Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да споделим бенчмарк с GeekBench.

Featured Replies

Нищо лично - чисто спортен интерес - @Jorge, пусни резултати от твои o'c постижения. 

• Отговори 765
  • Прегледи 184,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колкото толква. http://browser.primatelabs.com/geekbench3/7842519

• Ето и от мен няколко проби  https://browser.geekbench.com/v4/cpu/4156017 Като затворих торента , стийм . ориджин и касперски резултата е друг  https://browser.geekbench.com/v4/cpu/41562

• Чичката е на ниво все още:  

Публикувани изображения

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Нищо лично - чисто спортен интерес - @Jorge, пусни резултати от твои o'c постижения. 

Ако се разровиш ще видиш, че сегашната ми видеокарта е на 1-во място сред себеподобните си. Но това няма никакво значение. За пенсия като теб, която слага сърчица на откровени глупендери нямам нищо за споделяне. 

преди 8 минути, Jorge написа:

За пенсия като теб, която слага сърчица на откровени глупендери нямам нищо за споделяне. 

Ти май искаш да ми даваш наклон на вятъра. Няма нищо да ровя - не ми показваш постижение на машина - значи си гол въздухар-лаладжия!  Можеш уеко да се пущаш по наклона.

преди 12 минути, Jorge написа:

За пенсия като теб

Тъп безсилен злобарлък лъха.

преди 13 минути, Jorge написа:

Ако се разровиш ще видиш

Аз не защитавам способности - твой ред ама явно ъъ.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 10 минути, DarkEdge написа:

Тъп безсилен злобарлък лъха.

Еми не. Показвам ти тактично, че е време да си преразгледаш приоритетите. 

преди 12 минути, DarkEdge написа:

Няма нищо да ровя - не ми показваш постижение на машина - значи си гол въздухар-лаладжия! 

Ха-ха, покъртително. Много се засегнах и не знам как ще си легна тази вечер. Великият Павел от Русе ме смята за въздухар и лаладжия. Направо си захвърлям всички дипломи, зарязвам работа и започвам бизнес със замразени кокошки. А няма да ровиш, защото не знаеш къде, но въпреки това се пънеш като рак на бързей. В ляво.

Даа, явно само много дрънкаш! А насреща не показваш нищо . А да разравям за резултати на @pepy86 не е нужно. Просто трябва да мина на предходната страница най-много.

преди 9 минути, Jorge написа:

Великият Павел от Русе

Да съм ти давал разрешение да ползваш личните ми данни?

преди 11 минути, DarkEdge написа:

Да съм ти давал разрешение да ползваш личните ми данни?

Грешка ползваш да се чете като публикуваш.

преди 4 минути, Jorge написа:

Не се излагай!

Хич даже не се излагам - газиш в непозната за теб вода!

А, да, забравих!:

преди 10 часа, Jorge написа:

За пенсия като теб

82571314_575047886411806_244776783268806656_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ohc=M9b85xbCfsIAX9wreI4&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=668ff7d8fa1d8374986f7af665ec03a4&oe=5E9865A1

DarkEdge въобще не се впрягай , този драскач не заслужава и грам внимание.  Мислих да му го спестя , но като се замисля за това сме на това положение и някои индивиди като него  си позволяват всичко .

преди 18 часа, Jorge написа:

сегашната ми видеокарта е на 1-во място сред себеподобните си

Ще кажеш ,че от Асус са направили нещо феноменално с този модел 😀   Ако имаше повече опит с видео картите /особено топ моделите/ щеше да знаеш колко кекави са перките на въпросните ROG-ове и колко малка е вероятността да си изкарат гаранцията , особено ако се ползват по-интензивно.  Иначе ъпгрейда ти с тая карта е брутален 😁

За пенсия като теб, която слага сърчица на откровени глупендери нямам нищо за споделяне. 

Нали знаеш ,че по-глупав и комплексиран селяндур от теб във форума няма ?   Ако не го знаеш ,  заявявам го официално .  Аз пък много искам да ти сложа една друга емотиконка , но пък липсва в списъка. Явно е за +18 и са я спестили .  Впрочем имам извадка на личния си компютър с абсолютно всичките ти обиди и глупости написани както по мой адрес , така и спрямо други потребители на kaldata. Някой ден мисля да си направя труда да ги споделя.

А какво удоволствие получаваш от това да заплатиш услуга за премахване на капачката и смяна на термопроводима паста?

Удоволствието е да се насладя на топ бройка без да се ограничавам от температурите в следствие на дъвката под капачката , с която идва заводски.  Мислех , че не е трудно да се досетиш.

И след това да пускаш тук резултати каква страхотна бройка 2-d hand си уцелил. Доколкото знам HWBG предлагат и услуга ''оувърклок'' след заплащане. Да се беше възползвал.

Дори и да беше / а тя не е / тази секънд хенд бройка нали знаеш ,че пак струва двойно спрямо твоя процесор ? /за справка , купих си такъв на блек фрайдея от румънците за 296лв./.  Естествено , бързо го разкарах /по ред причини/.   Относно услугата овърклок не е зле да я ползваш ти , защото те видяхме колко беше в час за VCCIO и VCCSA напреженията.  Добре , че беше колегата Inno , та ти ги разясни.  Впрочем това е същия колега , който спря да пише във форума заради твоите обиди , простотии и нападки .  Жалко , защото ти си на светлинни години от него .

Ако знаеше колко процесора са съсипали нямаше да пишеш подобни глупости. И въобще след като видиш и чуеш глупостите на собственика ти става чак неудобно. Излагация. 

Да всъщност знам. Нито един. И съм убеден ,че моята информация е много по-достоверна. 

преди 17 часа, Jorge написа:

Направо си захвърлям всички дипломи, зарязвам работа и започвам бизнес със замразени кокошки.

Престани да парадираш с твоето образования във всеки свои пост , а вземи го докажи със знания и компетентни и адекватни постове тук във форума.  Ако ли не, бизнеса с кокошките си е оферта за вас господине!

И последно, няма да спра пиша във форума заради някакъв комплексиран хейтър , който е решил че тук няма място за други освен за някакви стари съфорумници и твои дружки.  Ако трябва ще отнеса бана , но няма да позволя да обиждаш или подиграваш някого, докато аз съм член този форум .  От една година не съм спирал да ти чета безумните постове. Вече ти го казах , в тях няма нищо градивно , а в 90% от случаите не си писал и нищо по темата . Това представляваш ти Jorge. Въздух под налягане !

Хубав ден на всички и се извинявам за отклонението с този пост . 

преди 5 часа, pepy86 написа:

DarkEdge въобще не се впрягай , този драскач не заслужава и грам внимание.  Мислих да му го спестя , но като се замисля за това сме на това положение и някои индивиди като него  си позволяват всичко .

Ще кажеш ,че от Асус са направили нещо феноменално с този модел 😀   Ако имаше повече опит с видео картите /особено топ моделите/ щеше да знаеш колко кекави са перките на въпросните ROG-ове и колко малка е вероятността да си изкарат гаранцията , особено ако се ползват по-интензивно.  Иначе ъпгрейда ти с тая карта е брутален 😁

Нали знаеш ,че по-глупав и комплексиран селяндур от теб във форума няма ?   Ако не го знаеш ,  заявявам го официално .  Аз пък много искам да ти сложа една друга емотиконка , но пък липсва в списъка. Явно е за +18 и са я спестили .  Впрочем имам извадка на личния си компютър с абсолютно всичките ти обиди и глупости написани както по мой адрес , така и спрямо други потребители на kaldata. Някой ден мисля да си направя труда да ги споделя.

Удоволствието е да се насладя на топ бройка без да се ограничавам от температурите в следствие на дъвката под капачката , с която идва заводски.  Мислех , че не е трудно да се досетиш.

Дори и да беше / а тя не е / тази секънд хенд бройка нали знаеш ,че пак струва двойно спрямо твоя процесор ? /за справка , купих си такъв на блек фрайдея от румънците за 296лв./.  Естествено , бързо го разкарах /по ред причини/.   Относно услугата овърклок не е зле да я ползваш ти , защото те видяхме колко беше в час за VCCIO и VCCSA напреженията.  Добре , че беше колегата Inno , та ти ги разясни.  Впрочем това е същия колега , който спря да пише във форума заради твоите обиди , простотии и нападки .  Жалко , защото ти си на светлинни години от него .

Да всъщност знам. Нито един. И съм убеден ,че моята информация е много по-достоверна. 

Престани да парадираш с твоето образования във всеки свои пост , а вземи го докажи със знания и компетентни и адекватни постове тук във форума.  Ако ли не, бизнеса с кокошките си е оферта за вас господине!

И последно, няма да спра пиша във форума заради някакъв комплексиран хейтър , който е решил че тук няма място за други освен за някакви стари съфорумници и твои дружки.  Ако трябва ще отнеса бана , но няма да позволя да обиждаш или подиграваш някого, докато аз съм член този форум .  От една година не съм спирал да ти чета безумните постове. Вече ти го казах , в тях няма нищо градивно , а в 90% от случаите не си писал и нищо по темата . Това представляваш ти Jorge. Въздух под налягане !

Хубав ден на всички и се извинявам за отклонението с този пост . 

Млади момко, тъй глупав и неграмотен...нали те помолих да не ме цитираш повече?! Пиша ти за последно преди да те блокирам, защото търпението ми се изчерпа. 

1. Мисля, че имам дооста по-голям опит от теб с графични карти. Пък били те нисък, среден или висок клас. Досега проблеми с перките на която и да е карта, произведена от Asus не съм имал. Също така не съм имал случай на гаранционно събитие в този аспект. 

2. За обидите към други потребители - прав си. Но абсолютно никога не са били неоправдани. 

3. Удоволствието е да си направиш всичко сам. А не някой да ти свърши 2/3 от работата, а ти да се похвалиш след това с постижения, които не би постигнал без чужда намеса.

4. Относно ''колегата'' inno - нито веднъж не отговори на мой въпрос свързан с хардуера. Нито веднъж. 

5. Не мисля, че твоята информация е по-достоверна. Защото се занимавам с хардуер много преди разни смехурковци като Кирчо, Ники, Тони и Тодорчо. 

6. Никъде не съм парадирал с образование. Е, все пак съм доволен, че не съм военен пед@л. 

7. Никъде не те призовавам да спреш да пишеш тук. Призовавам те да спреш да пишеш глупости!

П.П. И понеже не съм лицемер като теб няма да ти пожелая...

Чао. 

т.1 Нямаш повече опит. Когато пуснеш в мината десетки карти да работят 24/7 , /ъндърволтнати + постоянно работещи перки на 50-60% с продължение на години/ и точно асусите първо ти изгърмят гаранционно заради смотаните перки , тогава ми давай пример.  Щото професоре над 50% от 1080ti /1070ti/ моделите на ROG StriX са болни от тоя проблем. Ама за ежедневно ползване и 1 час работа под товар в седмицата няма как да знаеш подобни неща.

т.3 Ако за теб кефа идва да изградиш даден билд , за мен идва в това да тествам неговите възможности. Толкова ли си бавен , че не можеш да го схванеш или трябва да ти обясня като на бавно развиващ се ? По сложно е да се овърклокне и да се достигне стабилност на системата / рам , процесор/ като изцедиш максимума от нея / в рамките на разумни волтажи/ , отколкото да свалиш една капачка и да мацнеш с паста/течен метал.  Голямо удоволствието и майсторлък , няма що.  Евала ти за образованието!  Ти за това не даде адекватен отговор на Inno , щото си нямаш и на идея кое напрежение за какво е. Не случайно ти напомних за този ваш спор.  Ще ти дам и друг пример . В една друга тема с  видео карта AMD Radeon XFX 480 се правеше също на професор , а не видя проблема който се виждаше от самолет. 1.30-1.35v от къде да знаеш ,че са овъркил за нея.  А момчето ти беше плеснало шот от Hwinfo след товар .  Ама нали си "образован" , то в това да гледаш некви волтажи няма удоволствие. Писах какъв е проблема на момчето и го предупредих. След седмица -две му изгоря картата. А сега си спомни ти какви малоумни съвети му даваше . ''Големия професор".  И още и още примери ще ти давам. Защото тепърва ще продължаваш да се  излагаш .    

т5 Причината да ги мразиш мисля е съвсем различна и не е зле да я споделиш , а не да се правиш на ощипана гарга и да ги плюеш при вся възможност.

преди 1 час, Jorge написа:

6. Никъде не съм парадирал с образование. Е, все пак съм доволен, че не съм военен пед@л. 

т.6 Тук няма да ти отговоря както заслужаваш . Няма да си позволя да падна на твоето примитивно ниво .  Понеже си абсолютна мишка , ти споменах че си водя статистика и сортирам всичките ти изцепки.  Ще послужат в един момент където е необходимо.  

Блокирай ме докато ти е време. Приятелски съвет.   

преди 53 минути, pepy86 написа:

Ryzen 7 2700 - 4Ghz , Corsair Vengeance 2x8Gb 3200Mhz - 16-20-20-1T, 1.4v

1036 - Single-Core Score
6989 - Multi-Core Score

https://browser.geekbench.com/geekbench2/2682879

току-що, Alletheya написа:

Обърна ли внимание , че аз тествам с geekbench 5 , a ти ползваш много стара версия - geekbench 2 ? Резултатите между различните версии на тества изобщо нямат база за сравнение. Пример: резултат с r7 1700  geekbench 4 - CPU на сток тук!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

edit:

Ryzen 7 1700 - 3.9Ghz , Corsair Vengeance 2x8Gb 3200Mhz - 16-20-20-1T, 1.4v

998 - Single-Core Score
6600 - Multi-Core Score

преди 1 час, pepy86 написа:

Обърна ли внимание , че аз тествам с geekbench 5

Да , ето  резултат и със вашият тест. Не ми се ъплоудва иначе.This test is so BS anyway.  it doesn't relate to anything meaningful anyway.

111.jpg

222.jpg

333.jpg

444.jpg

Страхотни тайминги има DDR2 - 5-5-5-15 :)

преди 1 час, vpvelev написа:

Страхотни тайминги има DDR2 - 5-5-5-15 :)

Нормално. Виж на каква честота работи тази DDR2. С нарастване на честотата нарастват и ''таймингите''.

i5-6400 в комбинация с 2x16GB RipjawsV 2933Mhz

910 - Single-Core Score
3075 - Multi-Core Score

По-подробно тук!!!

-----------------------

8700K @ 5.2Ghz , само че с памет на 3866Мхц ми дава по-висок мулти кор резултат спрямо 5,3клок и 3733Мхц памет /при същите тайминги 16-16-16-39-380-2Т/.

1452 -Single-Core Score
7887 - Multi-Core Score

По-подробно тук!!!

Снимка

-   -   -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  

тест и на версия 4.4.1.  /с горните настройки 5.2Гхц + 3866Мхц/     По-подробно тук!!!  

Снимка

Последен напън с омазаната боза :

8700K @ 5.3Ghz , само че с памет на 4000Мхц 16-16-16- 2Т

1485
Single-Core Score
8112
Multi-Core Score

По-подробно тук!!!

i9-9900К - 5.1Ghz , TridentZ 4x8GB 4000Mhz 16-16-16- 2T.  Geekbench 5:

1430 - Single-Core Score
9646 - Multi-Core Score

По-подробно тук!!!

И тука ми почва сериозната чуденка , да си оставя ли делиднатия 8700К или да мина на този звяр ? 😭  За целта почвам тестове и в игрите и ще преценя на трезво като ми отмине първоначалния ентусиазъм :)

Иначе , хубава бройка. 5Гхц - 1.25V в Биос и 1.264V според Hwinfo.  Max Temp = 78градуса по време на тестовете. По време на игри варира 50-65градуса.  

5.1Ghz отивам вече на 1.35V. Градусите са около 85 максимални. За 24/7 мисля това е максимума за моя кулер от подписа. Отлична бройка , с  неочаквано добри температури.

Geekbench 4 :   По-подробно тук!!!!!

Geekbench  5.1Ghz 1.35V.jpg

Geekbench4  5.1Ghz 1.35V.jpg

преди 6 часа, pepy86 написа:

i9-9900К - 5.1Ghz , TridentZ 4x8GB 4000Mhz 16-16-16- 2T.  Geekbench 5:

1430 - Single-Core Score
9646 - Multi-Core Score

pepy86, очаквах да важи нещо като "просто тройно правило". В смисъл цена/производителност.

i9-9900K струва 1000 лева, а моя Ryzen 3 1200 струва 100 лева. 

Ако райзена дава:

1006 - Single-Core Score

3269 - Multi-Core Score

то очаквах i9-9900K да даде, айде не 10 пъти повече но поне 2 пъти. Нещо от рода:

2000 - Single-Core Score

20000 - Multi-Core Score

То е относително от софтуера, който се ползва. Примерно Cinebench 20 multi - Ryzen-а ти дава 1413 точки, i9-9900K - 4891 точки, което е над 3 пъти по-голяма производителност. И нали се сещаш, че 3 или повече твои процесора няма как да ги подкараш едновременно, така че да направят производителността на i9-9900K.

преди 27 минути, Raze написа:

То е относително от софтуера, който се ползва. Примерно Cinebench 20 multi - Ryzen-а ти дава 1413 точки, i9-9900K - 4891 точки, което е над 3 пъти по-голяма производителност. И нали се сещаш, че 3 или повече твои процесора няма как да ги подкараш едновременно, така че да направят производителността на i9-9900K.

Това е така, но защо цената не е 3-4 пъти повече, а е 10 пъти?

П.П. Сега ми стана интересно и се загледах за сравнение с i9-9900K. Rayzen 7 3700X за 725 лева дава почти същите резултати в Cinebench 20 като i9-9900K, който е 1150 лева. AMD яко удариха Intel.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.