Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да споделим бенчмарк с GeekBench.

Featured Replies

преди 22 часа, Jorge написа:

4C/8T спокойно ''спъва" GTX 1060. На 1080p.

Ako си видял думата съвременен и твърдиш това, тогава аз ще ти кажа, че това изобщо не отговаря на истината. С радост може да ми го докажеш с някой тест или ако не твой на някой друг по-достоверен таблоид, като не ти харесват немските.

ПП. Да, извинявам се за спама,това е дискусия за друга тема.

• Отговори 765
  • Прегледи 184,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колкото толква. http://browser.primatelabs.com/geekbench3/7842519

• Ето и от мен няколко проби  https://browser.geekbench.com/v4/cpu/4156017 Като затворих торента , стийм . ориджин и касперски резултата е друг  https://browser.geekbench.com/v4/cpu/41562

• Чичката е на ниво все още:  

Публикувани изображения

преди 35 минути, Tommygun написа:

Ako си видял думата съвременен и твърдиш това, тогава аз ще ти кажа, че това изобщо не отговаря на истината. С радост може да ми го докажеш с някой тест или ако не твой на някой друг по-достоверен таблоид, като не ти харесват немските.

ПП. Да, извинявам се за спама,това е дискусия за друга тема.

Off: какво разбираш под съвременен процесор и какво под средна ръка карта? Ако искаш пиши в твоята тема и там ще ти отговоря на последващи въпроси. Ако ли не, отвори нова, защото на мен не ми се занимава с глупости. И ти специално да ми искаш тестове(доказателаства) е меко казано нелепо. Сметнах, че се разбираме с две думи и не сме дечурлига като повечето тук.

Успях да го подкарам на 4.2 GHz, даже и валидация му направих:

https://valid.x86.fr/hn52sv

Но си иска бая ток - 1.44375 волта, вентилатора съм го пуснал на 100%, че иначе гаси екрана.

Сега ще пробвам бенчмарк.

aida64-4-2.jpg

Не става, ще си остана само с валидацията. Ще иска още ток и по-сериозно охлаждане, с каквото не разполагам, а и не ми се занимава.

Гледам , че в твоята Айда 1800Х и дават същите точки като в моята .  Както и да е. На сингъл няма как да те догоня . Повече 4гхц не можах да докарам с тоя кекав 1700. На мулти поне се представя доста добре , не мога да му го отрека .

Е нормално, все пак си +2 ядра и +4 нишки отгоре :) А и моя е стабилен до 4 GHz, от там нагоре става сложно. За момента го оставям на 3975 MHz, 1.3375 V, паметта на 3400 MHz с тайминги 16-18-18-34 и 1.365 волта и се надявам да е стабилен. Ще пробвам 2-3 дена да не го изключвам и рестартирам, да видим дали ще забива.

на 7.01.2020 г. в 13:56, pepy86 написа:

"Дъртия" i7-6700K с умерен клок на 4.5Гхц все още държи фронта и показва много добър single core performance . Пуснах му един тест с  рам памет 2х16Gb G.Skill RipjawsV 2933mhz 14-14-14,  1.35v. Паметта заводски е на 3200Мхц Cl14-14-14 , но калпавото ми дъно не може да зареди XMP коректно.  Странно защо същата памет на b350 tomahawk и X370 master SLI няма проблеми със зареждането extreme memory профила.

1245
Single-Core Score
4889
Multi-Core Score

по-подробно ТУК

skylake беше добра архитектура

- 1398-5674 ... ако се заиграя ще мине 1400 single core

преди 1 час, arestant написа:

skylake беше добра архитектура

- 1398-5674 ... ако се заиграя ще мине 1400 single core

Хубав резултат. Дай обаче малко повече инфо за клок , волтаж , охлаждане, евентуален делид.

преди 19 минути, pepy86 написа:

Хубав резултат. дай обаче малко повече инфо за клок , волтаж , охлаждане, евентуален делид.

- 4925mhz: множител cpu x49, bclk 100.5mhz, множител cache x46, vcore 1.48v (bios), llc level 5, ddr4 2814 12-13-13-33

- noctua nh-u14s, без делид

Аз все още не смея да пусна волтаж над 1,44-1.45 на моя процесор. Иначе реших за спорта , да пусна един тест на 8700К при 5.4Гхц с изключен HT и памет на 4000Мхц - cl16 .

Имаше някакво прилично подобрение на сингъла, макар че се усеща по-осезаемо в игрите

По-подробно тук!!!!!

Трябва да пробвам и аз бенчмарка на моя Ryzen без SMT, но ще изчакам още 1-2 дена, че в момента тествам дали ще ми забие компютъра, както правеше с по-стегнатите тайминги на паметта понякога, най-вече когато не го ползвам. За момента работи над 3 дни без спиране с @3400 MHz (18-19-19-35 CR1) 1.365 V. Интересното е, че като е клокнат и му спра SMT не работи както трябва - често гаси екрана.

преди 16 минути, Raze написа:

Интересното е, че като е клокнат и му спра SMT не работи както трябва - често гаси екрана.

При теб клока е доста по-висок . Преди време бях тествал стария r7 1700 с изкл. SMT, но нямам спомен да съм правил опити над 3.7 -3.8Гхц .  Нямам идея по какъв начин влияе клока в твоя случай.

Иначе при мен опитах преди малко теста и на 5.5Гхц , но за съжаление точно в края на теста при сегашния волтаж 1.44 се провалям. Явно ще трябва да преодолея психическата бариера и да пробвам като колегата по-горе с 1.48v.  Поне градусите без HT са една идея по-ниски :)

преди 55 минути, pepy86 написа:

Иначе при мен опитах преди малко теста и на 5.5Гхц , но за съжаление точно в края на теста при сегашния волтаж 1.44 се провалям. Явно ще трябва да преодолея психическата бариера и да пробвам като колегата по-горе с 1.48v. 

- моят 6700K понася 1.5-1.53 vcore за бенч, но ежедневно кара на 1.39V, 4.8GHz: повече от 1.4V 24-7 не е идея

преди 1 час, Raze написа:

Трябва да пробвам и аз бенчмарка на моя Ryzen без SMT, но ще изчакам още 1-2 дена, че в момента тествам дали ще ми забие компютъра, както правеше с по-стегнатите тайминги на паметта понякога, най-вече когато не го ползвам. За момента работи над 3 дни без спиране с @3400 MHz (18-19-19-35 CR1) 1.365 V. Интересното е, че като е клокнат и му спра SMT не работи както трябва - често гаси екрана.

.. паметта не може ли много повече? 3400/18-19 е по-лоша латентност от 3000/15-16, чиповете им се клокват сериозно...с pinnacle ridge доста резултати към 3600/16, 3733/16 с 1.4v, до 1.45v пак има място за игра

Волтажа не съм го вдигал много, но на 3600 е доста нестабилна, дава грешки понякога и забива, особено с по-стегнати тайминги. Дори на 3400 трябва доста да ги отпусна, че да работи както трябва. Не знам такъв висок волтаж доколко е полезен, но на 3400 вади доста по-висока скорост от стандартното 3000 XMP.

преди 15 минути, Raze написа:

Волтажа не съм го вдигал много, но на 3600 е доста нестабилна, дава грешки понякога и забива, особено с по-стегнати тайминги. Дори на 3400 трябва доста да ги отпусна, че да работи както трябва. Не знам такъв висок волтаж доколко е полезен, но на 3400 вади доста по-висока скорост от стандартното 3000 XMP.

-това е ddr4 single rank на 1.35v стандарт, съвсем спокойно до 1.45v даже 24-7, а 1.4 не е никакъв проблем. Calc със safe настройки, Calc с fast. 3600 са примерите, 3733 дава по-разпуснати тайминги.

- нанасяш само в падащите менюта отляво твоите данни, търсените MT/s и отдолу избираш safe или fast: останалото става автоматично.

Точно, но не бях сигурен моята памет с какви чипове е, освен че са микрон, а и на някои опции ми даваше грешка - не е имплементирано. Ето с новите тайминги на safe @3600:

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/1191905

Общо взето съм я подкарвал на такава честота с измислени от мен тайминги и то само първите няколко, но без повишаване на волтажа. Сега го вдигнах на 1.405 волта. Реално няма разлика при четене/писане с моите тайминги, въпроса е да видим колко ще е стабилна. Ще тествам няколко дена без да гася и рестартирам, сега пускам малко AC:Odyssey - играта е тежка и често се разбира ако има хардуерни проблеми.

Поиграх около 15 минути, нямаше проблеми. Преди това пусках 2 пъти теста на aida64 - cache & memory benchmark и Cinebench 20. Ще видим като не се ползва компютъра как е и дали при ползване на браузъра няма замръзване.

Тествах и температурите на паметите с IR термометъра, по време на игра най-високата температура, която успях да измеря, беше 52 градуса, което мисля, че е перфектна температура. След това пуснах пак теста на aida64 - температурите даже спаднаха. Сега пускам малко prime95.

prime95 нещо не ги харесва тези честоти и тайминги. Някой друг ден ще си поиграя евентуално повече. Засега ми харесва как работи системата с памет на 3400 MHz, мисля така да я карам.

Оставяй го 3400 и не го мисли. За по-висока честота си иска волтаж , а няма да се учудя и дъното да ти прави леки спънки. 

Аз успях да го докарам до 5.5Гхц тоз 8700К при 1.475v без HT . Паметта пак е на 4000Мхц 16-16-16- 39 - 380 -2T.

По-подробно тук!!!

Има някакво минимално подобрение на сингъл кора , но определено бозата ми е омазана и влияе негативно и тя на резултата.  Мулти кора съм очаквано доста на долу , на фона на  тези 8112т. , които изкарах при 5.3Гхц с HT на Enable.  На far cry поредицата , AC Oddisey и World of tank обаче бия клокната на 5.1Гхц 9900K 😁 Ах тези игри, колко са зависими голяма част от честотата на ядрото? Всеки може сам да си направи извода. :help:

Geekbench5 5.5Ghz 1,48V 8700K ram 4000Mhz cl16 1,45V.jpg

Аз съм супер доволен от процесора. Не търся  уникална производителност, но този, като за без пари, дори ми превиши очакванията. Че и на клок носи сравнително доста, а и се оказа второ поколение. Като имаш в предвид, че преди това бях с Xeon 4/8, еквивалентен на I7 3770, но на малко по-ниска честота. Като излезе следващото поколение, живот и здраве, може да го сменя. Чакам и новата серия на нвидия да видим какво ще излезе и на какви цени ще е.

Процесора ти е чудесен , на този етап няма какво да го мислиш . Ползвай го със здраве и кеф ;) Относно новите нвидии и аз ги очаквам с интерес . /че  към АМД също тая надежди/ .Дано не ме разочароват отново с бруталните цени в топ класа. Силно се надявам да извадят някой еквивалент на 2080ти с по-ниска консумация и по-прилична цена.  Ама айде да не спамя тук повече, че излизаме от темата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.