Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да споделим бенчмарк с GeekBench.

ftpkid
Виж решението Разрешен от pepy86,

Препоръчан отговор

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/10127955

4200 на 1.142 V. Баси, остаря, някакви i5-ци гледам му се опъват вече :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно прегрява  заради засъхналия маджун под капачката на процесора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Maджуна под капачката е засъхнал още първите 1-2 седмици от ползване на процесора. До 4,5ghz/4,6ghz няма да има проблем с температурите, като гледам с какви напрежения е на 4,2ghz.

Друг е въпроса, че 4-те платки памет товарят контролера и само с 2 платки ще има по-висок клок на процесора от колкото с 4.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, slav40 написа:

Не може ли да се коква още!? Много нисък клок споделяш. 

Далеч не твърдя, че това му е таванът.

преди 3 часа, Росен Р. Александров написа:

За 3+ години ползване температурите не са се променили много... А ако се хвана за думите ти, да се предполага ли, че преди да "засъхне" "маджунът" е бил мокър? :D

преди 1 час, slav40 написа:

Maджуна под капачката е засъхнал още първите 1-2 седмици от ползване на процесора. До 4,5ghz/4,6ghz няма да има проблем с температурите, като гледам с какви напрежения е на 4,2ghz.

Друг е въпроса, че 4-те платки памет товарят контролера и само с 2 платки ще има по-висок клок на процесора от колкото с 4.

Не гоня максимален клок. По-скоро ще опитам да обера напрежението още, все пак се хлади на въздух. А за паметта - не съм тръгнал да поставям рекорди и не бих се лишил от благинка като четирите канала само за 200-300 MHz отгоре.

Edit: сега си поиграх с напрежението. На 1.1 зареди и показа зелен екран точно след вписване. На 1.11 (UEFI го коригира до 1.11250 след въвеждане, явно не обича произволни числа) зареди, но се счупи две секунди след като пуснах стрес тест в AIDA. На 1.12 (1.121875) извъртя 10 минути в AIDA без проблеми, CPU Package вдигна само 72 градуса. Доволно засега, не мисля да го мъча с други тестове, ще гледам как се държи.

Редактирано от killchain (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 29.09.2018 г. в 13:58, killchain написа:

Баси, остаря, някакви i5-ци гледам му се опъват вече :D

И какво от това, щом ти си доволен от това, което имаш?! Инак преди време на една бройка 5820К направих 4.5 при около 1.276-8, но не помня точно. 

преди 5 часа, Росен Р. Александров написа:

Само на мен ли ми се струва, че 5820К е със спойка? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз още карам с 3 серия Xeon, който дори не мога да клокна, но колкото толкова, някои хора и това нямат. Поне ми върши перфектна работа за всичко. А delid има смисъл да се прави единствено, ако се смени "пастата/цимента" с течен метал. Тествах на моя процесор с MX-4, много малка разлика в температурите - минус 3-4 градуса, това при честота 3.5 GHz максимално турбо при стрес тест.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, Raze написа:

И аз още карам с 3 серия Xeon, който дори не мога да клокна, но колкото толкова, някои хора и това нямат. Поне ми върши перфектна работа за всичко. А delid има смисъл да се прави единствено, ако се смени "пастата/цимента" с течен метал. Тествах на моя процесор с MX-4, много малка разлика в температурите - минус 3-4 градуса, това при честота 3.5 GHz максимално турбо при стрес тест.

Подкрепям!! моя кочин въпреки че е на 6 милиона год се справя с всичко за което се ползва!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, arseni1 написа:

Подкрепям!! моя кочин въпреки че е на 6 милиона год се справя с всичко за което се ползва!!

Даже твоя е още по-добре, на малко по-високи честоти работи, а и с това дъно ще можеш да го клокнеш по шина. Дори на някои 3770 са им отключени множителите и могат и по множител да се клокват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Raze написа:

Даже твоя е още по-добре, на малко по-високи честоти работи, а и с това дъно ще можеш да го клокнеш по шина. Дори на някои 3770 са им отключени множителите и могат и по множител да се клокват.

пробвах 4,3 по шина немога повече евентуално с по бърза рам мое да истискам още нещо от него но и така е ок

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, arseni1 написа:

Я погледни моя :> Моят е още по-стар, но до момента няма все още пълноценни приложения за 8 ядра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Росен Р. Александров написа:

Я погледни моя :> Моят е още по-стар, но до момента няма все още пълноценни приложения за 8 ядра.

Ако ползваш само стари приложения или ОС, няма и да има. Почти всяко съвременно приложение си ползва при нужда всички ядра/нишки на процесора при нужда. Дори и игри, браузър и така нататък. Като ти гледам подписа, не си ползвал процесор с повече от 4 ядра, как го реши това за 8 ядра/нишки тогава?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, slav40 написа:

Масовия клас Haswell/Broadwell е със паста за зъби/дъвка под капчакта, но не и Haswell-E/Broadwell-E. Подигравката започна със Skylake X.

на 29.09.2018 г. в 13:58, killchain написа:

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/10127955

4200 на 1.142 V. Баси, остаря, някакви i5-ци гледам му се опъват вече :D

Знаеш ли какъв му е лимита на твоя ? Asus дъната все пак имат повече пинове ''OC Socket'', тоест определено ще се клоква със по-ниско напрежение и ще може да постигнеш повече не само със процесора, но и със паметта. На колко държиш Uncore-а ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Raze написа:

Ако ползваш само стари приложения или ОС, няма и да има. Почти всяко съвременно приложение си ползва при нужда всички ядра/нишки на процесора при нужда. Дори и игри, браузър и така нататък. Като ти гледам подписа, не си ползвал процесор с повече от 4 ядра, как го реши това за 8 ядра/нишки тогава?

Като ти чета коментара знам че не си много наясно с FX процесорите.

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/10083457

FX8320 си е 8 нишков процесор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Росен Р. Александров написа:

Export на 250 снимки от Lightroom. Ако щеш.

image.png.580c1af440b4cbd624c39dc2c4420c43.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Росен Р. Александров написа:

Като ти чета коментара знам че не си много наясно с FX процесорите.

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/10083457

FX8320 си е 8 нишков процесор.

Май ти не си много на ясно - 8 ядрен е, 4 модула по 2 ядра на модул, подведох се по подписа ти - "4x4700MHz"?!?, въобще не видях модела. Защо windows го дава 4/8, питай микромеките. Иначе съм повече от "на ясно" - преди това имах FX 8350. А и така и не каза за приложенията, защо си решил, че " до момента няма все още пълноценни приложения за 8 ядра. "?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Raze написа:

Май ти не си много на ясно - 8 ядрен е, 4 модула по 2 ядра на модул, подведох се по подписа ти - "4x4700MHz"?!?, въобще не видях модела. Защо windows го дава 4/8, питай микромеките. Иначе съм повече от "на ясно" - преди това имах FX 8350. А и така и не каза за приложенията, защо си решил, че " до момента няма все още пълноценни приложения за 8 ядра. "?

Разговора с теб приключи.

Говориш по инерция, и не мисля да си губя времето.

Първо няма за какво да питам микромеките след като ползвам линукс, второ показва го 4/8 защото си е такъв. 4 модула по 2 ядра колко прави?! Айде сега бъди така добър да отидеш в списъка с блокирани. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Росен Р. Александров написа:

Разговора с теб приключи.

Говориш по инерция, и не мисля да си губя времето.

Първо няма за какво да питам микромеките след като ползвам линукс, второ показва го 4/8 защото си е такъв. 4 модула по 2 ядра колко прави?! Айде сега бъди така добър да отидеш в списъка с блокирани. :)

4/8 означава 4 ядра/8 нишки. За бъг-а в windows се говори от както е излязъл такъв процесор, но микромеките нямат намерения да го оправят. По-скоро ти говориш по инерция и не искаш да научиш нищо ново, така и ще си остана с чакането на отговор на твоите безумни твърдения, че няма приложения, които да ползват 8 ядра, което изобщо не е вярно. Също и грешното ти изписване на процесора в подписа. Но на човек, който не иска да научи нищо, няма как да му налееш акъл.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...
  • 4 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...
преди 23 часа, pepy86 написа:

intel core i5-8600K  - 4.8GHz ram G.Skill 3866Mhz

резултат!

Интересно...ползвал си стара версия на теста. Инак имам няколко въпроса:

1. Защо не си го тествал на по-висока честота? Би трябвало 5.2 да захапе за теста. Или нямаш подходящ охладител. Всъщност сега видях дъното.

2. Каква е разликата спрямо 1700 в най-общата работна среда(стартиране на броузър и работата с него, копиране на файлове, декомпресиране и т.н.)? Естествено питам за субективно мнение, а не да търсиш синтетични тестове, които принципно са некоректни. За игрите е ясно, че разликата е 13/18%[(тук-там примерно 20), а някъде и доста по-малко((2/3/5%))].

3. Сравнявал ли си двата процесора на еднакви честоти и с памети на еднакви честоти да разбереш реалното IPC на всеки от тях?

Честита придобивка и успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...