане.

Такава му е структурата (2 CCX блока вместо 4).

Което видях от сравненията AC 34 eSports Duo иNH-D14 то eSports Duo го охлажда по-добре при макс товар спрямо NH-D14 кютука.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Без лимитите, които съм сложил на процесора, температурите минават 90 градуса при по-сериозен товар и тротълва. Трябва си по-сериозно охлаждане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Росен Р. Александров написа:

Което видях от сравненията AC 34 eSports Duo иNH-D14 то eSports Duo го охлажда по-добре при макс товар спрямо NH-D14 кютука.

До скоро имах в продължение на няколко години NH-D15 , която е сходна на D14 и напълно откровено заявявам, че това което твърдиш е абсолютно невъзможно. Не се заяждам. Но този арктих особено след клок кляка на маса процесори. Срявнявал съм го с всякакви интели , и няколко Ryzen-a /без 5000-серията/. В нито един тест 34eSports дори не доближава Ноктуата. Без да се обиждате , но за мен това е един от най-прехвалените кулери.  (имал съм  3броя до сега и напълно изключвам възможността да съм попаднал на калпава бройка) След клок на определени процесори разликите са близо 10-градуса в полза на Ноктуата. Не знам на какъв NH-D14 си гледал тестове , но или контактната му повърхност не е била наред или просто са направили добра реклама на DUO-то. 

А това с колко блока е процесора, далеч не е основния фактор. Ще ти дам друг пример. Конкретно при най-масовите Ryzen 3600 от 10 процесора, винаги 1-2 ми идват, които достигат температури с  над 10-градуса спрямо останалите 8/9 . И тук говорим за делеч по-малко лакомен процесор. Тези 10-градуса разлика пак ли на архитектурата ги отдаваш ? Минали сами близо 100-бройки сигурно от този модел през ръцете. Тази аномалия е абсолютен факт и не е зависима от други фактори-  биос , дъно, кулер или нещо подобно. Тестовите ми компоненти са еднакви за всички. Същите топли 3600-ки ги слагам и на ново дъно с по-як охладител и поведението им е същото. Какво става под капачката е друга тема на разговор.   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Raze написа:

Без лимитите, които съм сложил на процесора, температурите минават 90 градуса при по-сериозен товар и тротълва. Трябва си по-сериозно охлаждане.

spacer.png

QIniDrs.png

Максимално натоварване в момента, стайна температура около 28 - 30 градуса.

Реално с никакво охлаждане няма да го смъкнеш кой знае колко, просто жертваш малко от макс честотата и ще го свалиш на 70 - 75 макс при товар.

преди 29 минути, pepy86 написа:

До скоро имах в продължение на няколко години NH-D15 , която е сходна на D14 и напълно откровено заявявам, че това което твърдиш е абсолютно невъзможно. Не се заяждам.

Не се и съмнявам, винаги се самоизтъкваш, и твърдението че не се заяждаш е само колкото да кажеш нещо.

Точно заради постоянни заяждания съм те блокирал от 4 години насам, но от любопитство погледнах какво си написал.

И аз тествам с двата охладителя, един и същ хардуер, мислиш ли че не съм го тествал за да го твърдя (и на r5 3600x и сега на r7 5800x)? Няма такива филми че с NH-D14 са 10 градуса по-ниски температурите, даже при макс товар се оказваха около 95 градуса, докато eSports Duo държи около 90 при макс товар (на напълно стандартни настройки на биоса), единственото място където кютука ноктуа имаше някакво предимство е когато няма никакъв товар (заради големия радиатор), нищо повече.

Но добре, както кажеш няма да споря със боговете на хардуера. :) (Не е заяждане!)

преди 39 минути, pepy86 написа:

Не знам на какъв NH-D14 си гледал тестове

Със те такъв какъвто го имам!

Или само боговете като теб имат достъп до него ?

spacer.pngspacer.pngspacer.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това казвам, в момента и при мен температурите са подобни, но с ограничение на 130 вата мощност и различни отрицателни PBO стойности за различните ядра. Също така охладителя е доста шумен, а и всички вентилатори в кутията са ми като на охладителя и все едно излита кутията като го натоваря, особено ако и видеокартата се натовари и си включи и тя перките на максимум.

Със сигурност с по-добър охладител ще има по-ниски температури, че и ще може да се вдигне още честотата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно и ти като Хосето си изплискал лигена. 

Да, самоизтъквам се. Защото ми писна от пишман разбирачи като вас да пишете глупости по форумите , да си рекламирате определени марки и да заблуждавате аудиторията , която идея си няма каква е реалността.  

Да има 10-градуса разлика и говоря след овърклок на процесора, в случая беше на интел. На твоя райзен каквото и да му правиш , той си е изцеден заводски на макс и за това е такава печка. Ама все гледам да ви спестявам истината и заобиколно и по-меко да пипам. Явно не трябва.

И в тази връзка ще ти покажа при 31гр стайна температура , още по калпавия gammaxx 300 , за 30 кинта , как дава само 5-6градуса разлика спрямо твоя 2+ пъти по скъп охладител. 

И не се заяждам. Имаш топ кулер на ТОП цена 

Пробвал ли си водно, да видиш колко реално можеш да свалиш от теммпературата на този скопен процесор , та пишеш глупости? Защото с AIO- za 150лв, 10-те градуса са отново факт , при това на сток честоти , без PBO-та и прочие. 

Как пък не изключи дори за миг вероятността контактната повърхност на кулера да ти е проблем . Покажи принта да го видим , какво ми постваш снимки на монтиран охладител. То е очевидно , че имаш проблем , идеятата е да стане ясно какъв е той. При калпав монтаж , лош контакт , може и 20градуса докараш разлика в полза на "уникалния" Арктик

п.п. Аз пък нарочно не ви блокирам и влизам периодично да се забалявам с хардуерните гурута на форума . Хора , които многократно доказаха , че са чист въздух под налягане , без грам опит и с нулева практика.

п.п2. ети тест с кулер за 30лв :))) 

п.п.3. И тук не се заяждам ............ директно почнах да ви се подигравам. (конкретно на теб и онзи невменяемия - Jorge , Хосето или както му беше заглавито) 

DyOVOl1.jpg   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, Raze написа:

@Росен Р. Александров това -0.2V VCore в подписа къде точно си го задал, може ли да снимаш BIOS?

На MSI е доста шантава тая история, но има вариант да се тури офсет (който установих че не работи особено добре). И просто го задавам на Overclock Mode и от там си го напасвам.

Другото с pbo2 curve явно си го пробвал, но не знам какви стойности си пробвал нещо от типа на "-20 / -30" ?

Иначе ще снимам де. (Вече не го ползвам така, но не съм променял подписа).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, -20/-24 на всяко ядро поотделно, след доста тестове кое с какви стойности ще е стабилно. Пробвах да задам и offset за undervolt, като минимума е -50 mV, но ако съм задал PBO лимити се рестартира или гасне екрана при товар, а и грее повече. Аз съм с Asrock и там са доста по-различни настройките, а някои не смея много да ги пипам, въпреки че доста неща съм променил - вдигнат ми е infiniti fabric clock на 1800 MHz, паметта е с ръчни по-ниски тайминги и доста по-висока честота от XMP профила.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, Jorge написа:

Тествал си графичната карта. Стандартен резултат според мен за P1000. 

Кой тест да пусна?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...